www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Κλείνουν το σχολείο μας! Γιατί άραγε;




Αγαπητοί φίλοι και αδελφοί!
Σας στέλνω ένα βιντεάκι -ανοικτή επιστολή στον κ.Πρωθυπουργό, για το Σχολείο μας που.... κλείνει!

Σας παρακαλώ να το δείτε και να το προωθήσετε σε φίλους και γνωστούς... Κυρίως σε ΜΜΕ και

Σε ένα χρόνο δοκιμή εμβολίου για το AIDS

Ένα εμβόλιο το οποίο μπορεί να «εξολοθρεύσει» τον ιό HIV του AIDS, είναι πιθανό να περάσει σε φάση κλινικών δοκιμών μέσα στον επόμενο χρόνο. Το αισιόδοξο νέο έρχεται από διεθνή ομάδα ειδικών η οποία αναφέρει ότι το εμβόλιο που ανέπτυξε έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις μεταλλάξεις του ιού.

Το γεγονός αυτό είναι άκρως σημαντικό καθώς η ικανότητα που έχει ο HIV να μεταλλάσσεται γρήγορα και συχνά αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο για τους ερευνητές που προσπαθούν να δημιουργήσουν θεραπευτικά εμβόλια εναντίον του.

Όπως αναφέρει η δρ Μπέτι Κόρμπερ από το Εθνικό Εργαστήριο του Λος Αλαμος στο Νέο Μεξικό (LANL) η οποία ανήκει στην ομάδα των επιστημόνων που ασχολούνται με την ανάπτυξη του εμβολίου την τελευταία εικοσαετία «το πρόβλημα με τον ΗIV είναι ότι εάν χορηγήσουμε μόνο ένα φάρμακο για την αντιμετώπισή του ο ιός καταφέρνει να ‘ξεφύγει’. Για αυτόν τον λόγο οι θεραπείες που χορηγούμε στους ασθενείς είναι συνδυαστικές και αποτελούνται από τρία ή τέσσερα φάρμακα».

Εμβόλιο - «μωσαϊκό»

Τα «παραδοσιακά» εμβόλια για τον HIV είναι σχεδιασμένα να ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών ώστε να αναγνωρίζει συγκεκριμένα φυσικά παραγόμενα από τις πρωτεΐνες του

Πως να κόψετε τη ζάχαρη σε τρεις εβδομάδες

Αν είσαι καλό παιδί θα σου πάρω καραμέλες! Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτή τη φράση; Από την παιδική ηλικία ό,τι περιέχει ζάχαρη μετατρέπεται σε επιβράβευση και όπως επισημαίνει το αμερικανικό περιοδικό Whole Living, αυτός είναι ο βασικός λόγος που εθιζόμαστε σε αυτή. Όσο περισσότερη ζάχαρη καταναλώνουμε, τόσο χαρούμενοι αισθανόμαστε.

Αυτή είναι η μεγάλη παγίδα. . Η σχέση μας με τη ζάχαρη πρέπει να έρθει σε ισορροπία κι αυτό μπορεί να γίνει σε τρεις εβδομάδες, λένε οι ειδικοί και προτείνουν τον σχετικό οδηγό:

· Πρώτη εβδομάδα: Ανακαλύπτοντας την κρυμμένη ζάχαρη

Για την πρώτη εβδομάδα δεν χρειάζεται να κόψουμε καμία από τις διατροφικές μας συνήθειες, παρά μόνο να διαβάζουμε προσεκτικά τα συστατικά όσων καταναλώνουμε και να ανακαλύψουμε πόση ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες περιέχουν. Η ζαχαρίνη και η φρουκτόζη θεωρούνται επίσης υπεύθυνες για προβλήματα στο συκώτι και αύξηση σε τριγλυκερίδια και χοληστερίνη.

Για τις επόμενες τρεις εβδομάδες κρατάμε σχολαστικά διατροφικό ημερολόγιο, δίχως να παραλείπουμε τις φυσικές πηγές ζάχαρης όπως φρούτα, φρέσκα λαχανικά, ψωμί, ζυμαρικά, τις

Συγκεκριμένο ωράριο για πιο υγιεινή ζωή

Το ημερήσιο πρόγραμμά μας μπορεί να θωρακίσει την υγεία μας, φτάνει να είναι συγχρονισμένο με το βιολογικό ρολόϊ του οργανισμού. Νέες μελέτες αμερικανών ερευνητών υποδεικνύουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε και πότε στο διάστημα της 24ωρης δραστηριότητάς μας, αν πράγματι αποζητούμε το ιδανικό τρίπτυχο υγεία - ευεξία - ευτυχία. Το μυστικό είναι να κουρδίσουμε κατάλληλα το εσωτερικό βιολογικό ρολόι του σώματος. Αν το καταφέρουμε αυτό, τα υπόλοιπα είναι απλώς ζήτημα χρόνου. Ως προς τον συγχρονισμό, λοιπόν, οι επιστήμονες συνιστούν τα εξής:

8.00.

Πάρτε πρωινό 


Επειτα από εννέα ώρες νηστείας, ο οργανισμός είναι έτοιμος για το πρώτο γεύμα της ημέρας. Αν δεν φάτε τώρα θα αρχίσει να «καίει» μυϊκό ιστό αντί για λίπος. Το πρωί έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα γλυκόζης που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και για τον λόγο αυτόν ένα πλούσιο πρωινό βοηθά τον οργανισμό να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

9.30
Βγείτε έξω από το σπίτι


Πολλοί φεύγουν αξημέρωτα και δουλεύουν σε τεχνητό φως. Είναι ωστόσο απαραίτητη η έκθεση στις ηλιακές ακτίνες γιατί το φως είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό και εντείνει την παραγωγή βιταμίνης D η οποία βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου και των καρδιοπαθειών. Μια βόλτα αυτή την ώρα

Αλλάζει το σύστημα μετεγγραφών των φοιτητών

Αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφής των φοιτητών σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12, ώστε κάθε τμήμα να δέχεται προκαθορισμένο αριθμό δικαιούχων με βάση και τη μοριοδότηση στις Πανελλαδικές.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα τελευταία χρόνια έχει διαµορφωθεί µια πολύ σοβαρή αρνητική διάσταση όσον αφορά την ουσία της ακαδηµαϊκής και εκπαιδευτικής διαδικασίας.  Ενώ καθορίζεται συγκεκριµένος αριθµός εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο αριθµός αυτός πολλαπλασιάζεται χωρίς κανείς να έχει ακριβή εικόνα του αριθµού των φοιτητών οι οποίοι τελικά θα εγγραφούν µέχρι το τέλος του πρώτου έτους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», ο αριθµός των νέων φοιτητών που παραµένουν στα περιφερειακά Ιδρύµατα µετά τις µετεγγραφές µειώνεται σηµαντικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να υπάρχουν τµήµατα µε µεγάλο αριθµό διδασκόντων, για τα οποία έχουν γίνει επενδύσεις σε προσωπικό και υποδοµές, χωρίς όµως ο πραγµατικός όγκος των φοιτητών σε αυτά να δικαιολογεί αυτές τις

Κλειστή παραμένει η Λ. Λαυρίου


Εξακολουθεί να παραμένει κλειστή η Λεωφόρος Λαυρίου καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κερατέας για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Από χθες άγνωστοι τοποθέτησαν ί ογκώδεις πέτρες στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία η λεωφόρος Λαυρίου είναι κλειστή από την 1η έως την 3η είσοδο της Κερατέας, ενώ μπάζα έχουν ρίξει άγνωστοι στο 39ο χιλιόμετρο. Για "απαράδεκτη" κατάσταση έκανε λόγο χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Υποστήριξε ότι ορισμένοι "επιχειρούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση, ως μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί σε αστυνομικό κράτος".

Ερωτηθείς αν θα γίνει και νέα αστυνομική επιχείρηση για να ανοίξει ο δρόμος, είπε πως "η βασική προσπάθεια των Αστυνομικών Αρχών είναι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους. Από

Ο καιρός την 01.04.2011


Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, περιμένουμε την Παρασκευή 01 Απριλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 18 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 10 ως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 ως 20 στη Δυτική Ελλάδα, 14 ως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Τοπικά ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες τοπικές βροχές περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17-18 βαθμούς. Τοπικά ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο

Καλό μήνα!