www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Χρ. Παπουτσής: «Όχι» σε ένα μόρφωμα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Την κάθετη διαφωνία του με τα σενάρια συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών, εξέφρασε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής. «Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μετάλλαξη ή έχει δώσει την αίσθηση ότι έχει υποστεί μετάλλαξη», δήλωσε ο πρώην υπουργός στο ρ/σ Real FM και διευκρίνισε ότι η δική του πλατφόρμα είναι κεντροαριστερή και δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ, γι αυτό λέει «όχι» σε ένα μόρφωμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

«Πιστεύω στην επιστροφή στις ιδεολογικές και πολιτικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ και αντιμάχομαι εκείνους που επιχειρούν το ξερίζωμα του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική ζωή
του τόπου» ανέφερε και υποστήριξε πως «υπάρχει διακριτή πολιτική γραμμή από τη ΝΔ».

Εκφράζοντας ανοικτά τη διαφωνία του με την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου για στήριξη του Αντώνη Σαμαρά την επομένη των εκλογών σε περίπτωση που η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα και δεν υπάρχει αυτοδυναμία, ο κ. Παπουτσής σχολίασε: «Να πάμε στον κόσμο δηλαδή να ζητάμε ψήφο για να κάνουμε τον Σαμαρά Πρωθυπουργό; Να απαντήσει ο Σαμαράς τι θα γίνει αν ανατραπούν οι δημοσκοπήσεις και είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Είναι δυο διαφορετικές πολιτικές με διαφορετικές επιλογές. Δεν μιλάμε για ένα νέο μόρφωμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τις αρχές και τις αξίες και την προσφορά τους στον τόπο. Με λάθη, αδυναμίες αλλά και με τις δικές τους αξίες», παρατήρησε.

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για τα σενάρια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μετά τις εκλογές: «Θέλουν να επισημοποιήσουν την "παράνομη σχέση" τους με την "κουμπαριά" της τρόικας και την ευλογία των ντόπιων κατεστημένων "πεθερικών"», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, συμπληρώνοντας με νόημα πως αν τελικά «ο λαός προσέλθει στο "μυστήριο", είναι μιας άλλης τάξεως θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: