www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνδυνος πτώσης θραυσμάτων δορυφόρου στην Ιταλία

Να παραμείνουν στα σπίτια τους ζήτησε σήμερα η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας από τους κατοίκους του βορρά, εξαιτίας των κινδύνων που συνδέονται με την επιστροφή στη Γη ενός αμερικανικού δορυφόρου, που προβλέπεται να γίνει τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες κάποια θραύσματά του να πέσουν σε ιταλικό έδαφος είναι 1,5%.

«Με βάση τις ενδείξεις και τις εκτιμήσεις που μας έδωσε η Επιστημονική Τεχνική Επιτροπή, η πολιτική προστασία επισημαίνει ότι η πιθανότητα ένα ή περισσότερα θραύσματα του δορυφόρου να πέσουν σε ιταλικό έδαφος έχει αυξηθεί και έχει φτάσει το 1,5%», την ώρα που την Πέμπτη το βράδυ ήταν 0,6%.

Οι περιφέρειες όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η Πιεμόντε, η Λομβαρδία, η Βαλ Ντ' Αόστε, η Λιγουρία, η δυτική Εμίλια-Ρομάνια, η Βενετία, και η Τρεντίνο Άλτο- Άντιζε, σύμφωνα με την πολιτική

Πρυτάνεις: Ομόφωνο «ναι» στην προάσπιση του αυτοδιοικούμενου πανεπιστημίου


Την ομόθυμη στάση της για την προάσπιση του δημόσιου και αυτοδιοικούμενου Πανεπιστημίου επιβεβαιώνει η Σύνοδος των πρυτάνεων, που συνήλθε σήμερα μετά την πρώτη Διοικητική Πράξη εφαρμογής του νόμου-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την απόφαση των πρυτάνεων η εξέλιξη της διαδικασίας για την εκλογή των νέων Διοικήσεων «με εκλογικό σύστημα αγνώστου περιεχομένου, με άδηλους κανόνες και με διορισμένες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εφορευτικές επιτροπές», συνιστά θεσμική εκτροπή.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα εκβιαστικά τα διλήμματα που θέτει σε απάντηση το υπουργείο Παιδείας, τα οποία, όπως τονίζουν «προκαλούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και κλιμακώνουν την ήδη υφιστάμενη ένταση».

«Οι εκβιασμοί και οι απειλές για διακοπή της δημόσιας χρηματοδότησης, για μη απονομή πτυχίων, για απώλεια της εξεταστικής περιόδου και του εξαμήνου αποκαλύπτουν το βαθύ έλλειμμα

΄Αρειος Πάγος.: Αυτόφωρο για φοροοφειλές άνω των 75.000 ευρώ


Η αυτόφωρη διαδικασία θα ακολουθείται για τα φορολογικά αδικήματα, καθώς αυτά θεωρούνται διαρκή, εφόσον όμως υπερβαίνουν το ποσό των 75.000 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νικ. Παντελής προς όλες τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας.

Αναλυτικότερα, ο αντεισαγγελέας αναφέρει ότι για τα φορολογικά αδικήματα των νόμων 2523/1997 και 1882/1990 θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία. Σημειώνει επίσης ότι «σε ιδιαίτερα προκλητικές περιπτώσεις διακράτησης ΦΠΑ κ.λπ. και μη καταβολής βεβαιωμένων στο Δημόσιο χρεών (από οφειλέτες που προτιμούν να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τις τραπεζικές τους καταθέσεις, παρά να εκπληρώνουν τις προς το Δημόσιο υποχρεώσεις τους, εμπαίζοντας τους συνεπείς φορολογούμενους), στα πλαίσια τόσο της γενικής όσο

«Όχι» στις πρόωρες εκλογές, «ναι» στη συγκυβέρνηση

«Όχι» στις πρόωρες εκλογές αλλά «ναι» στη συγκυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό, ΑΘΗΝΑ 9,84.

«Εκλογές πρέπει να γίνονται στο προβλεπόμενο, από το Σύνταγμα, χρονικό διάστημα. Δηλαδή, κάθε τετραετία. Είμαι εκ παραδόσεως και -εάν θέλετε- εκ πεποιθήσεως εχθρός των πρόωρων εκλογών», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.

Δήλωσε όμως ότι θα καλοδεχόταν συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, λόγω της κρίσης που διέρχεται η χώρα και συμπλήρωσε: «Μια κυβέρνηση, η οποία θα προκύπτει από τη στήριξη των δύο κομμάτων. Δεν λέω αν θα είναι τα ίδια πρόσωπα. Πώς θα ρυθμιστούν οι σχέσεις, οι

Νεκρός βρέθηκε στο Μοναστηράκι ο Ν. Κοεμτζής


Νεκρός βρέθηκε το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι, ο Νίκος Κοεμτζής. Όπως προέκυψε ήταν πεσμένος για περισσότερες από δύο ώρες στο πεζοδρόμιο, ώσπου κάποιοι διερχόμενοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε σε κλινική, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο θάνατός του 74χρονου Κοεμτζή οφείλεται σε παθολογικά αίτια, αλλά προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως.

Το 1973 μαχαίρωσε τρεις αστυνομικούς, επάνω στην περίφημη «παραγγελιά» του αδερφού του, στο νυχτερινό κέντρο «Νεράϊδα», και καταδικάσθηκε τρις εις θάνατο

Αναστέλλεται η λειτουργία της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας


Αναστέλλεται με εντολή του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, στη Νέα Μηχανιώνα, λόγω ακαταλληλότητας των κτηρίων στα οποία στεγάζεται και αναβάλλεται για ένα μήνα η έναρξη των μαθημάτων.

Από το υπουργείο έχει ζητηθεί η συνεργασία των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τη λειτουργία της Σχολής.

Εάν στο διάστημα του ενός μηνός το πρόβλημα δεν επιλυθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες ο κ. Χρυσοχοΐδης, οι σπουδαστές πλοίαρχοι και μηχανικοί θα φοιτήσουν για φέτος

«Ανατρέπει» τη θεωρία του Αϊνστάιν εύρημα στο CERN

Επιστήμονες του CERN ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν υποατομικά σωματίδια τα οποία ξεπέρασαν την ταχύτητα του φωτός, εύρημα που αν επαληθευτεί θα σημάνει την ανατροπή ενός εκ των βασικών νόμων του σύμπαντος.


Περίπου 15.000 δέσμες νετρίνων - μικροσκοπικών σωματιδίων που διαποτίζουν το σύμπαν - απελευθερώθηκαν σε διάστημα 3 ετών από το CERN προς το εργαστήριο του Gran Sasso 730 χλμ. μακριά, όπου εντοπίστηκαν από γιγαντιαίους ανιχνευτές.

Το φως θα είχε καλύψει τη συγκεκριμένη απόσταση σε περίπου 2,4 χιλιοστά του δευτερολέπτου, αλλά

Ξημερώματα Σαββάτου (ίσως) στον Ν. Ωκεανό θα πέσει ο δορυφόρος

Ακόμη δεν μπορεί να υπολογίσει η NASA έστω και με σχετική ακρίβεια το πότε και το πού θα πέσει ο δορυφόρος UARS που αναμένεται μέσα στο επόμενο 24ωρο να πέσει στην Γη. Μεγάλο μέρος του δορυφόρου θα καταστραφεί όταν εισέλθει στην γήινη ατμόσφαιρα αλλά ορισμένα μέρη του θα συνεχίσουν την πορεία τους και θα πέσουν στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

Οι υπολογισμοί της NASA αναφέρουν ότι ο δορυφόρος αναμένεται να αρχίσει την πτώση του αργά το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι νωρίς το πρωί του Σαββάτου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Η τελευταία εκτίμηση για το πού θα πέσουν τα συντρίμμια του δορυφόρου είναι ότι θα πέσουν σε κάποια περιοχή του Νότιου Ωκεανού δηλαδή στις θαλάσσιες περιοχές της Ανταρκτικής και του Νότιου Πόλου.

Το πρόβλημα υπολογισμού

Η δυσκολία των επιστημόνων να υπολογίσουν το που θα πέσει ο UARS είναι ότι ολοκληρώνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από την Γη σε μόλις 90 λεπτά και επίσης δεν μπορεί να εκτιμηθεί η αντοχή

ΣΕΒ: Tα περί χρεοκοπίας έχουν παραλύσει τη χώρα


«Αν καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την παράλυση που έχει επιφέρει το πελατειακό κράτος και η συζήτηση περί χρεοκοπίας, ο επιχειρηματικός κόσμος σε συνεργασία με πολλούς ενδιαφερόμενους στην Ευρώπη, καθώς και με διεθνείς φορείς, θα μπορέσουν να βγάλουν τη χώρα μπροστά».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κατά την παρουσίαση της μελέτης McKinsey σε εκπροσώπους πρεσβειών. «Αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση θα πρέπει να φροντίσουμε να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η ελληνική οικονομία», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε τέλος ότι η ελληνική κρίση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς να λαμβάνεται υπόψη και η ευρύτερη ευρωπαϊκή

Καθυστερήσεις πτήσεων στο Ελ. Βενιζέλος


Μετ' ’ εμποδίων φθάνουν σήμερα στους προορισμούς τους όσοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν αεροπορικώς, καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις στις πτήσεις, λόγω της απόφασης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να απέχουν από την υπερωριακή εργασία και να τηρούν πιστά το ωράριό τους.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μέχρι τις 14.00 παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις σε 37 πτήσεις, στο σκέλος των αναχωρήσεων, που κυμαίνονταν από 30 έως και 80 λεπτά. Οι επιβάτες είχαν επιβιβαστεί κανονικά στα αεροσκάφη, τα οποία όμως περίμεναν στο έδαφος μέχρι να πάρουν εντολή

Αλ. Τσίπρας: Ελεγχόμενη χρεοκοπία και πτώχευση του λαού

«Ο ΥΠΟΙΚ φεύγει για το Δ.Ν.Τ. έχοντας στις αποσκευές του τα σενάρια της καταστροφής αλλά και σκληρά, αντιλαϊκά, αντιδημοκρατικά μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τα σενάρια χρεοκοπίας.


Τόνισε επίσης ότι «επί μια εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δηλώσεις τους εκβίαζαν τον ελληνικό λαό, περιφέροντας σενάρια καταστροφής εξόδου από το ευρώ και αργεντινοποίησης».

«Ένα είναι σίγουρο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «ότι μας ετοιμάζουν ελεγχόμενη χρεοκοπία μέσα στο ευρώ με κούρεμα του χρέους στο 50% τουλάχιστον και την ίδια στιγμή τα νέα μέτρα και τα προηγούμενα σκληρά μέτρα θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν». Δηλαδή, όπως είπε,

Προσχώρησε στο ΛΑΟΣ ο Χρήστος Καζαντζίδης


Την προσχώρηση στο ΛΑΟΣ του Χρήστου Καζαντζίδη, μέχρι πρότινος στελέχους της ΝΔ, ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Ο κ. Χρήστος Καζαντζίδης επιλαχών Βουλευτής Θεσσαλονίκης στο παρελθόν είναι πλέον κοντά μας. Είναι ένας άριστος οικογενειάρχης, ένας εξαιρετικός επιστήμων, από τους λίγους που κατέχουν καλά τα θέματα της Αγροτικής Οικονομίας», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και συμπλήρωσε: «Τον καλοδεχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει την παρουσία του κόμματος και εντός και εκτός κοινοβουλίου».

«Ο κ. Καζαντζίδης πέρα από το ήθος του έχει να καταθέσει την μαχητικότητά του, ήταν, είναι και

Επιμένει σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης η Ντ. Μπακογιάννη


Την πρότασή της για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και με μέλη πολιτικούς και τεχνοκράτες, επανέλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση θα συμμετάσχουν «όσοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν το κεφάλι τους στο ντορβά» και κατηγόρησε τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι «παίζουν το παλιό κομματικό θέατρο σκιών».

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πολλοί και στη ΝΔ που θα ήταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν, ενώ εκτίμησε πως αν δεν σχηματιστεί μία τέτοια κυβέρνηση, τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων θα επιβάλει ο λαός μετά από εκλογές.

Για τη Δημοκρατική Συμμαχία είπε ότι είναι διατεθειμένη μετεκλογικά να συνεργαστεί με οποιονδήποτε στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου εξόδου από την κρίση, ενώ επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα στον

Ανδρέας. Λοβέρδος: Η εργασιακή εφεδρεία δεν αφορά τα νοσοκομεία

Διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τα σενάρια περί εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στα νοσοκομεία.


«Κάποιοι», είπε ο υπουργός, «για πολιτικές σκοπιμότητες βρίσκουν ευκαιρία να διακινήσουν φήμες για εργασιακή εφεδρεία». «Αυτό», πρόσθεσε, «είναι απολύτως ψευδές καθώς αυτό το μέτρο δεν αφορά τα νοσοκομεία».

Εξάλλου, σε επιστολή του, ο γγ του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζος υπογραμμίζει πως «όσα διακινούνται για τα περί εργασιακής εφεδρείας στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, στις (7) ΔΥΠε και στους εποπτευόμενους από αυτές φορείς

Αγόρι 13 ετών ο δράστης της επίθεσης στο Ζεφύρι

Ένας 13χρονος Αθίγγανος είναι ο δράστης της επίθεσης εναντίον αστυνομικού διευθυντή χτες το βράδυ στο Ζεφύρι.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν ύστερα από μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή, στη διάρκεια της οποίας έγιναν πάνω από δέκα προσαγωγές υπόπτων.

Ο δράστης, πριν τη επίθεση, είχε ληστέψει και χτυπήσει μία νεαρή στα Άνω Λιόσια.

Ο αστυνομικός διευθυντής τραυματίστηκε στις δέκα το βράδυ στο Ζεφύρι και ενώ είχε προηγηθεί επεισόδιο στις 5 το απόγευμα κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο

Προσφυγή του ΔΣΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατά του τέλους επιτηδεύματος. Με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητά να κριθεί αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η επίμαχη υπουργική απόφαση που θεσπίζει το τέλος επιτηδεύματος.

Λόγω μείζονος σπουδαιότητας ο ΔΣΑ ζητά ακόμα να εισαχθεί η υπόθεση άμεσα στην Ολομέλεια του

Παράταση στην υποβολή του Ε9 στην εφορία

Παρατείνεται μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου 2011 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011.

Υποχρέωση για υποβολή δήλωσης Ε9 το έτος 2011 έχει:

• Κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που εντός του έτους 2010 απέκτησε εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα.

• Κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που εντός του έτους 2010 είχε οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητά του, τα οποία είχαν δηλωθεί στο έντυπο Ε9 τα προηγούμενα έτη.

• Κάθε υπόχρεος που στις δηλώσεις Ε9 (ετών 2005 έως 2010) συμπεριέλαβε σύζυγο ή λοιπά προστατευόμενα μέλη, εφόσον έχουν επέλθει εντός του έτους 2010 μεταβολές στην οικογενειακή του κατάσταση, όπως αυτή έχει απεικονισθεί στις δηλώσεις Ε9 των προηγούμενων ετών, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση. Οι μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση που πρέπει να δηλωθούν

«Άκυρη και προσβλητική η συμφωνία Τουρκίας-ψευδοκράτους»

Η υπογραφή συμφωνίας της Τουρκίας με το ψευδοκράτος συνιστά παράνομη και χωρίς προηγούμενο ενέργεια ενός κράτους - μέλους του ΟΗΕ και υποψηφίου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε στη Μόσχα ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος προσερχόμενος στις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία».

«Η τουρκική κυβέρνηση επέλεξε το περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών, για να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, προκαλώντας και προσβάλλοντας ευθέως τη Διεθνή Κοινότητα. Η πράξη αυτή, όσο και εάν είναι άκυρη από κάθε πλευρά, καταδικάζεται από όλη τη Διεθνή Κοινότητα και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας", σημείωσε ο κ.

Ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης του ευρώ και της ΕΕ

Δραματικό σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας και απρόβλεπτες συνέπειες για το ευρώ, αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη, επεξεργάζονται σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως εάν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ δυσάρεστα τα πράγματα και να υπάρξουν σχεδόν απρόβλεπτες συνέπειες.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μην εξυπηρετήσει τα χρέη της προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τράπεζες, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. «Το σοκ του χρεοστασίου θα καταβαράθρωνε την οικονομία», τονίζουν οι Financial Times.

Όπως τονίζει «από τη στιγμή που δεν θα υπήρχαν ικανά δημόσια έσοδα το Δημόσιο θα αδυνατούσε να πληρώσει υπάλληλους και κοινωνικά επιδόματα, ενώ τη ίδια στιγμή οι ελληνικές τράπεζες θα αντιμετώπιζαν την κατάρρευση, καθώς το χαρτοφυλάκιο ομολόγων τους θα κατέγραφε τεράστιες

Κλειστό για τρεις μήνες τμήμα της Περιφερειακής Αιγάλεω

Από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και για τρεις μήνες θα μείνει κλειστό ένα τμήμα, μήκους 1,4 χιλιομέτρων, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω, στο ρεύμα από Αττική Οδό προς Λ. ΝΑΤΟ και Σκαραμαγκά.

Η διακοπή θα γίνει λόγω εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος και οι οδηγοί θα εξυπηρετούνται από τις εξής διαδρομές:

Α) Από Αττική Οδό προς Λ. ΝΑΤΟ: Μετά την είσοδο στην Περιφ. Αιγάλεω τα οχήματα εξέρχονται στην Έξοδο 5 προς ΟΔΔΥ και, ακολουθώντας τη σήμανση που θα τοποθετηθεί, θα καταλήγουν στη Λ. ΝΑΤΟ. Η έξοδος 5Α της Περιφ. Αιγάλεω προς Λ.ΝΑΤΟ

Αυξήθηκαν τα κρούσματα καρκίνου του ήπατος

Την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως ο καρκίνος του ήπατος παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σημαντικό μερίδιο της αύξησης, που παρατηρείται στην Ελλάδα, αποδίδεται στους μετανάστες, οι οποίοι προέρχονται από χώρες με υψηλά ποσοστά ηπατίτιδας.

«Πράγματι, έχουμε αύξηση κι αυτό γιατί στη χώρα μας κατοικούν πλέον εκατομμύρια μετανάστες με προέλευση από χώρες με υψηλά ποσοστά ηπατίτιδας», αναφέρει ο χειρουργός της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου («Αγία Όλγα»), Σπύρος Δελής.

Όπως εξηγεί ο κ. Δελής, ο καρκίνος του ήπατος παρουσιάζεται ως πρωτοπαθής (ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα-χολαγγειοκαρκίνωμα) και δευτεροπαθής (μεταστατικός καρκίνος από το πεπτικό, τον

Τα βρήκαν διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

Σε συμφωνία κατέληξαν η διαπραγματευτική ομάδα της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της διοίκησης του Οργανισμού, στο πλαίσιο σύναψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η διοίκηση απέσυρε τελικά το αίτημα για την εφαρμογή τεραήμερης εργασίας και για επανεξέταση του εργασιακού καθεστώτος για ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού, το οποίο έχει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Βάσει συμφωνίας, οι ώρες εργασίας μειώνονται σε 35 (από 40) με αντίστοιχη μείωση μισθών 11% μεσοσταθμικά την 3ετία.

Αναλυτικά η συμφωνία προβλέπει:

- Μείωση των ωρών εργασίας κατά 12,5% δηλαδή από 40 ώρες στις 35, με μείωση αντίστοιχα των μισθών στο 11% μεσοσταθμικά την 3ετία, χωρίς πάγωμα ή κατάργηση των ωριμάνσεων (μισθολογικά

Απέπλευσε από τη Σμύρνη το «Πιρί Ρέις»


Απέπλευσε λίγο μετά το μεσημέρι από τη Σμύρνη το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πιρί Ρέις» με προορισμό την ανατολική Μεσόγειο, όπου θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες.

Eρωτηθείς αν θα υπάρξει συνοδεία πολεμικών πλοίων, ο Χουσεΐν Αβνί Μπενλί, διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών του Πανεπιστημίου 9ης Σεπτεμβρίου της Σμύρνης, στο οποίο ανήκει το «Πιρί Ρέις», αφού σημείωσε πως «δεν υπάρχει πρόβλημα υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο», απάντησε ότι «θα ζητηθεί συνοδεία, αν χρειαστεί».

Στο πλοίο, που απέπλευσε από το λιμάνι στην Ούρλα (Βουρλά), επιβαίνουν 21 άτομα, εκ των οποίων

Συσκευή «διαβάζει» τις εικόνες του εγκεφάλου


Ένα πρόγραμμα λογισμικού, που μαντεύει με μεγάλη ακρίβεια τι βλέπει ο άνθρωπος και το προσομοιώνει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, δημιούργησαν ερευνητές, αναλύοντας τους τρόπους που το οπτικό κέντρο του εγκεφάλου αντιδρά σε αυτά που βλέπει σε μία οθόνη.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεχνικές λειτουργικής μαγνητικής απεικόνισης του εγκεφάλου (fMRI), την ώρα που οι εθελοντές παρακολουθούσαν τρέιλερ από ταινίες του Χόλιγουντ, και έτσι κατάφεραν να αναδημιουργήσουν σε υπολογιστή νοητικές εικόνες παρόμοιες με αυτές που παίζονταν στο βιντεοκλίπ.

Το λογισμικό που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές αξιοποιεί μια ψηφιακή βιβλιοθήκη από βίντεο του YouTube και άλλα, τα οποία αναμιγνύει, προκειμένου να αναδημιουργήσει, όσο γίνεται πιο πιστά, την

Θ. Πάγκαλος: Χρεοκοπία ίσον χάος


Στην αντεπίθεση πέρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος για το κύμα επικρίσεων που δέχθηκε αναφορικά με την τοποθέτησή του για την ανάγκη συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, σε συνέντευξή του σε ελβετικές εφημερίδες.

Όσοι λένε ότι ζήτησα να φύγουν 70.000 υπάλληλοι από το δημόσιο, τα λένε αυτά γιατί υπάρχει σύγχυση και αμάθεια, παρατήρησε μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Αθήνα 984 και κατηγόρησε δημοσιογράφους για συστηματική διαστρέβλωση των δηλώσεών του.

Όπως είπε, στη συνέντευξή του ρωτήθηκε αν επιβεβαιώνει τα περί κατάργησης 100.000 θέσεων εργασίας και «εγώ», τόνισε, «απάντησα όχι τόσο πολύ, το πιθανότερο ίσως 70.000, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις», κάτι που όπως επεσήμανε, έχει αναφέρει και ο ΟΟΣΑ (το 10% των 700.000 δημόσιων υπαλλήλων). Ήδη, σημείωσε, 40-50 χιλιάδες βγαίνουν στη σύνταξη, οπότε

Π. Μπεγλίτης: Δεν έχει ληφθεί απόφαση για αύξηση της θητείας


«Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας και δεν πρόκειται να ληφθεί, εάν δεν ολοκληρωθεί με συντεταγμένο και σοβαρό τρόπο η διαδικασία της ανασυγκρότησης και της νέας δομής δυνάμεων καθώς και η αξιολόγηση των αναγκών εθνικής άμυνας».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Δαβάκη.

Στο εν λόγω έγγραφο ο κ. Μπεγλίτης σημειώνει ότι «το ζήτημα της στρατιωτικής θητείας που κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό, εξετάζεται λεπτομερώς και οι οριστικές αποφάσεις για την ορθολογική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων θα ληφθούν με σοβαρότητα και ευθύνη χωρίς καμία βιασύνη».

Ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Δαβάκης καλούσε τον υπουργό να ενημερώσει αν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η αύξηση του χρόνου θητείας για τους στρατεύσιμους που υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς από τους εννέα στους δώδεκα μήνες, όπως άλλωστε ισχύει για την Πολεμική

Δοκιμή ανθρώπινων βλαστοκυττάρων στην Ευρώπη

Αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας θα ξεκινήσει σύντομα την πρώτη κλινική δοκιμή στην Ευρώπη με ανθρώπινα βλαστοκύτταρα ελπίζοντας ότι θα βρεθεί θεραπεία για μια σοβαρή και ανίατη μέχρι τώρα πάθηση.

Η εταιρία Advanced Cell Technology (ACT) ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο νοσοκομείο Moorfields Eye του Λονδίνου σε 12 ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Stargardt, μια σοβαρή οφθαλμοπάθεια, που αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες τύφλωσης νέων ανθρώπων.

«Είναι η πρώτη φορά που δίνεται άδεια για κλινικές δοκιμές με εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Μπομπ Λάντσα, επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρίας.

Η άδεια δόθηκε από την Βρετανική Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας και την Επιτροπή του συμβουλίου για τη Γενετική Θεραπεία, διευκρινίζει η εταιρεία.

Οι αμερικανικές δοκιμές

Ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο του 2010 όταν η ACT άρχισε τις πρώτες δοκιμές με εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα για την θεραπεία αυτής της εκφυλιστικής νόσου.

Μέχρι τώρα μόνο δύο Αμερικανοί συμμετείχαν στις δοκιμές. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα

Στην Ελλάδα μετέφερε την παραγωγή γάλακτος η Friesland - Campina


Η πρώτη ξένη επένδυση στην γαλακτοκομία, μετά από πολλά χρόνια και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης έγινε και πάλι στην περιοχή της Πάτρας. Ο ολλανδικός συνεταιριστικός όμιλος της Friesland - Campina μετέφερε την παραγωγή του γάλακτος υψηλής παστερίωσης από την Γερμανία στην Ελλάδα, ενώ όπως αποκάλυψε προσφάτως ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοίδης υπάρχει γενικότερο ενδιαφέρον ολλανδικών επιχειρήσεων να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται μάλιστα το σχέδιο των ολλανδών επιχειρηματιών να παρουσιαστεί σύντομα - εντός του Οκτωβρίου - στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, από τους οποίους και θα ζητήσουν την άρση συγκεκριμένων γραφειοκρατικών εμπορίων για να το υλοποιήσουν. Σ΄ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται κι η προαναφερόμενη κίνηση, η οποία προετοιμάστηκε μεθοδικά από τις αρχές του

Παρασκευή χωρίς μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ


Για δεύτερη ημέρα παραμένουν στα αμαξοστάσια οι συρμοί του μετρό, του τραμ και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν και πάλι 24ωρη απεργία και απειλούν με περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους εάν προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την εφαρμογή της εφεδρείας και στους συγκοινωνιακούς φορείς.

Κανονικά λειτουργούν σήμερα ταξί, λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς και τα

΄Εξοδος πλοίων του τουρκικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο


Για περιπολία στην ανατολική Μεσόγειο βγήκαν τα τουρκικά πολεμικά πλοία Σαλίχ Ρεΐς, Σοκολού Μεχμέτ Πασά και Οντζού και όπως γράφει η Hurriyet, ένα εξ αυτών «θα βρίσκεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα, σε απόσταση 6 μιλίων από την ελληνοκυπριακή πλευρά».

«Οι Ελληνοκύπριοι στην Πάφο θα μπορούν να βλέπουν το πλοίο αυτό, ενώ τα άλλα δύο θα περιπολούν στην περιοχή», συμπληρώνει το δημοσίευμα, στο οποίο διευκρινίζεται πως τα πλοία του τουρκικού στόλου «δεν θα επέμβουν στο οικόπεδο 12, αφού αυτό δεν περιλαμβάνεται

Ασφαλιστικά μέτρα καταθέτει η Καβάλα

Νέα ασφαλιστικά μέτρα προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αναμένεται να καταθέσουν εντός της ημέρας οι νομικοί σύμβουλοι της Καβάλας, θέλοντας να μπλοκάρουν την έκδοση πιστοποιητικών στις ομάδες που πρόκειται να αντικαταστήσουν τους «αργοναύτες» και τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λίγκα.

Αυτή η κίνηση θα γίνει έπειτα από τις νέες διώξεις που άσκησε χθες ο εισαγγελέας. Συγκεκριμένα, εμπλέκονται η Δόξα Δράμας και ο Λεβαδειακός, που ήταν τα φαβορί να πάρουν τις συγκεκριμένες θέσεις στο

Στους δρόμους ξανά οι Αγανακτισμένοι

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι αγανακτισμένοι πολίτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που γονατίζουν τον Έλληνα φορολογούμενο.

Όπως αναφέρει σχετικό κείμενο που «κυκλοφορεί» στο διαδίκτυο, οι Αγανακτισμένοι δίνουν εκ νέου ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος.

Το πλήρες κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Νισάφι Πια! Όχι στα Χαράτσια. Η αγανάκτησή μας, που πλημμύρισε τις πλατείες, τώρα ξεχειλίζει! Αυτοί, που ευθύνονται για την κρίση, στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας διαλύουν την κοινωνία.

Αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία. Κάνουν τα πανεπιστήμια εταιρείες. Δημιουργούν τουλάχιστον δύο άνεργους σε κάθε οικογένεια. Βάζουν λουκέτα παντού. Εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου

Ποιοι θα πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων

Μπορεί η ψήφιση του νέου, και μόνιμου πλέον, τέλους στα ακίνητα να μετατέθηκε για την επόμενη Τρίτη, το δεδομένο, όμως, είναι πως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο φόρος αυτός θα μπει στη ζωή μας. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα βασικά ερωτήματα και ιδού οι απαντήσεις:

i) Πού επιβάλλεται το τέλος


Σε όλες τις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση, δομημένες επιφάνειες των ακινήτων που υπάγονται κατά την 17.9.2011 στο τέλος ακίνητης περιουσίας, που ήδη πληρώνουμε επίσης μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Δηλαδή, το τέλος επιβάλλεται στα ακίνητα των ιδιωτών αλλά και όλων επιχειρήσεων, που ηλεκτροδοτούνται και είναι εγγεγραμμένα στις καταστάσεις της ΔΕΗ ή των άλλων εναλλακτικών παρόχων μέχρι την 17η Σεπτεμβρίου 2011. Ακόμη και αν οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ή επιχείρηση προβεί στην διακοπή του ρεύματος από 18η Σεπτεμβρίου 2011 και μετά, δεν θα εξαιρεθεί από το ειδικό αυτό τέλος για τη φετινή χρονιά.

ii) Ποιον βαρύνει το τέλος

Το τέλος βαρύνει για φέτος τον κατά την 17.9.2011, κύριο του ακινήτου και σε περίπτωση

Και οι βουλευτές συνεχίζουν να προκαλούν

Συνεχίζουν να προκαλούν τα προνόμια των βουλευτών, την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει σκληρά μέτρα επί δικαίων και αδίκων τα οποία μειώνουν τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

Η βουλευτική αποζημίωση, παρά τις μειώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, ανέρχεται πάνω από τις 6.000 ευρώ, ποσό το οποίο συμπληρώνεται από το επίδομα για συμμετοχή σε επιτροπές που είναι 150 ευρώ ανά συνεδρίαση για κάθε βουλευτή.

Όπως φανερώνει η λίστα που ακολουθεί, οι βουλευτές είναι απρόθυμοι να στερηθούν τα προνόμια τους, ενώ η «αφαίμαξη» του λαού συνεχίζεται...

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 150 ευρώ την ώρα…
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για

Ορατός ο κίνδυνος να «χαθούν» οι συντάξεις του ΝΑΤ

Τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ.Χρυσοχοϊδη, θέλει να συναντήσει ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, καθώς όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι του ΝΑΤ, η περικοπή της κρατικής επιχορήγησης του ταμείου κατά 50 εκατ. ευρώ το 2011 που θα έπρεπε να γίνει τμηματικά, θα γίνει τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, με υπαρκτό τον κίνδυνο, να μην μπορούν να δοθούν καθόλου συντάξεις στους ναυτικούς για τους δύο αυτούς μήνες.

Εργαζόμενοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου συναντήθηκαν χθες με τον γγ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Γ..Χαλά και τον ενημέρωσαν για το τεράστιο πρόβλημα που εκτιμούν ότι θα δημιουργηθεί τους δύο αυτούς μήνες, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την περικοπή ενός ποσού από τις συντάξεις των ναυτικών κάθε μήνα, ώστε μέσα σ' ένα εξάμηνο να έχει καλυφθεί το

Η ΕΚΤ βάζει στο τραπέζι το σενάριο χρεοκοπίας

Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην μπορεί να πληρώσει το χρέος της, είναι πλέον πάνω στο τραπέζι, σύμμφωνα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Klaas Knot.

Μέχρι πρόσφατα η ΕΚΤ δεν συζήταγε την ελληνική χρεοκοπία, ωστόσο φαίνεται ότι πληθαίνουν οι απόψεις ότι θα πρέπει αν εξεταστεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Knot ερωτηθείς από την ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad για τη χρεοκοπία της Ελλάδας παραδέχθηκε ότι ήταν υπό μελέτη.

«Είναι ένα από τα σενάρια. Δεν λέω ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Έχω πολύ καιρό την πεποίθηση ότι η πτώχευση δεν είναι απαραίτητη. Τα νέα από την Αθήνα, ωστόσο,

Παράνομη η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας


Παράνομη κρίθηκε η απεργία που είχαν εξαγγείλει για την Κυριακή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας είχε κηρύξει 24ωρη απεργία από τις 00:01 έως 24:00 της Κυριακής, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών, κυρίως, αλλά και θεσμικών αιτημάτων, που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Moody's: Υποβάθμιση οκτώ ελληνικών τραπεζών


Στην υποβάθμιση του αξιόχρεου αλλά και των μακροπρόθεσμων καταθέσεων οκτώ ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος Moody΄s, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές.

Συγκεκριμένα, η Moody΄s υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες, σε Caa2 από B3, την αξιολόγησή της για την Εθνική Τράπεζα  , τη EFG Eurobank Ergasias, την Alpha Bank , την Τράπεζα Πειραιώς, την Αγροτική Τράπεζα και