www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Εθελούσιος επαναπατρισμός και απελάσεις μεταναστών

Την επιστροφή 200 αλλοδαπών στις πατρίδες τους μέσα από το πρόγραμμα εθελούσιου επαναπατρισμού αλλά και την απέλαση άλλων 88 ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 200 αλλοδαποί κατάφεραν να επιστρέψουν ομαλά στις πατρίδες τους μέσα στο Μάρτιο κάνοντας χρήση του προγράμματος εθελούσιου επαναπατρισμού με μέριμνα του υπουργείου.

Αναλυτικότερα, 97 από αυτούς που αποχώρησαν οικειοθελώς ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και 60

Τουρκικές παραβιάσεις

Το δίκτυο των ραντάρ του συστήματος αεράμυνας της ΠΑ εντόπισαν σήμερα δύο σχηματισμούς της τουρκικής Αεροπορίας με σύνολο 16 αεροσκαφών οι οποίοι προχώρησαν σε 2 παραβάσεις των κανόνων FIR Αθηνών και τέσσερις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Από τα 16 αεροσκάφη τα 8 έφεραν οπλισμό. Η δραστηριότητα των τουρκικών αεροσκαφών εκτυλίχθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
defencenet

Φάτε ψάρια για αποτοξίνωση



Καλό το κρέας, αλλά είναι καιρός να κάνουμε και λίγη αποτοξίνωση. Ας φάμε λοιπόν ψάρια.

Ο λαός μας λέει μια παροιμία για τα ψάρια: Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο!

Τι ψάρια λοιπόν μπορούμε να φάμε την Άνοιξη;









Εξαφανίζουν τους καρκινικούς όγκους με λέιζερ;

Τέρμα το νυστέρι; Μια ολιγόλεπτη θεραπευτική μέθοδος με λέιζερ έρχεται να βοηθήσει σοβαρές ασθένειες του καρκίνου.


Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του εγκεφάλου και του λαιμού, μη εγχειρήσιμο, είδαν τους όγκους τους να «χάνονται» αφότου υποβλήθηκαν σε μια νέα θεραπεία με λέιζερ. Η τεχνική δεν περιλαμβάνει εγχείρηση, ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά και δεν προκαλεί βλάβη σε υγιή κύτταρα.


Οι γιατροί στο νοσοκομείο του University College του Λονδίνου δοκίμασαν την τελευταία μορφή φωτοδυναμικής θεραπείας σε 11 ασθενείς με

Χειριστείτε τον υπολογιστή σας από το iPhone

Μια εφαρμογή στο iPhone σας επιτρέπει να χειριστείτε τον υπολογιστή σας απο το iPhone.


Πρόκειται για το Teamviewer, μια εφαρμογή που δείχνει στην οθόνη του αγαπημένου σας τηλεφώνου, την οθόνη του υπολογιστή σας όπου και αν βρίσκεστε. Επιπλέον σας επιτρέπει να τον ελέγξετε απο μακριά κάνοντας όλες τις εργασίες.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή και αντίστοιχα στο τηλέφωνο και μετά βάζοντας απλά έναν κωδικό μπορείτε να ελέγξετε απο μακριά τον υπολογιστή σας.
newsit

Microsoft: Νέα απόπειρα στην αγορά κινητής τηλεφωνίας

Μια νέα γραμμή κινητών τηλεφώνων σχεδιάζει η Microsoft, με δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης με στόχο το νεανικό κοινό, στο πλαίσιο της προσπάθειας της να ανανεώσει τη στρατηγική της στην κινητή τηλεφωνία.


Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, οι νέες συσκευές που βασίζονται στο project “Pink”, θα είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στον Απρίλιο μέσω συνεργασίας της Microsoft με την Verizon Wireless.

Όπως αναφέρουν πρόσωπα σχετικά με το θέμα, η Microsoft ανέλαβε το λογισμικό, τις online υπηρεσίες αλλά και το hardware για τις συσκευές Pink, ενώ η Sharp Corp. την κατασκευή τους.

Την Δευτέρα, δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών comScore Inc. έδειξε πως το μερίδιο αγοράς της Microsoft στα smartphone των ΗΠΑ υποχώρησε στο 15,1% το Φεβρουάριο από 19,1% το Νοέμβριο.

Αντίστοιχα το μερίδιο των συσκευών που λειτουργούν με Android της Google ενισχύθηκε στο 9% το Φεβρουάριο από 3,8% το Νοέμβριο, ενώ για το ίδιο διάστημα το μερίδιο της Apple μειώθηκε ελαφρώς στο 25,4% από το 25,5%.

Νέος διευθύνων σύμβουλος στη Microsoft Ελλάς ο Ernst-Jan Stigter

Την ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft Ελλάς από τον κ. Ernst-Jan Stigter ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft.

Ο κ. Ernst-Jan Stigter θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Ιουλίου, μετακινούμενος από τη Microsoft Ολλανδίας, όπου κατείχε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή από το 2007, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Vahé Torossian, Αντιπρόεδρος της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε σχετικά: «Με τη διεθνή κρίση να αμβλύνεται, βλέπουμε ήδη αξιοσημείωτη άνοδο στα επίπεδα επενδύσεων σε τεχνολογία, καθώς οι εταιρίες πλέον επιλέγουν να αποφασίζουν έγκαιρα σχετικά με τα πληροφοριακά συστήματα που θα αγοράσουν. Η τοποθέτηση του Ernst-Jan ως επικεφαλής της Microsoft Ελλάς θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και άλλων αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται η Microsoft στη Δυτική Ευρώπη».

Ο κ. Ernst-Jan Stigter ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Microsoft το 1999 και εξελίχθηκε με ταχείς

Trend: Χαμηλά τακούνια για την Άνοιξη και το καλοκαίρι

Τα τακούνια που εμφανίστηκαν στις πασαρέλες της φετινής Άνοιξης κυμαίνονταν από μισό εκατοστό εως και 15 εκατοστά, αυτά που έκλεψαν όμως την παράσταση ήταν τα θεόφρεσκα και όμως τόσο ρετρό ημιτακούνια των 2 με 5 εκατοστών. Επιτέλους μια νέα τάση που δεν θα μας παιδέψει!


Οι σχεδιαστές που τα παρουσίασαν δεν ήταν τυχαίοι:

Ο Calvin Klein προτίμησε τις ανοιχτές πλατφόρμες σε χαμηλό ύψος, ενιαίο σε όλο το πέλμα.

Η Betty Jackson παρουσίασε γυαλιστερά mules που έχουμε να δούμε πολλά χρόνια, αυτή τη φορά φορεμένα με see through κοριτσίστικες κάλτσες, για να μας συστήσει το νέο geek chic.

Η Marni ενώ λάνσαρε ένα χαρακτηριστικό ψηλό πέδιλο πλατφόρμα σε τρίχρωμη αρμονία με χιαστί λουράκια, που

Σεισμός στη Θεσσαλονίκη

Ασθενής σεισμική δόνηση 2,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ,σημειώθηκε στις 12:39 στη Θεσσαλονίκη. Το εστιακό βάθος ήταν 4.10 km.

dd mon y hh:mm:ss.ss lat lon Depth mag(MLwa) Region



06 APR 10 12:39:28.5 40.624N 23.010E 4.10km 2.2 THESSALONIKI - N. GREECE

Αντ. Σαμαράς: Η ψυχολογία της αγοράς έχει καταρρεύσει

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τη ότι με τα μέτρα που παίρνει, διαλύει τις επιχειρήσεις και στεγνώνει την αγορά.


Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Ρηγίλλης, σημείωσε πως όπου πήγε τις ημέρες του Πάσχα διαπίστωσε έντονη αγανάκτηση για την πολιτική της κυβέρνησης. Οι μικρομεσαίοι και η αγορά ανεβαίνουν τον Γολγοθά τους, ανέφερε, επισημαίνοντας πως η ψυχολογία της αγοράς έχει καταρρεύσει.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της παρακράτησης φόρου 8% στα τιμολόγια των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, κ. Σαμαράς διερωτήθη πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μην βλέπει ότι θα διαλύσει τις επιχειρήσεις, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη άμεσων μέτρων-ανάσα.

Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και δεν θα μπορέσουμε να μειώσουμε ούτε το έλλειμμα, προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ και παρατήρησε: «Με τα μέτρα που θα στεγνώσουν την αγορά από πού θα βρούμε έσοδα;»
naftemporiki

Ημιυπαίθριοι χώροι

Για τη νομιμοποίησή τους θα καταβάλλεται πρόστιμο 8-14% επί της αντικειμενικής αξίας

Με την καταβολή προστίμου, της τάξεως του 8% έως 14% της αντικειμενικής αξίας, θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να νομιμοποιούν τους ημιυπαίθριους χώρους των ακινήτων, σύμφωνα με τη ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα ρύθμιση εντός των επομένων ημερών, ενδεχομένως και αυτή την εβδομάδα.

Οι ρυθμίσεις αφορούν σε περισσότερους από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων με κλειστούς

Άρχισε η διαδικασία απομάκρυνσης των αυθαίρετων λυόμενων στο ΑΠΘ

Τη διαδικασία απομάκρυνσης των αυθαίρετων λυόμενων κτισμάτων που βρίσκονται γύρω από την Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ, δρομολόγησε το πανεπιστήμιο με βάση απόφαση που έλαβε πέρσι η Σύγκλητος και το Πρυτανικό Συμβούλιο, μετά από διαμαρτυρία του φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών για την ακαταλληλότητά τους, αφού ήταν κατασκευασμένα από αμίαντο.


Χθες συνεργεία του ΑΠΘ έθεσαν σε αχρηστία τα 14 λυόμενα, που κατασκευάστηκαν πριν από χρόνια και ορισμένα από αυτά λειτουργούσαν τελευταία ως αίθουσες διδασκαλίας για τα τμήματα Θεάτρου, Εικαστικών Τεχνών και Παιδαγωγικής.

Η διαδικασία διάλυσης των αυθαιρέτων λυόμενων έβαλε τέλος και στην πολύχρονη κατάληψη

Αύριο Τετάρτη 7 Απριλίου 2010 η κηδεία του Τζανή Τζανετάκη

Αύριο Τετάρτη 7 Απριλίου 2010 στις 15:00 θα γίνει η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Τζανή Τζανετάκη στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κεφαλάρι Κηφισιάς.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για να συντηρηθούν, να διασωθούν και καταστούν επισκέψιμα από το κοινό, βυζαντινά και μεταβυζαντινά εκκλησάκια της Μάνης καθώς και ο φάρος στην Κρανάη Γυθείου.

Ποιά η θέση του Κράτους σ' αυτά τα φαινόμενα;

Μεγάλο Σάββατο μεσημέρι στον πιο πολυσύχναστο και τουριστικό δρόμο της Αθήνας, την Ερμού, ξεκινώντας από Σύνταγμα μέχρι και το Μοναστηράκι δεξιά και αριστερά του δρόμου, αντίκρισα αυτές τις εικόνες.




Συνεχίζεται ......

Βρέθηκε χαμένος «κρίκος» μεταξύ ανθρώπου και πιθήκου

Νέα ανακάλυψη απολιθωμάτων, ηλικίας περίπου δύο εκατομμυρίων ετών, στο ασβεστολιθικό σπήλαιο Μαλάπα της Νότιας Αφρικής, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, έρχεται να ρίξει νέο φως στην εξελικτική αλυσίδα των προγόνων μας.


Τα απολιθώματα προέρχονται από μια κρίσιμη περίοδο, όταν οι πρόγονοί μας άρχισαν να περπατάνε όρθιοι, να αποκτούν μεγαλύτερο εγκέφαλο, να χρησιμοποιούν εργαλεία και να αναπτύσσουν την ικανότητα της ομιλίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων, η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική και μπορεί ακόμα και να οδηγήσει στο να ξαναγραφτεί η ανθρώπινη προϊστορία, συμπληρώνοντας κρίσιμα κενά που υπήρχαν ως τώρα στις επιστημονικές γνώσεις.

Τα απολιθώματα (ένας σχεδόν πλήρης σκελετός παιδιού και επίσης διάσπαρτα οστά ενηλίκων) προέρχονται από έναν άγνωστο μέχρι σήμερα τύπου ανθρωπίδη (ανθρωποειδούς), δηλαδή του εξελικτικού εκείνου κλάδου

Μπουρδέλο

- Τι περιμένουν έξω από το μπουρδέλο ένας Ρώσος, ένας Εβραίος και ένας Πόντιος;

- Ο Ρώσος την γυναίκα του, ο Εβραίος να πέσουν οι τιμές και ο Πόντιος να ανάψει πράσινο για να μπει...




Τι σαμπουάν χρησιμοποιούν οι star για λαμπερά μαλλιά;

Επιτέλους αποκαλύφθηκε το μυστικό για πανέμορφα λαμπερά μαλλιά!


Νέα τρέλα του Χόλυγουντ ή η μεγάλη αποκάλυψη;

Οι διάσημες πάντως φαίνεται ότι ανακάλυψαν το μυστικό για μεταξένια και αστραφτερά μαλλιά, το οποίο κρύβεται σε σαμπουάν για άλογα!

H Jennifer Aniston και η Sarah Jessica Parker , είναι λάτρεις του ...ιδιαίτερου σαμπουάν το οποίο διατίθεται στο internet και κοστίζει μόνο 6 λίρες.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι ιδιοκτήτες αλόγων συνειδητοποίησαν πόσο λαμπερά και όμορφα έκανε τις αλογοουρές των αλόγων τους το σαμπουάν Mane ’n Tail. Μετά το χρησιμοποίησαν στα μαλλιά τους και αποφάσισαν να μοιραστούν το επτασφράγιστο μυστικό...
newsit

Ενάμισι εκατομμύριο πακέτα λαθραία τσιγάρα βρέθηκαν σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατέσχεσαν αστυνομικοί του τμήματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος σε αποθήκη έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένας 58χρονος και ο γαμπρός του τα οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ από χθες το απόγευμα συνεχίζεται η καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο 58χρονος μαζί με το γαμπρό του, ηλικίας 29 ετών και έναν ακόμα 31χρονο συνεργό τους συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ιωνίας Θεσσαλονίκης, ενώ αργότερα εντοπίστηκε σε παράδρομο της Εγνατίας οδού και η αποθήκη όπου έκρυβαν τις μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

Σε δύο φορτηγά και σε μια ακόμα καρότσα βρέθηκαν στιβαγμένες οι κούτες με τα τσιγάρα, διαφόρων τύπων και εταιρειών, ενώ όπως αποκαλύφθηκε στα οχήματα είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ποιές οι ενέργειες του Κράτους μετά τις συλλήψεις αυτών των κυρίων;


Θα γίνει έλεγχος για την περιουσία του καθενός ξεχωριστά από τότε που γεννήθηκαν;


Θα γίνουν κατασχέσεις;


Ποιοί είναι οι περιπτεράδες ή τα καταστήματα που αγόραζαν απ' αυτούς;


Να πως καταστέλλεται η φοροδιαφυγή. Όχι τους πιάνουμε και τους αφήνουμε ελεύθερους μετά από λίγο καιρό μ' ένα μικρό πρόστιμο και κρατώντας όλη την περιουσία τους.

Στην αγορά οι κάρτες microSD των 32GB

Η χωρητικότητα των γνωστών καρτών μνήμης microSD –ή καλύτερα microSDHC (εκ του High Capacity)- αυξάνεται και η Sandisk έρχεται να ανακοινώσει επίσημα τη διαθεσιμότητα microSDHC στα 32GB που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κινητά, smartphones, ψηφιακές κάμερες και άλλες φορητές συσκευές που μπορούν να τις δεχτούν.


Η λιανική τιμή για τις 32άρες microSDHC είναι λίγο τσουχτερή, αφού οι κάρτες πωλούνται αρχικά στα 199,99 δολάρια, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε κάθε τεχνολογία δεν ήταν ποτέ φτηνή όταν πρωτοεμφανιζόταν. Πάντα όμως, υπάρχουν κάποιοι καταναλωτές που είναι πρόθυμοι να την πληρώσουν…

Όσοι μάλιστα βιάζονται τόσο, μπορούν να τις αγοράσουν από το online κατάστημα της Sandisk, καθώς και από άλλα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά

Ποιά είναι τα 3 πιο σέξι επαγγέλματα;

1.Μανάβης (Με ανάβεις)

2.Τακουνάς (Τα κουνάς)

3.Και ο λεωφοριατζής.... (Γιατι;;;;)

Γιατί ξέρει όλες τις στάσεις!!!!!

Το τελικό σχέδιο του "Καλλικράτη" για την Αττική και την Θεσσαλονίκη

Πως λέγεται;

- Πώς λέγεται ο τόπος όπου οι Γερμανοί έκαψαν 100 ξανθιές;

- Καμμένα Βούρλα



Στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Πολύ καλή η γενική κατάσταση του υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου που νοσηλεύεται με άλγος υπογαστρίου στο ΝΙΜΤΣ.

Πολύ καλή είναι η γενική κατάσταση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος νοσηλεύεται στη Β΄ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ από το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας με άλγος υπογαστρίου.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε απόψε «ο κλινικοεργαστηριακός έλεγχος που διενεργήθηκε στο ΝΙΜΤΣ έδειξε φλεγμονώδη νόσο στη σύστοιχο περιοχή. Η γενική κατάσταση του ασθενούς είναι πολύ καλή και ως