www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Γραμματέας Χριστοφοράκου: Με απειλεί με τη ζωή μου ο Ρ. Φίσερ

- Εκρηκτικό κλίμα ανάμεσα στην γραμματέα του Χριστοφοράκου και στον διάδοχό του στη Siemens


- Πρόσωπο κλειδί η γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου που ξέρει πρόσωπα και όλα τα ραντεβού.

- Δέχεται απειλές για τη ζωή της από τον Ρ. Φίσερ, όπως ισχυρίζεται

Σε εκρηκτικό κλίμα συνεχίστηκε την Πέμπτη η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της Siemens όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η κατά αντιπαράσταση εξέταση του πρώην στελέχους της Siemens, Ρούντολφ Φίσερ και της γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου, κας Τσακάλου.

Ο κ. Φίσερ ο οποίος υπήρξε οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Siemens Hellas κατά το διάστημα 2005 – 2009 και μετά την αποχώρηση του κ. Χριστοφοράκου, ανέλαβε και γενικός διευθυντής της Siemens μέχρι που μετακόμισε στη Siemens Τσεχίας, επιμένει ότι δεν γνωρίζει τίποτα περί χορηγιών

Το σαραντα - τρίο


Δροσερή σαλάτα

Υλικά που θα χρειαστούν

Ντομάτες - μέτριο μέγεθος

Τόνος σε νερό

Μαγιονέζα

Κρεμμύδια ξερά

Άνηθος - Μαϊντανός - Ελιές

Εκτέλεση

Αδειάζουμε το εσωτερικό της ντομάτας ( όπως κάνουμε για τα γεμιστά)

Φτιάχνουμε τονοσαλάτα ( τόνος, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαγιονέζα  και στραγγισμένος τόνος). Είναι καλύτερα να αφήσουμε για 2 - 3 ώρες την τονοσαλάτα στο ψυγείο να παγώσει.

Γεμίζουμε τις ντομάτες με την τονοσαλάτα και στολίζουμε προαιρετικά με λίγο άνηθο, ή μαϊντανό και 1 μικρή ελίτσα.

Καλή σας όρεξη !

Προσοχή , βροχή από παπαγάλους !

Χάνουν την ισορροπία τους και πέφτουν κάτω...

Αυτή την εποχή στην Αυστραλία οι παπαγάλοι πέφτουν σαν βροχή από τον ουρανό.


Ο λόγος;

Τρέφονται με κάποια τροφή, η οποία περιέχει μια ουσία, που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα και τους κάνει να χάνουν την ισορροπία τους....

Aυτό συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Ένας εργαζόμενος σε ένα νοσοκομείο στη περιοχή λέει: '' Χάνουν όλα την ισορροπία τους και τα βρίσκουμε πεσμένα κάτω από τα δέντρα και άλλα τα βλέπουμε να πέφτουν από τον ουρανό. Περίπου οκτώ ημερησίως παρουσιάζονται στο νοσοκομείο''.

΄Eχει και η φύση τελικά, τα απρόοπτα της...
newsit

Aνησυχητικές διαπιστώσεις για το κλίμα

Αύξηση της θερμοκρασίας έως και 2,3 βαθμούς Κελσίου από το 2020 έως το 2050 στην νοτιοδυτική Ελλάδα κυρίως, μείωση των βροχοπτώσεων και σημαντικές επιπτώσεις από τις εκπομπές αέριων ρύπων προβλέπουν ειδικοί επιστήμονες και μετεωρολόγοι.


Αύξηση της θερμοκρασίας έως και 2,3 βαθμούς Κελσίου από το 2020 έως το 2050 στην νοτιοδυτική Ελλάδα κυρίως, μείωση των βροχοπτώσεων και σημαντικές επιπτώσεις από τις εκπομπές αέριων ρύπων και τα αιωρούμενα σωματίδια βλέπουν ειδικοί επιστήμονες και μετεωρολόγοι.


Στο 10ο διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας που ολοκληρώθηκε χθες στην Πάτρα διατυπώθηκε η ανησυχία για την πιθανότητα θερμότερων καλοκαιριών από εδώ και στο εξής στην Ελλάδα και μεγάλων περιόδων ξηρασίας, ενώ οι μεταβολές

Μέτρα σοκ στο Πεντάγωνο

Σε επανεξέταση του 5ετούς εξοπλιστικού προγράμματος, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Επαναπατρίζονται 600 στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στο Κόσοβο και επιστρέφει μια ελληνική φρεγάτα από τη Σομαλία. Διάψευση Βενιζέλου για αύξηση της στρατιωτικής θητείας


Σειρά πρωτοβουλιών, με στόχο τις δραστικές περικοπές δαπανών, αναλαμβάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Ειδικότερα, αποχωρεί σταδιακά από το Νόεμβριο, σχεδόν το σύνολο της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου. Από τους 657 στρατιωτικούς θα παραμείνουν στην περιοχή μόνο 50. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομηθούν περίπου 26

΄Ενστολη διαμαρτυρία στον Πειραιά την Τρίτη

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν τα 7.800 στελέχη του Λιμενικού Σώματος, λόγω του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί. Hδη, η ομοσπονδία ενώσεων προσωπικού ΛΣ (ΠΟΕΠΛΣ) και η ένωση αξιωματικών ΛΣ (ΠΕΑΛΣ) αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 8.30 το πρωί ένστολη διαμαρτυρία στον Πειραιά, με προσυγκέντρωση στην Ακτή Τζελέπη.


΄Oπως εξηγούν οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους, σημείο "αιχμής" αποτελεί η δραματική καθυστέρηση στη θεσμοθέτηση αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος, με συνέπεια "τη διάλυση των υπηρεσιών του, την εγκατάλειψη των μέσων του, την έλλειψη

Αυτοψίες σε ακίνητα ναυτιλιακών

Αυτοψίες σε ακίνητα ναυτιλιακών επιχειρήσεων και πλοιοκτητριών εταιρειών που δηλώνονται ως γραφεία ή αποθήκες και μέχρι σήμερα απαλλάσσονταν από τον ειδικό φόρο επί των ακινήτων ετοιμάζει η Εφορία.

Με απόφασή του ο υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δίνει εντολή στις Εφορίες για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων στα ακίνητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι προϋποθέσεις απαλλαγής τους από τον φόρο, ο οποίος με τον τελευταίο φορολογικό νόμο αυξήθηκε σε 15% από 3%.


Στόχος του υπουργείου να εντοπιστούν οι εταιρείες που ενώ κατέχουν στην Ελλάδα κατοικίες τις

Mε C-130 επέστρεψαν οι Έλληνες ακτιβιστές

Προσγειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας το ελληνικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να παραλάβει τους Ελληνες ακτιβιστές από το Ισραήλ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 31 Έλληνες, τρεις Γάλλοι και ένας Αμερικανός.

Για το θέμα της μεταφοράς των Ελλήνων ακτιβιστών συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.ΕΞ., Ι.-Α. Ζέπος, με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Αλί Γαχιά.

Όλοι οι κρατούμενοι επιβάτες του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα που συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό βγήκαν από τη φυλακή και προχωρά ο επαναπατρισμός τους, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών σωφρονιστικών αρχών Γιαρόν Ζαμίρ.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές 682 άτομα από 42 χώρες επέβαιναν στα έξι πλοία του "στολίσκου

«Χειρόφρενο» στα μέσα μεταφοράς

Μετ' εμποδίων γίνονται οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου. Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά θα πραγματοποιήσουν και οι δημοσιογράφοι όλων των Μέσων.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τραμ, μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και μπλε λεωφορεία. Δρομολόγια θα πραγματοποιούν μόνο ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ κανονικά θα κυκλοφορούν και τα ταξί.


Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα μέτρα μείωσης των αποδοχών τους, το νέο Ασφαλιστικό και στις

Απαγορευτικές οι δουλειές του σπιτιού για τις εγκύους


Αν είστε έγκυος, τότε έχετε έναν σημαντικό επιστημονικό λόγο για να μην κάνετε καμία δουλειά στο σπίτι: ολλανδοί ερευνητές αναφέρουν ότι το νοικοκυριό μπορεί να βλάψει το μωρό σας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ειδικούς του Πανεπιστημίου Εράσμους στο Ρότερνταμ, οι βαρετές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις που συνδέονται με δουλειές του σπιτιού, όπως το πλύσιμο των πιάτων ή το σιδέρωμα, αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρης γέννας.
Το εύρημα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Ρerinatal Εpidemiology» προέκυψε μετά από μελέτη σε 12.000 νέες μητέρες. Οι ερευνητές είδαν ότι οι έγκυοι που ασχολούνταν με τις δουλειές του σπιτιού είχαν αυξημένες ως και κατά 25% πιθανότητες να γεννήσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες νωρίτερα από το φυσιολογικό.

Αν και δεν είναι σαφές για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι οι βαρετές και επαναλαμβανόμενες δουλειές του σπιτιού αυξάνουν τα επίπεδα των ορμονών του στρες στις

Και οι ψαράδες διαμαρτυρόμενοι

Αποχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά οι διαμαρτυρόμενοι αλιείς (φωτογραφία), μετά τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Κατερίνα Μπατζελή.

Διαμαρτύρονταν για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού αλιείας στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η αλιεία με μηχανότρατα εντός της ζώνης του 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ακτές, καθώς και για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται για την εξαίρεση των γρι γρι από την απαγόρευση.

Οι αλιείς υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του κοινοτικού κανονισμού θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες στον κλάδο. Αντιθέτως, με την ευρωπαϊκή νομοθεσία συμφωνούν οι παράκτιοι αλιείς.
tovima