www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Λουκάς Παπαδήμος: Στις 6 Απριλίου η ανακοίνωση των εκλογών


Στις 6 Απριλίου αναμένεται η προκήρυξη των εθνικών εκλογών όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

 Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα έχει

Απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε!


Δείτε ποια είναι και πως χρησιμοποιούνται...

1. Γαρίφαλλο.
Αντιμετωπίζει τα κοψίματα...

Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη δράση.

2. Ζάχαρη.
Αντιμετωπίζει το λόξιγκα! Την επόμενη φορά που θα σε ενοχλήσει, πάρε την γλυκιά σου εκδίκηση καταπίνοντας 1 κ. γ. ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ζάχαρη επιδρά στο νευρομυϊκό σύστημα, που κανονικά θα έδινε εντολή στους μύες του διαφράγματος να συνεχίσουν τις σπασμωδικές συσπάσεις, ήτοι τον λόξιγκα.

3. Ελαιόλαδο.
Αντιμετωπίζει τα εκζέματα! Για να καταπραΰνεις ένα έκζεμα, χρησιμοποίησε λίγο ελαιόλαδο απευθείας στο σημείο όπου εντοπίζεται το πρόβλημα. «Φουλ» σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις φλεγμονές που σχετίζονται με το έκζεμα, το ελαιόλαδο είναι η βάση για πολλά ενυδατικά καλλυντικά, όμως όταν χρησιμοποιείται αυτούσιο δεν περιέχει χημικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, όπως οι κρέμες που βρίσκεις στο εμπόριο. Και όχι μόνο. Το ελαιόλαδο

Χωρίς κινητά έμεινε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας


Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με την οποία συνεργάζεται το υπουργείο Παιδείας άφησε χωρίς κινητά τηλέφωνα τα μέλη της ηγεσίας του υπουργείου καθώς είχαν συσσωρευτεί πολλοί απλήρωτοι λογαριασμοί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος και η υφυπουργός Ε. Χριστοφιλοπούλου καθώς και οι συνεργάτες τους και υπηρεσιακοί παράγοντες σήμερα δέχονταν κλήσεις στο κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς ωστόσο να μπορούν οι ίδιοι να

Παραιτείται από το ΥΠΟΙΚ ο Ευ. Βενιζέλος μόλις εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


Την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών μόλις αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του απόψε σε εκπομπή του Alpha, μικρό τμήμα της οποίας μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εν όψει της εκλογικής διαδιακασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 18 του μηνός, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει: «Μόλις κλείσει ο κύκλος των εσωκομματικών

Μ. Βορίδης: Στόχος η επέκταση του Προαστιακού έως το Λαύριο


Την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει στην επέκταση του προαστιακού έως το Λαύριο εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.

 «Πρόθεση του υπουργείου είναι από δω και πέρα να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των προμελετών και να εντάξουμε το σχέδιο της επέκτασης του προαστιακού στη χρηματοδότηση από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και εκτίμησε ότι εντός των προσεχών έξι μηνών

ΝΔ: Ρουσφετολογικές προαγωγές στο ΥΠΟΙΚ

«Ρουσφετολογικές προαγωγές» στο υπουργείο Οικονομικών παραμονές των εκλογών καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας ότι «πλανάται ο κ. Βενιζέλος, εάν νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει μόνιμο κομματικό έλεγχο του κράτους».


Ειδικότερα, σημειώνει πως «η βιομηχανία ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων προϊσταμένων σε νευραλγικά πόστα του υπουργείου Οικονομικών παίρνει νέα ένταση, παραμονές των εκλογών».

 «Τελευταίο κρούσμα», σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, είναι «η απόφαση της 13ης Μαρτίου, που υπογράφεται από τον κ. Π. Οικονόμου και

Αίτημα διερεύνησης ποινικών ευθυνών του Μ. Λιάπη για συμβάσεις του ΟΣΕ


Τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, ζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με έγγραφό της προς την Βουλή, σχετικά με εισαγγελική έρευνα που αφορά καταγγελλόμενα σκάνδαλα στον ΟΣΕ την περίοδο 2004-2007.

Η Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, που διενήργησε τη δικαστική έρευνα «σκόνταψε» σε ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην υπουργού και εκ του νόμου υποχρεούται να διαβιβάσει τη δικογραφία στην Βουλή, παρά το γεγονός ότι τα όποια αδικήματα ενδεχομένως έχουν τελεστεί, παραγράφηκαν μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής τον Μάιο του 2009.

 Την ίδια ώρα η έρευνα συνεχίζεται για 20 μη πολιτικά πρόσωπα (μέλη Δ.Σ. και Επιτροπών του ΟΣΕ) τα οποία αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων τις

Βέλγιο: Εθνικό πένθος για το θάνατο των μαθητών


Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο κήρυξε εθνικό πένθος μετά το τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που σημειώθηκε στη νότια Ελβετία, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και στοίχισε τη ζωή σε 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και 22 παιδιά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η βελγική κυβέρνηση μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου σημειώνεται ότι «θα τηρηθεί μία ημέρα πένθους μετά την τρομερή καταστροφή», χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

 Νωρίτερα, ο Βέλγος πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για μία «τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο»,

«Ναι» επί της αρχής από όλα τα κόμματα στην πρόταση νόμου 75 βουλευτών για το «πόθεν έσχες»


Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση σε δεύτερη ανάγνωση, της πρότασης νόμου του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη και άλλων 74 βουλευτών για την τροποποίηση του νόμου περί «πόθεν έσχες», η οποία συνάντησε την καθολική αποδοχή όλων των κομμάτων, που συμφώνησαν επί της αρχής, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις τους.

 Στην πρόταση νόμου, ενσωματώθηκε πλήρως η διάταξη της ΝΔ που προβλέπει τον επανέλεγχο των πολιτικών προσώπων, που ανέλαβαν αξίωμα από το 1974 μέχρι το 2010, ενώ συμφωνήθηκε να γίνουν δεκτές και νέες βελτιωτικές αλλαγές, κατά τη συζήτηση της, την ερχόμενη εβδομάδα, στην Ολομέλεια της Βουλής.

 Εκτός από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θετικά εμφανίστηκαν επί της αρχής και τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ συμφώνησε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας ότι είναι θετική οποιαδήποτε πρωτοβουλία ενισχύει τη διαφάνεια

Εως 8/4 η ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου της Βουλής



Με την έγκριση όλων των πράξεων νομοθετικού περιεχόμενου που αφορούν τη νέα δανειακή σύμβαση και την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταδίδει πως στη συνεδρίαση τέθηκε χρονοδιάγραμμα έως την Κυριακή των Βαΐων στις 8

Πανελλαδική απεργία των δικηγόρων στις 15/3 και 16/3


Σαρανταοκτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο, Πέμπτη 15, και την Παρασκευή 16 Μαρτίου οι δικηγόροι της χώρας, έπειτα από σχετική απόφαση της τελευταίας Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

 Παράλληλα, την Παρασκευή 16/3 στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός του Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ το βράδυ

Δίωξη για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή



Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, άσκησε η εισαγγελία πρωτοδικών, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, που διενεργήθηκε, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα τον περασμένο Ιούνιο.

 Τα επίμαχα δημοσιεύματα επικαλούνταν έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ σύμφωνα με το οποίο, υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονταν να υποστηρίζουν ότι είχαν διενεργήσει αντιπαρακολουθήσεις και είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, που παρακολουθούσαν, τον τότε

Λογισμικό της Microsoft μεταφράζει τη φωνή του χρήστη σε 26 γλώσσες


Ένα καινοτόμο λογισμικό που μεταφράζει τη φωνή του χρήστη σε ξένη γλώσσα και μάλιστα με παρόμοιο τόνο φωνής ανέπτυξε η Microsoft. Το λογισμικό μαθαίνει τον ήχο της φωνής του χρήστη και μετά δημιουργεί μια ανάλογη συνθετική φωνή σε άλλη γλώσσα, την οποία ο χρήστης δεν γνωρίζει.

Οι ερευνητές Φρανκ Σουνγκ και Ρικ Ρασίντ, που έκαναν τη σχετική επίδειξη στο ερευνητικό κέντρο της Microsoft, σύμφωνα με το «Technology Review» και τη βρετανική «Daily Mail», έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα ώστε να φτάσουμε πιο κοντά σε ένα «καθολικό μεταφραστή» που θα μπορεί να μεταφράζει σε ένα πρώτο

Η απάντηση της Eurobank στην ανακοίνωση της Alpha Bank


Σε απώλεια συνεργειών άνω των 4 δισ. ευρώ σε συνολική παρούσα αξία οδηγεί η πρόθεση της διοίκησης της Alpha Bank να προτείνει την ανάκληση των αποφάσεων για την σύμπραξη με την Eurobank, αναφέρει η Eurobank σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο.

Στην ανακοίνωση της Eurobank αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και μετά την επιτυχημένη προσπάθεια αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, το τραπεζικό σύστημα οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στις ευθύνες του έναντι της Οικονομίας, των Μετόχων και των Πελατών.

Η κοινή απόφαση της Eurobank EFG και της Alpha Bank για τη δημιουργία της 23ης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ευρώπη, ελήφθη με γνώμονα τα πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις δύο τράπεζες και

Προφυλακιστέοι οι επτά για την απάτη σε βάρος του ΙΚΑ


Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγούνται και οι επτά κατηγορούμενοι στην υπόθεση της απάτης σε βάρος του ΙΚΑ μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 4ου Ειδικού Ανακριτή.

Οι πέντε γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών κρίθηκαν με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέοι, μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν για τις τέσσερις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες,

Eλληνικό «όχι» στο ψήφισμα του ΕΚ για τις ενταξιακές της ΠΓΔΜ

Το ψήφισμα της Ευρωβουλής για την Έκθεση Προόδου της ΠΓΔΜ για το 2011, όπου γίνεται λόγος για άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη γειτονική χώρα, καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιάννακου, να ξεκαθαρίζει πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συναινέσει εάν δεν προηγηθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας.


Κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η κ. Μαριέττα Γιαννάκου έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το ζήτημα του ονόματος δεν αποτελεί μια απλή διμερή διαφορά. «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα. Είναι η προπαγάνδα και η προσπάθεια

Στη ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων οι ανέλεγκτες υποθέσεις εταιρειών με τζίρο άνω των 30 εκατ. ευρώ


Η ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων θα είναι αρμόδια για τον έλεγχο των ανέλεγκτων υποθέσεων των επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για υποθέσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως 7 εκατ. ευρώ ο έλεγχος θα γίνεται από τις κατά τόπους εφορίες. Για τις υποθέσεις επιχειρήσεων με τζίρο από 7 εκατ ευρώ έως 30 εκατ. ευρώ την αρμοδιότητα του ελέγχου θα έχουν τα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα.

Τα παραπάνω προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, που καθορίζει τις αρμοδιότητες των φορολογικών ελέγχων ως εξής:

 1. Στις ΔΟΥ όλης της επικράτειας, (εκτός της ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων), υπάγονται οι ανέλεγκτες υποθέσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα ή αμοιβές έως 7.000.000 ευρώ, για τη

Μέλη της οργάνωσης «ροζ πάνθηρες» οι συλληφθέντες στην Καλλιθέα



Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες μετά την καταδίωξη της περασμένης Δευτέρας στην Καλλιθέα, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

 Πρόκειται για τρεις Σέρβους -δύο άνδρες και μία γυναίκα- οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι μέλη της διεθνούς εγκληματικής ομάδας με την επωνυμία «ροζ πάνθηρες».

Μέλη της οργάνωσης είχαν συλληφθεί και τον περασμένο Νοέμβριο για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις κυρίως σε κοσμηματοπωλεία αλλά και σε καταστήματα ένδυσης, οπτικών και ειδών κινητής τηλεφωνίας σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 20 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν τη Δευτέρα κατά την καταδίωξή τους από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.Α.Σ. στην Καλλιθέα. Το βράδυ της ίδια

΄Αμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ ζητεί η Ευρωβουλή


Ψήφισμα για την έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ που ζητεί την άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, χωρίς να κάνει ρητή αναφορά στην προϋπόθεση της επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας, ενέκρινε, με μεγάλη πλειοψηφία, η Ολομέλεια της Ευρωβουλής.

Ειδικότερα, με το ψήφισμα, απευθύνεται έκκληση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ορίσει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ενώ εκφράζεται η λύπη του Ευρωκοινοβουλίου για το γεγονός ότι «η διένεξη για το όνομα εξακολουθεί να εμποδίζει το δρόμο της χώρας για την ένταξη στην ΕΕ, παρεμποδίζοντας έτσι και την ίδια τη διαδικασία της

Προτάσεις νόμων από βουλευτές για μείωση των τιμών

Δύο προτάσεις νόμων για τη μείωση των τιμών κατέθεσαν 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητοι.


Η πρώτη, την οποία εισηγείται ο Β. Κεγκέρογλου, αφορά την οργάνωση της συνεργασίας παραγωγών και καταναλωτών, τη σήμανση ελληνικών προϊόντων και διατάξεις ρύθμισης της αγοράς για τα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

 Η δεύτερη, με εισηγητή τον Μανώλη Στρατάκη και θέμα «Το επιχειρείν των πολλών», έχει ως στόχο να κλείσει το άνοιγμα της ψαλίδας των τιμών από

Σε ισχύ από 1ης Απριλίου ο θεσμός της Πρωτοβουλίας των Ευρωπαίων Πολιτών


Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Απριλίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο θεσμός της «Πρωτοβουλίας των Ευρωπαίων Πολιτών».

 H Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών παρέχει σε ένα εκατομμύριο πολίτες της ΕΕ τη δυνατότητα να συμμετέχουν άμεσα στη διαμόρφωση των πολιτικών της ΕΕ, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει νομοθετική πρόταση.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπήρξε ο εμπνευστής της εισαγωγής του θεσμού στο ενωσιακό κεκτημένο, ενώ καθοριστικός υπήρξε και ο ρόλος του στην απλοποίηση της διαδικασίας και των προϋποθέσεων υποβολής των Πρωτοβουλιών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως ο κατ' εξοχήν τόπος της εκπεφρασμένης δημοκρατικής νομιμοποίησης της ευρωπαϊκής λαϊκής κυριαρχίας, θα αναλαμβάνει τη φιλοξενία και διοργάνωση των Δημοσίων Ακροάσεων των Πρωτοβουλιών εκείνων που θα

Η μακρά παραμονή στο Διάστημα βλάπτει εγκέφαλο, όραση


Ανησυχία ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να μην είναι σε θέση να αντέξει μακρά παραμονή στο Διάστημα γεννούν τα αποτελέσματα νέας μελέτης ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χιούστον, στο Τέξας. Μαγνητικές τομογραφίες σε 27 αστροναύτες της NASA, οι οποίοι είχαν περάσει περισσότερο από ένα μήνα σε αποστολή, αποκάλυψαν βλάβες στα μάτια και στον εγκεφαλικό ιστό.

 Συγκεκριμένα, όπως γράφουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση Radiology, οι εξετάσεις έδειξαν μια σειρά από παραμορφώσεις στο βολβό του ματιού, στο οπτικό νεύρο και στην υπόφυση. Σε επτά αστροναύτες, η παραμόρφωση ενός ή και των δύο βολβών είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίσουν πρεσβυωπία, τέσσερις παρουσίαζαν πρήξιμο γύρω από το οπτικό νεύρο, ενώ τρεις είχαν παραμορφωμένη υπόφυση. Οι ερευνητές

Επισήμως «πράσινο φως» για το νέο πακέτο στήριξης


Την επίσημη έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συμπληρώνοντας ότι η ευρωζώνη -κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Eurogroup- έδωσε το πράσινο φως για την καταβολή 39,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Τα κράτη της ευρωζώνης ενέκριναν επισήμως το δεύτερο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα, όλες οι προαπαιτούμενες εθνικές και κοινοβουλευτικές ενέργειες οριστικοποιήθηκαν», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής του Eurogroup και συμπληρώνει: «Εξουσιοδότησαν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αποδεσμεύσει το πρώτο τμήμα της βοήθειας, ποσό δηλαδή 39,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο

Επικίνδυνα για την καρδιά τα ζαχαρούχα ποτά


Η καθημερινή κατανάλωση ενός τρίτου του λίτρου ζαχαρούχου ποτού αυξάνει κατά 20% τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου στους άνδρες συγκριτικά με όσους πίνουν λιγότερο ή καθόλου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει η αμερικανική επιθεώρηση Circulation.  

Εξάλλου ζαχαρούχα ποτά με τεχνητά γλυκαντικά δεν διαπιστώθηκε να έχουν σχέση με έναν αυξημένο κίνδυνο των ασθενειών αυτών.
 "Η έρευνα αυτή προς επίρρωση άλλων μελετών, επισημαίνει ότι η τακτική κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών είναι επιβλαβής για την καρδιοαγγειακή υγεία", υπογραμμίζει ο επικεφαλής της

Διανομή λαδιού αρχίζει ο δήμος Νέας Ιωνίας

Διανομή λαδιού αρχίζει ο Δήμος Νέας Ιωνίας. Έτσι μέχρι αύριο οι πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν λάδι, πρέπει να πάνε στο δήμο και να κάνουν την παραγγελία τους.

Η τιμή για την αγορά των 5 λίτρων

«Ξύπνησε» το ηφαίστειο της Σαντορίνης;

Αμερικανός γεωφυσικός εκτιμά ότι η ηφαιστειακή καλντέρα στη Σαντορίνη δείχνει σημάδια κινητικότητας, χωρίς αυτό να σημαίνει κατ' ανάγκη ότι επίκειται κάποια νέα έκρηξη του ηφαιστείου. Ο καθηγητής Άντριου Νιούμαν της Σχολής Γεωεπιστημών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια (Georgia Tech), ο οποίος από το 2006 έχει εγκαταστήσει πάνω από 20 σταθμούς (αισθητήρες) GPS στο όμορφο νησί του Αιγαίου, αναφέρει σε μελέτη του που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης «Geophysical Research Letters», ότι η καλντέρα «ξύπνησε» πάλι και παραμορφώνεται με ταχύ ρυθμό μετά τον Ιανουάριο του 2011, έπειτα από δεκαετίες πολύ μικρής δραστηριότητας.

Οι μετρήσεις -που έγιναν σε συνεργασία με τον Στάθη Στείρο του Εργαστηρίου Γεωδαισίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών- δείχνουν ότι το έδαφος γύρω από

Πρωτοφανής κινητοποίηση την ημέρα της παρέλασης για να αποφευχθούν επεισόδια σε βάρος πολιτικών

Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που πρόσφατα ανέλαβε για τρίτη κατά σειρά φορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και του αναβαπτισμένου πλέον πρώην αρχηγού της Αστυνομίας Ελευθέριου Οικονόμου που έγινε υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο καταστρώθηκε ένα δίχως προηγούμενο σε σύλληψη σχέδιο για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα για να μην φάνε γιαούρτια αυγά και πέτρες οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και οι στενοί τους συνεργάτες της Νέας Δημοκρατίας.

Γνωρίζοντας την αγανάκτηση του κόσμου εξαιτίας των φρικτών οικονομικών μέτρων αποφασίσθηκε να κινητοποιηθούν τόσο η ΕΥΠ όσο και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη

Φωτοβολταϊκά στα 68 MW με εξαγωγές 15%


Τα 68 MW, εκ των οποίων το 15% εξήχθη στο εξωτερικό, έφθασε η ελληνική παραγωγή φωτοβολταϊκών το περασμένο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

Ο κλάδος δημιούργησε 8.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης, που αφορούν τους άμεσα απασχολούμενους, ενώ, αν προσθέσουμε και τις έμμεσες θέσεις εργασίας που διασώζονται στην ευρύτερη οικονομία λόγω τόνωσης της κατανάλωσης, ο συνολικός

Συνάντηση Γ. Μπαμπινιώτη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο


Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στα γραφεία της αρχιεπισκοπής, είχε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

 Ο κ. Μπαμπινιώτης εξέφρασε τη βαθιά του πίστη αλλά και την προσήλωσή του στην Ορθοδοξία και την παράδοσή της. Τόνισε ότι η επίσκεψη δεν είναι εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική και συνέχισε λέγοντας ότι είναι επίκαιρη η στιγμή που επισκέπτεται τον αρχιεπίσκοπο διότι, σε λίγο, «θα γιορτάσουμε την

«Κοινωνική Συμφωνία» το νέο κόμμα Λ. Κατσέλη - Χ. Καστανίδη

«Κοινωνική Συμφωνία για την Ελλάδα στην Ευρώπη» ονομάζεται το νέο κόμμα, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσαν στην Αίγλη του Ζαππείου οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές και πρώην υπουργοί, Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης.


Την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα αναλαμβάνει η Λούκα Κατσέλη, ενώ πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Χάρης Καστανίδης

 Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Λάμπρος Μίχος, Γιώργος Κασσάρας και Ανδρέας

Ικαρία: Μπλόκο γονέων στο βουλευτή Πυθαγόρα Βαρδίκο



Την αναχώρηση του βουλευτή Πυθαγόρα Βαρδίκου από το αεροδρόμιο της Ικαρίας παρεμποδίζουν γονείς που διαμαρτύρονται για το άλυτο -εδώ και καιρό- πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία.

 Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι γονείς πληροφορήθηκαν ότι ο βουλευτής θα αναχωρούσε με το αεροπλάνο για την Αθήνα και έσπευσαν στον αερολιμένα για να εμποδίσουν την αναχώρησή του,

Ματαιώθηκαν για τρίτη φορά οι εκλογές στο ΑΠΘ


Ματαιώθηκε για τρίτη φορά, μετά τις 15 και 17 Φεβρουαρίου, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Νωρίτερα, φοιτητές, μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου των πανεπιστημιακών (ΕΣΔΕΠ) και διοικητικοί παρεμπόδισαν καθηγητές που επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο της Νομικής για να ξεκινήσει η διαδικασία ψηφοφορίας.

Ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ και το Σωματείο διοικητικών υπαλλήλων με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της εκλογικής διαδικασίας, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της απόφασης της Οργανωτικής Επιτροπής να προχωρήσει σε

Γ. Κουτρουμάνης: «Όχι», εκτός απροόπτου, σε νέες μειώσεις συντάξεων


Την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις «εκτός και αν υπάρξουν ανατροπές που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει», διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

 Νωρίτερα είχε αναφέρει ότι «υπάρχει σε πολλούς η αίσθηση ότι τα ταμεία έχουν κουμπαρά από τον οποίο βγάζουν κάθε φορά για τις παροχές, όμως κουμπαράς δεν υπάρχει, τα αποθεματικά είναι περιορισμένα και με βάση της εισροές διαμορφώνονται οι παροχές». Τόνισε πάντως πώς δεν θα απαιτηθούν νέες περικοπές, παρά την άνοδο της ανεργίας.

Εξάλλου, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρδος Σπυρόπουλος ανέφερε ότι η επιχορήγηση του 2012 για τις συντάξεις είναι 2,2 δισ. ευρώ και ότι υπάρχει πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών, αν παραστεί

Γιώτης: Επιχειρηματικό σχέδιο ύψους 12 εκατ. ευρώ


Το νέο επιχειρηματικό της πρόγραμμα ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η εταιρεία Γιώτης.

 Η εταιρεία εστιάζει στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της παραγωγικής μονάδας καθώς και στη λειτουργία του νέου Κέντρου Logistics στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, έκτασης 9.000 τ.μ.

 Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνέχεια του ευρέος επιχειρηματικού σχεδίου 2006 - 2010, ύψους 8 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου εκσυγχρονίστηκαν οι γραμμές παραγωγής και ο

Στις 5 Απριλίου το δώρο του Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ


Στις 5 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα του Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, ενώ η σύνταξη θα καταβληθεί κανονικά στις 22 Μαρτίου.

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με δηλώσεις του, έχει διαβεβαιώσει ότι οι συντάξεις και το δώρο Πάσχα θα καταβληθούν

Οριστικό τέλος στη συγχώνευση Alpha-Eurobank

Πρόταση για σύγκληση γενικής συνέλευσης με αντικείμενο την ανάκληση του σχεδίου συγχώνευσης με τη Eurobank φέρνει προς έγκριση στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο η Alpha Bank.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Σε συνέχεια προηγουμένης ανακοινώσεώς της, η Alpha Bank ενημέρωσε την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias ότι, μετά και την αναδιάταξη του δημοσίου χρέους (Private Sector Involvement – PSI) και

Μεγάλη απάτη στο διαδίκτυο με θύματα επισκέπτες ροζ ιστοσελίδων


Διαστάσεις έχει πάρει απάτη στο διαδίκτυο με θύματα εκατοντάδες χρήστες - επισκέπτες ιστοσελίδων ερωτικού περιεχομένου.

 Όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο Radio 9, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται η Υπηρεσία για μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και υπολογιστών κατά την επίσκεψη στις εν λόγω ιστοσελίδες, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο αναφέρει πως για το ξεμπλοκάρισμα του υπολογιστή απαιτείται η πληρωμή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash).

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Κατά τη

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο

Eκκένωση αυτή την ώρα στο Εφετείο Αθηνών μετά από τηλεφώνημα

Κυριακάτικες εξερευνήσεις στο εργοστάσιο του Φωταερίου


Ολοι γνωρίζουν πια την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Σε σημείο ώστε ο πολιτιστικός πολυχώρος της πόλης να έχει επισκιάσει το παρελθόν που τον φιλοξενεί: το μεγάλο εργοστάσιο Φωταερίου, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα εκεί, με τις εγκαταστάσεις, τις σωληνώσεις και τα μηχανήματα μιας άλλης εποχής της Αθήνας.

Αυτή την πλευρά της Τεχνόπολης θα μπορούν στο εξής να ανακαλύψουν πρώτα τα παιδιά, μέσα από ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προάγγελο - ή οιωνό, όπως προτιμούν να λένε οι εμπνευστές του - της λειτουργίας, τον ερχόμενο Νοέμβριο, σε αυτό τον ίδιο χώρο του βιομηχανικού μουσείου του Γκαζιού.

«Στόχος είναι να μετατρέψουμε την Τεχνόπολη και σε σημαντικό μουσειακό χώρο, πέρα από πολιτιστικό, που ήταν ως σήμερα» αναφέρει η κυρία Μόνικα Κασάνη, υπεύθυνη επικοινωνίας της

Στο 90% η ίαση των παιδιών με λευχαιμία


Επιτέλους μια πραγματικά καλή είδηση: τα παιδιά που πάσχουν από την πιο συχνή μορφή λευχαιμίας έχουν πλέον 90% πιθανότητες να γίνουν καλά.

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανέλυσαν τα διαθέσιμα στοιχεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης των παιδιών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία αυξήθηκε από το 84% που ήταν το 1990 στο 90% το 2005.

Η πενταετής επιβίωση αποτελεί το ορόσημο της Ογκολογίας, διότι σηματοδοτεί την ίαση. Και αυτό, διότι ελάχιστοι θάνατοι από καρκίνο καταγράφονται μετά τα πρώτα 5 χρόνια από τη διάγνωση.

«Η είδηση είναι πραγματικά καλή, διότι μιλάμε για μία νόσο η οποία ήταν ανίατη πριν από 50

Ζητούνται Έλληνες ταξιτζήδες στη Μελβούρνη!

Προσπάθειες να «εισαχθούν» στη Μελβούρνη 1.000 οδηγοί ταξί από την Ελλάδα καταβάλλουν Έλληνες ιδιοκτήτες ταξί της αυστραλιανής πόλης.

«Έχουμε μεγάλη έλλειψη οδηγών ταξί» λέει ο Ηρακλής Κατσιαμπάνης της εταιρίας TaxiLink, η οποία διαθέτει 150 αυτοκίνητα και όπως λέει «τα περισσότερα δεν κυκλοφορούν λόγω έλλειψης οδηγών». Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και άλλες εταιρίες ταξί πολλές από τις οποίες ελέγχονται από Έλληνες, όπως η

«Είναι γελασμένοι οι Γερμανοί αν νομίζουν ότι θα παραγραφούν οι οφειλές τους»

Για τα οξύμωρα που συμβαίνουν την Ελλάδα μίλησε ο Μανώλης Γλέζος καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1. Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν μπορεί από τη μία να αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων και από την άλλη να μειώνονται οι μισθοί. Αυτά είναι πράγματα που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους.

Στη συνέχεια έθιξε το θέμα της μη προβολής των ελληνικών προϊόντων στις ελληνικές πρεσβείες στο

Κίνηση 136


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ-ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 
Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
( Κ.Ε.Υ.Α. Δ’ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, η δημόσια παρουσίαση της Κοινωνικής – Συνεταιριστικής Εταιρείας Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δ’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την εξαγορά, από συνεταιρισμούς πολιτών, του 40% και του management της Ε.Υ.Α.Θ., που πωλείται από το Δημόσιο.

Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία με την Δ’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της, Δημήτρης Κανάκης, εξέφρασε την βούλησή του καθώς και την πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας να στηρίξει, με τα μέσα που διαθέτει, και να συμμετάσχει τόσο στις δράσεις του Συνεταιρισμού όσο και στην επιτυχία του εγχειρήματος της

Μάσκες σώματος για την κυτταρίτιδα

Εάν θέλεις να δώσεις μια έξτρα ώθηση κατά της κυτταρίτιδας, oι μάσκες σώματος με άργιλο ή φύκια αποτελούν μια εξαιρετική θεραπεία και θα ήταν σκόπιμο να τις συμπεριλάβεις στην φροντίδα του σώματός σου.

Ο άργιλος είναι αποιδηματικός τραβάει τοξίνες και υγρά και κάνει αναμετάλλωση του δέρματος. Αυτό βοηθά πολύ γρήγορα την όψη της κυτταρίτιδας. Βελτιώνοντας δε την μικροκυκλοφορία, καταπολεμάς ένα από τα αίτια της δημιουργίας της. Η χρήση του είναι πολύ απλή.

Φτιάχνεις μια μάσκα με άργιλο που μπορείς να βρεις εύκολα στα φαρμακεία και στα καταστήματα

Στον εισαγγελέα εφετών στέλνει η Βουλή, Βελόπουλο - Κούβελο – Δρούτσα


Στον εισαγγελέα εφετών θα οδηγηθούν τελικά μετά από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, ο Ισίδωρος Κούβελος, ο Κυριάκος Βελόπουλος, και ο Κωνσταντίνος Δρούτσας, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».

Μετά από την έρευνα της επιτροπής, διαπιστώθηκε πως τρεις από τις συνολικά 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που ελέγχθησαν από τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, πρέπει να μεταβιβαστούν στον εισαγγελέα.

Οι δηλώσεις αυτές αφορούν τους Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο και τον τέως ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνο

Στο νέο μνημόνιο η Τρόικα ζητά από το Δημόσιο να σταματήσει να είναι «μπαταχτσής»


Στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του αποφάσισε να προχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο μετά από πολλά χρόνια που χρωστά σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Το συνολικό ποσό των χρεών του Δημοσίου προς τρίτους ανέρχεται σε περίπου 6 δισ. ευρώ και μέχρι σήμερα ανέβαλε την όλη διαδικασία με το σκεπτικό ότι τα ταμεία είναι άδεια. Πλέον όμως, η Τρόικα ζητά και μέσω του νέου μνημονίου το Δημοσίου να σταματήσει να είναι «μπαταχτσής» και να προχωρήσει στην άμεση αποπληρωμή των χρεών που έχει σε τρίτα πρόσωπα.

Όλοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης, περιλαμβανομένων και των υπουργείων, θα συμπληρώσουν και θα αποστείλουν μέχρι την 30η Μαρτίου 2012 στο Γενικό Λογιστήριο του

Επιστήμονες θα κλωνοποιήσουν μαμούθ!

Αν μπορούσαμε να μπούμε στη μηχανή του χρόνου, κάποιοι σίγουρα θα είχαν περιέργεια να δουν πως ήταν τα προϊστορικά πλάσματα αυτού του κόσμου.

Μηχανή δεν θα χρειαστούμε.

Ρώσοι και Νοτιοκορεάτες επιστήμονες συνεργάζονται για να φέρουν και πάλι στον κόσμο ένα μαμούθ!

Η ομάδα έχει στόχο να «βγάλει από την κατάψυξη» τα λείψανα των

Απέχουν αύριο και μεθαύριο οι δικηγόροι

Σε 48ωρη αποχή προχωρούν από αύριο Πέμπτη οι δικηγόροι όλης της χώρας, έπειτα από απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων. Την Παρασκευή προγραμματίζεται και