www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΝΝΕΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ - ΣΑΡΚΟΖΙ ΜΕ ΤΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΣΑΡΚΟΖΙ: - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Η ΟΧΙ 


ΣΑΡΚΟΖΙ: ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

MΕΡΚΕΛ: Η ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ 27ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 ΜΕΡΚΕΛ: ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΣΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΝΑΙ Η ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


ΜΕΡΚΕΛ: ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ

Σε εξέλιξη η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με φανερή ονομαστική ψηφοφορία ενώ την Πέμπτη, θα ανέβουν στο βήμα της Βουλής ο

Βουλή: Αντιπαράθεση με αφορμή τοποθέτηση του Αδ. Γεωργιάδη


Σφοδρή αντιπαράθεση προκλήθηκε στη Βουλή με αφορμή τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή του ΛΑΟΣ Aδωνη Γεωργιάδη για τον πρωθυπουργό, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή.

Ο κ. Γεωργιάδης σε πολύ υψηλούς τόνους και απευθυνόμενος προς την κοινοβουλευτική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός έχει τους βουλευτές «γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια» και ζήτησε την Παρασκευή να μην παράσχουν την εμπιστοσύνη τους ως ένδειξη «πατριωτικού καθήκοντος».

Τον χαρακτήρισε επίσης «επικίνδυνο για τον τόπο» με αιχμή την πρότασή του για δημοψήφισμα και ακόμη υποστήριξε πως ο κ. Παπανδρέου «σαν άλλος Λουδοβίκος 14ος εξαρτά την ευρωπαϊκή

Γ. Καρατζαφέρης: Ο,τι και να κάνετε εκλογές θα γίνουν


«΄Ο,τι και να κάνετε εκλογές θα γίνουν, ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση είναι παράλυτη, δεν μπορεί να δώσει τίποτα στον τόπο», ανέφερε σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Είπε ακόμη ότι «η ευθύνη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια» και χαιρέτισε «τις φωνές που λένε πάμε σε ένα σχήμα κυβέρνησης εθνικής ενότητας και

Οδ. Βουδούρης: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης


«Ναι βέβαια, θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης», ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί προς το παρόν επί της στάσης που θα τηρήσει σχετικά με το δημοψήφισμα.

Όπως είπε, «δεν ξέρω τι θα κάνω για το θέμα του

΄Αγγελος Τόλκας: To δημοψήφισμα θα αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση


Το δημοψήφισμα που πρότεινε ο Πρωθυπουργός θα αφορά το νέο σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας και όχι το εάν η χώρα θα παραμείνει ή όχι στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό ΄Αγγελο Τόλκα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πιέσεις που ήδη διατυπώνονται από Ευρωπαίους ηγέτες το δημοψήφισμα να αφορά τη συνέχιση ή όχι της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο κ. Τόλκας δήλωσε στο Reuters: «Οχι, δεν θα είναι αυτό το θέμα. Θα είναι το σχέδιο

Παγώνει η εκταμίευση της 6ης δόσης, μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα


Στον "αέρα" η 6η δόση, όπως διαμηνύει το ΔΝΤ, η Τρόικα και οι διεθνείς ηγέτες.

Δεν πρόκειται να πάρουμε την 6η δόση εάν πρώτα δεν γίνει το δημοψήφισμα! Και αυτό όμως είναι στον αέρα καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα το ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ότι ο πρωθυπουργός θα είναι στην θέση του

Ψήφος εμπιστοσύνης (τι λέει το άρθρο 86 παρ.6) του Συντάγματος

Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.

Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν

Οι "Ανώνυμοι" θα κλείσουν το facebook στις 5 Νοεμβρίου


Ένα βίντεο – μανιφέστο των γνωστών χάκερς «Ανώνυμοι» έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες στο YouTube, μέσω του οποίου απειλούν να «κρασάρουν» το Facebook στις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το βίντεο, που έχει έρθει στο φως, αναφέρεται: «το αγαπημένο σας μέσο επικοινωνίας θα καταστραφεί». Η φωνή στο μήνυμα προσθέτει ότι όποιος αγαπά την ελευθερία της πληροφορίας και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα πρέπει να συνταχθεί μαζί τους.

«Η μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για μία μάχη που αφορά την ελευθερία επιλογής και την συναίνεση

Γ. Παπανδρέου: Να καθαρίσουμε τον τόπο από τα συμφέροντα


Με τίτλο «Να καθαρίσουμε τον τόπο από τα συμφέροντα» στο twitter του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δημοσιεύεται σύνδεσμος που παραπέμπει στην χθεσινοβραδινή ομιλία στο υπουργικό Συμβούλιο, στην οποία ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε «οργανωμένες αντιδράσεις» κατά της κυβέρνησης.

«Θα ήθελα να θυμίσω ότι έχουμε πάρει αποφάσεις και μπροστά μας έχουμε και άλλες αποφάσεις να πάρουμε. Και δεν μιλώ τυχαία για τις αντιδράσεις, γιατί έστω και εάν κάποιες από αυτές είναι καλοπροαίρετες, είναι όμως αντιδράσεις πολύ οργανωμένες» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η δημοσίευση του κ. Γιώργου Παπανδρέου:

«Θα ήθελα να θυμίσω ότι έχουμε πάρει αποφάσεις και μπροστά μας έχουμε και άλλες αποφάσεις να πάρουμε. Και δεν μιλώ τυχαία για τις αντιδράσεις, γιατί έστω και εάν κάποιες από αυτές είναι

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο κατά της κυβερνητικής πολιτικής την Πέμπτη


Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Πέμπτη και ώρα 6:00μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ «προκειμένου να στείλει νέο ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα στην ελληνική Βουλή ότι η ελληνική κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι αντίθετη με τις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης και έχει ήδη άρει τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο «να διατρανώσουν αγωνιστικά την

Αντιδρούν οι πρυτάνεις στις συγχωνεύσεις τμημάτων


Σε έκτακτη σύνοδο στις αρχές Δεκεμβρίου προσανατολίζονται οι πρυτάνεις, μετά τις επιστολές της Αννας Διαμαντοπούλου για συγχωνεύσεις και συνενώσεις τμημάτων, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν, με στόχο να δημιουργήσουν «εύρωστα τμήματα», όπως ζητεί η υπουργός Παιδείας.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ήταν από τα πρώτα ιδρύματα, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων, αίτημα που βρήκε ευήκοον ούς στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που προεδρεύει αυτή την περίοδο της Συνόδου.

Και τα δύο πανεπιστήμια θεωρούν ως σημαντικό και σοβαρό θέμα τη συνένωση τμημάτων και την

Μετρό: Αρχές του 2012 τα έργα επέκτασης προς Κορυδαλλό-Πειραιά


Στις αρχές του 2012 αναμένεται να ξεκινήσει η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό, προς τον Κορυδαλλό και τον Πειραιά, μετά την ανάδειξη και προσωρινού μειοδότη του έργου.

Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Χρήστος Τσίτουρας, ο οποίος είχε συνάντηση με το δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο

Από 7/11 η πρόσθετη διδακτική στήριξη


Από τις 7 Νοεμβρίου θα πρέπει τα σχολεία να προχωρήσουν στην οργάνωση και λειτουργία των τμημάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) είναι υποστηρικτικός θεσμός της εκπαίδευσης και απευθύνεται σε μαθητές της τελευταίας τάξης όλων των τύπων λυκείων, που είναι χαρακτηρισμένα δυσπρόσιτα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με σκοπό την επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σκοπός του θεσμού αυτού είναι οι μαθητές να ενισχυθούν μαθησιακά μέσω της παρακολούθησης μαθημάτων, στα οποία εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε ώρες διαφορετικές από αυτές που αναπτύσσεται το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, εκτός Σαββάτων, Κυριακών και

Ο Παπανδρέου φοβάται πραξικόπημα


Με εκτενή αναφορά στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, κυκλοφορεί η σημερινή Daily Mail.

H βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για εικόνα αποσύνθεσης της χώρας από την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία μεταφέρθηκε σε όλο τον κόσμο, διαλύοντας τα διεθνή χρηματιστήρια και για δύσκολη «φάση», στην οποία εισέρχεται η χώρα. Μάλιστα, αναφέρει σε μεγάλη

Απαγόρευση καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού


Με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Δριβελέγκα, απαγορεύεται για δύο χρόνια η καλλιέργεια αραβοσίτου που έχει υποστεί τη γενετική τροποποίηση ΜΟΝ810.

Μέχρι σήμερα ίσχυε αντίστοιχη απαγόρευση, που όμως αφορούσε μόνο τις εγγεγραμμένες ποικιλίες υβριδίων του κοινοτικού καταλόγου, γεγονός που οδηγούσε στην αναγκαιότητα της περιοδικής ανανέωσης κάθε νέου υβριδίου που εμφανιζόταν στην αγορά.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός «με την απόφαση αυτή συνεχίζουμε αταλάντευτα την πολιτική απαγόρευσης της καλλιέργειας τροποποιημένων φυτών στην Ελλάδα. Επιπλέον, οι έως τώρα διαδικασίες απλοποιούνται και γίνονται πιο αποτελεσματικές, δεδομένου ότι

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Την αιφνιδιαστική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να αναγγείλει δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας και τις επιπτώσεις της προσπαθούν και σήμερα να αποκωδικοποιήσουν πολλά διεθνή ΜΜΕ, με την κρίση στην ευρωζώνη να κυριαρχεί στη θεματολογία τους.


«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κέρδισε τη στήριξη του υπουργικού του συμβουλίου την Τετάρτη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το πακέτο διάσωσης 130 δισ.ευρώ, αλλά θα είναι δυσκολότερο να πείσει τους έκπληκτους ηγέτες της ευρωζώνης που σχεδίασαν τη συμφωνία την περασμένη εβδομάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά τηλεγράφημα του Reuters.

«Το στοίχημα του Παπανδρέου εγγυάται εβδομάδες αβεβαιότητας ακριβώς τη στιγμή που η ευρωζώνη χρειάζεται απελπισμένα μία περίοδο ηρεμίας για την εφαρμογή των λύσεων που συμφωνήθηκαν για να ξεπεραστεί η κρίση χρέους», επισημαίνει το ίδιο τηλεγράφημα.

«Προφανώς (ο κ. Παπανδρέου) πιστεύει ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να λειτουργήσει μέχρι ο ελληνικός λαός να στηρίξει δημοσίως το σχέδιο ανάκαμψης που κατάρτισε ο ίδιος και η

Απόφαση για ρύθμιση των οφειλών στον ΟΕΚ

Με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου ρυθμίζονται οι διαδικασίες για τη ρύθμιση των οφειλών των δικαιούχων στεγαστικών προγραμμάτων στον ΟΕΚ.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 30-12-2011, στα κατά τόπους γραφεία του ΟΕΚ για οφειλές που προέρχονται από δάνεια χορηγηθέντα μέχρι την δημοσίευση του Νόμου 4019/2011 (ΦΕΚ 216/Α/30-9-2011) αποκλειστικά από το στεγαστικό του κεφάλαιο, για αποπεράτωση, επέκταση, αναμόρφωση, επισκευή, αγορά ή ανέγερση

Το ΠΑΣΟΚ διόρισε σε περίοπτη θέση την κυρία Έλσα Παπαδημητρίου;


Προς έκπληξη της κοινής γνώμης χθες η κ. Έλσα Παπαδημητρίου-πρώην βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας- δήλωσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Παπανδρέου και την Κυβέρνηση του επιχειρηματολογώντας ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αφεθεί να κάνει το έργο του.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε όλοι ότι η κυρία Παπαδημητρίου ήταν φίλη της κ. Μπακογιάννη.

Η στάση όμως της Ντόρας στο επίμαχο ζήτημα δεν αφήνει καμία απολύτως αμφιβολία ότι είναι αντίθετη με την κ. Παπαδημητρίου.



Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν οι δυο κυρίες συνομίλησαν πριν την δήλωση της βουλευτού Αργολίδας. Αλλά και εάν έγινε υποθέτουμε βασίμως ότι η κ. Μπακογιάννη θα επιχειρούσε να την αποτρέψει αφού είναι αυτή η οποία σε όλους τους τόνους επισημαίνει ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Moody's "Η Ελλάδα ρισκάρει τη σχέση της με το ΔΝΤ"


Με την πρόθεσή της να οργανώσει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση, η Ελλάδα ρισκάρει σοβαρά τη σχέση της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως η Ουκρανία και το Πακιστάν, όπου έγινε διακοπή πληρωμών μέχρι τη διευθέτηση των διαφωνιών, αναφέρει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο

Αντώνης Σαμαράς: Επικίνδυνη η κυβέρνηση


Απόδειξη εσχάτου αδιεξόδου και αποκάλυψη ακραίας ανευθυνότητας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, την εξαγγελία δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση, μιλώντας...
στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να φύγει το γρηγορότερο.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε το αίτημά του για πρόωρες εκλογές «για να πάμε», όπως είπε, «από το χάος του κ. Παπανδρέου στη δημοκρατική σταθερότητα». Υποστήριξε μάλιστα ότι οι εκλογές θα

Χάος στην Ευρωζώνη από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος

Αφήνοντας πίσω του μεγάλη πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα και την κυβερνητική του πλειοψηφία στο όριο, ο Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει σήμερα στις Κάννες, όπου θα παίξει το τελευταίο...
του χαρτί επιχειρώντας να αποσπάσει την έγκριση του G20 για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Σε κλίμα βαρύ για τον ίδιο αλλά και για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός επιδιώκει παράλληλα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες οριστικοποίησης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, ώστε το δημοψήφισμα να γίνει το ταχύτερο δυνατό, ίσως και μέσα στον Νοέμβριο.

Εκτός από τον αιφνιδιασμό της Ευρώπης και το «χάος» στην Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ, όπως είναι το χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Liberation» σήμερα, η ανακοίνωση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος έχει βυθίσει «στο κόκκινο» και τις αγορές με τα χρηματιστήρια να κινούνται σε αρνητικό

Αρνητικά πρόσημα και σήμερα στις ευρωαγορές


Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία των δύο τελευταίων συνεδριάσεων. Οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη ασκούν νέες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.
Στις 12:00 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε κατά 0,6% στις 955,90 μονάδες, έχοντας ενισχυθεί

Η Ευρωζώνη πιέζει την Ελλάδα να ματαιώσει το δημοψήφισμα

Η Ολλανδία και τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης ασκούν πίεση στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μη διεξαχθεί το δημοψήφισμα, παραδέχτηκε ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας. Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος θα προκαλέσει αναστάτωση στο σχεδιασμό του ελληνικού δανειακού προγράμματος και θα καθυστερήσει την εκταμίευση της έκτης δόσης, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις ντε Γιάγκερ.

Μιλώντας ενώπιον του Κοινοβουλίου στη Χάγη ο ολλανδός αξιωματούχος σημείωσε ότι το δημοψήφισμα «δημιουργεί πρόβλημα σε ολόκληρο το σχεδιασμό για την έκτη δόση» προσθέτοντας ότι «θα είναι πολύ δύσκολο για το ΔΝΤ να συμφωνήσει εφόσον υπάρχει αβεβαιότητα για τη

Βγήκε από την ιδιωτική κλινική ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Εμφανώς καταβεβλημένος βρήκε πριν από λίγο από την ιδιωτική κλινική ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στην κεντρική πόρτα της κλινικής.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός

Το τζαμί στην Αθήνα,θα είναι έτοιμο μέχρι την άνοιξη

Με γοργούς ρυθμούς, αλλά και ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους προχωρά η δημιουργία του τεμένους των Αθηνών στον Ελαιώνα από το υπουργείο Υποδομών. Κύκλοι του υπουργείου εκτιμούν ότι η δημοπράτησή του έργου θα έρθει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ η αποπεράτωσή του εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην Άνοιξη, εφόσον δεν υπάρξουν εκπλήξεις.
 
Η αρχιτεκτονική μελέτη ανατέθηκε από τον σύμβουλο του έργου στο Γραφείο Τομπάζη, που είναι ίσως το μόνο στη χώρα μας που διαθέτει σχετική εμπειρία, λόγω των έργων που έχει σχεδιάσει στη Μέση Ανατολή.
 
Σύμφωνα με το “Βήμα”, η μελέτη προβλέπει μία λιτή, διακριτική μετασκευή υπάρχοντος κτιρίου. Ο φέρων οργανισμός θα «ντυθεί» με μεταλλικό σκελετό, που θα συνάδει με το βιομηχανικό τοπίο της περιοχής. Το εμβαδόν του τεμένους δεν θα ξεπερνά τα 1.000 τ.μ., η χωρητικότητά του θα είναι περίπου 350 άτομα, ενώ δεν θα υπάρχει μιναρές.
 
Η υλοποίησή του θα γίνει με ειδικούς πολεοδομικούς όρους, ενώ η μελέτη προβλέπει «συμμάζεμα» των

Χ. Καστανίδης: Το ερώτημα θα αφορά στη δανειακή σύμβαση


Το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα αφορά στην ίδια τη δανειακή σύμβαση, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως να διεξαχθεί και εντός του έτους αν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη σχηματοποίηση της σύμβασης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υπουργός Εσωτερικών, παραδέχθηκε, ερωτηθείς σχετικά, ότι η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Λοβέρδος εξέφρασαν επιφυλάξεις και ερωτήματα σχετικά με το δημοψήφισμα κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «συμμετείχαν με ένα πολύ θετικό τρόπο στη συζήτηση».

Παράλληλα, ο κ. Καστανίδης εκτόξευσε βολές κατά των τραπεζών αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη στάση τους σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και την απόφαση του Πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι οι τράπεζες αντιτίθενται στην

Ουρές χιλιομέτρων στην έξοδο της Αθηνών - Κορίνθου


Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα οχήματα στην έξοδο της Αθηνών - Κορίνθου, λόγω συγκέντρωσης εργαζομένων της Χαλυβουργικής που κατέλαβαν για λίγα λεπτά τη ώρας το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού.

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν ωστόσο

Οι στατίνες «βάζουν φρένο» στον καρκίνο του μαστού


Οι στατίνες, τα δημοφιλή φάρμακα ενάντια στην υψηλή χοληστερόλη, θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου του μαστού, αναφέρουν αμερικανοί και δανοί ερευνητές. Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο λαμβάνουν στατίνες για την πρόληψη των καρδιοπαθειών μέσω της μείωσης της χοληστερόλης, ωστόσο ερευνητικά στοιχεία μαρτυρούν ότι η υψηλή χοληστερόλη έχει επιτελικό ρόλο σε ό,τι αφορά και την ανάπτυξη καρκίνου στον μαστό.

Οι επιστήμονες με επικεφαλής τον δρα Τόμας Αχερν από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστόνη παρακολούθησαν σχεδόν 19.000 γυναίκες στη Δανία οι οποίες διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού μεταξύ του 1996 και του 2003. Ανακάλυψαν ότι οι ασθενείς που λάμβαναν μια στατίνη που ονομάζεται σιμβαστατίνη αντιμετώπιζαν μειωμένες κατά 30% πιθανότητες υποτροπής της νόσου τους σε σύγκριση με όσες δεν λάμβαναν το φάρμακο.

Λιπόφιλες και υδρόφιλες στατίνες


Η σιμβαστατίνη ανήκει σε μια κατηγορία στατινών που ονομάζονται λιπόφιλες. Δεν φάνηκε πάντως να ισχύουν τα ίδια θετικά αποτελέσματα και σε ό,τι αφορούσε μια άλλη κατηγορία στατινών που

Εξαφανισμένο είδος ανθρώπων «ζει» στη Σιβηρία

Σουηδοί ερευνητές εντόπισαν σε κατοίκους περιοχών της Σιβηρίας γονιδιακά ίχνη ενός μυστηριώδους είδους ανθρώπου που ζούσε πριν από 30 χιλιάδες χρόνια. Ευρήματα της παρουσίας αυτών των ανθρώπων ανακαλύφθηκαν πριν από έναν χρόνο γύρω από το σπήλαιο Ντενίσοβαν στα όρη Αλτάι στα βάθη της Ανατολικής Ρωσίας και έτσι το είδος έλαβε την ονομασία του σπηλαίου. Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού θα βοηθήσει τους ειδικούς να μάθουν περισσότερα για αυτό το είδος ανθρώπων.

Το υβριδικό DNA

Μετά την ανακάλυψη της ύπαρξής τους οι Ντενίσοβαν καταχωρήθηκαν από τους επιστήμονες ως ένα τρίτο είδος ανθρώπων μετά τους Νεάντερταλ και τον σύγχρονο άνθρωπο (Homo sapiens). Οι ειδικοί

Αναγέννηση των γηρασμένων κυττάρων


Μια νέα εποχή ανατέλλει για την αναγεννητική ιατρική μετά την επιτυχία γάλλων επιστημόνων να μετατρέψουν κύτταρα ηλικιωμένων ασθενών (μεταξύ αυτών και ενός εκατοντάχρονου) σε πολυδύναμα κύτταρα με τις ιδιότητες των εμβρυικών βλαστικών! Ελπίζεται ότι μελλοντικά τα κύτταρα αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ιστών που θα μεταμοσχεύονται σε ηλικιωμένους ασθενείς ανοίγοντας νέες θεραπευτικές οδούς.

Ο Ζαν- Μαρκ Λεμέτρ από το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ που ηγήθηκε της μελέτης ανέφερε ότι «από τα στοιχεία μας αποδεικνύεται ότι η ηλικία των κυττάρων δεν αποτελεί εμπόδιο στον επαναπρογραμματισμό τους».


Τα αμφιλεγόμενα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα


Τα εμβρυïκά βλαστικά κύτταρα μπορούν να μετατραπούν σε οποιονδήποτε ιστό του οργανισμού και σύμφωνα με πολλούς ειδικούς εκτιμάται ότι κάποια ημέρα θα προσφέρουν υγιείς ιστούς και

Αυξημένα τα τέλη κυκλοφορίας του 2012


Δύο μήνες προθεσμία έχουν 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για να προμηθευτούν τα νέα αυξημένα κατά 10% τέλη κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα την εγκύκλιο για τη διάθεση των ειδικών σημάτων βάσει της οποίας οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εχουν προμηθευτεί το ειδικό σήμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Για να εξαιρεθεί κάποιος από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας θα πρέπει να θέσει σε ακινησία για ολόκληρο το 2012 το όχημά του. Ακόμη και μία ημέρα να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος θα πρέπει να πληρώσει το αυξημένο τέλος.
Ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, ο οποίος είτε θα είναι προεκτυπωμένος στα ειδοποιητήρια αυτοκινήτων, σε ειδικά αποκοπτόμενο τμήμα, είτε θα συμπληρώνεται από τον κάτοχο του οχήματος στην τριπλότυπη υπεύθυνη δήλωση - απόδειξη πληρωμής, πάλι σε ειδικά αποκοπτόμενο

Στάση εργασίας για τους νοσκομειακούς γιατρούς

Χωρίς γιατρούς θα μείνουν σήμερα τα νοσοκομεία σε Αθήνα και Πειραιά εξαιτίας της στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει από τις 11 έως τις 2 το μεσημέρι.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για την ανεργία που

Εύα Καϊλή: Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ


Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί εξέφρασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, μια ημέρα μετά την επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό με την οποία ζητεί τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με άλλο πρωθυπουργό και τονίζει ότι «το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ουσιαστικά ακυρώνει την συμφωνία της 26ης Οκτώβρη και μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία».

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κ. Καϊλή ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 10 ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι είναι

Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής η ΕΛ.ΑΣ.

Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής βρίσκεται από τις 8 το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία. Με επείγουσα διαταγή του αρχηγείου, όλοι οι διοικητές και υποδιοικητές αλλά και οι αξιωματικοί και οι άνδρες των αστυνομικών τμημάτων Ασφαλείας και όλων των αστυνομικών υπηρεσιών έχουν διαταχθεί να μεταβούν στις υπηρεσίες τους όπου και θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας.

Επιπλέον, σε επιφυλακή βρίσκονται και τα ΜΑΤ, η Ασφάλεια Αττικής, οι

Απεργούν οι δικηγόροι 3 και 4 Νοεμβρίου

Νέες κινητοποιήσεις ανακοίνωσε η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων για τις 3 και 4 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη «διαρκή και άνευ προηγουμένου προσβολή του πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών με τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων μετά από σχετική συνεδρίαση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο

Επεισόδιο με Ραγκούση και Ξυνίδη στο Υπουργικό

Επεισόδιο ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση και τον Σωκράτη Ξυνίδη, σημειώθηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που τελείωσε στις 3 τα ξημερώματα.Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Μεταφορών εμφανίστηκε λάβρος κατά του δημοψηφίσματος και σε κάποιο σημείο δικαιολόγησε τους βουλευτές λέγοντας οτι όσοι διαφωνούν καλώς κάνουν και ανεξαρτητοποιούνται ή παραιτούνται.

Σε εκείνο το σημείο ο Σ. Ξυνίδης φέρεται να του απάντησε οτι και όσοι

Καλλικράτης και στην Παιδεία

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έχει στείλει επιστολές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας με αλλαγές που προτείνει για την διαμόρφωση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η υπουργός έχει ως στόχο την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και ζητάει την συγχώνευση ή συνένωση τμημάτων.

Επιθυμεί την συγχώνευση των ΤΕΙ Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Καλαμάτας και Μεσολογγίου,Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηπείρου, Κρήτης, Λάρισας, καθώς και Πάτρας και Πειραιά που έχουν σχέση με τις

Ποια θα είναι τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος αν γίνει;

ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στάση εργασίας σήμερα σε λεωφορεία και τρόλεϊ


Οι εργαζόμενοι των λεωφορείων που υπάγονται πλέον στην εταιρεία "Οδικές Συγκοινωνίες" έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα ωστόσο τα δρομολόγια θα σταματήσουν περίπου μισή ώρα νωρίτερα, λόγω της απόσυρσης λεωφορείων, ενώ υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον μισή ώρα,

Παπανδρέου: «Δεν παραιτούμαι, κάνω δημοψήφισμα, ρίξτε με αν τολμάτε»!

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργικό Συμβούλιο, ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν παραιτείται, δεν πάει σε εκλογές, θα προχωρήσει κανονικά στο δημοψήφισμα και έριξε

Ο καιρός στις 02.11.2011


Αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Νότια Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές το πρωί στη Βόρεια Κρήτη, και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 22 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 19 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 11 έως 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση από το μεσημέρι σε σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς