www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Τζελ σώζει από τον χρόνιο πόνο στη μέση


Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα τζελ που χορηγείται σε ενέσιμη μορφή και μπορεί να ανακουφίσει από τον χρόνιο πόνο στη μέση.

Εκτιμάται ότι οι πόνοι στη μέση «πλήττουν» το 80% του πληθυσμού κάποια στιγμή στη ζωή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στις ΗΠΑ το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελεί την κύρια αιτία ανικανότητας και απουσίας από την εργασία.

Τώρα ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ ανέπτυξαν ένα τζελ το οποίο «επιδιορθώνει» τους κατεστραμμένους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Soft Matter» οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η λύση στο πρόβλημα εκατομμυρίων ανθρώπων κρύβεται μέσα σε μικροσκοπικά σπογγώδη σωματίδια τα οποία διογκώνονται και κολλούν μεταξύ τους δημιουργώντας μια δομή η οποία αποκαθιστά τα σημεία όπου οι δίσκοι εμφανίζουν φθορές.

Ανθεκτικό σε πιέσεις


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης δρα Μπράιαν Σόντερς από το Τμήμα Υλικών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, η ερευνητική ομάδα επέτυχε να ενώσει τα μικροσωματίδια του τζελ

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα

Όσοι άνδρες σκοπεύουν στο μέλλον να τεκνοποιήσουν, καλύτερα να μειώσουν τον χρόνο που μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο, λένε οι επιστήμονες. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Κουίνς στον Καναδά, ανακάλυψαν ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου ενδέχεται να επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος, οδηγώντας σε μειωμένη γονιμότητα.

Η επιστημονική ομάδα διαπίστωσε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από το ακουστικό του τηλεφώνου συνδέονται ποικιλοτρόπως με τις ανδρικές ορμόνες. «Τα ευρήματα προκαλούν απορίες» σημείωσε ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Ράνυ Σαμούλ. «Περιμέναμε διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά αυτά που βρήκαμε παραπέμπουν σε ορισμένους αξιοπερίεργους μηχανισμούς λειτουργίας» προσέθεσε.

Όπως διαπιστώθηκε οι άνδρες που ανέφεραν ότι μιλούν πολύ στο κινητό εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης αλλά χαμηλότερα επίπεδα της ωχρινοποιητικής ορμόνης (LH). Η εν λόγω ορμόνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγή και εκκρίνεται από τον πρόσθιο λοβό της

Α. Διαμαντοπούλου: Στις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσει ο διάλογος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για τις γνωστές διατάξεις περί διοικήσεων των πανεπιστήμιων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων.

 Όμως, για την αναδιάρθρωση των τμημάτων, κυρίως στα ΤΕΙ όπου πρόσφατα το υπουργείο αποφάσισε να μη γίνουν δεκτοί εισακτέοι σε 24 τμήματα, ο διάλογος θα αρχίσει μέσα

Αποφυλακίστηκε ο Στρος - Καν


Αποφυλακίστηκε αργά την Παρασκευή, μετά από εντολή του δικαστή της Νέας Υόρκης Μάικλ Ομπας, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο Στρος Καν αναχώρησε από τη φυλακή Ράικερς συνοδεία αστυνομικών, ανέφερε ο Στίβεν Μορέλο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας σωφρονισμού.

Η υπηρεσία σωφρονισμού της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι κατατέθηκε για λογαριασμό του Στρος Καν η απαιτηθείσα από το δικαστήριο εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και 5 εκατ. δολαρίων σε εγγυητικά χρεόγραφα και αφέθηκε ελεύθερος έξι ημέρες μετά τη σύλληψή του για απόπειρα βιασμού.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Νέας Υόρκης, ο Στρος Καν θα μεταβεί σε μια προσωρινή κατοικία όπου θα παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από κάμερες και θα φρουρείται από ένοπλο.

Οι προσπάθειες για να βρεθεί μια τοποθεσία όπου θα μπορούσε να μείνει προσωρινά υπό αυστηρή παρακολούθηση έως τη δίκη του αποδείχθηκαν δυσκολότερες από ό,τι αναμενόταν.

Ένας από τους συνηγόρους του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ο Ουίλιαμ Τέιλορ, δήλωσε ότι η

Χρόνια Πολλά στην Ελένη και τον Κώστα!


Ο καιρός στις 21.05.2011


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου περιμένουμε το Σάββατο 21 Μαΐου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 29 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αλλά η μέγιστη στο Ανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 28 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους