www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Διακόπτουν οι προμηθευτές τις παραδόσεις στα νοσοκομεία έως τις 12/3


Διακόπτουν έως τις 12 Μαρτίου την παράδοση υλικών σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ οι ενώσεις όλων των προμηθευτών υγειονομικών υλικών.

«Ελπίζουμε ότι θα εξευρεθεί λύση στα προβλήματα και θα εξαιρεθούν τα ομόλογά μας από τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης. Σε διαφορετική περίπτωση εξουσιοδοτούνται τα ΔΣ των Συλλόγων να κηρύξουν την συνέχιση των αναστολών και να

Επίθεση Γ. Καρατζαφέρη στις εταιρείες δημοσκοπήσεων


Επικρίσεις κατά των εταιρειών μετρήσεων και δημοσκοπήσεων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγορώντας τις ότι «παίζουν παιχνίδια με τη δύναμη των αγοραστών των εφημερίδων».

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «υπάρχει μια εταιρεία ελέγχου των τηλεοπτικών προγραμμάτων που ελέγχει την κατάσταση και βγάζει

Λ. Κατσέλη: Επώδυνοι και παράλογοι οι όροι του νέου μνημονίου


Παράλογους χαρακτηρίζει τους όρους που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα για το δεύτερο δάνειο των 130 δισ. ευρώ η Λούκα Κατσέλη, με άρθρο της στη γαλλική εφημερίδα Liberation.

«Οι όροι του μνημονίου, στερούνται κάθε οικονομικής και πολιτικής λογικής, αποσταθεροποιούν την οικονομία, την κοινωνία, την πολιτική και υπονομεύουν τη δημοκρατία», υποστηρίζει η ανεξάρτητη βουλευτής, προσθέτοντας ότι οι ρήτρες της συμφωνίας όχι μόνο επώδυνες για το σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά επιβαρύνουν επικίνδυνα την ύφεση και αυξάνουν την ανεργία.

Η κ. Κατσέλη επισημαίνει ότι η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, ακόμα και μετά την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους, με συνέπεια η μείωση του δημόσιου

Απεργία των φαρμακοποιών στις 8 - 9 Μαρτίου


Την πραγματοποίηση 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας σε όλη την χώρα την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 και 9 Μαρτίου αποφάσισε το δ.σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Όπως ανακοινώθηκε, οι φαρμακοποιοί λένε «όχι» στην υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης, ζητούν άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των φαρμακείων και άμεση αντιμετώπιση των «τεράστιων ελλείψεων φαρμάκων» και, τέλος, απαιτούν άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλομένων των ασφαλιστικών

Αύξηση των αντικειμενικών αξιών και φοροκαταιγίδα στα ακίνητα

Μεγάλες φοροεπιβαρύνσεις αναμένεται να προκαλέσει η επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών τιμών, από τον Ιούνιο, προκειμένου να συγκλίνουν με τις εμπορικές. Η αύξηση θα συμπαρασύρει προς τα πάνω συνολικά 20 φόρους και τέλη.


Kύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι μόνο στην Αττική υπάρχει μια μέση απόκλιση αντικειμενικών- αγοραίων τιμών της τάξεως του 40%, που ωστόσο ξεπερνά ακόμη και το 100% σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές είναι πολύ χαμηλές (έχουν να αναπροσαρμοστούν από το 2007) με συνέπεια η εξίσωσή τους να συμπαρασύρει ανοδικά 20 φόρους και τέλη που συνδέονται με τη φορολόγηση ακινήτων.

Οπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», σε μια περιοχή όπως η Αγία Παρασκευή, η διαφορά μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών αξιών ανέρχεται σήμερα σε 36,5%. Αν κάποιος αγοράσει εκεί

Θεσσαλονίκη: Έως την Καλαμαριά θα φτάσει το Μετρό το 2017


Το 2017 εκτιμάται ότι θα φτάσει στην Καλαμαριά το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργασίες επέκτασης του δικτύου προς την συγκεκριμένη περιοχή αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο, με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης της κατασκευής τούς 60 μήνες.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, προσθέτοντας ότι με το έργο αυτό, επιτυγχάνεται και η διάνοιξη της επέκτασης της οδού Πόντου κατά το 1/3, αφού η Αττικό Μετρό Α.Ε. θα καταβάλει τις αποζημιώσεις για το τμήμα της οδού, που αφορούν στα έργα του μετρό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη προετοιμάζονται μελετητικά οι επεκτάσεις προς

Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» η Ελ. Κουντουρά


Στο κίνημα του Πάνου Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες» προσχώρησε η ανεξάρτητη βουλευτής Έλενα Κουντουρά, που διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αφότου καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο.

Ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε την προσχώρηση της κ. Κουντουρά με ανάρτηση στο λογαριασμό

ΗΣΑΠ: Αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Πειραιάς - Ομόνοια


Ακινητοποιημένος για περίπου 20 λεπτά παρέμεινε λίγο πριν από τις 4:30 το απόγευμα ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, στο τμήμα από Ομόνοια μέχρι Πειραιά, λόγω τεχνικής βλάβης.

Όπως έγινε γνωστό παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα της σηματοδότησης το οποίο δεν είχε σχέση με την κακοκαιρία που επικρατεί σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναγκάστηκαν να ακινητοποιήσουν όλους τους

Νέοι διαγωνισμοί για έρευνες υδρογονανθράκων τον Ιούλιο


Νέοι διαγωνισμοί για έρευνες υδρογονανθράκων σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αχαΐα και πιθανώς στην Κρήτη θα προκηρυχθούν τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος χαρακτήρισε πέραν πάσης προσδοκίας την ανταπόκριση των εταιρειών στον διαγωνισμό για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία έληξε την Παρασκευή, οπότε κατατέθηκαν συνολικά οκτώ προσφορές. Η αξιολόγηση και οι διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο

Μεταβάλλεται ο χαρακτήρας του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά

Προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες μαζί με τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό θα δοθεί το προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά.


Αυτό αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, σε εκδήλωση ενημέρωσης κατά του ντόπινγκ, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Στο κέντρο του Αγίου Κοσμά προπονούνται οι περισσότεροι αθλητές ολυμπιακών αθλημάτων, που

Χαλάζι στην Αθήνα


Ισχυρή κατά τόπους χαλαζόπτωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 15.00 στο κέντρο της Αθήνας και αρκετά προάστια.

Σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου δρόμοι και πλατείες καλύφθηκαν από το χαλάζι.

Υπενθυμίζεται ότι με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειοδυτικές, δυτικές και νότιες

Χάρρυ Κλυνν σε Μπουτάρη: «Να αλλάξετε το όνομά σας σε Σιχτιρ Χαϊβάν Πασσά»

Με αφορμή την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προς το δημοτικό συμβούλιο για την αναγραφή στις πινακίδες των κεντρικών δρόμων της Θεσσαλονίκης και των παλαιών τουρκικών ονομασιών κάτω από τις σημερινές τους, ο γνωστός ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν έκανε τις δικές του… αντιπροτάσεις!


Ο γνωστός ηθοποιός έγραψε στο προσωπικό του blog μια σειρά…προτάσεων για τη μετονομασία των

Δεν αποκλείει τρίτο πακέτο βοήθειας ο Αυστριακός καγκελάριος


Δεν αποκλείει ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας τα επόμενα χρόνια, «παρόλο που ακόμα αγωνίζεται να εξασφαλίσει την έγκριση του δεύτερου προγράμματος».

Τα παραπάνω δημοσιεύει η διαδικτυακή πύλη για ευρωπαϊκά θέματα eurobserver.com, επικαλούμενη συνέντευξη του Φάιμαν στην εφημερίδα Oesterreich. «Δεν θα εμπιστευόμουν κάποιον που υποστηρίζει ότι το τωρινό επίπεδο

Τα δέντρα που επέζησαν της τελευταίας Εποχής των Πάγων


Η τελευταία Εποχή των Πάγων έπληξε ανελέητα τη Γηραιά Ήπειρο. Κατά την κορύφωσή της, πριν από περίπου 20.000 χρόνια, παγετώνες πάχους έως και τριών χιλιομέτρων κάλυψαν τεράστιες εκτάσεις στη Σκανδιναβία, τη Γερμανία, την Πολωνία και άλλες χώρες.

Οι περισσότεροι επιστήμονες πίστευαν έως σήμερα ότι - ειδικά στη Σκανδιναβία- ο πάγος αφάνισε όλα τα δέντρα και πως τα σημερινά δέντρα κατάγονται από είδη που μετανάστευσαν από την ανατολική και νότια Ευρώπη προς το Βορρά πριν από 9.000 χρόνια. Νέα ευρήματα ωστόσο καταρρίπτουν αυτή τη θεωρία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης ανέλυσαν το DNA σημερινών κωνοφόρων και διαπίστωσαν ότι δέντρα όπως το πεύκο και το έλατο κατάφεραν να επιβιώσουν παρά τις ακραίες

Γ. Καρατζαφέρης: Ερχονται πολύ σκληρότερα μέτρα


«Πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός αυτά τα οποία προσπαθούν να αποκρύψουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. Αυτά τα οποία έρχονται τον Ιούνιο, μπροστά στα μέτρα τα οποία επάρθησαν αυτές τις ημέρες, θα μοιάζουν με "γροθιά" του Κάσιους Κλέι, σε σύγκριση με ένα γυναικείο "χάδι"», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι επειδή «γνωρίζουν τους βανδαλισμούς που

Νεκρός ο πλοίαρχος του σκάφους που βυθίστηκε στην Ελευσίνα


Νεκρός ανασύρθηκε ο 48χρονος πλοίαρχος του εφοδιαστικού σκάφους, το οποίο βυθίστηκε το πρωί στην Ελευσίνα. Τον άτυχο ναυτικό ανέσυραν άνδρες του τμήματος υποβρυχίων αποστολών από το βυθισμένο πλοίο όπου είχε εγκλωβιστεί.

Το σκάφος διέθετε 11μελές πλήρωμα και ήταν φορτωμένο με 1.800 τόνους μαζούτ και 253 τόνους πετρέλαιο κίνησης.

Ενα από τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Θριάσιο νοσοκομείο,

Χρ. Παπουτσής: «Όχι» σε ένα μόρφωμα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Την κάθετη διαφωνία του με τα σενάρια συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών, εξέφρασε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής. «Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μετάλλαξη ή έχει δώσει την αίσθηση ότι έχει υποστεί μετάλλαξη», δήλωσε ο πρώην υπουργός στο ρ/σ Real FM και διευκρίνισε ότι η δική του πλατφόρμα είναι κεντροαριστερή και δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ, γι αυτό λέει «όχι» σε ένα μόρφωμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

«Πιστεύω στην επιστροφή στις ιδεολογικές και πολιτικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ και αντιμάχομαι εκείνους που επιχειρούν το ξερίζωμα του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική ζωή

Πανελλαδική κινητοποίηση από τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια την Τρίτη


Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν από αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών καταγγέλλοντας απόπειρα κατάργησης της συλλογικής τους σύμβασης από τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων.

Το σωματείο εργαζομένων στα φροντιστήρια ιδιωτικών εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 11.00 έξω από τα γραφεία των εργοδοτικών οργανώσεων του κλάδου (Palso), με αίτημα την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα

Στις 31 Μαρτίου η Ώρα της Γης 2012


Σε δυναμική συμμετοχή στη δράση «Η Ώρα της Γης» καλεί το WWF Ελλάς το Σάββατο 31 Μαρτίου.

Στις 20.30 οι πολίτες καλούνται να δώσουν το «παρών» στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα.

Επιπλέον, καλούνται να μοιραστούν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον στο www.facebook.com/WWFGreece, με το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…» .

Πώς μπορείτε να πάρετε μέρος στη φετινή Ώρα της Γης
Επισκεφτείτε την σελίδα του WWF Ελλάς στο facebook και στείλτε το δικό σας μήνυμα αρχίζοντας με τη φράση «Μπορούμε να σώσουμε….». Το

Προσφυγή ΓΣΕΕ στο ΣτΕ για τα εργασιακά


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία τέθηκαν σε ισχύ σειρά μέτρων για τα εργασιακά, σε εφαρμογή των δεσμεύσεων της νέας δανειακής σύμβασης, θα καταθέσει άμεσα η ΓΣΕΕ.


Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, οι επιπτώσεις των μέτρων αποτυπώνονται στη βίαιη υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων, οι οποίοι, μετά την πρωτοφανή δραματική μείωση και αυτών ακόμη των κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οδηγούνται απροκάλυπτα στην ατομική διαπραγμάτευση με τον

Ενοικιάσεις οχημάτων: Σε 10 εταιρείες το 70% της αγοράς


Υψηλό βαθμό συγκέντρωσης παρουσιάζει η αγορά των ενοικιάσεων αυτοκινήτων, λόγω της κυριαρχίας λίγων εταιρειών που εκπροσωπούν διεθνή εμπορικά σήματα, ενώ έντονη είναι και η γεωγραφική συγκέντρωση που επικεντρώνεται σε τουριστικές περιοχές, όπως αναφέρει η ΙCAP σε κλαδική μελέτη.

Οι δέκα μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου καλύπτουν από κοινού το 70% περίπου της συνολικής αγοράς ενοικιάσεων αυτοκινήτων ενώ οι μακροχρόνιες μισθώσεις αντιπροσωπεύουν το 77% της αγοράς. Ο σημαντικότερος προσδιοριστικός παράγοντας της ζήτησης για μακροχρόνιες μισθώσεις είναι η διάδοση του θεσμού του εταιρικού αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με την τάση του outsourcing

Ελπίδες για νέες θεραπείες για χρόνιες ηπατικές παθήσεις


Ελπίδες για νέες θεραπείες σχετικά με τις χρόνιες παθήσεις του ήπατος, όπως η κίρρωση του ήπατος και η ηπατίτιδα, δημιουργεί μια νέα ανακάλυψη στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής.

Βρετανοί και άλλοι Ευρωπαίοι επιστήμονες κατάφεραν να ρίξουν φως στις κυτταρικές διαδικασίες μέσω των οποίων το ήπαρ είναι δυνατό να αποκαταστήσει μόνο του τις βλάβες του.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Στιούαρτ Φορμπς και τον δρα Λιουκ Μπούλτερ του Κέντρου Αναγεννητικής Ιατρικής του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «Nature Medicine», ανακάλυψαν μια τεχνική για να αυξάνουν την παραγωγή των ζωτικών εκείνων κυττάρων που επιτρέπουν την αποκατάσταση (αναγέννηση) του κατεστραμμένου ηπατικού ιστού. Η νέα μέθοδος χρησιμοποιεί την ενεργοποίηση

Προσφυγή Energa και Hellas Power για άρση δέσμευσης


Την άρση της δέσμευσης των λογαριασμών τους ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών οι εταιρείες Energa και Hellas Power και η υπόθεση θα συζητηθεί εντός του Μαρτίου.

Οι εταιρείες θεωρούν ως κεντρικό ζήτημα για την εξέλιξη της υπόθεσης την αποδέσμευση των λογαριασμών,

Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί με νέους όρους


«Ο πολίτης θα μας πει πώς θέλει να κυβερνηθεί η χώρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί ενδεχόμενης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μετά τις εκλογές.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και ότι όλοι έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Όπως είπε, το αποφασιστικό δικαίωμα το έχει ο πολίτης, ωστόσο τόνισε ότι «η χώρα πρέπει να μείνει ευρωπαϊκή και να σωθεί...όλα τα άλλα είναι περιπέτειες με απρόβλεπτες και δραματικές επιπτώσεις».

«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που διατυπώνουν μία υπεύθυνη πρόταση, μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα, μία λύση για τον τόπο η οποία είναι επώδυνη, αλλά είναι συγκεκριμένη, εφικτή και

Τι λέει το Μνημόνιο - Φεβρουάριος 2012



ΕΛΛΑΣ

Μνημόνιο Συνεννόησης

στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής

9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Οι εκταμιεύσεις της χρηματοδοτικής ενίσχυσης προς την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο

Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) υπόκεινται σε τριμηνιαίες αξιολογήσεις των όρων

καθ'όλη την διάρκεια της συμφωνίας. Η αποδέσμευση των δόσεων βασίζεται πάνω στην τήρηση

κριτηρίων ποσοτικής απόδοσης και σε μία θετική αξιολόγηση της προόδου η οποία

πραγματοποιήται σε σχέση με τα κριτήρια πολιτικής της Απόφασης του Συμβουλίου 2011/734/ΕΕ

της 12ης Ιουλίου 2011 (όπως έχει τροποποιηθεί - εφ'εξής καλούμενη "Απόφαση του

Συμβουλίου"), το μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής (ΜΟΧΠ) και το παρόν

Υπό κατάληψη ο Οίκος Ναύτου


Σε κατάληψη του κτηρίου του Οίκου Ναύτου προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένταξη του Οίκου από 01/04/2012, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σε ψήφισμα τους οι εργαζόμενοι ζητούν τη συνέχιση της ανεξάρτητης λειτουργίας του ιατροφαρμακευτικού φορέα. Αναφέρουν ότι η ναυτική οικογένεια χάνει τον ασφαλιστικό φορέα που της παρείχε κατά αποκλειστικότητα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδότηση ανεργίας και πρόνοιας.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Γκιουλάκης Στέργιος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο πρόχειρο και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία διάταξη που να λέει ότι διασφαλίζονται στο

Άννα Διαμαντοπούλου: Αντέδρασα εν θερμώ με τους μαθητές που μούντζωσαν, λάθος!


«Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά μετο πρόσφατο περιστατικό στα Γιάννενα, όπου κατά την παρέλαση, μαθητές μούντζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων. 

Η κ. Διαμαντοπούλου ευρισκόμενη στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθητικής Εταιρείας στο

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των αποδείξεων για την έκπτωση φόρου

Όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συνυποβάλλουν με τη δήλωσή τους αποδείξεις δαπάνης του ενός τετάρτου του εισοδήματός τους, με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ.

Έκπτωση φόρου δεν θα υπάρχει για όσους συγκεντρώσουν περισσότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις, αλλά μόνο… πέναλτι φόρου αν λείπουν αποδείξεις!


Σύμφωνα με την «Real News», φορολογούμενος με εισόδημα 20.000 ευρώ πρέπει να υποβάλει αποδείξεις 5.000 ευρώ, στα 40.000 ευρώ αποδείξεις 10.000 ευρώ, αλλά στα 70.000 ευρώ περιορίζονται σε 15.000

Ο Μάκης Βορίδης απειλεί τον Καρατζαφέρη με μήνυση

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλεί εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, στην περίπτωση που συνεχίσει να αφήνει αιχμές για σχέσεις του με μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», ο κ. Βορίδης δήλωσε: 

«Εάν έχει να πει κάποιος κάτι συγκεκριμένο να το πει. Όχι κουβέντες έτσι στον αέρα, διότι εν συνεχεία ο καθένας φέρει και το βάρος των λεγομένων του και οι συνέπειες από ένα σημείο και μετά

«Κούρεμα» και στις εισαγωγές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Τους μισούς φοιτητές σε σχέση με πέρσι ζητούν να απορροφήσουν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, με το επιχείρημα ότι τα κονδύλια για τα ΑΕΙ έχουν μειωθεί δραματικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος». Όπως υποστηρίζουν, εάν οι προτάσεις τους δεν εισακουστούν, θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα των σπουδών

Οι διοικήσεις των ΑΕΙ - ΤΕΙ έχουν αρχίσει να στέλνουν τις προτάσεις τους προς το υπουργείο Παιδείας για τον φετινό αριθμό των εισακτέων και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας ζητούν να απορροφήσουν τους μίσους φοιτητές σε σχέση με πέρσι.

Τόσο οι πρυτάνεις όσο και οι πρόεδροι των ΤΕΙ προτρέπουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να εισακούσει τις εισηγήσεις τους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση υποστηρίζουν ότι θα υπάρξουν

Δωρεάν εξετάσεις ανήμερα την Ημέρα της Γυναίκας

Με ένα ευρύ φάσμα δωρεάν ιατρικών επισκέψεων και τη διοργάνωση ειδικής ενημερωτικής – επιστημονικής ημερίδας, το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν συμμετέχει την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Όσες γυναίκες επιθυμούν μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε 12 βασικές ειδικότητες στα τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου, από 10:00-16:00.

Τα Εξωτερικά Ιατρεία που θα υποδέχονται επισκέπτριες για δωρεάν έλεγχο είναι:

Κέντρο Γενικής Γυναικολογίας

Απεργούν σήμερα και αύριο οι δικηγόροι


Σε 48ωρη πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν σήμερα και αύριο οι δικηγόροι, ενώ αποχή έχουν εξαγγείλει και για τις 15 και 16 Μαρτίου.

Εχει προαναγγελθεί επίσης η διενέργεια συμβολικού αποκλεισμού του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 16 Μαρτίου και η διοργάνωση επιστημονικής ενημερωτικής ημερίδας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών καθηγητών και λοιπών

Ο καιρός στις 05.03.2012


Συννεφιά σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές αρχικά στα δυτικά, με σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα κεντρικά και νότια, περιμένουμε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 16 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς έως μέτριοι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς από το μεσημέρι και μετά τοπικά στο Κρητικό. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα