www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Το ντοκιμαντέρ
















Η έλλειψη βιταμίνης D «γεννά» γλωσσικά προβλήματα


Οι γυναίκες που έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D κατά την εγκυμοσύνη αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί με γλωσσικά προβλήματα σε σύγκριση με όσες εμφανίζουν ικανοποιητικά επίπεδα της βιταμίνης «του ήλιου» στο αίμα τους. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Pediatrics».

Σημαντική η βιταμίνη
D για το έμβρυο

Η βιταμίνη D είναι σημαντική για την ανάπτυξη του εμβρύου, αλλά «η επίδραση των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D της μητέρας στο αναπτυσσόμενο έμβρυο δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή» ανέφερε ο κύριος συγγραφέας της μελέτης Αντριου Γουάιτχαουζ. Προσέθεσε ότι προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει σύνδεση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D της εγκύου και της εμφάνισης προβλημάτων στο παιδί όπως πιο

Τι είναι η λεύκη και πως αντιμετωπίζεται

Η λεύκη είναι μία πάθηση που προκαλεί δυσχρωμία στο δέρμα. Σε μερικά σημεία του σώματος εμφανίζονται σημεία που είναι πιο λευκά είτε με την μορφή κηλίδων είτε με την μορφή πλακών, δηλαδή μίας μεγαλύτερης ενιαίας πιο λευκής επιφάνειας. Αυτές οι δυσχρωμίες μπορεί να εμφανιστούν σε όλο το εύρος του σώματος και συνήθως εμφανίζεται σε νεαρά άτομα πριν τα 20 τους χρόνια.


Σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες, αυτή η εμφάνιση πιο λευκών κομματιών στο σώμα οφείλεται στο ότι η λεύκη είναι μία πάθηση στο δέρμα που καταστρέφει τα μελανοκύτταρα που παράγουν την μελανίνη και δίνουν το χρώμα στο δέρμα μας.

Οι αιτίες που την προκαλούν δεν είναι γνωστές, αλλά οι περισσότερες μελέτες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα αυτοάνοσο νόσημα, μία αντίδραση δηλαδή που προκαλεί ο ίδιος ο οργανισμός

Στους δρόμους οι κτηνοτρόφοι από 21 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου

Έτοιμοι για «μάχη» είναι οι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας που ξεκινούν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου κινητοποιήσεις με παραστάσεις διαμαρτυρίας και διανομή των προϊόντων τους.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στις 6 Μαρτίου όπου θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιδιώκοντας να συναντηθούν τον ίδιο τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη.

Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους, επίλυση θεσμικών θεμάτων και άμεση αποζημίωση από το ΕΛΓΑ για την απώλεια παραγωγής, ως και 30%,

«Να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας όπως είχε γίνει με τη Γερμανία»

Ο διεθνώς γνωστός γερμανός ιστορικός και οικονομολόγος, καθηγητής στην Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, Άλμπρεχτ Ριτσλ, σε δηλώσεις του που επικαλείται στο σημερινό της φύλλο η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», ζητά να υπάρξει γενναιοδωρία απέναντι στην Ελλάδα, ανάλογη εκείνης που επιδείχθηκε απέναντι στη Δυτική Γερμανία, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν, στη βάση της Συνθήκης του Λονδίνου, έγιναν ευρύτατες διαγραφές του χρέους της.

Ο διάσημος Γερμανός καθηγητής συμμερίζεται, όπως σημειώνει, την κριτική πολλών Ελλήνων ότι η Γερμανία έχει ακόμη χρέη απέναντι στην Ελλάδα, από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που ανέρχονται

Τι προβλέπει το ν/σ του ΥΠΕΚΑ για το Ελληνικό


Τη δημιουργία πάρκου πρασίνου έκτασης τουλάχιστον 2000 στρεμμάτων στο Ελληνικό προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με το οποίο καθορίζονται επίσης οι χρήσεις γης, οι συντελεστές δόμησης και κάλυψης στην έκταση του πρώην αεροδρομίου και δίνεται το πράσινο φως για κατασκευή υψηλών κτιρίων που θα καταστούν σημείο αναφοράς για την έκταση.

Το σχέδιο θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και θα αναρτηθεί για ηλεκτρονική διαβούλευση, ώστε να κατατεθούν σχόλια και προτάσεις των πολιτών, πριν την οριστική κατάθεσή του στη Βουλή.

Με το ίδιο νομοσχέδιο καθορίζονται διαδικασίες -εξπρές για την έκδοση οικοδομικών αδειών και αδειών κατεδάφισης υφιστάμενων κτιρίων στην έκταση, καθώς και για την έξωση των μισθωτών που δραστηριοποιούνται σήμερα στο χώρο του Ελληνικού. Με άλλες διατάξεις, ρυθμίζονται

Διαβεβαιώσεις ΔΕΠΑ για ομαλή τροφοδοσία των νοικοκυριών


Διαβεβαιώσεις για διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας των ελληνικών νοικοκυριών και των υπόλοιπων πελατών της με φυσικό αέριο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες παρέχει η ΔΕΠΑ με ανακοίνωση.

Αναφέρει ωστόσο ότι υπήρξε μείωση των παραδόσεων τις τελευταίες ημέρες η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διακοπή τροφοδοσίας από

Προφυλακιστέοι τέσσερις από τους συλληφθέντες στα επεισόδια


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της αρμόδιας εισαγγελέως, τέσσερις εκ των συλληφθέντων στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής οι οποίοι βαρύνονται με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος τους είναι σε συνδυασμό με

Στη δημοσιότητα στοιχεία ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια της Κυριακής


Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία έπειτα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι πέντε συμμετείχαν σε ομάδες που παρεισέφρησαν στον κύριο όγκο της συγκέντρωσης στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος και επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων με ρίψεις βομβών μολότοφ, πετρών και άλλων αντικείμενων.

Τα πέντε άτομα, τα στοιχεία των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούνται συγκεκριμένα, κατά περίπτωση, για: απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και από κοινού σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έκρηξης εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος

Με συγκοινωνικά - περιβαλλοντικά κριτήρια το «άνοιγμα» των ταξί


Η απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινήτων ταξί θα γίνει «σύμφωνα με ό,τι έχουμε πει, δηλαδή με την εφαρμογή συγκοινωνιακών και περιβαλλοντικών κριτηρίων», διαβεβαίωσε εκ νέου σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης.

Εξήγησε πως στο νέο πρόγραμμα επαναλήφθηκε η διατύπωση που υπήρχε στην πέμπτη επικαιροποίηση του μνημονίου, με μία μόνο μεταβολή ως προς τον χρόνο εκτελέσεως της συγκεκριμένης υποχρεώσεως, καθώς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2012.

Είπε ακόμη ότι «έχει υποβληθεί ένα προσχέδιο νόμου του οποίου ορισμένα σημεία, τα οποία

Έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων τη Δευτέρα


Εκτακτη σύνοδο αναμένεται να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι πρυτάνεις, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία υλοποίησης του νόμου για τα Πανεπιστήμια, μετά την αναβολή των εκλογές σε τέσσερα Ιδρύματα, λόγω των κινητοποιήσεων φοιτητών και καθηγητών.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν τα τελευταία γεγονότα της Νομικής, καθώς και η επίθεση που φαίνεται πως δέχονται από πολλές πλευρές οι πρυτανικές αρχές των Πανεπιστημίων.

Τα τελευταία γεγονότα στη Νομική Σχολή συζήτησε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή πολύωρη συνεδρίασή της. Σε ανακοίνωσή τους οι συγκλητικοί επισήμαναν την ανάγκη

Αντιδράσεις ναυτικών για το «ψαλίδι» στις συντάξεις τους


Τις έντονες αντιδράσεις των ναυτικών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, αλλά και της διοίκησης του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ , έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για περικοπή των συντάξεων του κλάδου κατά 7% αναδρομικά από την αρχή του χρόνου.

Στη σημερινή του συνεδρίαση το ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΑΤ, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου του Ταμείου Χρήστου Φωτίου, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να μη προχωρήσει στη νέα περικοπή των συντάξεων.

«Αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας υπενθυμίσουμε ότι με τη μείωση αυτή -εφόσον υλοποιηθεί- και αφού έχουν ήδη προηγηθεί σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις των ναυτικών- οι άνθρωποι

Σύλληψη για χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη


Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 69χρονος μηχανουργός, ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των γεωργικών προϊόντων, για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό του 1.002.395,28.

Όπως αποκαλύφθηκε, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν και τρεις

Στο μικροσκόπιο των προέδρων δικηγορικών συλλόγων το νέο μνημόνιο


Το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή θα απασχολήσει την ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία θα συγκληθεί το ερχόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012, στις 11.30 π.μ., στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθούν η ψήφιση του μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης, που αξιώνει τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και ουσιαστική

Στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής απεστειλε ο υπουργος Υποδομων Μάκης Βορίδης το φάκελο του έργου της επέκτασης του Μετρό από το Χαϊδάρι στον Πειραιά.

Το έργο υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά 132.000 επιβάτες, ενώ θα μειώσει τον κυκλοφοριακό φόρτο ισοδύναμο

Αύξηση 4,26% των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο


Αυξημένος κατά 4,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ήταν τον Ιανουάριο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού. Ελαφρά μειωμένος εμφανίζεται ο αριθμός των επιδοτουμένων ανέργων, ενώ η ανεργία φαίνεται να πλήττει περισσότερο τις γυναίκες και τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Ειδικότερα, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέρχονται σε 761.769. Από αυτά 329.274 είναι άνδρες (ποσοστό 43,22%) και 432.495 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,78%). Ο αριθμός παρουσιάζει αύξηση κατά 4,26% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011.

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών

Λ. Κατσέλη: Ψευτοδίλημμα τα περί «ψήφισης ή χρεοκοπίας»


«Ψευτοδίλημμα» χαρακτήρισε η διαγραφείσα για δεύτερη φορά από το ΠΑΣΟΚ και πλέον ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη το επιχείρημα που, όπως ανέφερε, έθεσαν η κυβέρνηση και η τρόικα περί «ψήφισης ή χρεοκοπίας», για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ψήφισε «όχι» στην ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή επί της νέας δανειακής σύμβασης, επισημαίνοντας πως «το "όχι" που

Επέκταση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Χανίων


Υπεγράφη από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη η απόφαση έγκρισης διάθεσης πίστωσης για το έργο της επέκτασης του αεροσταθμού του Κρατικού Aερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης».

Το έργο περιλαμβάνει κτηριακή υποδομή έκτασης 18.104 τ.μ. και νέο πύργο ελέγχου, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και είναι συνολικού προϋπολογισμού

Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να αναστήσουμε την παράταξη


Η έκφραση για το «ενιαίο και όλον ΠΑΣΟΚ» ηχεί παράδοξα γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει ακρωτηριαστεί -και συναισθηματικά και πολιτικά και εκλογικά- και πρέπει να το ανασυστήσουμε και να το αναστήσουμε, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την παρέμβασή του στην παρουσίαση της ιδεολογικής πλατφόρμας για την «επόμενη ημέρα» στο Κίνημα από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι στο κοινό πεδίο με τον Ανδρέα Λοβέρδο συστρατεύονται πολλοί, τονίζοντας πως «μας ενδιαφέρει να είμαστε ενωμένοι».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ανάσα στο Κίνημα θα δώσει η ικανότητα διαχείρισης της εθνικής κρίσης, που «θα μας επιτρέψει να ξαναμιλήσουμε από-ενοχοποιημένα για

Αποφυλακίζονται ο Λ. Γαβαλάς και η αδελφή του


Αποφυλακίζονται με ανακριτική διάταξη ο επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς και η αδελφή του Παναγιώτα, που είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για οφειλή προς το Δημόσιο ποσού ύψους περίπου 146.000 ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η οφειλή εξοφλήθηκε και έτσι ο ανακριτής διέταξε την άρση της προσωρινής

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για τα κατεστραμμένα φανάρια στο κέντρο

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας με τους φωτεινούς σηματοδότες, που ακόμη παραμένουν εκτός λειτουργίας μετά τα επεισόδια και τις καταστροφές της Κυριακής.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, στη διάρκεια των επεισοδίων καταστράφηκαν 34 φωτεινοί σηματοδότες, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων βρίσκονται στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Μόλις το πρωί άρχισαν να αντικαθίστανται κάποιοι στην οδό Πανεπιστημίου και έως αύριο το πρωί αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία.

«Εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό. Δεν διαθέτουμε την τεχνογνωσία. Δεν έχουμε ανάλογο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Οι ζημιές είναι πολύ σοβαρές. Πρέπει να

ΑΣΕΠ: Οριστικά αποτελέσματα για 65 θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος


Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 1Ε/2010 (ΦΕΚ 4/31.12.2010, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορούν την πλήρωση 65 θέσεων Εξειδικευμένου Επιστημονικού Προσωπικού για την κάλυψη αναγκών των υπηρεσιακών μονάδων του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι θέσεις προκηρύχθηκαν ως εξής:
α) οκτώ στο γνωστικό αντικείμενο «Οικονομικά» [κωδικός θέσης: 10001]
β) τέσσερις στο γνωστικό αντικείμενο «Οικονομετρία» [κωδικός θέσης:

Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή


Νέο συλλαλητήριο κατά των μέτρων του μνημονίου πραγματοποιούν την Κυριακή στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ«στέλνοντας μήνυμα κοινού αγώνα στους εργαζόμενους των άλλων χωρών που πραγματοποιούν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τους Έλληνες».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, «για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα τους νόμους και τη Δημοκρατία», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου παλλαϊκού κινήματος

Φορολογικές - ασφαλιστικές απαλλαγές για τις πληγείσες επιχειρήσεις ζητεί η ΕΣΕΕ


Φορολογικές και ασφαλιστικές απαλλαγές ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου για τις πληγείσες επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, μετά τα έκτροπα από κουκουλοφόρους την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Εσωτερικών η ΕΣΕΕ ζητεί τη λήψη 10 πρόσθετων μέτρων που θα ανακουφίσουν προσωρινά τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ ζητάει:

- Αναστολή καταβολής του ΦΠΑ και διευκόλυνση για πληρωμή σε περισσότερες δόσεις από τις

Κατά των διαγραφών στο ΠΑΣΟΚ ο Φ.Πετσάλνικος


Κατά των διαγραφών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε o πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, εκτιμώντας σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ πως «θα μπορούσαν να ληφθούν άλλα μέτρα, όπως η παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα του Κινήματος για να εξεταστεί εκεί η ευθύνη των βουλευτών».

Ερωτηθείς για τον χρόνο των εκλογών, τόνισε ότι προέχει να διασφαλιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και κυρίως η ολοκλήρωση του PSI.

«Οι εκλογές», είπε, «ίσως εκτονώνουν κάποια κατάσταση. Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η κατάσταση μετά τις εκλογές, σε ό,τι αφορά και τη σύνθεση της Βουλής και τη

Πρωτοβουλία της Βουλής για την κατάσταση στην ευρωζώνη, ζητεί ο Γ. Καρατζαφέρης


Την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη Βουλή των Ελλήνων με στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης στην ευρωζώνη και τη γεφύρωση του οικονομικού και κοινωνικού χάσματος στο εσωτερικό της, ζητεί ο Γ. Καρατζαφέρης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Φ.Πετσάλνικο.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:
«Οι μέρες που ζούμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον τόσο της χώρας μας όσο και ολόκληρης της Ευρωζώνης. Οι πιέσεις των οικονομικά ισχυρότερων ευρωπαϊκών χωρών του Βορρά προς τις σκληρά δοκιμαζόμενες χώρες του Νότου αυξάνονται, με συνέπεια να απειλείται όλο και περισσότερο η

Α. Λοβέρδος: Αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες


Αμεση αλλαγή ηγεσίας τις επόμενες ημέρες και όχι εβδομάδες, καθώς και αλλαγή φυσιογνωμίας σε μεταρρυθμιστικό σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα, πρότεινε για το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε εκδήλωση, στην οποία παρουσίασε μια ιδεολογική πλατφόρμα για την «επόμενη ημέρα» στο Κίνημα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, τα κυβερνητικά στελέχη Κώστας Σκανδαλίδης,

Χρ.Παπουτσής: Υπεύθυνος ο πρύτανης κάθε Ιδρύματος


«Υπεύθυνος για τη λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας του προσωπικού και της περιουσίας είναι ο πρύτανης κάθε Ιδρύματος... Όταν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνονται από τον πρύτανη για συμπεριφορές ατόμων ή ομάδων προσώπων που συγκροτούν την έννοια της εγκληματικής πράξης, οι υπηρεσίες αυτές προβαίνουν άμεσα στην ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα και ενεργούν υπό τις εντολές και κατευθύνσεις του».

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Θανάσης Πλεύρης, σχετικά με το σκηνικό ανομίας και παραεμπορίου πέριξ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το εν λόγω

Ανησυχία για τις συνέπειες των νανοσωματιδίων


Ολοένα και περισσότερο αυξάνεται η χρήση νανοσωματιδίων σε επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν προκαλέσουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις στον οργανισμό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι επιστήμονες έδειξαν ότι τα μικροσκοπικά σωματίδια πολυστερίνης μπορούν να επηρεάσουν αισθητά την απορρόφηση από το έντερο του σιδήρου, ενός ουσιώδους θρεπτικού συστατικού, οδηγώντας είτε σε ελλιπή απορρόφησή του, είτε αντίθετα σε υπερβολική απορρόφηση του συγκεκριμένου στοιχείου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Γκρέτσεν Μάλερ του πανεπιστημίου Μπίνγκαμπτον και τον Μάικλ Σούλερ του πανεπιστημίου Κορνέλ της Ν.Υόρκης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο

Σημαντικές ζημιές από την έκρηξη στου Ψυρρή


Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε εστιατόριο του Ψυρρή, στη συμβολή των οδών Τουρναδίτου και Λευκωρίου 21 καθώς και σε γειτονικά καταστήματα εξαιτίας πυρκαγιάς που προκλήθηκε από έκρηξη, σύμφωνα με

Περιοδική διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων


Μετ' εμποδίων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος της Παλιοβούνας στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς λόγω αποκόλλησης παλαιάς τοιχοποιίας, γίνεται περιοδική διακοπή της κυκλοφορίας, ανά 15λεπτο, και στα δύο ρεύματα.

Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, τα οποία προχώρησαν αρχικά σε εργασίες καθαρισμού του οδοστρώματος. Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι εργασίες για την καθαίρεση της παλαιάς τοιχοποιίας, που βρίσκεται σε ύψος 30

Σε τήρηση των συμφωνηθέντων και μετά τις εκλογές εμμένει ο Σόιμπλε


Στη διασφάλιση της τήρησης των συμφωνηθέντων από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις και μετά τις εκλογές, εμμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η βοήθειά μας έχει μακροπρόθεσμη βάση και το ίδιο πρέπει να ισχύει και γα τις μεταρρυθμίσεις», σημειώνει σε συνέντευξή του στην «Ostsee Zeitung».

Επισημαίνει μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκε πως είναι πιο εύκολο να υπόσχεται κανείς, παρά να εφαρμόζει. «Αυτό είναι πρόβλημα», προσθέτει.

Εκφράζει, πάντως, την κατανόησή του για τους φόβους και τις ανασφάλειες των Ελλήνων πολιτών, αλλά υπενθυμίζει ότι οι Γερμανοί πολιτικοί έχουν ευθύνη έναντι του γερμανικού κοινοβουλίου και

Ενοχλημένος ο Κ. Παπούλιας με Τουρκία - ΠΓΔΜ


Την ενόχλησή του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου αλλά και τη στάση της ΠΓΔΜ σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία η στάση της οποίας, όπως είπε, δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας το οποίο επιδιώκει η Ελλάδα. «Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πάντως ότι η Ελλάδα θέλει την Τουρκία στην Ε.Ε. και συνδράμει στην επίτευξη

Προγράμματα ενίσχυσης ανέργων από ευπαθείς ομάδες


Στην υλοποίηση νέων προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 13.090.000 ευρώ, για την ενίσχυση ανέργων από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μέσω Εξειδικευμένων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, προχωρά το υπουργείο Εργασίας. Από αυτά πρόκειται να ωφεληθούν 1.480 άτομα.

Ειδικότερα, προβλέπεται η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προκατάρτισης, επαγγελματικής κατάρτισης και συνοδευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών (Σ.Υ.Υ.)

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τη διακίνηση ναρκωτικών γύρω από τη Νομική


Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Προπυλαίων και τον πεζόδρομο μεταξύ του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων και της Νομικής, καταγγέλλει η βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία κατέθεσε νέα ερώτηση για το θέμα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζοντας ότι πριν από μερικούς μήνες είχε καταθέσει ερώτηση προς τον υπουργό για τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στο οικοδομικό τετράγωνο των

Στα 155, 77 εκατ. ευρώ η δαπάνη για μισθώματα δημόσιων κτηρίων το 2011


Στα 155,77 εκατομμύρια ευρώ εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών ότι ανέρχεται η δαπάνη για πληρωμή μισθωμάτων υπουργείων, Περιφερειών και Περιφερειακών Υπηρεσιών το 2011, όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Ιωάννη Μουρμούρα, για το κόστος στέγασης Δημοσίων Υπηρεσιών σε ενοικιαζόμενα κτήρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης, όπως αυτό έχει ενημερωθεί έως σήμερα, για τη στέγαση υπηρεσιών της Κεντρικής Κυβέρνησης, υφίστανται 2.639 συμβάσεις μίσθωσης.

Για το σύνολο των συμβάσεων αυτών, το άθροισμα των μισθωμάτων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν κατά την ημερομηνία σύναψης των συμβάσεων, ανέρχεται, ετησίως, στο ποσό των 108.041.049,89

Δείτε το πρόγραμμα της Κοζανίτικης Αποκριάς


ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
10.30 Αναψυκτήριο Αγίου Δημητρίου: Αποκριάτικος Χορός για τα ΑμΕΑ
18.30 Κ. Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροδενδρίου
19.00 Κ. Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Δρεπάνου
19.30 Κ. Πλατεία: Χορευτικά Τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης
20.00 Κ. Πλατεία:Χορευτικά Τμήματα του ΚΑΠΗ Κοζάνης
20.20 Κ. Πλατεία: Χαιρετισμός και καλωσόρισμα της Αποκριάς από το Δήμαρχο κ. Λάζαρο Μαλούτα
20.30 Κ. Πλατεία: Φανός «Πηγάδ’ απ’ του Κεραμαριό»

Αυξημένη η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιανουάριο


Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει το ενεργειακό σύστημα της χώρας, παρά τη άρση, χθες, της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από το Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή, η πρωινή αιχμή της ζήτησης έφθασε στα 7550 μεγαβάτ.

Τον Ιανουάριο η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σημείωσε αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, εξέλιξη που αποδίδεται στην κακοκαιρία και τη στροφή των καταναλωτών από το

Σύλληψη για οφειλές πάνω από 1 εκατ. ευρώ


Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης 48χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου και εστιατορίου της Ραφήνας, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1.167.826,14

Συγκέντρωση έξω από το κτήριο του υπ. Εργασίας στη Σταδίου


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του υπουργείου Εργασίας, επί της οδού Σταδίου, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα περίπου 150 διαδηλωτές - μέλη του ΠΑΜΕ, των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, που τελούν υπό κατάργηση και οικοδόμοι που τους συμπαραστέκονται.

Παράλληλη διαμαρτυρία πραγματοποιούν και συνταξιούχοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας αντιδρώντας στη μείωση των αποθεματικών του Ταμείου τους εξαιτίας της απομείωσης

Συναντήσεις Λ. Παπαδήμου με Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά

Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 16.00 με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και στις 17:30 με τον

Ντ. Μπακογιάννη: H Eυρώπη να δείξει σεβασμό στον ελληνικό λαό


«Περιμένουμε από τους ευρωπαίους εταίρους μας σεβασμό στον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα την απόλυτη διαβεβαίωση ότι αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού δε θα πάνε χαμένες», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.


Τόνισε ακόμη ότι «το μήνυμα της

Ενισχύσεις 10 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν


Ποσό ύψους 10 εκατ. ευρώ για την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που υπέστησαν καταστροφές στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής, αναμένεται να διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με αντικείμενο τις πρόσφατες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας.

«Θα εισηγηθώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο να λάβει άμεσα τη σχετική απόφαση. Η ενίσχυση αυτή θα δοθεί μετά τον αναγκαίο έλεγχο των ζημιών. Εμείς, για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, υπερβαίνουμε τις αρμοδιότητές μας. Η κυβέρνηση, για να δοθούν τα χρήματα, οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Καταδικάζω με οργή τα εγκληματικά έκτροπα

Προς αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη διοργάνωση διαδηλώσεων


Στην αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη διοργάνωση μικρών σε μέγεθος διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, με θέμα τους πρόσφατους βανδαλισμούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη σύσκεψη απασχόλησαν οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων από τους βανδαλισμούς της Κυριακής, η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα και η θεσμοθέτηση ειδικών

Ο καιρός στις 16.02.2012

Αλλαγή του σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και βροχές στα υπόλοιπα τμήματα, περιμένουμε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8 βαθμούς με τη μέγιστη στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 5 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 1 έως 12 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 1 έως 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 13