www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Φαρμακεία: Δεκτές οι συνταγές όλων των Ταμείων, πλην ΔΕΗ


Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαϊας, μετά από έγγραφες δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα περισσότερα από τα αιτήματα τους.
Όπως αναφέρουν πάντως σε σχετική τους ανακοίνωση, παραμένουν σε ετοιμότητα μέχρι την έμπρακτη υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων, τα φαρμακεία Αττικής, Πειραιά και Αχαϊας εκτελούν από σήμερα 12-1-2012 κανονικά τις συνταγές όλων των Ασφαλιστικών ταμείων με πίστωση, εκτός του ταμείου της ΔΕΗ, του οποίου οι

Το αργότερο έως τις 19/1 η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου


Η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δεν μπορεί να παραταθεί πέραν της επόμενης Πέμπτης 19/1, γιατί στις 20/1 αρχίζει η τελική φάση της διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής της τρόικας, τόνισε από το βήμα της αρμόδιας της Επιτροπής της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως ανέφερε, οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου πρέπει να έχουν τεθεί σε ισχύ πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως αυτό γίνεται για να διευκολυνθεί η χώρα στην διαπραγμάτευσή της

Προσφυγές κατά του ενιαίου μισθολογίου


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν σήμερα 8.108 υπάλληλοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και 932 υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού μαζί με τα σωματεία τους και ζητούν να ακυρωθεί το ενιαίο μισθολόγιο που καθιερώθηκε με το Ν. 4024/2011.

η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) και 8.108 υπάλληλοι του ΙΚΑ κατέθεσαν στο ΣτΕ προσφυγή 1.040 σελίδων, όπως επίσης ανάλογη προσφυγή 179 σελίδων κατέθεσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργατοτεχνιτών του Υπουργείου Πολιτισμού και 932 εργαζόμενοι στο επίμαχο υπουργείο με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Όλοι στρέφονται κατά του Ν. 4024/2011 που αφορά το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο και της υπ' αριθμ. 2/78400/0022/14.11.2011 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, με

Αγόρι ή κορίτσι με μια απλή εξέταση αίματος


Ερευνητές από την Κορέα ανέπτυξαν ένα τεστ το οποίο μπορεί να προβλέψει το φύλο ενός εμβρύου μόλις 5 εβδομάδων. Το τεστ είναι ελάχιστα επεμβατικό αφού για να γίνει δεν απαιτείται παρά λίγο αίμα της μητέρας.

Οι ερευνητές του Γενικού Νοσοκομείου Cheil της Σεούλ βάσισαν την προσέγγισή τους στο γεγονός ότι στο αίμα της μητέρας κυκλοφορεί και βρεφικό DNA. Η μέθοδός τους χρησιμοποιεί την τεχνική της αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (Polymerase Chain Reaction,

O εθισμός στο Ιντερνετ αλλάζει τον εγκέφαλο


Τα άτομα που είναι εθισμένα στο Ιντερνετ εμφανίζουν αλλαγές στον εγκέφαλο παρόμοιες με εκείνες που παρουσιάζονται στα άτομα που είναι εξαρτημένα από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, σύμφωνα με πρώιμα στοιχεία μελέτης.

Επιστήμονες στην Κίνα «σάρωσαν» τον εγκέφαλο 17 νεαρών εθισμένων στο Διαδίκτυο και εντόπισαν προβλήματα στην «καλωδίωσή» του. Οι ερευνητές σημειώνουν με δημοσίευσή τους στη δικτυακή επιθεώρηση PLoS One ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για την εθιστική συμπεριφορά.

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον δρα Χάο Λέι από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών στο Γουχάν προχώρησε αρχικώς σε διεξαγωγή απεικονιστικής εξέτασης του εγκεφάλου σε 32 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14 ως 21 ετών. Από το σύνολο των νεαρών οι 17 κρίθηκε ότι εμφάνιζαν διαταραχή εξάρτησης από το Ιντερνετ με βάση τις απαντήσεις τους σε ερωτήσεις όπως «Εχετε

Τι θα δούμε απόψε στους «Βασιλιάδες»

Ο Αιμίλιος και η Τιτίκα είναι αναστατωμένοι που οι Βασιλιάδες θα μένουν δίπλα τους. Η οικογένεια Βασιλιά προσπαθεί να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον.

Η Χριστίνα ενημερώνει τον Μάρκο πως ο Αιμίλιος ήταν σίγουρος πως θα γίνει πρόεδρος και να τον προσέχει. Ο Μαλέας συμβουλεύει τον Αιμίλιο να προσεγγίσει τον Βασιλιά, για να βρει το αδύναμο σημείο του.

Ο Αιμίλιος καλεί τον Μάρκο στο σπίτι του για φαγητό. Η Γιούλη στραβώνει με τις επισκέψεις της Χριστίνας στο σπίτι. Ο Λεωνίδας ζητάει το λόγο από τη Νεφέλη που του έκρυψε πως έχει δεσμό. Ο Αιμίλιος παρακολουθεί με κιάλια τη Λίζα.

Η Τιτίκα τσακώνεται με τη Γιούλη γιατί αφήνει τον σκύλο της, τον Ταρζάν, να πλησιάζει τη σκυλίτσα

Πιέσεις IIF για άμεση οριστικοποίηση του PSI


Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας άμεσα για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), επισημαίνοντας ότι τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα και παρά το γεγονός ότι έχει εξεταστεί μια σειρά θεμάτων κάποια βασικά σημεία δεν έχουν επιλυθεί.

«Μια σειρά θεμάτων έχει συζητηθεί αλλά κάποια βασικά σημεία δεν έχουν επιλυθεί. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα αύριο (Παρασκευή) με τον χρόνο για την επίτευξη συμφωνίας να εξαντλείται» σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του IIF, που εκπροσωπεί τις

Συνελήφθη ο αρχηγός σπείρας που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις


Ο αρχηγός σπείρας, που διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές σε σπίτια, καθώς και κλοπές αυτοκινήτων, έπεσε προχθές το βράδυ στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, που τον αναζητούσαν εδώ και αρκετό καιρό.

Πρόκειται για 33χρονο Αλβανό, ο οποίος ήταν επικεφαλής οκταμελούς σπείρας που άρπαζε από διάφορα

Βρήκαν ορμόνη που αδυνατίζει και χαμηλώνει την πίεση


Η λύση στη μάχη κατά της παχυσαρκίας φαίνεται να βρίσκεται στο ίδιο μας το πεπτικό σύστημα. Ο λόγος για μια ορμόνη που βρίσκεται εκεί, η οποία σύμφωνα με τους ερευνητές όχι μόνο θα βοηθήσει τους παχύσαρκους να χάσουν βάρος, αλλά θα συμβάλει και στη μείωση της πίεσής τους.

Το πεπτίδιο 1 (GLP-1) είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από το έντερο όταν τρώμε. Πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε σε μια νέα θεραπεία για τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 ακριβώς επειδή έχει διαπιστωμένα τη δυνατότητα να ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης βάλθηκαν τώρα να διασταυρώσουν αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, αφού διαπίστωσαν ότι μειώνει την

Αναγνώριση προϋπηρεσίας στον Ιδιωτικό τομέα με έκδοση ΠΔ

Σε γραπτή απάντηση που έλαβε ο Βουλευτής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, σε επιστολή που είχε καταθέσει, τονίζεται ότι πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες διεργασίες για να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, που προβλέπει την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον Ιδιωτικό τομέα

«H Υπηρεσία εργάζεται για την άμεση εφαρμογή του συνόλου των διατάξεων του σχετικού νόμου (ν. 4024/2011) καθώς και για την έκδοση

Μυστήριο με το δρομολόγιο του φορτηγού πλοίου που μεταφέρει οπλισμό

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση γύρω από το φορτηγό πλοίο «Chariot», που φέρει σημαία του νησιωτικού κρατιδίου Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, το οποίο, αφού απέπλευσε από τη Λεμεσό της Κύπρου, είναι ασαφές προς τα πού κατευθύνθηκε.

Το πλοίο είχε κρατηθεί την Τετάρτη στη Λεμεσό από τις κυπριακές Αρχές, με την υποψία ότι μεταφέρει οπλισμό από τη Ρωσία προς τη Συρία, αλλά στη συνέχεια τού επιτράπηκε να αποπλεύσει, μετά τη δέσμευση του πλοιάρχου ότι θα κατευθυνθεί προς άλλη χώρα και όχι στη Συρία.

Πληροφορίες που μεταδίδονται από το πρωί της Πέμπτης αναφέρουν ότι το πλοίο κατευθύνεται προς την Τουρκία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ, είπε πως το πλοίο «έφτασε στις 10:50 στο λιμάνι Ταρσός της Συρίας» και ότι οι τουρκικές

Χρυσόστομος: "Να στηθούν κρεμάλες στη Βασ. Σοφίας"

Κρεμάλες από τη Βασιλίσσης Σοφίας ως τις στήλες του Ολυμπίου Διός ζητά να στηθούν ο τέως μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Μιλώντας στο traveltimes και τον Πάνο Μπαΐλη, o ιεράρχης που προκάλεσε σοκ όταν παραιτήθηκε από τη θέση του μητροπολίτη στα 70 του χρόνια και χωρίς να έχει προβλήματα υγείας, χαρακτηρίζει αναγκαίο κακό τη συγκυβέρνηση και δηλώνει ότι ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας δεν γίνεται λόγω του φόβου της Πολιτείας να προχωρήσει.

Ερωτηθείς για το πώς μπορούμε να βγούμε από τη σημερινή κατάσταση, ο κ. Χρυσόστομος δεν μασάει τα λόγια του.

"Θα πρέπει να φτιαχτούν κρεμάλες από τη Βασιλίσσης Σοφίας ως τις στήλες του Ολυμπίου Διός ώστε να κρεμαστούν: ένας δεσπότης, ένας εισαγγελέας, ένας υπουργός, ένας μηχανικός, ένας γιατρός, ένας εφοριακός, ένας πανεπιστημιακός , ένας από κάθε σινάφι και πέντε δημοσιογράφοι. Η Εκκλησία κρέμασε ένας δεσπότη. Οι άλλες θέσεις περιμένουν τους υπόλοιπους", λέει χαρακτηριστικά, εννοώντας φυσικά όχι την εκτέλεση, αλλά την απογύμνωση με σκληρό τρόπο των παραπάνω από τις εξουσίες τους.

Όσον αφορά τον ρόλο της εκκλησίας στην κρίση, ο τέως μητροπολίτης Ζακύνθου, σημειώνει ότι η εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί, αλλά δεν έχει να δώσει πολλά, ενώ δηλώνει αντίθετος σε κάθε

Ανοίγουν το δρόμο για μισθούς Βουλγαρίας!

Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα τους. Ποιο κόλπο; Το colpo grosso με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Τον κατώτατο, τον 13ο και τον 14ο.

Αυτούς τους μισθούς που αποτελούσαν μία από τις πολλές... κόκκινες (κοκκίνισε το μάτι μας) γραμμές και της προηγούμενης κυβέρνησης και της, υβριδικού χαρακτήρα, σημερινής. Ο επικεφαλής της οποίας, Λουκάς Παπαδήμος, έχει δηλώσει ότι οι μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρόικα.

Όμως, όπως συμπεραίνουμε από τα

Υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Τζουμάκας

Την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠαΣοΚ ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής του κόμματος κ. Στέφανος Τζουμάκας, σε

Αναπροσαρμογή για τα τιμολόγια της ΔΕΗ ανά εξάμηνο

Δυνατότητα αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ ανά εξάμηνο, προβλέπει η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι αυξήσεις στο ρεύμα που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου, υιοθετώντας σχετική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Ωστόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόθεση για νέα αύξηση τιμολογίων στη μέση του έτους.

Η υπουργική απόφαση (υπεγράφη στις 29 Δεκεμβρίου) προβλέπει συγκεκριμένα ότι καθορίζονται οι τιμές Μέσου Επιτρεπόμενου Εσόδου Ανταγωνιστικών Δραστηριοτήτων (της ΔΕΗ) ανά κατηγορία καταναλωτών για το χρονικό διάστημα από 01.01.2012 έως 31.12.2012, με δυνατότητα επαναπροσδιορισμού τους στο εξάμηνο.

Η ΡΑΕ είχε εισηγηθεί, με γνωμοδότησή της στις 8 Δεκεμβρίου, τη θέσπιση μόνιμου μηχανισμού αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ ανά εξάμηνο, με βάση την εξέλιξη του κόστους παραγωγής.

Μεσολάβησε η απόφαση του ΥΠΕΚΑ, για την έγκριση των νέων τιμολογίων και η ΡΑΕ επανήλθε στις 30 Δεκεμβρίου με νέα γνωμοδότηση με την οποία δηλώνει ότι θεωρεί απαραίτητο τον

Κανονικά από αύριο η χορήγηση φαρμάκων;

Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, σχολιάζοντας στη Βουλή στην απόφαση των φαρμακευτικών συλλόγων για μη χορήγηση των φαρμάκων στους ασφαλισμένους με πίστωση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπήρξε θετική εξέλιξη στο θέμα» και εξέφρασε την

Αραβικό ενδιαφέρον για το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ  επέδειξαν εταιρείες από τα Ηνωμένα Αραβατικά Εμιράτα, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής συνάντησης που πραγματοποιείται μεταξύ των δύο χωρών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, οι Αραβες επιχειρηματίες ζήτησαν να ενημερωθούν για την επέκταση και εκμετάλλευση του νέου λιμένα κρουαζιερόπλοιων, την κατασκευή και λειτουργία του μέσου σταθερής τροχιάς «monorail», καθώς και για τις επενδύσεις στα θεματικά πάρκα και τους χώρους της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

Πληροφορίες ζήτησαν και για την ανακατασκευή και μετατροπή της Παγόδας σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τη λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο, τη ναυπηγοεπισκευαστική

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή


Με την παράδοση ψηφίσματος προς τον πρόεδρο της Βουλής και τους εκπροσώπους των κομμάτων από αντιπροσωπεία του Συντονιστικού του Σωματείου Εργαζομένων των υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ έξω από το Κοινοβούλιο, κατά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Στο ψήφισμά τους, οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση να συμπεριληφθούν οι υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμοί στην

Σε πέντε δόσεις η καταβολή αναδρομικών ΕΚΑΣ


Σε πέντε δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 500 ευρώ, θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών ποσών του Επίδοματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), που οφείλονται σε 37.018 συνταξιούχους, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της διοίκησης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Ειδικότερα, η εξόφληση των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών του ΕΚΑΣ θα γίνει, ως ακολούθως:
- Σε 22.468 συνταξιούχους, ήτοι σε ποσοστό 60,70% επί του συνόλου, με τη σύνταξη μηνός 2/2012, όταν το ποσό είναι μικρότερο ή ίσο των 500 ευρώ.

- Σε 2.936 συνταξιούχους, ήτοι σε ποσοστό 7,93% επί του συνόλου, με τη σύνταξη μηνός 3/2012, όταν το ποσό είναι μεγαλύτερο των 500 ευρώ και μικρότερο ή ίσο των 1000 ευρώ.

- Σε 1381συνταξιούχους, ήτοι σε ποσοστό 3,73% επί του συνόλου, με τη σύνταξη μηνός 4/2012, όταν το

Αναστολή κινητοποιήσεων Υπαλλήλων φύλαξης Αρχαιοτήτων


Ανοικτοί και επισκέψιμοι για το κοινό θα είναι Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 14 & 15 Ιανουαρίου, ύστερα από την αναστολή των κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Συγκεκριμένα, η εκτελεστική γραμματεία της ΠΕΥΦΑ, μετά την ενσωμάτωση διάταξης σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί άμεσα και τη

Προτάσεις ΕΛ.ΠΕ, Μότορ Όιλ, ΣΕΕΠΕ για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων


Δέκα προτάσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, κατέθεσαν από κοινού οι δύο όμιλοι διυλιστηρίων (Ελληνικά Πετρέλαια, Μότορ Όιλ) και ο Σύνδεσμος των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ).

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, εκτιμούν πως αν παταχθεί ριζικά το λαθρεμπόριο και η ανομία στην αγορά των καυσίμων, θα ελαφρυνθεί σημαντικά το βάρος των φόρων που επωμίζονται οι Έλληνες φορολογούμενοι. «Παράλληλα», τονίζουν, «η εξάλειψη του λαθρεμπορίου θα περιορίσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και θα σταματήσει το κλείσιμο των υγιών επιχειρήσεων του Κλάδου, επιχειρήσεις οι οποίες οδηγούνται σήμερα σε αφανισμό, με τους εργαζόμενους σε αυτές να οδηγούνται στην ανεργία».

Οι προτάσεις των διυλιστηρίων και των εταιριών εμπορίας για την πάταξη του λαθρεμπορίου είναι:

1. Αυστηρός έλεγχος για καταπολέμηση των εικονικών εξαγωγών καυσίμων.
2. Αυστηρός έλεγχος της διακίνησης ναυτιλιακών καυσίμων.

Σύλληψη 61χρονου για οφειλές στο Δημόσιο


Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών θα οδηγηθεί ένας 61χρονος διαχειριστής εταιρείας εμπορίας συστημάτων αλουμινίου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο Κορωπί για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του συλληφθέντα

ΠΑΣΟΚ: Ομαδική παραίτηση των μελών της ΤΟ Τρίπολης


Παραιτήθηκε σύσσωμη η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Τρίπολη, με τον γραμματέα Δημήτρη Μπερτζελέτο να ξεκαθαρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Τ.Ο. δεν αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ, ούτε «σκύβουν το κεφάλι».

«Η οργανωτική ανασυγκρότηση που ξεκίνησε από το 2004, για την οποία και ήμασταν υπέρμαχοι, δεν κατάφερε να επιτευχθεί και γιγάντωσε την ηγεσία και το κεντρικό κόμμα», δήλωσε ο κ. Μπερτζελέτος και αφού επισήμανε ότι τα συλλογικά όργανα έχουν αποδυναμωθεί, σημείωσε πως «το συνέδριο, οι συνδιασκέψεις,

Γ. Παναγόπουλος: Υπό διαπραγμάτευση μόνο το μη μισθολογικό κόστος


Στο διάλογο με τους εργοδότες η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ξεκαθαρίζοντας πως ο μόνος διάλογο που μπορεί να γίνει είναι για τα μη μισθολογικά κόστη.

«Ο,τι και αν λένε οι εκπρόσωποι των δανειστών στην ΕΓΣΣΕ περιλαμβάνονται και τα δώρα και οι αυξήσεις και οι ωριμάνσεις. Αυτά επ’ ουδενί τα διαπραγματευόμαστε», διεμήνυσε ο κ. Παναγόπουλος και

Την Τρίτη στην Αθήνα η τρόικα


Την επόμενη Τρίτη θα έρθει στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και για τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, ανέφερε ότι η Επιτροπή αναμένει από τις συζητήσεις της τρόικας στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα, να αποκομίσει πιο ξεκάθαρη εικόνα, τόσο για το έλλειμμα, όσο και για το βάθος της οικονομικής ύφεσης.

«Από τις συζητήσεις θα μπορέσουμε να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για το

ΝΔ: Λανθασμένα τα στοιχεία για τη χρηματοδότηση του κόμματος


Τη διόρθωση των στοιχείων που δόθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τη χρηματοδότηση του κόμματος ζητεί η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι είναι λανθασμένα.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Σκορδάς, τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρονται στα ποσά που θα μπορούσε να πάρει η ΝΔ και όχι αυτά που πήρε τελικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά, η αλήθεια είναι ότι για το 2011 η Νέα Δημοκρατία εισέπραξε περίπου 2,5

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ


Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 13.00 της Πέμπτης, 12 Ιανουαρίου, έως τις 13.00 της Παρασκευής, 13 Ιανουαρίου, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ αποφάσισε το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσής τους. Αίτημα της Ενωσης, η ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση

ΝΔ: «Ναι» επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ


Την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η ΝΔ θα στηρίξει τις διατάξεις με τις οποίες συμφωνεί και θα αντιταχθεί σε διατάξεις που θεωρεί επιβλαβείς.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ως προς τις ενδοομιλικές συναλλαγές η ΝΔ θεωρεί ότι το προέχον είναι, όχι η ρύθμιση που έρχεται προς ψήφιση, αλλά η σφαιρική και πρακτική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Στο ζήτημα των συγχωνεύσεων οργανισμών για τον περιορισμό του σπάταλου κράτους, όπως είπε, η ΝΔ θα παρουσιάσει δικές της ολοκληρωμένες, εναλλακτικές προτάσεις, διότι οι ρυθμίσεις που προτείνονται είναι εμβαλωματικές.

Σε σχέση με τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης, το κόμμα του θεωρεί, όπως είπε, πως το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά, στο πλαίσιο του γενικού φορολογικού νομοσχεδίου, με βάση τις ήδη διατυπωθείσες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ως προς την εμπλοκή χρηματιστηριακών εταιρειών για τα θέματα αξιοποίησης δημόσιας

Με συνδρομή ρυμουλκών έδεσε τελικά το «Φαιστός Παλλάς»


Εδεσε τελικά το μεσημέρι στο λιμάνι του Ηρακλείου, με καθυστέρηση έξι ωρών λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, το «Φαιστός Παλλάς» των Μινωϊκών Γραμμών.

Το πλοίο με 523 επιβάτες, παρέμενε έξω από το λιμάνι από τις 6 το πρωί

Στη Βουλή η σύμβαση με Siemens για τη σηματοδότηση του Μετρό


Κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή και ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Οικονομικών, η συζήτηση για την επικύρωση της σύμβασης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Siemens για το σύστημα σηματοδότησης των νέων επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας που αφορά επτά νέους σταθμούς.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην υπογραφή της σύμβασης, ενώ σε συνομιλία του λίγο αργότερα με δημοσιογράφους τόνισε ότι σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση της χώρας, το έργο πρέπει να είναι έτοιμο μέσα σε 24 μήνες,

Στο 18,2% η ανεργία τον Οκτώβριο


Στο 18,2% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2011, από 13,5% που ήταν τον Οκτώβριο του 2010 και 17,5% το Σεπτέμβριο του 2011.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 219.478 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (αύξηση 32,1%) και κατά 45.869 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (αύξηση 5,3%) και διαμορφώθηκαν σε 903.525 άτομα.

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.065.775 άτομα. Μειώθηκαν δηλαδή κατά 303.768 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (μείωση 7,0%) και αυξήθηκαν κατά 14.666 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011 (αύξηση 0,4%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 4.382.356 άτομα. Αυξήθηκαν δηλαδή κατά 118.605 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (αύξηση 2,8%) και μειώθηκαν κατά 57.694

ΥΠΟΙΚ: Τεράστιας σημασίας βάση δεδομένων το περιουσιολόγιο


Τεράστιας σημασίας Βάση Δεδομένων χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελός Βενιζέλος, το περιουσιολόγιο που έχει διαμορφωθεί.

Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι το περιουσιολόγιο χρησιμοποιήθηκε για την είσπραξη του ΕΤΑΚ 2008, του μεγαλύτερου μέρους του ΕΤΑΚ 2009 και σε κάθε περίπτωση όπου απαιτήθηκε η περιουσιακή εικόνα φορολογουμένου.

Σημειώνει ωστόσο ότι η έλλειψη ψηφιοποίησης των τροποποιητικών δηλώσεων 2009 και 2010 και μέχρι την ολοκλήρωση του συμπληρωματικού έργου, δημιουργεί αδυναμίες στην πλήρη αξιοποίησή του.

Ενημερώνει επιπλέον ότι σήμερα έχει δοθεί σε παραγωγή ένα σύστημα ενημέρωσης μέσω internet της περιουσιακής εικόνας των πολιτών για τα έτη 2009- 2010 και υποβολής δηλώσεων Ε9 του 2011.
 
Ο κ. Βενιζέλος αποστέλλει στην έγγραφη απάντησή του και στοιχεία για τον προϋπολογισμό του

Δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής στο Μέγαρο


Τα όργανα της οικογένειας του λαγούτου - ταμπουράς, λαγούτο, ούτι, μπουλγαρί που έχουν μακραίωνη παρουσία στην ελληνική μουσική παράδοση- φιλοξενούνται το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. και την Κυριακή 15, στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.


Τον πλούτο, την ποικιλία και τις τεχνικές που χαρακτηρίζουν τα ελληνικά λαϊκά όργανα αλλά και τις φωνές στο δημοτικό τραγούδι αναδεικνύει το αφιέρωμα στους «δεξιοτέχνες της ελληνικής μουσικής παράδοσης» που παρουσιάζει ενταγμένο στη Σειρά Ελληνική Μουσική, το Μέγαρο Μουσικής. Μετά από τα δύο αφιερώματα στο λαϊκό κλαρίνο και τα παραδοσιακά κρουστά πέρυσι, το αφιέρωμα συνεχίζεται με συναυλίες για τα όργανα της οικογένειας του λαγούτου και τις γυναικείες φωνές στο δημοτικό τραγούδι.

Ο εθνομουσικολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, Λάμπρος Λιάβας, βάζει την υπογραφή του στην επιμέλεια του αφιερώματος που δίνει την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε άμεση επαφή με κορυφαίους δεξιοτέχνες των λαϊκών μας μουσικών οργάνων που παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά κομμάτια από πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς και από τις

Για άλλη μια φορά το Πανεπιστήμιο άσυλο αναρχικών στοιχείων


Επίθεση από περίπου 30 άτομα που φορούσαν κράνη, δέχθηκε μικτή ομάδα που έκανε έλεγχο για το παραεμπόριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Χέυδεν, κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης βγήκαν από το κτήριο του πανεπιστημίου και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και στα υπόλοιπα μέλη του συνεργείου, με

Χαλκιδική: Παρεδόθη αυτοβούλως οφειλέτης του Δημοσίου


Στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου παρουσιάστηκε αυτοβούλως 58χρονος οφειλέτης του Δημοσίου, ο οποίος στο παρελθόν διατηρούσε ατομική επιχείρηση με είδη χαρτικής. Το ύψος των χρεών του ανέρχεται στο ποσό των 472.326,57 ευρώ.

Ο 58χρονος συνελήφθη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση κατά την χρονική περίοδο από 20-06-2007 έως 01-05-

Κάλεσμα ΓΣΕΕ για την παναττική απεργία της 17ης Ιανουαρίου


Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην παναττική απεργία που πραγματοποιούν τα Εργατικά Κέντρα Αττικής στις 17 Ιανουαρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 11.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, απευθύνει η ΓΣΕΕ.


Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, η απεργία της 17ης Ιανουαρίου είναι ένα «ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα

Η υπερβολική βιταμίνη D βλάπτει


Χρόνια τώρα είναι γνωστό ότι η βιταμίνη D – η «βιταμίνη του ήλιου» – κάνει καλό στα οστά και προστατεύει την καρδιά. Όπως όμως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, όλα είναι ζήτημα σωστής δοσολογίας. Νέα μεγάλη μελέτη ανακαλύπτει ότι, σε υψηλά επίπεδα, μπορεί να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα οδηγώντας σε καρδιαγγειακές φλεγμονές.

Τα υψηλά επίπεδα δεν μπορούν φυσικά να προέλθουν ούτε από τη διατροφή ούτε από την… έκθεση στον ήλιο. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή μας ως προς τα συμπληρώματα, συνιστώντας ότι πρέπει να τα παίρνουμε μόνον όταν χρειάζεται και – φυσικά – με μέτρο.

Μεγάλη μελέτη
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς εξέτασαν δεδομένα από τη National Health and Nutrition Examination Survey, μια επιδημιολογική μελέτη που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2001 ως το 2006 παρακολουθώντας περισσότερους από 15.000

Αύριο λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

Λήγει αύριο, 13 Ιανουαρίου, η προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την προμήθεια των τελών κυκλοφορίας.

Οι οδηγοί θα μπορούν να προμηθεύονται τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας ή να καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα ειδικά σήματα θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή


Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφεδρεία και τη διάλυση των δημοσίων Υπηρεσιών, διοργανώνει στις 13:00 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.


Η συγκέντρωση πραγματοποιείται από τις Ομοσπονδίες ΠΟΣΠΕΡΤ Ε.Ι.Ν., Π.Ο.Θ.Α., Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α., Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε. και των Σωματείων ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΠΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ,

«Ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης»

«Ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έθεσε σε εφαρμογή με απροκάλυπτο τρόπο ένα σχέδιο που είχε σκοπό την άντληση υπέρογκης δανειοδότησης από εταιρείες που "κατασκευάστηκαν" με τη συνεργασία προσώπων που εργάζονταν στις δικές του επιχειρήσεις με σκοπό να λάβουν χωρίς εξασφαλίσεις και εγγυήσεις δάνεια από την Τράπεζα Proton με εξαπάτηση των εποπτικών αρχών και των λοιπών μετόχων. Τα δάνεια αυτά χρησιμοποιήθηκαν εν τέλει για σκοπούς εντελώς άλλους από αυτούς για τους οποίους χορηγήθηκαν.

»Ο κ. Λαυρεντιάδης διέπραξε απάτη σε βαθμό κακουργήματος αφού παραπλάνησε τους λοιπούς μετόχους της Τράπεζας και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, αποκρύπτοντάς τους βασικά στοιχεία των χορηγούμενων χρηματοδοτήσεων, τα οποία, υπό κανονικές συνθήκες, θα οδηγούσαν στην μη χρηματοδότηση ή στη διαφορετική αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου».

Αυτά αποδίδει η ίδια η (νέα) διοίκηση της Proton Bank στον πρώην μεγαλομέτοχο της Τράπεζας κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην πολυσέλιδη μήνυση που κατέθεσε, προ μερικών ημερών, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Στο δικαστικό της έγγραφο η διοίκηση της Proton Bank χαρακτηρίζει τον κ Λαυρεντιάδη «ηγετική φυσιογνωμία μίας ομάδας που είχε εγκληματική δράση». 

Ακόμη αναφέρεται σε «δόλιες, παράνομες και ζημιογόνες ενέργειες» του κ. Λαυρεντιάδη και άλλων οκτώ μελών του παλαιού διοικητικού συμβουλίου του πιστωτικού ιδρύματος. Παράλληλα αποκαλύπτει σειρά παρεμβάσεων του κ. Λαυρεντιάδη στις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου της

Ηλεκτρονικά θα γίνεται η υποβολή όλων των δηλώσεων ΦΠΑ


Ηλεκτρονικά υποχρεούνται όλοι οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να υποβάλουν τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ σε καθορισμένες προθεσμίες. Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
Η περιοδική δήλωση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος μέχρι:

α) Την 26η ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο.

β) Την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει μηδενικό ή πιστωτικό υπόλοιπο.

Ως φορολογική περίοδος ορίζεται ο ημερολογιακός μήνας για τους υποκείμενους στο φόρο που τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας του ΚΒΣ και το ελληνικό δημόσιο και το ημερολογιακό τρίμηνο για

Τι θα δούμε σήμερα στον πειρασμό;

Τα στιγμιαία ξεσπάσματα απελπισίας της Μπιχτέρ αυξάνουν την ένταση μεταξύ της ίδιας και του Αντνάν.

 Όταν ο Μπεχλούλ μαθαίνει η Μπιχτέρ ήταν αυτή που του έστησε την παγίδα, καταλαβαίνει ότι δεν τον έχει ξεπεράσει και προσπαθεί να της αποδείξει, ότι εκείνος την έχει βγάλει τελείως από τη ζωή του.

Η ψυχρή ατμόσφαιρα μεταξύ της Μαντμουαζέλ και της Μπιχτέρ, οδηγεί την πρώτη στην απόφαση να σπάσει

Στο αυτόφωρο και για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

Λογική «μαστιγίου και καρότου» υιοθετεί και το υπουργείο Εργασίας αντιγράφοντας το μοντέλο του υπουργείου Οικονομικών για να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τις συσσωρευμένες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Όσοι χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ θα οδηγούνται στο αυτόφωρο –ότι ακριβώς ισχύει και για τις οφειλές προς την εφορία- ενώ για μια ακόμη φορά το υπουργείο Εργασίας προχωρεί σε ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η δυνατότητα ρύθμισης θα ισχύσει και για τις οφειλές που έχουν συσσωρευτεί μέσα στο 2011 ενώ η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση θα παρέχεται ακόμη και σε όσους έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις των προηγούμενων ετών. Ως κίνητρο παρέχεται έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων ενώ

Έκρηξη στο αυτοκίνητο της συζύγου του αρχηγού της Πυροσβεστικής

Εκρηκτικός μηχανισμος σε αυτοκίνητο το οποίο ανήκει στη σύζυγο του αρχηγού της πυροσβεστικής εξερράγη, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στην οδό Αγίου Διονυσίου στο Μπραχάμι.

Στο όχημα προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ επί τόπου έσπευσαν

Ανάκληση οξικού οξέος


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και
τις Ζωοτροφές σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος αρώματος οξικού οξέος, προέλευσης
Λιθουανίας, το οποίο ενώ προοριζόταν ως πρώτη ύλη για βιομηχανική χρήση, βρέθηκε να
πωλείται «ως έχει» στον τελικό καταναλωτή, ως τρόφιμο.

Πρόκειται για προϊόν αρώματος οξικού οξέος, περιεκτικότητας σε οξικό οξύ 70%, με την
εμπορική επωνυμία «MASTINE Acto 70% Essigsäure 70% E260» σε συσκευασία των 330 ml,
αριθμό γραμμοκώδικα 4 770211 224194 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας

Έως τις 17 Ιανουαρίου θα απέχουν οι δικηγόροι

Οι δικηγόροι όλης της χώρας συνεχίζουν την αποχή τους έως της ερχόμενη Τρίτη σύμφωνα με σημερινή ομόφωνη απόφαση των προέδρων της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Την ερχόμενη Τρίτη, θα συνέλθει η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων για να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για την παράταση ή μη της αποχής. Οι δικηγόροι απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τα καθήκοντά τους για:

1) Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης,

2) Το περαιτέρω «άνοιγμα» των δικηγορικών εταιρειών,

Προβλήματα και σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες


Προβλήματα σημειώνονται για δεύτερη ημέρα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο.

Σε ισχύ είναι μέχρι τις 12 το μεσημέρι απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες, από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ωστόσο κανονικά διεξάγονται τα

Ο καιρός στις 12.01.2012


Καλό και κρύο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012, με εξαίρεση την Κρήτη όπου θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 10 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις αλλά από το απόγευμα και μετά, και από τα δυτικά, θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βόρειοι – βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ορεινά και σταδιακή βελτίωση περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς αλλά στα