www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Yugo

- Πώς μπορείς να προμηθευτείς ανταλλακτικά Yugo;               

- Παίρνεις ένα Yugo από πίσω.

- Πόσα άτομα χωράνε σ' ένα Yugo;

- Εξαρτάται από την χωρητικότητα του γερανού.

- Πού έχουν τα Yugo τη ρεζέρβα;

- Δεν έχουν, σε περίπτωση ανάγκης χρησιμοποιείται το τιμόνι.

- Πώς ξεχωρίζει ένα Yugo-σπορ;

- Ο οδηγός του φοράει φόρμα.

- Σε τι χρησιμεύει το επί πλέον πετάλι που έχουν τα Yugo; ..............>>>

Άλμα πληθωρισμού στο 3,9%

Οι τιμές μεταξύ Μαρτίου 2010 και Μαρτίου 2009 εμφανίζουν αύξηση 39,2% στο πετρέλαιο θέρμανσης, 50,9% στη βενζίνη, 36,6% στα εισιτήρια των τραίνων

Οι αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα εκτίναξαν τον πληθωρισμό στα ύψη. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 3,9% από 2,8% το Φεβρουάριο.


Ανοδικά επέδρασαν και οι αυξήσεις των φόρων σε τσιγάρα και ποτά όπως άλλωστε και οι αυξήσεις σε διόδια, ανταλλακτικά αυτοκινήτων και υπηρεσίες μεταφορών (οι τελευταίες αυτές ανατιμήσεις

Με την αναχώρηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών ξανάρχισαν οι παραβιάσεις

Λίγες ώρες μετά την απογείωση του υπουργικού αεροσκάφους από την Άγκυρα που μετέφερε τον αναπληρωτή υπουργό των Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα και την συνοδεία του το δίκτυο των ραντάρ του συστήματος αεράμυνας της ΠΑ εντόπισαν ένα σχηματισμό από 12 μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας τα οποία προχώρησαν σε μια παράβαση των κανόνων του FIR Αθηνών και μια παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Από τα 12 μαχητικά τα ΄τέσσερα ήταν οπλισμένα

Πιο αυστηρά τεκμήρια για μεζονέτες, ακριβά Ι.Χ., κότερα

Μειώνονται τα τεκμήρια για ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κατοικιών έως 120 τ.μ. ενώ πιο αυστηρά γίνονται για τους κατόχους ακινήτων άνω των 300 τ.μ., Ι.Χ. άνω των 2.000 κυβικών και πολυτελών σκαφών αναψυχής. Δεν εξαιρούνται τελικά οι συνταξιούχοι αν και για αυτούς τα τεκμήρια είναι μειωμένα κατά 30%.


Aυστηρότερα τεκμήρια για τους πραγματικά έχοντες δηλαδή για τους φορολογούμενους που διαμένουν σε κατοικίες μεγαλύτερες των 300 τ.μ., έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα άνω των 2.000 κ.ε. και πολυτελή σκάφη αναψυχής φέρνουν οι νέες διορθώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Bουλή ο υπουργός Oικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Aντιμέτωποι με τα τεκμήρια, μειωμένα όμως κατά 30% θα βρεθούν και οι συνταξιούχοι που έχουν υπερβεί το 65ο έτος

Προσοχή στη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης

17 είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι στις φορολογικές τους δηλώσεις, όπως αυτά καταγράφηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.


Οι περιπτώσεις αυτές εντοπίστηκαν από το υπουργείο- με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2009- και με εγκύκλιο προς τις Εφορίες ζητείται από τους εφοριακούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία αυτά, που πρέπει να διορθώνονται, προκειμένου οι δηλώσεις να αποστέλλονται μετά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την εκκαθάριση του φόρου. Συγκεκριμένα, οι συχνότερες περιπτώσεις λαθών, όπως αναγράφονται στην εγκύκλιο, είναι οι εξής:

1. Συμπλήρωση του αριθμού καταχώρησης στη δήλωση με δυσανάγνωστους χαρακτήρες, με αποτέλεσμα να μη συμφωνεί η τιμή του αριθμού καταχώρησης από το σύστημα TAXIS, με αυτή που πληκτρολογήθηκε.

2. Ο φόρος που αναλογεί σε εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες συμπληρώνεται στον κωδικό 917

Αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων από κολέγια

Νόμιμη κρίθηκε από το ΣτΕ η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των κολεγίων που είναι παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.


Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 42/2010 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.

Με την επικύρωση των εν λόγω ευρωπαϊκών οδηγιών είναι πλέον δυνατή η αναγνώριση των

Απάντηση Ντόρας Μπακογιάννη στον Αντώνη Σαμαρά

Αγριεύει η κόντρα μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη, με τη δεύτερη να δηλώνει ότι δεν φεύγει από τη Νέα Δημοκρατία και να κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για σκληρή στάση απέναντί της.

Αιχμές Αντ. Σαμαρά κατά Ντ. Μπακογιάννη

Αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, αφήνονται αιχμές κατά της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη για την απόφασή της να μην παραστεί στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ την Κυριακή.


Ο κ. Σαμαράς διεμύνησε πως δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στην εσωστρέφεια, καθώς και πως δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη στάση της κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων και μάλιστα της ΚΕ, δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία "νομής" κομματικής εξουσίας. Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια».

Πιο αναλυτικά αναφερόμενος στην πορεία της ΝΔ υπογράμμισε: «Προχωράμε σε αυτές τις Προσυνεδριακές Διασκέψεις για να σας ακούσω και να με ακούσετε. Για το πώς θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Όχι για να επιστρέψουμε στην εσωστρέφεια. Την οποία, εν πάση περιπτώσει, δεν θα την επιτρέψω. Βρισκόμαστε στην καρδιά της πιο μεγάλης κρίσης που

Δριμεία επίθεση Αντ. Σαμαρά στην κυβέρνηση για την οικονομία

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αιχμή την οικονομία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης του κόμματός του στην Κοζάνη.


Μεταξύ άλλων την κατηγόρησε ότι ευθύνεται για την εκτίναξη των spreads (σ.σ. επιτόκιο δανεισμού), υποστηρίζοντας πως επί των ημερών της έγιναν γκάφες, λάθη και παλινωδίες. Μάλιστα, έκανε λόγο για «λαίλαπα ΠΑΣΟΚ», υποστηρίζοντας πως «υποσχέθηκε προεκλογικά στους πάντες τα πάντα και μόλις ανέλαβε, διόγκωσε τα ελλείμματα με τους ερασιτεχνισμούς, την ανευθυνότητα και την ανικανότητά του».

«Η εκτίναξη των spreads δεν υποδηλώνει μόνο την επίθεση των κερδοσκόπων. Αποκαλύπτει την

Εκατομμύρια διεκδικεί Έλληνας από σουηδική εταιρεία για χρήση φωτογραφίας του στην Τουρκία

Ο Έλληνας πολίτης κατέθεσε μήνυση σαράντα σελίδων κατά της σουηδικής εταιρείας επειδή χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του και κυρίως επειδή εκείνος είναι Έλληνας και ζει στην Ελλάδα και δεν έχει ουδεμία σχέση με τη Τουρκία, ανέφερε το σουηδικό ραδιόφωνο.


Νομικά προβλήματα αντιμετωπίζει μία σουηδική γαλακτοκομική επιχείρηση, έπειτα από τη μήνυση που υπέβαλε ένας Έλληνας, επειδή δημοσίευσε τη φωτογραφία του σε διαφήμιση που προοριζόταν για την τουρκική αγορά.

Ο ενάγων μήνυσε τους από το νόμο υπεύθυνους της οικογενειακής επιχείρησης γαλακτοκομικών «Lindahls Mejeri», ζητώντας αποζημίωση 50 εκατ. κορωνών, δηλαδή περίπου 5,1 εκατ. ευρώ.

«Το ποσό της αποζημίωσης μάς φαίνεται υπερβολικό» δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο

Κόρινθος: Άλμα-ρεκόρ πάνω από τον Ισθμό!

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, όσοι το είδαν το μεσημέρι - Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο...Ο παγκοσμίου φήμης, πρωταθλητής freestyle motocross Robbie Maddison, πραγματοποίησε κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο: ένα μοναδικό άλμα, πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου με τη μοτοσυκλέτα του!


Ο 28χρονος Αυστραλός, απογειώθηκε από τη νοτιοδυτική πλευρά του Ισθμού και αφού πραγματοποίησε άλμα μήκους 85 μέτρων, προσγειώθηκε με ασφάλεια στην απέναντι πλευρά.

Ο Maddison πήρε φόρα από την ειδικά κατασκευασμένη ράμπα απογείωσης, επιτάχυνε τη μοτοσυκλέτα του αγγίζοντας τα 125χλμ/ ώρα και «πέταξε» πάνω από τα νερά του Ισθμού, σε ύψος 95 μέτρων.

Δείτε εδώ το απίστευτο άλμα του Robbie Maddison :

 http://www.youtube.com/watch?v=4wLuQH3E_WY

newsit

Επικίνδυνες οδοντόκρεμες και σαπούνια;

Η ουσία τρικλοζαν που χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή οδοντόκρεμας ή σαπουνιού μπήκε στο μικροσκόπιο της αμερικανικής υπηρεσίας τροφίμων και φαρμάκων καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως προκαλεί βλάβες στην ανθρώπινη υγεία.

Μια μελέτη Αμερικανών επιστημόνων που έγινε σε ζώα έδειξε ότι η ουσία αυτή μπορεί να επηρεάσει την ορμονική ισορροπία.

Άλλες εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν πως τα βακτήρια μπορεί να αποκτήσουν αντίσταση στο τρικλοζάν κατά τρόπο που τα βοηθά επίσης να είναι ανθεκτικά και στα αντιβιοτικά.
Ωστόσο υπάρχουν και άλλες μελέτες που έδειξαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί.

Στις ΗΠΑ η ένωση κατασκευαστών σαπουνιών και απορρυπαντικών υπερασπίζεται πάντως την ουσία που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα εδώ και 30 χρόνια.
newsit

Φυλακή και πρόστιμα για τους ημιυπαίθριους

Από 100.000 ευρώ ως και δυο χρόνια φυλακή θα είναι η ποινή για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων ή μηχανικούς και κατασκευαστές συνεχίσουν να παρανομούν με ημιυπαίθριους, πιλοτές και υπόγεια.

Με το νέο νομοσχέδιο προβλέπεται φυλάκιση έξι ως δώδεκα μήνες και πρόστιμο από πέντε ως πενήντα χιλιάδες ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές.

Αν οι αυθαιρεσίες γίνονται σε ρέματα, καμένες περιοχές, δημόσιες εκτάσεις ή αιγιαλό οι ποινές διπλασιάζονται και το πρόστιμο ξεκινάει από δέκα και φτάνει τις εκατό χιλιάδες ευρώ, ενώ προβλέπεται και φυλάκιση ως και δύο χρόνια.

Για τους μηχανικούς και τους εργολάβους που αυθαιρετούν προβλέπεται ακόμη και οριστική αφαίρεση της άδειας.

Δεν θα μπορούν να πουλήσουν όσοι δεν νομιμοποιήσουν

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού περιβάλλοντος το υπουργείο μελετά πολύ αυστηρές κυρώσεις για όσους δεν ΄δηλώσουν και τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους.

Συγκεκριμένα, όποιος δεν υπαχθεί στη ρύθμιση δεν θα μπορεί να πουλήσει ή να μεταβιβάσει το ακίνητο του μετά την πάροδο των οκτώ μηνών της προθεσμίας που δίνει το υπουργείο.

Όσοι θελήσουν να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριούς τους θα μπορούν σε διάστημα 8 μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου να απευθυνθούν στις κατά τόπους πολεοδομίες και να υποβάλλουν σχετικό φάκελο.

Το παράβολο των 250 ευρώ για ημιυπαίθριους ή αυτό των 350 ευρώ για τους υπόλοιπους χώρους θα αφαιρεθεί από το τελικό ποσό της ρύθμισης.

Το πρόστιμο θα μπορεί να αποπληρωθεί από τους ιδιοκτήτες είτε εφάπαξ με έκπτωση 10% είτε σε 6 δόσεις και σε διάστημα 18 μηνών.
newsit

Νέο λειτουργικό για τα iPhone

Σήμερα 09/04/2010, στις 8 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) θα παρουσιάσει η Apple το iPhone OS 4.0, τη νέα έκδοση του λογισμικού της για κινητό τηλέφωνο. Η παρουσίαση θα γίνει λίγες μόλις ημέρες μετά το εμπορικό λανσάρισμα του iPad, του φορητού υπολογιστή αφής,ο οποίος μοιράζεται το ίδιο λειτουργικό σύστημα.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το OS 4.0 θα προσφέρει επιτέλους δυνατότητες multitasking, δηλαδή της παράλληλης λειτουργίας περισσότερων από μίας εφαρμογής. Το νέο λειτουργικό σύστημα αναμένεται να διατεθεί στο κοινό τον ερχόμενο Ιούνιο ή Ιούλιο, περίοδο που αναμένεται να βγουν στην αγορά και τα νέα iPhone.
apogevmatini

H επίσημη ανακοίνωση της Apple για τα προβλήματα του iPad!

Η Apple αναγνώρισε όλα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στα Wi-Fi μοντέλα του iPad και ξεκίνησε την υποστήριξη των πελατών που αντιμετώπισαν προβλήματα.


Σε ανακοίνωση που έβγαλε, τόνισε πως το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως σε διπλής μπάντας Wi-Fi routers τρίτων κατασκευαστών.

Η εταιρία προτείνει στους πελάτες να φτιάξουν διαφορετικό Wi-Fi όνομα σε κάθε συχνότητα ξεχωριστά αλλά και να ρυθμίσουν τα επίπεδα ασφαλείας στα δίκτυα που έχουν εμβέλεια στο χώρο τους.

Σε περίπτωση που κανένα απο τα παραπάνω δε λειτουργήσει, η Apple προτρέπει τους κατόχους του iPad να κάνουν reset τις ρυθμίσεις δικτύου.

Γυναίκες: ξοδεύουν τρία χρόνια από τη ζωή τους σε ψώνια

Τρία χρόνια από τη ζωή τους αφιερώνουν οι γυναίκες για να κάνουν τις αγορές τους και σε αυτές, εκτός από ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, περιλαμβάνονται και τα τρόφιμα.


Μάλιστα, οι γυναίκες, κατά μέσο όρο, δαπανούν περίπου τον ίδιο χρόνο για να ψωνίσουν για τον εαυτό τους, όσο και για το σπίτι, αγοράζοντας τρόφιμα.

Έτσι, έρευνα που έγινε από την εταιρία OnePoll με τη συμμετοχή 2.000 γυναικών έδειξε ότι οι κυρίες επισκέπτονται περίπου 84 καταστήματα για να αγοράσουν είδη διατροφής και περνούν εκεί 94 ώρες και 55 λεπτά ετησίως. Όταν όμως βγαίνουν για να αγοράσουν ρούχα-περίπου 30 φορές το χρόνο- αφιερώνουν λίγο περισσότερο χρόνο, 100 ώρες και 48 λεπτά.

Η βόλτα στις βιτρίνες, γίνεται πιο συχνά απ΄ότι οι αγορές, (51 φορές το χρόνο) αλλά ο χρόνος που δαπανάται αγγίζει τις 49 ώρες-πολύς χρόνος αν σκεφτεί κανείς πως η μέση γυναίκα περνά δύο