www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

«Χειρόφρενο» στα μέσα μεταφοράς

Μετ' εμποδίων γίνονται οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου. Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά θα πραγματοποιήσουν και οι δημοσιογράφοι όλων των Μέσων.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τραμ, μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και μπλε λεωφορεία. Δρομολόγια θα πραγματοποιούν μόνο ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ κανονικά θα κυκλοφορούν και τα ταξί.


Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα μέτρα μείωσης των αποδοχών τους, το νέο Ασφαλιστικό και στις

περικοπές των επιδοτήσεων των συγκοινωνιακών φορέων.

Καμία είδηση δεν πρόκειται να μεταδοθεί από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και διεκδικώντας διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων και υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) ώστε να ακολουθήσει πορεία στη Βουλή για να επιδοθεί ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: