www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Πλήρης μετάβαση στην ψηφιακή TV από τη Θράκη

Στην περιοχή της Θράκης πραγματοποιείται αύριο η πρώτη ολοκληρωτική μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση τόσο από τη δημόσια τηλεόραση, όσο και από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Οι αναλογικές εκπομπές τηλεοπτικού σήματος σταματούν πλήρως από το κέντρο εκπομπής της Πλάκας Αλεξανδρούπολης. Είναι η πρώτη περιοχή της χώρας που δεν θα έχει παράλληλα με το ψηφιακό και αναλογικό σήμα και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται μεγάλες πόλεις όπως η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη και η Κομοτηνή. Ειδικότερα, θα καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο με ψηφιακό σήμα οι περιοχές της νοτιοδυτικής Θράκης και συγκεκριμένα το νότιο τμήμα του νομού Εβρου, το νότιο τμήμα του νομού Ροδόπης, το νοτιοανατολικό τμήμα της Ξάνθης και το βόρειο
τμήμα της Σαμοθράκης.

Στη μετάβαση δεν μετέχει το κέντρο εκπομπής της Θάσου, το οποίο θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.

Η κατάργηση του αναλογικού σήματος στην περιοχή συμπίπτει με την έναρξη της εκπομπής των δύο ψηφιακών μπουκέτων της ΕΡΤ, που περιλαμβάνουν το ένα τη ΝΕΤ, την ΕΤ-1, την ΕΤ-3, το κανάλι της Βουλής πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και ΚΟΣΜΟΣ) και το άλλο τα προγράμματα σινε+, σπορ+, πρίσμα+ και ΡΙΚSat.

Οι τηλεθεατές στις περιοχές αυτές θα πρέπει να διαθέτουν τον ειδικό αποκωδικοποιητή, που να υποστηρίζει την τεχνολογία Mpeg4.



Δεν υπάρχουν σχόλια: