www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Κλειστά από σήμερα Ποσειδώνιο και Εθνικό κολυμβητήριο

«Έκλεισε» από την Τετάρτη το απόγευμα η «κάνουλα» του φυσικού αερίου στα δύο μεγάλα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και το Ποσειδώνιο. Το νερό είναι, πλέον, ακατάλληλο για κολύμβηση και από το πρωί της Πέμπτης τα δύο κολυμβητήρια παραμένουν κλειστά.


"Βάζουν λουκέτο στον αθλητισμό, είναι κρίμα και ντροπή αυτό που συμβαίνει, δεν το περίμενα ποτέ, παρά τα προβλήματα που τόσα χρόνια αντιμετωπίζουμε" τονίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής της κολύμβησης, Χρυσάφης Βαγγελακάκης, που μεταξύ άλλων πρωταθλητών, ανδρών και γυναικών, προπονεί και τον Άρη Γρηγοριάδη.

"Κάθε πρωί υποδεχόμαστε χιλιάδες παιδιά, και τώρα έρχονται παιδιά και γονείς απ' το Κιλκίς και τη Χαλκιδική και τους διώχνουμε. Έκλεισαν τα κολυμβητήρια, δεν είναι δυνατόν!", είναι η κραυγή αγωνίας που δε βγαίνει μόνο απ' τα δικά του χείλη.

Οι πρωταθλητές Γρηγοριάδης, Μάτσα και μαζί τους δεκάδες πρωταθλητές, αλλά και πολίτες, συγκεντρώθηκαν σήμερα (Πέμπτη) στο Εθνικό και οργανώνουν διαμαρτυρία το Σάββατο, ημέρα που έχουν προγραμματιστεί αγώνες (ημερίδα γκραν πρι).

Το χρέος των 440 χιλιάδων ευρώ στην εταιρία του φυσικού αερίου τακτοποιήθηκε μέχρι στιγμής με... λόγια απ' τη γενική γραμματεία. Χθες, ο γ.γ. Παναγιώτης Μπιτσαξής διαβεβαίωσε ότι το θέμα
θα διευθετηθεί, αλλά σήμερα οι πισίνες ήταν παγωμένες.

"Δεν μας νοιάζει ο πρωταθλητισμός. Μας νοιάζει ο αθλητισμός, οι απλοί πολίτες που έχουν την κολύμβηση στη ζωή τους και η ανάγκη να τη βάλουν και οι υπόλοιποι.

Έχουμε 16000 χιλιόμετρα ακτές και δεν ξέρουμε να κολυμπάμε και ο Ευρωπαίος πρώτα μαθαίνει να κολυμπά και μετά να... περπατά. Θεωρούμε γελοίο το λόγο που κλείνουν τα κολυμβητήρια, είναι ένα δείγμα της παρακμής της ζωής μας, αλλά θα προσπαθήσουμε να τη σταματήσουμε.

Η Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεύει το 30-40% του υγρού στίβου στην Ελλάδα σε επίπεδο σωματείων και αθλητών, οπότε δε μπορεί να συμβαίνει αυτό και κάποιοι να μας κοροϊδεύουν" λέει ο κ. Βαγγελακάκης.

Οι διεργασίες για τη διευθέτηση του προβλήματος, με έργα και όχι με υποσχέσεις, εξελίσσονται σήμερα, ενώ οι αγώνες του Σαββατοκύριακου - ούτως ή άλλως - θα αποτελέσουν ένα εφαλτήριο διαμαρτυρίας για την, όπως τονίζουν, "εγκατάλειψη του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: