www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Ολοκληρώθηκε η επίταξη από τη Νομαρχία Αθηνών

Την ολοκλήρωση της διαδικασία της επίταξης των φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως ανακοίνωσε η Νομαρχία Αθηνών.


Έως τις έξι το απόγευμα είχαν παραδοθεί στην Αστυνομία τα Δελτία Επίταξης και των 9.046 φορτηγών που έχουν έδρα τη νομαρχία.

"Η διαδικασία της επίταξης ολοκληρώθηκε από πλευράς Νομαρχίας Αθηνών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα [...] Όσοι μιλούν για καθυστέρηση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εξήντα συνολικά υπάλληλοι εργάστηκαν από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι σήμερα και συνέταξαν 28.431 Δελτία Επίταξης (9.046+431 = 9.477 x 3). Αυτό δείχνει ότι έγιναν όλα σε χρόνο ρεκόρ. Και παρά τις δυσκολίες, θα

«Investigator» Το φημισμένο πλοίο εντοπίστηκε μετά από 157 χρόνια


Καναδοί επιστήμονες εντόπισαν, μετά από 157 χρόνια, το φημισμένο βρετανικό διασωστικό πλοίο «Investigator», το οποίο είχε χαθεί στην Αρκτική, ενώ επιχειρούσε να βρει τα ίχνη μιας προηγούμενης εξερευνητικής αποστολής.
Αρχαιολόγοι εντόπισαν το καλοδιατηρημένο κουφάρι του πλοίου σε βάθος μόλις 11 μέτρων στο Μέρσι Μπέι του Μπανκς Άιλαντ. Χρησιμοποιώντας ηχοβολιστικές συσκευές μέσα σε διάστημα 15 λεπτών βρήκαν το σκαρί, αλλά και τις σορούς τριών ναυτικών.

Το «Investigator» αναζητούσε τα δυο θρυλικά πλοία του βρετανού πλοιάρχου Τζον Φράνκλιν, τα «Τρόμος» και «Έρεβος», τα οποία είχαν αποπλεύσει το 1845, με σκοπό να εντοπίσουν το μυθικό

Τροφοδοσία κρίσιμων τομέων από το στρατό

Αποφασισμένη για την εφαρμογή της πολιτικής επιστράτευσης των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης είναι η κυβέρνηση.


Όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής η άρνηση των ιδιοκτητών ΦΔΧ να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:

1. Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

2. Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο-

Ψηφίστηκε το ν/σ για τις εκλογικές δαπάνες

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για τις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.


Εκτός από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, καταψήφισε, ωστόσο, τα δύο βασικότερα άρθρα του και υπερψήφισε τα περισσότερα από τα υπόλοιπα, ενώ τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο απαγορεύει την χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών των συνδυασμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το παραδοσιακό σύστημα των «κουπονιών».

Υποχρεώνει όσους θα θέλουν να ενισχύσουν οικονομικά τους συνδυασμούς ή τους υποψηφίους, είτε

«Όχι» στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ λέει η κυβέρνηση

Ζήτημα πώλησης του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες έθεσε και επίσημα η τρόικα στη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων της με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κ. Μαθιουδάκη.


«Εμείς διατυπώσαμε την άποψη ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν μας βρίσκει σύμφωνους και παρουσιάζει σοβαρά νομικά και τεχνικά ουσιαστικά προβλήματα», δήλωσε στο Reuters ο Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης.

Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει σε αυτές τις παράλογες και προκλητικές, όπως επισημαίνει, απαιτήσεις.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεπουλήσει την ΔΕΗ», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία και προειδοποιεί με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
naftemporiki

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Προειδοποίηση στους επενδυτές

Προειδοποίηση προς το επενδυτικό κοινό σχετικά με την εταιρεία PK Conultants USA Inc. αλλά και τον κ. Γεώργιο Δασκαλέα, ο οποίος φέρεται ως ιδρυτής και διευθυντής επενδύσεων της εν λόγω εταιρείας, απευθύνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς


Με ανακοίνωσή της η ΕΚ τονίζει πως ούτε η εταιρεία, ούτε ο κ. Γ. Δασκαλέας δύνανται να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και να κατέχουν χρήματα

Από το 2011 ο κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά

Ο κοινός φορτιστής αφορά όλα τα κινητά που θα πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην ΕΕ από την αρχή του 2011 θα πρέπει να λειτουργούν όλα με τον ίδιο κοινό φορτιστή, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


"Η εξέλιξη στους τεχνικούς κανόνες για να διασφαλιστεί η συμβατότητα και η ασφάλεια των νέων κοινών φορτιστών προχωράει καλά", διευκρίνισε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

"Αναμένουμε ότι οι καταναλωτές

Βρέθηκε ο μοριακός μηχανισμός του Πάρκινσον

Το μοριακό μονοπάτι που οδηγεί στον θάνατο νευρώνων με αποτέλεσμα την εμφάνιση της νόσου Πάρκινσον ανακάλυψαν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση «Νature». Η νέα ανακάλυψη εξηγεί πώς μια γνωστή γονιδιακή μετάλλαξη οδηγεί σε Πάρκινσον και ανοίγει νέους δρόμους θεραπείας της νευροεκφυλιστικής νόσου.

Οι επιστήμονες μελέτησαν μύγες δροσόφιλες και είδαν ότι η μετάλλαξη του γονιδίου LRRΚ2, η οποία εντοπίζεται σε πολλές περιπτώσεις ασθενών με Πάρκινσον, οδηγεί σε σφάλματα στη δραστηριότητα ορισμένων νεοανακαλυφθέντων μορίων που ονομάζονται microRΝΑ. Τα μόρια αυτά συντονίζουν την παραγωγή πρωτεϊνών στα κύτταρα και όταν παρουσιάζουν δυσλειτουργία φαίνεται

Ασύρματη συσκευή μετράει το σάκχαρο


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο και την εταιρεία GlySens δημιούργησαν έναν εμφυτεύσιμο αισθητήρα ο οποίος μετράει αδιάκοπα το σάκχαρο του αίματος και μεταδίδει ασύρματα τις πληροφορίες, γεγονός άκρως σημαντικό σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του διαβήτη. Οπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση «Science Τranslational Μedicine», η συσκευή ήταν άκρως λειτουργική επί τουλάχιστον έναν χρόνο σε έναν χοίρο στον οποίο δοκιμάστηκε και σε έναν δεύτερο χοίρο επί 10 μήνες. Το σύστημα βασίζεται σε έναν αισθητήρα ο οποίος ανιχνεύει το οξυγόνο στους ιστούς όπου εμφυτεύεται και με τον τρόπο αυτόν μετράει τη γλυκόζη. Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει τις πρώτες κλινικές δοκιμές της συσκευής σε ανθρώπους μέσα στους επόμενους μήνες.
Η νέα εξέλιξη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την ανάπτυξη «τεχνητού παγκρέατος», μιας συσκευής η οποία θα μπορεί να μετράει συνεχώς το σάκχαρο των ατόμων

Νομαρχία Πειραιά: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επίταξης βυτιοφόρων

Η Νομαρχία Πειραιά ανακοίνωσε ότι η διαδικασία αποστολής των αποφάσεων επίταξης στους ιδιοκτήτες φορτηγών, στην περιοχή δικαιοδοσίας της, ολοκληρώθηκε.


Επέδωσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά τα φύλλα επίταξης για τα 3.032 βυτιοφόρα που έχουν έδρα τον Πειραιά.

Πρόκειται για:

1.763 Νομαρχιακά (έως 8 τόνους)

1.050 Εθνικών Μεταφορών κοινού φόρτου εκ των οποίων 133 βυτία υγρών καυσίμων

219 Διεθνών Μεταφορών (ψυγεία και κοινού φόρτου).

Επίσης επιδόθηκαν τα φύλλα επίταξης για τα 3.592 επικαθήμενα/ρυμουλκούμενα οχήματα του

Πιέζει η τρόικα για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Κ. Μαθιουδάκης, επιβεβαίωσε τις πιέσεις της τρόικας για την πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Διευκρίνισε ότι η πρόταση δεν βρίσκει σύμφωνη την ελληνική κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι υπάρχουν τεχνικά και ουσιαστικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν την εφαρμογή της. Οι ελεγκτές της τρόικας έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής τους στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, άφησαν ανοιχτό το

«Παζάρι» με την τρόικα για την απελευθέρωσητης αγοράς ενέργειας

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται» ήταν το σχόλιο αξιωματούχων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.


Το ζήτημα βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντησης του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Κ. Μαθιουδάκη, με το κλιμάκιο της τρόικας που επισκέπτεται την Αθήνα.

Χθες το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συναντήθηκε με

Ρύθμιση - «ανάσα» για Πειραιά και υπερχρεωμένους δήμους

«Σωτήρια» ρύθμιση για τους υπερχρεωμένους δήμους, όπως του Πειραιά που χθες ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών, ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τις εκλογικές δαπάνες.

Δίνει στους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε δανεισμό ως το τέλος του χρόνου, αποκλειστικά για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και την κάλυψη παλαιότερων υποχρεώσεων. Στη συνέχεια θα εντάσσονται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης που προβλέπεται στον "Καλλικράτη".


Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γ. Ντόλιο, οι όροι των δανείων θα καθορίζονται από επείγουσα υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να υπογραφεί ακόμη και εντός της ημέρας.
enet

Ρωτήστε τα πάντα στο Facebook!

Οι υπεύθυνοι του Facebook έχουν ετοιμάσει ένα νέο χαρακτηριστικό, με το οποίο ο χρήστης κάνει μια ερώτηση και δέχεται απαντήσεις από τους φίλους του και όχι μόνο.Η νέα υπηρεσία αυτή ονομάζεται Facebook Questions και βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμαστικό στάδιο και γι' αυτό το λόγο δεν έχουν ακόμα όλοι πρόσβαση σε αυτό, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα και η ημερομηνία διάθεσής του σε όλους.


Η ερώτησή που κάνει ο κάθε χρήστης, δεν θα είναι ορατή μόνο στους φίλους του, αλλά σε όλους τους χρήστες του Facebook.

Με τη βοήθεια διάφορων επισημάνσεων (tags) γίνεται πιο εύκολη η κατηγοριοποίηση των ερωτήσεων, ενώ όποιος απαντήσει σε μια ερώτηση επιλέγει

Αποκλειστικό: Επιστρέφει ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος στην εταιρεία Vivartia?

Υπάρχει έντονη φημολογία τις τελευταίες ημέρες στους κύκλους της αγοράς, ότι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα επιστρέψει στην εταιρεία Vivartia αγοράζοντας μέρος ή το σύνολο των μετοχών της εταιρείας, στο γαλακτομικό κλάδο.
Περιμένουμε εξελίξεις...

Αποκλειστικό: Στον όμιλο Μαρινόπουλου το κατάστημα Fnac Μοναστηρακίου

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το κατάστημα Fnac στο Μοναστηράκι περνάει στα χέρια του ομίλου Μαρινόπουλος.

Μάλιστα ο όμιλος έχει υποσχεθεί να κρατήσει όσους από το προσωπικό του αποχωρήσαντος Fnac θέλουν να παραμείνουν στην επιχείρησή του.

Να θυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είχε υπάρξει άλλο ενδιαφέρον μέχρι πριν από λίγο καιρό, ενώ τα 2 καταστήματα του Mall και της Γλυφάδας περιήλθαν στην εταιρεία Public συμφερόντων του

Συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, μετά την πολύωρη γενική συνέλευση των ομοσπονδιών τους.


«Όλος αυτός ο κόσμος που βλέπετε γύρω σας δίνει ό,τι έχει και δεν έχει για να μην χάσει αυτό που λέγεται περιουσιακό του στοιχείο», δήλωσε ο Γιώργος Τζωρτζάτος, πρόεδρος των Συνδικάτων Χερσαίων Μεταφορών, μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης.


«Δεν ήρθαμε να κάνουμε μνημόσυνο στις άδειές μας αλλά να πανηγυρίσουμε όπως οι πρόγονοί μας όταν πήγαιναν σε μάχη», επεσήμανε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Τζωρτζάτος, ενώ

Τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω του τραγικού ατυχήματος με το ελικόπτερο Apache στα Μέγαρα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε δύο επίλεκτα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού.

Εργασίες συντήρησης υπόγειων διαβάσεων το Σάββατο

Εργασίες τακτικού καθαρισμού και καθαρισμού των φρεατίων τους θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο στις ακόλουθες υπόγειες διαβάσεις αυτοκινήτων:


* Καλλιρόης - Άνοδος Συγγρού

* Καλλιρόης - Κάθοδος Συγγρού

* Χαμοστέρνας - Συγγρού

* Χαμοστέρνας - Πειραιώς

Οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 06:00 έως τις 19:00 και θα περιορίζονται κάθε φορά σε μία λωρίδα ανά διεύθυνση, ενώ στις υπόλοιπες λωρίδες η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά.

Παραιτήθηκε από την ΕΡΤ η Μαρία Χούκλη

Την παραίτησή της υπέβαλε στη διοίκηση της ΕΡΤ η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη.


Η διοίκηση της ΕΡΤ, αφού εξέφρασε τη λύπη της για την αποχώρηση της γνωστής δημοσιογράφου, την ευχαρίστησε για την πολύχρονη συνεργασία και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους της στόχους.

Νέα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο του προστάτη

Αμερικανοί επιστήμονες για πρώτη φορά εντόπισαν ένα είδος «μητρικού» κυττάρου από το οποίο ξεκινά ο καρκίνος του προστάτη. Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες μεθόδους διάγνωσης της νόσου, καθώς επίσης στην ανάπτυξη νέων και πιο αποτελεσματικών θεραπειών.


Οι ερευνητές του Κέντρου Καρκίνου του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Λος Άντζελες (UCLA), σε εργασία που δημοσίευσαν στο περιοδικό «Science», απέδειξαν, κάνοντας πειράματα σε ποντίκια με κατεσταλμένα ανοσοποιητικά συστήματα, ότι τα βασικά κύτταρα που υπάρχουν στον προστατικό

Τα συμπληρώματα ασβεστίου αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος

Τα κοινά συμπληρώματα ασβεστίου, τα οποία πολλοί άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, παίρνουν για την ενίσχυση των οστών τους και την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφράγματος μέχρι 30%, ενώ σε μικρότερο βαθμό αυξάνεται ο κίνδυνος για εγκεφαλικό, σύμφωνα με νέα έρευνα.


Ερευνητές από τη Ν. Ζηλανδία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ίαν Ριντ της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Όκλαντ, σε εργασία που δημοσίευσαν στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», συνιστούν την κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε ασβέστιο, καθώς και άλλες δραστηριότητες, όπως η σωματική άσκηση, το κόψιμο του

«Λουκέτο» σε επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμα χρέη στο ΙΚΑ

«Λουκέτα» έρχονται από το φθινόπωρο για όσες ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις –συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ- δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ


Κατηγορηματικός εμφανίστηκε χθες, μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας ότι από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά θα πρέπει να κλείσουν όσες επιχειρήσεις οφείλουν χρήματα στο ΙΚΑ και αρνηθούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Τόνισε μάλιστα ότι καμία ειδική μεταχείριση δεν θα υπάρξει για τις ΔΕΚΟ. «Υπάρχουν ΔΕΚΟ οι οποίες είναι στην κορυφή των οφειλετών. Θα πρέπει να κλείσουν και αυτές, δεν είναι δυνατόν να

Λήξη αποκλεισμού ΥΔΕ στη Θεσσαλονίκη

Οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ 2008 μαζεύουν τα οικονομικά τους βιβλία και ξεστήνουν τον ΄΄τοίχο της γνώσης΄΄ μπροστά από την είσοδο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που είχαν με αυτό τον τρόπο αποκλεισμένο τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Ευχαριστούν τους πολίτες και τα ΜΜΕ για την συμπαράστασή τους στο αίτημά τους για άμεσο

Θέσεις του ΠΣΧΒ για την απελευθέρωση των απολύσεων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας εκφράζοντας τους χημικούς που εργάζονται στην βιομηχανία και σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία όλες τις πρωτόγνωρες εξελίξεις που αφορούν στην δέσμευση της χώρας μας από το μνημόνιο και κυρίως τα πάσης φύσεως μέτρα που επιβάλλονται με αφορμή αυτό.


Μόλις προσφάτως άλλο ένα μέτρο, δυστυχώς το ίδιο άδικο και αιφνιδιαστικό, ήρθε να προκαλέσει αναστάτωση και οργή στο σύνολο των εργαζομένων της χώρας, την ίδια στιγμή που οι τελευταίοι πληρώνουν αποκλειστικά και μόνο το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης. Σε μια χώρα που δεν υπάρχει ουσιαστικά καμιά πρόνοια κοινωνικής προστασίας για τους εργαζόμενους, η απελευθέρωση των απολύσεων, η μείωση των αποζημιώσεων στο μισό, η κατάργηση ρυθμίσεων των ΣΣΕ , η στέρηση στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας κάτω

Εκτός ενισχύσεων τα φωτοβολταϊκά

Εκτός του νέου αναπτυξιακού νόμου τίθενται τα επενδυτικά σχέδια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργεια από φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ αναμένεται να εξαιρεθούν και τα αιολικά συστήματα μέχρι ορισμένης ισχύος, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.


Η κα Κατσέλη ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την εξαίρεση των φωτοβολταϊκών και των αιολικών συστημάτων από τον υπό κατάθεση αναπτυξιακό νόμο, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι επιτυγχάνουν υψηλές τιμές και κατά συνέπεια «δεν χρειάζεται πρόσθετη επιδότηση».

Η υπουργός ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα εξαιρεθούν από τον αναπτυξιακό νόμο τα σχέδια που αφορούν στην παραγωγή ηλιακών συλλεκτών (πάνελ) για φωτοβολταϊκά συστήματα, καθώς και

Ο καιρός σήμερα 30.07.2010

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με νεφώσεις κατά τόπους κυρίως στα ορεινά μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 31 – 32 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 19 ως 34 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 20 ως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 23 ως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα, το Αν. Αιγαίο και τη Ν. Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου

Μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, εξασθενώντας από το απόγευμα. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι βορειοδυτικών