www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Χαλβάς πολίτικος

Υλικά

1 ποτήρι λάδι - σπορέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Προαιρετικά βάζουμε και ξανθές σταφίδες


Σιρόπι

4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού
Κανέλα ξυλάκι

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα 4 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.

Ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα το σιμιγδάλι, το λάδι και τα αμύγδαλα για να καβουρντιστούν.

Τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ξανθίνουν.

Κατόπιν ρίχνουμε σιγά και πολύ προσεκτικά το σιρόπι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια. (προσοχή μην κάψετε τα χέρια σας, γιατί πιτσιλάει πολύ - τυλίξτε με μια πετσέτα).

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα (πήξει).

Βάζουμε την κρέμα σε φόρμα και περιμένουμε να κρυώσει.

Καλή επιτυχία



Νέες αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο

Νέες τροποποιήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.


Ειδικότερα, καθιερώνεται φόρος υπεραξίας 20% στα κέρδη από μετοχές που προκύπτουν από πώλησή τους σε διάστημα εντός τριών μηνών από την αγορά τους.

Παράλληλα, για κέρδη που προκύπτουν από την πώληση των μετοχών σε διάστημα πάνω από τρείς και έως 12 μήνες από την αγορά τους, ο φόρος υπεραξίας θα είναι 10%. Για πάνω από δώδεκα μήνες, δεν επιβάλλεται φόρος υπεραξίας, αλλά φόρος πωλήσεων 0,015%, ο οποίος επιβάλλεται σήμερα.

Η προηγούμενη διάταξη του νομοσχεδίου προέβλεπε φόρο υπεραξίας 15% για κέρδη από μετοχές που πωλούνταν 12 και πλέον μήνες μετά την αγορά τους.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι ο φόρος 15% επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που ανήκουν σε offshore εταιρείες θα επιβαρύνει το φυσικό πρόσωπο ιδιοκτήτη τους.

Ακόμη προβλέπεται επιστροφή ΦΠΑ 5% για τους αγρότες - παραγωγούς - πωλητές λαϊκών αγορών, που θα υπόκεινται πλέον σε καθεστώς ΦΠΑ 10%, ενώ θεσπίζεται φοροαπαλλαγή 40% από το φόρο των δαπανών παραγωγής κινηματογραφικών έργων.

Τέλος, για τις εφέσεις στα δικαστήρια προβλέπεται προθεσμία ενός μήνα, αντί έξι μηνών που ισχύει σήμερα, από τη βεβαίωση της παράβασης. Καθιερώνεται δε χωριστή βεβαίωση και είσπραξη φόρου για τα ζευγάρια, γεγονός που σημαίνει ότι η ευθύνη καταβολής του φόρου βαρύνει αποκλειστικά τον κάθε σύζυγο χωριστά.
naftemporiki

Μειώνεται η θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης

Κατά δυο μήνες μειώνεται η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας που υπηρετούν οι αντιρρησίες συνείδησης.

Με απόφαση του υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη συνάντησή του με τον Συνήγορο του Πολίτη, η θητεία μειώνεται κατά δυο μήνες και ορίζεται στους 15 από τους 17 που ήταν μέχρι τώρα.


Δεδομένου ότι η διάρκεια της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία είναι 12 μήνες και άρα, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, είναι εύλογο να είναι η διάρκεια της εναλλακτικής θητείας μεγαλύτερη κατά 3 μήνες

Επίσης, καταργείται ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση όχι μόνο της ελληνικής ιθαγένειας αλλά και του ελληνικού γένους των υποψηφίων. Εξισώνεται κατά τον τρόπο αυτό η μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών, καθώς η ύπαρξη ελληνικής καταγωγής από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται συνταγματικά μόνο για την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και για καμία άλλη δημόσια θέση.

Εξαλείφονται οι διαφοροποιήσεις σε βάρος των γυναικών υποψηφίων για εισαγωγή σε στρατιωτικές σχολές, ενώ χορηγείται άδεια ανατροφής παιδιών και για τους πατέρες στρατιωτικούς.
newsit

Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι συνολικά από 17 αεροσκάφη (τα οκτώ οπλισμένα) προκάλεσαν σήμερα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο τρεις παραβάσεις και 12 παραβιάσεις.


Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία

Γελοιογραφία

Συμφώνησαν Σαμαράς και Παπανδρέου οτι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας

Σε κλίμα συναίνεσης έγινε η συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου για την Οικονομία.


"Ενημερώθηκα, ενημέρωσα, συζητήσαμε σε βάθος τις κρίσιμες πτυχές της οικονομικής κρίσης. Πιστεύω ότι με το κατάλληλο μίγμα οικονομικής πολιτικής μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας", είπε ο κ. Σαμαράς.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ενεργοποίηση του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας, ο κ. Σαμαράς απάντησε λέγοντας ότι "όσο λιγότερο μιλάμε τόσο το καλύτερο για την οικονομία".

Ο κ. Σαμαράς έχει πει ότι καλύτερα να μην ενεργοποιηθεί το σχέδιο στήριξης και έχει ήδη επιρρίψει την πλήρη ευθύνη για το ναυάγιο της ελληνικής οικονομίας στον κ. Παπανδρέου ενώ έχει «αθωώσει» για εσωκομματικούς λόγους τον κ. Κώστα Καραμανλή και την αμαρτωλή πενταετία του. Στο πλαίσιο αυτό τα περιθώρια συναίνεσης είναι περιορισμένα αφού κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε ακόμη μία στροφή του κ. Σαμαρά.
newsit

Για παραπλάνηση καταναλωτών κατηγορούνται Cosmote, Vodafone, Wind

Σε ακρόαση κλήθηκαν οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για το θέμα της αύξησης της ελάχιστης χρέωσης στις κλήσεις κινητών. Οι εταιρείες Cosmote, Vodafone και Wind, το περασμένο φθινόπωρο αύξησαν σε διάστημα τριών μηνών (Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2009) την ελάχιστη διάρκεια χρέωσης στις κλήσεις κινητού από 30 σε 45 δευτερόλεπτα και πλέον καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (EETT).


Μάλιστα η τελευταία αποφάσισε να καλέσει τις τρεις εταιρείες σε ακρόαση με την κατηγορία της «παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού» και όχι με την κατηγορία της «εναρμονισμένης πρακτικής». Aυτό συνέβη επειδή στο παρελθόν η ΕΕΤΤ έχασε παρόμοια υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας.

Πρόκειται για την υπόθεση της αύξησης της χρέωσης στην αποστολή σύντομων μηνυμάτων (SMS) που επέβαλαν οι τρεις εταιρείες το 2007. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το δικαστήριο απέρριψε πρόστιμο ύψους 1 εκατ. ευρώ σε κάθε μια από τις τρεις εταιρείες, με το δικαιολογητικό ότι η ΕΕΤΤ δεν είχε αποδείξεις για εναρμονισμένη πρακτική. Ετσι, αυτή τη φορά οι τρεις εταιρείες παραπέμπονται με την κατηγορία της παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.

Απόσυρση διαφήμισης

Στο μεταξύ, την απόσυρση συγκριτικής διαφήμισης της Vodafone επέβαλε την περασμένη Παρασκευή το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) της ΕΔΕΕ. Βάσει της σχετικής απόφασης, η Vodafone έπρεπε να αποσύρει μέχρι χθες Δευτέρα διαφημιστικό σποτ στο οποίο συγκρίνονταν υπηρεσίες καρτοκινητής τηλεφωνίας. Κατά της συγκριτικής διαφήμισης της Vodafone είχαν προσφύγει οι εταιρείες Cosmote και Wind Hellas. Mάλιστα η τελευταία είχε δημιουργήσει σποτ-απάντηση στη διαφήμιση της Vodafone.
kathimerini

Πιο αξιόπιστα τα blogs από τις εφημερίδες

Σημαντικό έδαφος, σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, κερδίζουν τα blogs τα οποία οι χρήστες εμπιστεύονται για την καθημερινή τους ενημέρωση, θεωρώντας τα μάλιστα πιο αξιόπιστα από τις εφημερίδες.


Το συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία δημοσκοπήσεων Interview, στο πλαίσιο των μετρήσεων του δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών Northern Greece Business Index 500 και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος. Το δείγμα της έρευνας είναι 514 άτομα πανελλαδικά και πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2010, μέσω Web έρευνας με δομημένο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.

Όπως προέκυψε, το 71% των ερωτηθέντων θεωρεί την ενημέρωση που λαμβάνει από τα Blogs πολύ-αρκετά αξιόπιστη και το 22% λίγο-καθόλου αξιόπιστη. Σε σχέση όμως με τα άλλα Μέσα Μαζικής

Επιστημονικό συνέδριο για το μέλι

Έρευνες έδειξαν ότι ορισμένες κατηγορίες μελιού έχουν υψηλή αντιβακτηριακή δράση.


Επιστήμονες από 24 διαφορετικές χώρες συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους για τα προϊόντα της μέλισσας κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνέδριου πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2010, στην Κρήτη.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες των μελιών που παράγονται από τα δάση όπως είναι τα πευκόμελο, το μέλι ελάτης, καστανιάς, βαλανιδιάς, κωνοφόρων και άλλα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες μελιών έχουν υψηλή αντιβακτηριακή, αντιοξειδωτική και προ-προβιοτική δράση και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την Ελλάδα καθώς το 70% της ετήσιας παραγωγής της χώρας, προέρχεται από αυτά.

Επίσης, ανακοινώθηκαν νέες μέθοδοι ανίχνευσης της νοθείας των προϊόντων της μέλισσας. Μεγάλο πρόβλημα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είναι η εισαγωγή μελιού και βασιλικού πολτού από την

Αποθήκες με «μαϊμού» υποδήματα εντόπισε ο Δ. Αθηναίων

«Χτύπημα» στο παραεμπόριο πέτυχαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), εντόπισαν δύο αποθήκες με προϊόντα απομίμησης επώνυμων υποδημάτων, τα οποία διακινούνταν παράνομα στο κέντρο της Αθήνας.


Η πρώτη αποθήκη ανακαλύφθηκε στην οδό Ζήνωνος, κατά τη διάρκεια επιχείρησης καθαρισμού από τα ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων σε κτίριο - εστία μόλυνσης για τη γύρω περιοχή. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι εντός του κτιρίου βρισκόταν συγκεντρωμένο εμπόρευμα υποδημάτων, το οποίο θα διοχετευόταν παρανόμως στην αγορά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στη συνέχεια και κατόπιν συντονισμένων ελέγχων, η Δημοτική Αστυνομία μαζί με την ΥΠΕΕ και την Ελληνική Αστυνομία εντόπισαν την δεύτερη αποθήκη στη οδό Ευριπίδου, απ’ όπου διακινούνταν τα προϊόντα απομίμησης, και προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες.

Στην επιχείρηση παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης, Ανδρέας Παπαδάκης, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Η Δημοτική Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του παραεμπορίου, το οποίο αποτελεί μεγάλη πληγή για τους καταστηματάρχες και τους εμπόρους της Αθήνας. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έχει τονίσει επανειλημμένως ότι το φαινόμενο πρέπει να παταχθεί στην πηγή του, και δεν αρκούν οι έλεγχοι και οι κατασχέσεις των παράνομων εμπορευμάτων στους δρόμους. Για το λόγο αυτό έχει ζητήσει η πολιτεία να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια».
kathimerini

Πρόσθετα μέτρα προστασίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ

Πρόσθετα μέτρα προστασίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ, έναντι εγκληματικών ενεργειών, αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΠΑΠ ΑΕ Γιάννη Σπανουδάκη, του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ (Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.) και υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΛ.ΑΣ.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ, αποφασίστηκε ότι η ΕΛ.ΑΣ, θα ενισχύσει τις περιπολίες των αστυνομικών στις περιοχές όπου λειτουργούν πρακτορεία ΟΠΑΠ, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα, ειδικοί αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια σεμιναρίων τα

Κίνα: Ανασύρθηκαν πάνω από 900 επιζώντες

Περισσότεροι από 900 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια του σεισμού, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 400 άτομα στην επαρχία Κινγκάι της νοτιοδυτικής Κίνας, όπως μετέδωσε η κινεζική τηλεόραση.


Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης έχουν καταφέρει να ανασύρουν σήμερα περίπου 900 επιζώντες, σύμφωνα με την τηλεόραση.

Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγο αφού η κινεζική κυβέρνηση αποδέσμευσε ποσό αντίστοιχο με 29,3 εκατομμύρια δολάρια για επείγουσα οικονομική βοήθεια προς την επαρχία Κινγκάι.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την εκκένωση των κατοίκων, την ιατρική περίθαλψη και

Ξηλώνονται όλες οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Στο ξήλωμα όλων τα παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται διάσπαρτες στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, προχωρά το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία με την Τροχαία και τις Νομαρχίες.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, από τη Λεωφόρο Κηφισίας και η επιχείρηση θα συνεχιστεί στη Μαραθώνια διαδρομή, καθώς τον προσεχή Οκτώβριο η χώρα μας διοργανώνει τον 28ο κλασικό Μαραθώνιο.

Ο υπουργός Δημ. Ρέππας επεσήμανε πως σε ποσοστό πάνω από 80% οι διαφημιστικές πινακίδες είναι παράνομες και εγκυμονούν κινδύνους για τους οδηγούς και για τους πεζούς και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ν. Σηφουνάκης, αφού σημείωσε ότι η παράνομη τοποθέτηση

Εγκύκλιος ΥΠΟΙΚ για έντυπα και δικαιολογητικά της φορολογικής δήλωσης

Εγκύκλιο για με θέμα: «Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οικονομικού έτους 2010, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που υποβάλλονται με αυτή, καθώς και θέματα επιστροφής φόρου που προκύπτει από την εκκαθάριση αυτής» εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου:

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

α) Τις διατάξεις των παραγράφων 1, 4 και 6 του άρθρου 62 του Κ.Φ.Ε. (ν.2238/1994, ΦΕΚ 151 Α’)

β) Τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 19 του Κ.Φ.Ε.

γ) Τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 8 του Κ.Φ.Ε.

δ) Τις διατάξεις της παραγράφου 12 του άρθρου 9 του Κ.Φ.Ε.

ε) Τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 23 του Κ.Φ.Ε.

στ) Τις διατάξεις της 1035166/400/Α0012/ΠΟΛ.1087/9.3.1993 (ΦΕΚ 198 Β’) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ζ) Τις διατάξεις της παραγράφου 11 του άρθρου 33, της παραγράφου 2 του άρθρου 43, της

Διαψεύδονται τα περί τερματισμού παρακολούθησης Μαζιώτη επί ΝΔ

Κατηγορηματικά διέψευσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης τα περί τερματισμού της παρακολούθησης του συλληφθέντα για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, με εντολή του τότε υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.


Μιλώντας στο ρ/σ Real FM, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα, ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για ασύστολα ψεύδη: «Από χθες το απόγευμα με πήρε ένας συνάδελφος σας ... όταν του είπα ότι για το 2009 δεν δόθηκε τέτοια εντολή και στο τέλος – τέλος εγώ θα ήμουν αρμόδιος να δώσω τέτοια εντολή και όχι ο κύριος Παυλόπουλος, τώρα βλέπω το πάνε δύο χρόνια πίσω. Συνομίλησα και με τον κύριο Χωριανόπουλο και τον προκάτοχό του, του προηγούμενου διευθυντή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι οποίοι το διαψεύδουν

Μεταλλαγμένα: Για ποιον χτυπάει η... πατάτα;

Η Ε.Ε. είπε «ναι» στη μεταλλαγμένη πατάτα. Η Ελλάδα θα καταφέρει να πει «όχι»;

Η Ε.Ε. είπε «ναι» στην καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης πατάτας Amflora. Η Ελλάδα συνεχίζει να αντιστέκεται. Θα καταφέρει η χώρα μας να αφήσει έξω από τα σύνορά της τη νέα πατάτα της BASF; Μπορεί η Amflora να μην προορίζεται για βρώση, αλλά για βιομηχανική χρήση, όμως παραμένουν σοβαρά ερωτηματικά ως προς τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς και το ποια «παραθυράκια» μπορεί να ανοίξουν στην πορεία, που θα τη φέρουν στο... πιάτο μας.


Το όνομά της μας... γυροφέρνει από το 1996. Πλασαρίστηκε ως το προϊόν «πράσινης» τεχνολογίας, που θα μπορούσε να γλιτώσει τις βιομηχανίες οικοδομικών υλικών από τη σπατάλη νερού και ενέργειας. Βλέπετε, η γενετικά τροποποιημένη πατάτα Amflora της γερμανικής εταιρείας BASF, την καλλιέργεια της οποίας ενέκρινε πρόσφατα η Ε.Ε. με συνοπτικές διαδικασίες, δεν είναι βρώσιμη. Προορίζεται κατά κύριο λόγο για βιομηχανική χρήση, θα χρησιμοποιηθεί για να

Αρνήθηκαν να απολογηθούν Μαζιώτης και Ρούπα

Προκειμένου να μην νομιμοποιήσουν τη διαδικασία.


Ενώπιον της 19ης ανακρίτριας οδηγήθηκαν σήμερα ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Παναγιώτα Ρούπα, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα». Ωστόσο, το ζευγάρι αρνήθηκε να απολογηθεί, ώστε να μην νομιμοποιήσουν τη διαδικασία, αφού θεωρούν τη δίωξή τους πολιτική.

Η μεταγωγή των Μαζιώτη και Ρουπα έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ την ίδια ώρα βρίσκονταν στα δικαστήρια και πάλι συγκεντρωμένοι φίλοι και συγγενείς τους.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση και στους έξι συλληφθέντες, αφορούν τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρες ανθρωποκτονιών, προμήθειας

Εμπόδισαν τον Γ.Παπακωνσταντίνου να πάει στη συνάντηση για τη φοροδιαφυγή

Τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία “καραμπινάτων”...

περιπτώσεων φοροδιαφυγής ζητάει το υπουργείο Οικονομικών από τους διευθυντές των Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ).

Στη συνάντηση ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί ο υπουργός καθώς η είσοδος του Υπουργείου ήταν αποκλεισμένη από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που διαμαρτύρονταν και έτσι την πολιτική ηγεσία εκπροσώπησε ο Γ.Γ. κ. Γεωργακόπουλος.

Οι διευθυντές πάντως έλαβαν εντολές προκειμένου να βελτιωθούν οι επιδόσεις των ΔΟΥ αναφορικά με την είσπραξη του ΦΠΑ, κάτι που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας.

Ειδικότερα, βάρος δίνεται στα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα (ΠΕΚ), προκειμένου να προχωρήσουν σε ευρύ πρόγραμμα διασταυρώσεων των στοιχείων των φορολογουμένων.
newsit

Ακρόπολη χωρίς σκαλωσιές

Η αναστήλωση του ναού της Αθηνάς Νίκης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού διαλύεται και το εργοτάξιο.

Τα... Μεγάλα Παναθήναια θα γιορτάσει τον φετινό Δεκαπενταύγουστο η Ακρόπολη. Ο ναός της Αθηνάς Νίκης θα έχει μέχρι τότε ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που κατατέθηκαν στη γενική γραμματέα Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία ήταν παρούσα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (σε αντίθεση με τους προκατόχους της που δεν πήγαν ούτε μία φορά). Εκεί έλαβε τη διαβεβαίωση πως μέχρι τα τέλη Ιουλίου η αναστήλωση θα έχει ολοκληρωθεί και μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχει διαλυθεί και το εργοτάξιο.


Ενας ακόμη ναός, διαφορετικού περιεχομένου, θα αναστηλωθεί σύντομα. Πρόκειται για τον Ναό του

Αγγελία: Ζητούνται νέοι και νέες

Επάγγελμα: «Αλειφτής» γυναικείων πλατών

Το σκέφθηκαν οι Γάλλοι, αλλά θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα και να δώσει περήφανη απάντηση στην κρίση και την ανεργία εν' όψει θέρους...

Ζητούνται νέοι και νέες για να εργαστούν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σε παραλία της δυτικής Γαλλίας, στο τουριστικό θέρετρο Λε Σαμπλ ντ' Ολόν, αλείφοντας αντιηλιακή λοσιόν στην πλάτη όμορφων γυναικών και γοητευτικών ανδρών. Μισθός για 42 ημέρες εργασίας: 5.100 ευρώ.

Όχι, δεν πρόκειται για όνειρο θερινής νυκτός αλλά για την καθ’ όλα υπαρκτή δουλειά των ονείρων κάθε εργαζομένου, για μια αγγελία η οποία «τρέχει» από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, στον ιστοχώρο

Εργασία μόνο μέχρι 6 μήνες με μπλοκάκι

Αυτό προβλέπουν μεταξύ άλλων οι τελικές διατάξεις για το εργασιακό που κατατέθηκε στην Βουλή.


Σύμφωνα με την διάταξη, μετά από εργασία 6 μηνών ένας «ελεύθερος επαγγελματίας» που αμείβεται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκι) μπορεί να διεκδικήσει την ασφάλισή του στο ΙΚΑ και την πληρωμή του με τον αντίστοιχο κλαδικό μισθό.

Με άλλη διάταξη ορίζεται στο 50% η επιπλέον αμοιβή για την εργασία την 6η ημέρα της εβδομάδας (στην περίπτωση 5νθήμερης εβδομάδας εργασίας) από διπλασιασμό της αμοιβής που αρχικά προβλεπόταν.

Σχέση εργασίας με πλήρη απασχόληση θα τεκμαίρεται ότι καλύπτει και οποιαδήποτε ατομική

"Ελεύθερη" η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την απόφαση για απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης στα ΙΧ σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχει λάβει η κυβέρνηση, καθώς δέχεται πιέσεις από την Ε.Ε.. H άρση της απαγόρευσης θα αποτελέσει μέτρο τόνωσης στις πωλήσεις Ι.Χ. και γενικότερα του κλάδου αυτοκινήτου, σύμφωνα με αποκλειστικο ρεπορτάζ της εφημερίδας Ημερησία.


H απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης αποτελεί μείζον θέμα στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 1990, καθώς τότε η υπερβολική ρύπανση από τους παλιούς κινητήρες diesel επιβάρυνε ιδιαίτερα την ατμόσφαιρα κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ωστόσο ύστερα από 20 χρόνια, οι εκπομπές ρύπων αλλά και

“Τέρμα στο γενικό καθεστώς ασυλίας των βουλευτών”

Μόνον για πράξεις που έχουν σχέση με την...άσκηση της βουλευτικής τους ιδιότητας θα διατηρούν στο εξής την ασυλία τους οι βουλευτές, προβλέπει η τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής η οποία θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή.

 Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος στο «Βήμα», "Δεν πρόκειται να χορηγούμε ασυλία για οποιεσδήποτε πράξεις, όπως συχνά συμβαίνει σήμερα".

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη ότι η ασυλία θα διατηρηθεί στους βουλευτές στις περιπτώσεις όπου οι πράξεις τους έχουν να κάνουν με την ακώλυτη άσκηση του βουλευτικού τους λειτουργήματος. Για όλες τις άλλες περιπτώσεις θα ισχύει και για τους βουλευτές ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Στον Κανονισμό της Βουλής προτείνονται κι άλλες αλλαγές, όπως:

* Ολα τα νομοσχέδια θα πρέπει να συνοδεύονται και από εκθέσεις επιπτώσεων στην οικονομία, στο περιβάλλον και στην κοινωνία, καθώς και από εκθέσεις αξιολόγησης των συμπερασμάτων της δημόσιας διαβούλευσης στην οποία προηγουμένως είχαν τεθεί.

* Δικαίωμα και προφορικής ανάπτυξης της ερώτησής τους επί 15 λεπτά θα δίνεται στους ερωτώντες στην Ωρα του Πρωθυπουργού.

* Εκσυγχρονίζεται ο θεσμός του «πόθεν έσχες», ώστε οι ελεγχόμενοι να μην είναι ταυτόχρονα και ελέγχοντες. Εξετάζεται η περίπτωση, αν συναινέσουν όλα τα κόμματα, να αναρτάται στο Διαδίκτυο το «πόθεν έσχες» των πολιτικών.
newsit

Νέα απειλή στο Facebook!

Ένα παιχνίδι στο Facebook έγινε στόχος απατεώνων, σύμφωνα με εκατοντάδες χρήστες και την εταιρεία που το κατασκευάζει.


Το παιχνίδι είναι το Farm Town που έχει κοντά στους 10 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.

Εμφανίστηκε μια διαφήμιση μέσα στο παιχνίδι, η οποία έλεγε στο χρήστη ότι ο υπολογιστής του έχει ιό και πρέπει να κατεβάσει οπωσδήποτε ένα antivirus για να καθαρίσει το σύστημά του.

Αυτό είναι μια απο τις πιο γνωστές απάτες που αντί για antivirus κατεβάζει ιο στον υπολογιστή.

Η εταιρεία SlashKey που κατασκεύασε το παιχνίδι ανακοίνωσε στους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αγνοήσουν όποια προειδοποίηση τους εμφανιστεί.
newsit

Με εντολή Παυλόπουλου σταμάτησαν την παρακολούθηση Μαζιώτη;

Πριν περίπου δύο χρόνια με ... άνωθεν εντολή οι αστυνομικοί σταμάτησαν να παρακολουθούν τον άνθρωπο που σήμερα θεωρείται ο εγκέφαλος του “Επαναστατικού Αγώνα”.


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα” αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν πως επί υπουργίας του Π. Παυλόπουλου επιδιώχθηκε μια σιωπηρή συμφωνία με το Νίκο Μαζιώτη καθώς θεωρούνταν ο καθοδηγητής των επεισοδίων του Δεκεμβρίου (μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου). Έτσι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δόθηκε εντολή “να τον αφήσουν ήσυχο”.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή άνδρες της Ε.Υ.Π. Είχαν γίνει σκιά του Μαζιώτη μετά την αποφυλάκισή του

«Πράσινο φως» για κάμερες σε δημόσιους χώρους

Υπό προϋποθέσεις και την εποπτεία της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής.

«Πράσινο φως» στη λειτουργία των καμερών στους δημόσιους χώρους δίνει με την υπʼ αριθμ. 2/2010 γνωμοδότησή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης με σκοπό την αναθεώρηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου.


Σύμφωνα με την πρόταση της Αρχής, οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων επιτήρησης, θα ορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδίδεται με πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του αρμόδιου κατά περίπτωση υπουργού, ύστερα από γνώμη της Αρχής. Έτσι η λειτουργία των καμερών θα γίνεται υπό τον έλεγχο και εποπτεία της Αρχής

Χωρίς ταξί για δύο ημέρες, στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες

Νέα 48ωρη απεργία πραγματοποιούν από τα ξημερώματα οι αυτοκινητιστές ταξί οι οποίοι σήμερα θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μεταξουργείο, στο θέατρο «Περοκέ» και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων, ο κλάδος διαμαρτύρεται για το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και για τον «προσχηματικό», όπως τον χαρακτηρίζει, διάλογο με το υπουργείο Οικονομικών.

Οι αυτοκινητιστές εκφράζουν την αντίδρασή τους και για το γεγονός ότι «το υπουργείο δεν

Ινδία: 31 νεκροί από σφοδρή καταιγίδα

Συνολικά 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50.000 σπίτια καταστράφηκαν από σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το κρατίδιο της Βεγγάλης στην ανατολική Ινδία.


Εκατοντάδες δέντρα ξεριζώθηκαν και το δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς και οι τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν.

«Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς καταπλακώθηκαν από τα σπίτια τους που κατέρρευσαν», δήλωσε υπουργός της τοπικής κυβέρνησης, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι οι τραυματίες.
naftemporiki

Εκατοντάδες νεκροί από σεισμό 6,9 βαθμών στο Θιβέτ

Τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια σπιτιών και άλλων κτιρίων στο υψίπεδο του Θιβέτ στη νοτιοδυτική Κίνα, μεταδίδουν εγχώρια ΜΜΕ σήμερα Τετάρτη.


Πολλά σπίτια κατέρρευσαν, δρόμοι αποκλείστηκαν από τις κατολισθήσεις και οι τηλεπικοινωνίες είναι ιδιαίτερα δύσκολες στην περιοχή, μετά τον σεισμό των 6,9 βαθμών, σύμφωνα με το

The Lion Sleeps Tonight - Hippo Singer

http://www.youtube.com/watch?v=SLu_UK_MpfA&NR=1

ΠΓΔΜ: Η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει ότι υπάρχει μακεδονικό κράτος και έθνος

«Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να αναγνωρίσει ότι υπάρχει μακεδονικό κράτος και μακεδονικό έθνος».


Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές από την ελληνική πλευρά ότι πρόθεση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ είναι να χρησιμοποιήσει την επικείμενη προεδρία της στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για να προωθήσει τις θέσεις της στο ζήτημα της ονομασίας.

Τις αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά, μετά και τη γνωστοποίηση από τη σκοπιανή πλευρά ότι θα χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης ΣτΕ το όνομα Μακεδονία, σχολίασε σήμερα και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

«Δυστυχώς, η αντίθεση της Ελλάδας σχετικά με τον τίτλο της ονομασίας, τον οποίο εμείς θεωρούμε ρεαλιστικό για την προεδρία της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Λουκέτο έβαλαν 61.393 εταιρείες, στην ανεργία 222.655 άτομα

«Ηλεκτρονικά θα υποβάλουν από το 2011 οι επιχειρήσεις τις καταστάσεις προσωπικού», προαναγγέλλει στην «Η» ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχ. Χάλαρης


Η οικονομική κρίση διέγραψε από τον «χάρτη» της αγοράς 61.393 επιχειρήσεις και 222.655 εργαζόμενους μέσα σε 1 χρόνο, όπως δείχνει η Εκθεση του Σώματος Επιθεωρήσεων Εργασίας για το 2009.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, το 2009 υπέβαλαν στο ΣΕΠΕ καταστάσεις με προσωπικό 2.219.918 άτομα συνολικά 725.095 επιχειρήσεις, έναντι 786.488 επιχειρήσεων με προσωπικό 2.442.573 άτομα το 2008.

Η συρρίκνωση αυτή, τόσο του αριθμού των επιχειρήσεων όσο και των «δηλωμένων» ως απασχολουμένων, αντανακλά, όπως εκτιμούν στελέχη του Σώματος, την κρίση στην αγορά που ξεκίνησε μέσα στο 2009 και, ενδεχομένως, την αποφυγή της δήλωσης του

Το επίσημο τουριστικό κατάστημα της Αθήνας «Breathtaking Athens» έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της πόλης

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη για την προβολή και προώθηση της εικόνας της Αθήνας ως αστικού προορισμού, λειτουργεί το νέο γραφείο πληροφόρησης επισκεπτών «Info-Point», το οποίο στεγάζεται στον ισόγειο χώρο του πολυκαταστήματος Public στο Σύνταγμα.


Η επιτυχία του πρώτου Info-Point στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών - Ελ. Βενιζέλος, οδήγησε την Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ) να συνάψει στρατηγική συνεργασία με τη διοίκηση του πολυκαταστήματος Public με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο σημείο εξυπηρέτησης και επαφής με τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της πόλης, στην καρδιά της Αθήνας!
                                                                                            Συνεχίζεται ...