www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Νέος κανονισμός επισκευής και ενίσχυσης υφιστάμενων κτιρίων

Τα κριτήρια προσεισμικής ενίσχυσης των υφιστάμενων κτιρίων με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα, καθορίζει ο νέος κανονισμός επισκευής και ενίσχυσης κτιρίων, που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Η σχετική ρύθμιση έχει σταλεί προς δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Είναι η πρώτη φορά που καθορίζονται στη χώρα μας αυτά τα κριτήρια κατά τρόπο ασφαλή, επιστημονικά τεκμηριωμένο και με βάση τους σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς (Ευρωκώδικες). Η θεσμοθέτηση του Κανονισμού Επισκευών- Ενισχύσεων έρχεται να καλύψει την ανάγκη για αντισεισμική θωράκιση του παλαιότερου κτιριακού αποθέματος της χώρας που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με παρωχημένους αντισεισμικούς κανονισμούς (προ του 1985) ή ακόμη και χωρίς αντισεισμικούς κανονισμούς. Το σχετικά νέο αυτό αντικείμενο των επεμβάσεων, κυρίως λόγω της δυσκολίας του, μέχρι σήμερα δεν

Αντίδραση ΕΛΣΤΑΤ - Γ. Παπακωνσταντίνου για το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα


Την αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς και της ΕΛΣΤΑΤ προκάλεσε το αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη γιαι αποστολή της δικογραφίας, που αφορά καταγγελίες περί διόγκωσης του ελληνικού χρέους, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβασθεί στη Βουλή και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ευθυνών από πολιτικά πρόσωπα.

«Η καταγραφή του ελλείμματος της χώρας αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η εν λόγω Αρχή είναι κατά τον ιδρυτικό της νόμο ανεξάρτητη, και κατά συνέπεια ούτε λαμβάνει, ούτε εκτελεί κυβερνητικές εντολές», σημειώνεται

ΝΔ και ΛΑΟΣ καταψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο περί ναρκωτικών


Καταψήφισαν ΝΔ και ΛΑΟΣ επί της αρχής το νομοσχέδιο περί ναρκωτικών στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προκαλώντας το πρώτο ρήγμα στην κοινοβουλευτική συνοχή της κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι ενστάσεις που είχαν διατυπώσει οι εκπρόσωποι των δυο εταίρων είχαν οδηγήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου σε μερική αναδίπλωση ώστε να βρεθεί κοινός τόπος και έτσι χρειάστηκε να αναβληθεί η σχετική συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Δευτέρα, ώστε να προηγηθεί διάλογος μεταξύ των εταίρων και να αποσοβηθεί μια ανοιχτή σύγκρουση, κάτι ωστόσο που δεν κατέστη δυνατόν.

Έτσι ο εισηγητής της ΝΔ κ. Κ. Τζαβάρας και του ΛΑΟΣ κ. Αθ. Πλεύρης καταψήφισαν τον «κώδικα περί ναρκωτικών», όπως και το ΚΚΕ (υπερψηφίστηκε επί της αρχής μόνον με τις ψήφους του

Και real estate έκαναν οι τοκογλύφοι- Ο Καραμπέρης νοίκιαζε τα ακινητά του σε ΥΠΟΙΚ και Δικαιοσύνης!

Ο Μάρκος Καραμπέρης, ο γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, που συνελήφθη ως ο εγκέφαλος του περιβόητου κυκλώματος τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι είχε «επιχειρηματικές σχέσεις» με το Υπουργείο Οικονομικών!

Ο αχριτοκογλύφος Μάρκος Καραμπέρης δεν είχε καταφέρει να «συνεργάζεται» μόνο με εφοριακούς του ΣΔΟΕ αλλά και να μισθώνει ακίνητα στο Δημόσιο έναντι υψηλών ενοικίων.

Συγκεκριμένα, σε ακίνητα της «Καραμπέρη Ακίνητα ΑΕ», εταιρίας που ανήκει στον συλληφθέντα τοκογλύφο στεγάζονται:

α) Το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.

Τα μνημεία, τα νησιά και τα δημόσια κτίρια στο βωμό του PSI


Τον αιγιαλό, τα νησιά, το έδαφος και το υπέδαφος, τα μνημεία και τα δημόσια εν χρήσει κτίρια προσπαθεί να εξαιρέσει η ελληνική πλευρά από τις εγγυήσεις που ζητούνται στα πλαίσια του PSI.

Όπως σημειώνεται πάντως οι εγγυήσεις, αν το επιτόκιο είναι λογικό, δεν θα έχουν και μεγάλη σημασία, αν όμως αυτό ξεπεράσει «τα λογικά πλαίσια» τότε η χώρα θα βρεθεί στην ανάγκη να διαπραγματευτεί ακόμα και τα... μνημεία προκειμένου να μη μπουν στιςεγγυήσεις

Ας σημειωθεί ότι απόλυτη ήταν η

ΠΑΜΕ: Εγγραφο για αναστολή των κλαδικών συμβάσεων βρέθηκε στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ


Έγγραφο που αναφέρεται σε αναστολή της ισχύος των ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, παρουσίασε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Γιώργος Πέρρος.

Υποστήριξε ότι το βρέθηκε κατά τη διάρκεια της εισβολής στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, και δικαιολογεί την ενέργεια του ΠΑΜΕ να διακόψει με τη βία τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων.
 
Ο κ. Πέρρος κατηγόρησε στις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που καταδίκασαν την ενέργεια ότι «έσπευσαν να υπακούσουν στα κελεύσματα του ΣΕΒ». Πρόσθεσε ότι το ΠΑΜΕ παρεμπόδισε τον κοινωνικό διάλογο, που επρόκειτο να αρχίσει στην Τετάρτη, θεωρώντας ότι με αυτόν επιδιώκεται η μείωση των αμοιβών των εργαζομένων, και καταλόγισε

Π. Μπεγλίτης: Επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας από τον Γρ. Πεπόνη


Επίθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, με αφορμή το αίτημα του πρώτου να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του προέδρου του Κινήματος και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, αφού αρχικά αναφέρει ότι «για δεύτερη φορά οι καταγγελίες των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την

Βουλή: Αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Γ. Προβόπουλου


Την αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θάνου Μωραΐτη, αλλά και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπα, προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ, ο οποίος υποστήριξε ότι η πορεία προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη.

Τις παρεμβάσεις των κ.κ. Μωραΐτη και Πρωτόπαπα στην Ολομέλεια της Βουλής πυροδότησαν οι ισχυρισμοί του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Μουσουρούλη, ο οποίος ανέφερε πως ο κ. Προβόπουλος «δεν είναι ο μόνος που είπε πως αυτό που συνέβη στη χώρα δεν ήταν αναπόφευκτο».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αφού ανέφερε ότι δεν θα μπει στη διαδικασία να απαντήσει στον κ. Προβόπουλο, σημείωσε ότι «ο λαός έχει και μνήμη και κρίση». «Όλοι γνωρίζουν πώς η χώρα έφτασε στο σημείο που είμαστε σήμερα, πως κάποιοι την εγκατέλειψαν και την οδήγησαν στα βράχια», συμπλήρωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας, κάλεσε τον κ. Προβόπουλο να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αν θέλει και μέσω της Βουλής, να εξηγήσει σε ποια

Ανακαλούνται αυτοκίνητα Chevrolet


Στην ανάκληση 9.290 μοντέλων Matiz M200 της Chevrolet, που έχουν κατασκευαστεί από το 2000-2009 προχωράει η εταιρεία Chevellas A.E, που είναι η Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων Chevrolet.

Στα οχήματα ενδέχεται να παρατηρηθεί μειωμένη απόδοση του συστήματος πέδησης και/ή σπογγώδη λειτουργία του πεντάλ φρένου, εξαιτίας κολλήματος κάποιας εκ των βαλβίδων εσωτερικά της μονάδας ABS.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν

Αντίδραση φαρμακοποιών για διάταξη του πολυνομοσχεδίου


Νέες αντιδράσεις προκαλεί στις τάξεις των φαρμακοποιών διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, για το θέμα των οφειλών.


«Με έκπληξη και αγανάκτηση ο φαρμακευτικός κόσμος είδε να μην τηρείται, για μια ακόμα φορά, η συμφωνία στην οποία είχαν δεσμευθεί οι υπουργοί Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης, Οικονομικών και Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης, μια εβδομάδα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των Φ.Σ. Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας», υπογραμμίζεται στη σχετική

ΥΠΕΚΑ: Δεν υπάρχει περίπτωση καταναλωτές να μείνουν χωρίς ρεύμα


Η αγορά λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, δεν υπάρχει περίπτωση κανένας καταναλωτής να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με το πρόβλημα χρεών που ανέκυψε με εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη λιανική.

Το χρέος των δύο εταιρειών προς τη ΔΕΗ  είναι 67 εκατ. ευρώ, ενώ σε δεκάδες εκατομμύρια εκτιμώνται οι

Συνάντηση εφ΄ όλης της ύλης Προβόπουλου – τραπεζιτών

Γεύμα εργασίας παραθέτει το μεσημέρι της Παρασκευής το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση που έχει ο επικεφαλής της εγχώριας νομισματικής αρχής με τους τραπεζίτες, μετά την επίδοση από την Blackrock της διαγνωστικής μελέτης για τα προβληματικά τους δάνεια την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνάντηση αυτή ο κ. Προβόπουλος αναμένεται να παρουσιάσει τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης του ελεγκτικού οίκου, από τα οποία θα

Παγκόσμια τηλεδιάσκεψη για το PSI

Το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, αρχίζει παγκόσμια τηλεδιάσκεψη για το PSI στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι των ελληνικών και ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων που παρακρατούν ελληνικά ομόλογα.

Στη τηλεδιάσκεψη θα περιγραφούν οι όροι της συμφωνίας των τραπεζών με την ελληνική κυβέρνηση που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις βαίνει προς ολοκλήρωση. Εκτιμάται ότι η τηλεδιάσκεψη θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες οπότε νωρίς το βράδυ θα γνωρίζουμε το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Η συμφωνία πιθανότατα θα προβλέπει «κούρεμα» 50% στην ονομαστική αξία, ενώ το μέσο επιτόκιο στα νέα ομόλογα θα «κλειδώσει» κοντά στο 4%.

Το απόγευμα της Παρασκευής (7:30) επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Τσαρλς Νταλάρα προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI, ενώ δεν αποκλείεται και εντός της

Σεραφείμ προς ΚΚΕ: «Σώστε την πατρίδα, αποκηρύξτε τον αθεϊσμό»

Επιστολές- εκκλήσεις υπέρ «της διάσωσης της φιλτάτης πατρίδος» από... τα εγχώρια και «αλλοδαπά» αρπακτικά απηύθυνε στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, όπως και τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα και της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φ. Κουβέλη ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στην επιστολή προς τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, γραμμένη στην προσφιλή του εκκλησιαστική καθαρεύουσα, ο μητροπολίτης Σεραφείμ απευθύνεται «μετά πλείστης τιμής» στην εξοχωτάτη κ. Παπαρήγα, παρακαλώντας τη «να εμποδίσητε την στοχευμένην επίθεσιν του καταρρέοντος κόμματος της τέως συμπολιτεύσεως, το οποίο δια των Εξοχωτάτων Υπουργών του κ.κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου και Μιλτιάδου Παπαϊωάννου επιχειρεί την ψήφισι υπό της Βουλής των Ελλήνων νομοσχεδίων σαφώς αντικειμένων εις την Συνταγματική νομιμότητα και

Βιταμίνη D για μάτια... αετού


Τα συμπληρώματα βιταμίνης D μπορούν να προσφέρουν σημαντική βελτίωση της όρασης στα ηλικιωμένα άτομα, σύμφωνα με νέα μελέτη. Βρετανοί ερευνητές του University College του Λονδίνου (UCL) ανακάλυψαν ότι τα συμπληρώματα της βιταμίνης μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό «όπλο» στον «πόλεμο» με τις οφθαλμοπάθειες που εμφανίζονται με την πάροδο της ηλικίας, όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Βιταμίνη - «προστάτης» των ματιών
Είναι χαρακτηριστικό ότι πειράματα σε ποντίκια έδειξαν πως η λήψη συμπληρωμάτων D είχε επίδραση στην όραση μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι πολλά άτομα στον ανεπτυγμένο κόσμο εμφανίζουν έλλειψη της βιταμίνης D, η οποία, όπως λένε, είναι ζωτικής

«Κλειδώνει» η συμφωνία για το «κούρεμα»

«Κλειδώνει» η συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, όπως μεταδίδει με έκτακτη είδηση το Reuters επικαλούμενο τραπεζικές πηγές που δεν κατονομάζει.

«Οι δύο πλευρές συγκλίνουν», τονίζει στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο η τραπεζική πηγή, τονίζοντας ότι τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν θα είναι 30ετούς διάρκειας και θα έχουν περίοδο χάριτος 10 ετών.

Το μεσοσταθμικό επιτόκιο δείχνει να

Σύλληψη 24άχρονου Βούλγαρου διακινητή ναρκωτικών στον Προμαχώνα

Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών πέτυχαν τη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού υπηκόου Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον προαναφερόμενο και σε σωματική έρευνα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία συσκευασία που περιείχε 146 γραμμάρια ηρωίνης τρεις συσκευασίες που περιείχαν 55,6

Θα πληρώσουν οι δημοσιονομικά «απείθαρχες» χώρες

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμο έως και 0,1% του ΑΕΠ σε χώρες της Ε.Ε. που δεν υιοθετούν στο Σύνταγμά τους τον κανόνα για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, προβλέπει το τελευταίο προσχέδιο του δημοσιονομικού συμφώνου, το οποίο θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 30 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για μία επί το αυστηρότερο αλλαγή προηγουμένων σχεδίων, τα οποία προέβλεπαν μόνο ότι οι χώρες της Ε.Ε. θα μπορούσαν να παραπέμψουν η μία την άλλη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε περίπτωση που θεωρούσαν ότι κάποια χώρα δεν είχε ενσωματώσει τον κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού στο Σύνταγμά της.

Το νέο προσχέδιο, το οποίο ενδέχεται να συζητηθεί και στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών (Ecofin) την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει επιπλέον ότι αν μία χώρα αγνοήσει την απόφαση του

Πλαστές ταυτότητες με 100 ευρώ στην Ομόνοια!

Δύο αλλοδαποί από το Μαρόκο, ηλικίας 30 και 27 ετών, συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Ιταλία, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας, τις οποίες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευθεί έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ από

Αυξήθηκαν οι τιμές των οικοδομικών υλικών

Συγκρατημένη αύξηση της τάξης του 1% σημείωσαν οι τιμές των οικοδομικών υλικών τον περασμένο Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα, σε μέσα επίπεδα, το 2011 οι ανατιμήσεις να ανέλθουν σε 2,5%.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε: Πετρέλαιο κίνησης- Diesel (9,3%), σωλήνες πλαστικοί- συνθετικοί- ινοτσιμέντου (7,9%), ασφαλτικό γαλάκτωμα (7,1%), τούβλα (5,8%), βάνες ορειχάλκινες (5,7%), σωλήνες χαλκού (5%), διακόπτες (4,4%), πλαστικούς σωλήνες (3,8%), ξυλεία oικοδομών (3,5%), κυκλοφορητές (3,2%), αγωγούς χάλκινους (3,2%), πλαστικό- ακρυλικό νερού (3%), ηλεκτρική ενέργεια (2,8%), ασφαλτόπανα (2,7%), κεραμίδια (2,7%), τσιμεντόπλακες (2,4%), πρίζες (2,4%), νεροχύτες (2,1%), καυστήρες ντίζελ και αερίου (2,1%), εξηλασμένη πολυστερίνη- πολυστερόλη- πολυουρεθάνη (2%) και πίνακες διανομής

Στους δρόμους οι αγρότες


Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι αγρότες, καθώς τη Δευτέρα ξεκινούν κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα.

Αντιδρούν στο «χαράτσι» που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού μέσα από το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και παράλληλα ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.


Στις 25 Ιανουαρίου, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, οι αγρότες καλούν άνεργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους να δώσουν το «παρων» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που

Αύριο στις 19.00 η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - τρόικας


Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχουν το Σάββατο στις 19.00 ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

Σε ακινησία 3.823 ιδιωτικά σκάφη έως 31/12/2011, λόγω αυξημένων τεκμηρίων διαβίωσης


Ο φόβος που έχει προκληθεί στους φορολογούμενους, από τα νέα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης που ψηφίστηκαν από τη Βουλή τον Ιούνιο του 2011 και θα ισχύσουν για τη φορολόγηση του 2012, έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, να προχωρήσουν σε ακινησία των σκαφών τους.

Ωστόσο, καλά επιβεβαιωμένες πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται να προχωρήσει σε

«Κραυγή αγωνίας» από τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου


Την κατάσταση ανομίας, τα επεισόδια βίας και τη γενικότερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Πατησίων, καταγγέλλει σε επιστολή του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα ο πρύτανης του Ιδρύματος K.Γάτσιος.

Αφορμή αποτέλεσαν οι νέες συμπλοκές που έλαβαν χώρα στις 13 Ιανουαρίου 2012 και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φοιτητή.

Στην επιστολή του, ο πρύτανης απευθύνει έκκληση προς όλους μέσα στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου -όπως τονίζει- να αναλάβει κάθε ένας την ευθύνη που του αναλογεί.

«Θεωρώντας ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες νουθέτησης και ευαισθητοποίησης προς την κατεύθυνση αποφυγής τέτοιου τύπου γεγονότων», ο πρύτανης γνωστοποιεί ότι ενημέρωσε την

ΚΚΕ: Η νέα σφαγή μισθών και συντάξεων δεν έχει σχέση με το PSI


«Η συμφωνία τους στη νέα σφαγή μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι δεδομένη, δεν έχει σχέση με το PSI, αλλά αφορά αποκλειστικά την προστασία της κερδοφορίας του κεφαλαίου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφερόμενο στη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό

Δημοκρατική Συμμαχία: Το καλό κλίμα να έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα


«Το καλό κλίμα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας, πρέπει να έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα, για τον τόπο και τους πολίτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Ενόψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης που ξεκινά με την τρόικα, αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Ζαφειριάδη, κοινές διαπραγματευτικές θέσεις που να

Ικανοποίηση Γ. Καρατζαφέρη για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών


Ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της χθεσινής σύσκεψης του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σημειώνοντας πως έγινε ένας επιτυχημένος διάλογος.

Οπως δήλωσε κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ στη Βουλή, πήγε στη σύσκεψη αποφασισμένος να αποσύρει το κόμμα του από την κυβέρνηση, προκειμένου να επιτύχει η συνάντηση. Ωστόσο, όπως είπε, η συνάντηση «εστέφθη με πλήρη επιτυχία».

Ανέφερε μάλιστα ότι το κόμμα του είχε θέσει κόκκινες γραμμές, πάνω σε ένα πλαίσιο αρχών, με επιστολή που είχε στείλει την προηγούμενη ημέρα στον Πρωθυπουργό, ενώ επισήμανε ότι υπήρξε

Νέα σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο


Ένας 40χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Βούλα για οφειλές 1.176.336,45 ευρώ προς το Δημόσιο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε

Θεσσαλονίκη: Βολές εργαζομένων καθαριότητας κατά Μπουτάρη


Βολές κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσαν οι εργαζόμενοι του δήμου, κατηγορώντας τον ότι σχεδιάζει να παραχωρήσει την υπηρεσία καθαριότητας σε ιδιώτη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, υποστήριξαν πως εδώ και ένα χρόνο η διοίκηση δεν έχει προχωρήσει στην αγορά των απαραίτητων ανταλλακτικών για τα απορριμματοφόρα, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην καθαριότητα της πόλης.

«Το 2009 δόθηκαν 2 εκατ. ευρώ για την προμήθεια ανταλλακτικών. Το 2010 ένα εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 μόλις 190.000 ευρώ, ποσό

Κώστας Σημίτης: Πολιτικά μοιραίο λάθος


Πολιτικά μοιραίο λάθος χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης την παράλειψη συνάρτησης των στόχων του Μνημονίου με τις πραγματικές εξελίξεις και την όξυνση της ύφεσης, σε ομιλία που θα δώσει στις 23 Ιανουαρίου, σε συνέδριο του Ιδρύματος Heinrich Bell και του Freie Universitat του Βερολίνου, με θέμα «Η Ελλάδα σε κρίση. Προοπτικές στον ευρωπαϊκό δρόμο».

Ο Κώστας Σημίτης θα είναι ο κύριος ομιλητής στο συνέδριο, ενώ συνομιλητής του θα είναι ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Στην ομιλία του, με τίτλο «Ελλάδα, quo vadis», αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γραφείο του, ο κ. Σημίτης υποστηρίζει πως «η συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕ και της Ελλάδας για την πολιτική, που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα, ώστε να της χορηγηθεί το σύνολο των δόσεων του συμφωνηθέντος δανείου, γνωστή ως Μνημόνιο, συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - τρόικας


Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, και των εκπροσώπων της τρόικας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Στις 6 το απόγευμα και ο

Αντ. Σαμαράς: Εφυγε ένας ασυμβίβαστος της πολιτικής


«Ένας γενναίος και ασυμβίβαστος της πολιτικής έφυγε από κοντά μας», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του για τον αιφνίδιο θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη και εκφράζει «τη βαθύτατη θλίψη του».


«Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, αγωνιστής της εθνικής αντίστασης, αλλά και της αντιδικτατορικής πάλης δεν είναι πια μαζί μας. Η Παράταξη, την οποία τίμησε με την προσφορά

Απεβίωσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης


Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 79 ετών, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης. Εκλεγόταν βουλευτής Ρεθύμνης από το 1958 έως το 2007, συμπληρώνοντας 14 θητείες στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε στις 6/12/1932 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας. Μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, εργάστηκε ως επιμελητής και ως διευθυντής Παθολογικής Κλινικής.

Τα χρόνια της γερμανικής κατοχής έλαβε μέρος στην εθνική αντίσταση.

Το 1958, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου με το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ, με την οποία επανεξελέγη το 1961 και το 1963, περίοδο κατά την οποία ήταν γραμματέας της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας (1967-1974) ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση και υπήρξε εκ των ιδρυτών της οργάνωσης «Εθνική Δημιουργική Ομαλότητα», με συνέπεια την παραπομπή του

Μην κοιμάστε με δυσάρεστες εικόνες στο μυαλό σας

Μέχρι πρότινος οι ειδικοί συνιστούσαν να «κοιμόμαστε» με τα προβλήματά μας, εννοώντας ότι ο ύπνος μπορεί να μας έδειχνε πιο εύκολα τον δρόμο για τη λύση τους, ωστόσο νέα ευρήματα έρχονται να ανατρέψουν την παραπάνω πεποίθηση.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Amherst της Μασαχουσέτης διαπίστωσαν ότι οι δυσάρεστες εμπειρίες παραμένουν πιο έντονες στη μνήμη μας εάν κοιμηθούμε αμέσως μετά από ένα τέτοιο γεγονός, συγκριτικά με το αν το «χωνεύαμε» παραμένοντας ξύπνιοι.

«Παγώνουν» τα δυσάρεστα συναισθήματα λόγω ύπνου

Στη μελέτη συμμετείχαν 106 νεαροί ενήλικες στους οποίους οι ειδικοί έδειξαν μια σειρά από εικόνες και στη συνέχεια τους ζήτησαν να αξιολογήσουν το περιεχόμενό τους. Κάποιες από τις

Βαριές κατηγορίες Λοβέρδου κατά των προμηθευτών


«Ορισμό του καρτέλ» χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής τη συμπεριφορά προμηθευτών νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρα Βαρδίκου, σχετικά με τις προμήθειες και τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις των νοσοκομείων, ο κ. Λοβέρδος μίλησε για «άθλια συμπεριφορά» των προμηθευτών ορθοπεδικών υλικών κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί τους και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει η ηλεκτρονική δημοπρασία για τα ορθοπεδικά υλικά.

Μάλιστα όπως υπογράμμισε, υπέγραψε ήδη την αποπληρωμή και εντός των επόμενων ημερών θα καταβληθούν 230 εκατ. ευρώ στους προμηθευτές, καλύπτοντας έτσι τις οφειλές των νοσοκομείων

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σταθμευμένα 17 ασθενοφόρα έξω από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Χθες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκε επιχορήγηση για την καταβολή των οφειλόμενων υπερωριών, νυχτερινών και εξαιρεσίμων, παρόλα αυτά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 2 Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνης Αντωνόπουλος, χαρακτήρισε σήμερα αφερέγγυα την ηγεσία του, τονίζοντας ότι και στις 20

Ανεστάλησαν οι έρευνες στο Costa Concordia


Ανεστάλησαν την Παρασκευή οι έρευνες των ιταλικών σωστικών συνεργείων στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, καθώς το πλοίο κουνήθηκε και πάλι.

Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Λούκα Κάρι, οι διάφορες ομάδες διασωστών θα έχουν σύσκεψη εντός της ημέρας για να αξιολογήσουν την κατάσταση και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν. Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να πει πόσο μετακινήθηκε το πλοίο.

Την ίδια ώρα οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών

Υποχωρούν τα CDS στην ευρωζώνη


Πτώση σημείωνε σήμερα το κόστος ασφάλισης των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων έναντι αθέτησης πληρωμών, εν μέσω ενδείξεων ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε μια συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το PSI.

Σύμφωνα με τη Markit, τα CDS των πενταετών ιταλικών ομολόγων υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 11 μονάδες βάσης στις 469 μονάδες βάσης, ενώ τα CDS των ισπανικών ομολόγων υποχωρούσαν κατά 8

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το PSI



Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα έχει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα και Ζακ Λεμιέρ. Στη συνάντηση θα είναι παρών και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ανακοίνωσή του μετά τις συνομιλίες της Πέμπτης, το IIF διαπιστώνει πρόοδο όσον αφορά στην πορεία του προγράμματος περικοπής του χρέους.

Στις 23.00 περίπου ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα, εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί για δύο ώρες την Τετάρτη χωρίς να κάνουν μετά δηλώσεις. Επρόκειτο για την πρώτη απευθείας επαφή των δύο πλευρών μετά τη

΄Εκκληση ΄Ολι Ρεν για μεταρρυθμίσεις


Έκκληση προς τα μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα να πιέσουν τους Έλληνες πολιτικούς να υλοποιήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να μην εκτροχιαστεί η προσπάθεια διάσωσης της χώρας, απηύθυνε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.

«Οι Έλληνες έχουν κάνει πολλά. Αν δεν σημειώνουν πρόοδο, αυτό οφείλεται σε εγχώριους πολιτικούς λόγους. Είναι κρίσιμης σημασίας τα μεγάλα πολιτικά κόμματα να επικοινωνήσουν με τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα για να πείσουν τους ηγέτες τους να δεσμευτούν ρητά στο ευρωπαϊκό πακέτο αρωγής», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στη γερμανική εφημερίδα Sueedeutsche Zeitung.

«Ειδάλλως, μπορεί να αποτύχει το πρόγραμμα και αυτό δεν θα βοηθήσει ούτε την Ελλάδα ούτε την

Π. Καψής: Ενιαία η θέση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση


Σύμπτωση απόψεων υπήρξε στη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Καψής υπογράμμισε ότι «η χώρα θα πάει στη διαπραγμάτευση με ενιαία θέση όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι θα ξαναγίνουν διαβουλεύσεις, είτε τηλεφωνικά είτε με κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς, αν και ανέφερε ότι «δεν είναι στο τραπέζι νέα κοινή σύσκεψη».

Επισήμανε ακόμη ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των μισθών του

Γ. Κουτρουμάνης: Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων


Στην εκτίμηση ότι τις επόμενες μέρες οι κοινωνικοί εταίροι θα καταλήξουν σε αποφάσεις σχετικά με τα εργασιακά προέβη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις αυτές.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε εκ νέου ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Σημείωσε ότι είναι αδιανόητο να εμποδίζεται ο διάλογος από οποιαδήποτε πλευρά, καθώς και ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να βάλει οποιοδήποτε ζήτημα στο τραπέζι του διαλόγου.

Επισήμανε ακόμη ότι είναι ευκαιρία να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση των κοινωνικών εταίρων σε σχέση με τα θέματα που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα, ενώ υποστήριξε εκ νέου ότι το

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Πειραιά, Νίκαια και Περιστέρι

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν χθες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στις περιοχές της Νίκαιας, του Πειραιά και του Περιστερίου.

Συγκεκριμένα στη Νίκαια συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 κιλό χασίς. Στον Πειραιά συνελήφθη ένας αλλοδαπός από το Καζακστάν ο οποίος κατείχε 334 γραμμάρια χασίς. Τέλος στο Περιστέρι

Σήμερα οι απολογίες των συλληφθέντων της Θεσσαλονίκης

Οι 53 συλληφθέντες εμπλεκόμενοι στις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις με δράσεις σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες της Θεσσαλονίκης, έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν στον γ΄ ειδικό

Αλλοδαπός διακινούσε ναρκωτικά στον Άγιο Παντελεήμονα

Ένας 53χρονος άνδρας συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης .

Στη κατοχή του αλλοδαπού, παλαιστινιακής καταγωγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-6,2 κιλά ακατέργαστη κάνναβη
-110 ευρώ

Συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ


Συνεδριάζει στις 11 το πρωί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ υπό την προεδρία του πρόεδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τους βουλευτές για τα αποτελέσματα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών και τις εξελίξεις σχετικά με το

Ο καιρός στις 20.01.2012


Νεφώσεις που σταδιακά από τα δυτικά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, λίγες βροχές στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, καταιγίδες από το βράδυ κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και χιονοπτώσεις στα δυτικά ορεινά και το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, περιμένουμε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα, ενώ θα χιονίσει σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Παγετός θα εκδηλωθεί και πάλι τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -15 έως 10 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14 βαθμούς και στις