www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αθήνα: Επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας αριστερών οργανώσεων

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια πορείας αριστερών οργανώσεων.
Ομάδα αγνώστων ατόμων που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας προς τη Βουλή επιτέθηκε σε υποκαταστήματα Τραπεζών και έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στα Προπύλαια.

Αργότερα πέταξε πέτρες σε διμοιρία ΜΑΤ που βρίσκονταν στη

Apple: «Την αυριανή μέρα δεν θα την ξεχάσετε ποτέ»

Μία μυστηριώδης ανακοίνωση για την αξέχαστη ημέρα καλύπτει την πρώτη σελίδα του ιστότοπου της Apple δίνοντας αφορμή σε σενάρια για τις επόμενες κινήσεις.

Στη σελίδα υπάρχουν τέσσερα ρολόγια με την ώρα για τη Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Τόκιο που δείχνουν τις τρεις το μεσημέρι ώρα Γκρίνουιτς (πέντε στην Αθήνα).

«Αύριο είναι άλλη μία ημέρα, που δεν θα ξεχάσετε ποτέ» αναφέρει η σελίδα και καλεί τους χρήστες να κοιτάξουν αύριο (την Τρίτη) προσθέτοντας στο μυστήριο.

Είναι πολύ πιθανό, αναφέρει το Apple Insider, ότι θα εγκαινιαστεί υπηρεσία streaming για το

Ρωσικό Άγημα άπέδωσε τιμές και παρήλασε στις Σπέτσες την 28 Οκτ 2010, το γνώριζες ;

Γνωρίζατε ότι την 28η Οκτωβρίου, Ρωσικό Άγημα ήταν παρόν στις Σπέτσες;


Παρευρέθη στην Δοξολογία και μετά παρήλασε στην πόλη.



Σκοπός η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ για την συμβολή της στην Νίκη στον Β.Παγκόσμιο

Ο καιρός στις 16.11.2010

΄Αστατο καιρό στο Αιγαίο και την Εύβοια με βροχές και τοπικές καταιγίδες και καλό καιρό στα ηπειρωτικά περιμένουμε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι με εξαίρεση το Κρητικό που θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί στα ανατολικά του νομού περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν

Οι Έλληνες γιατροί εμφυτεύουν βλαστοκύτταρα στο μυοκάρδιο

΄Ενα βήμα μετά την εμφύτευση βλαστοκυττάρων στον καρδιακό μυ για να αντιμετωπίσουν την καρδιακή ανεπάρκεια, προχωρούν Ελληνες γιατροί.

Εχουν ήδη ξεκινήσει πειραματικές εργασίες, στο Αττικό νοσοκομείο, όπου οι επιστήμονες εμφυτεύουν μιτοχόνδρια στην καρδιά, προκειμένου να δώσουν ζωή σε ασθενείς που υποφέρουν από σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια.

Πρόκειται για τις ομάδες των γιατρών Τομπούλη και Ρόκα, στο Αττικό νοσοκομείο. Ακόμη δεν υπάρχουν ξεκάθαρα αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος, αλλά οι επιστήμονες εκφράζουν την αισιοδοξία τους, τόνισε, σήμερα, ο καθηγητής στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κ. Παπακωνσταντίνου, ενόψει του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργών Θώρακος, Καρδιάς και Αγγείων που θα γίνει 18 με 20 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, που εργάζεται με βλαστοκύτταρα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, τόνισε ότι είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα, αλλά εξήγησε ότι θα πρέπει πρώτα να αποδειχθεί

Ταξίδι στον ΄Αρη χωρίς επιστροφή προτείνουν Αμερικανοί επιστήμονες

Οι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν στον Άρη νωρίτερα και ταχύτερα αν παραιτηθούν από την προοπτική να επιστρέψουν στον μητρικό τους πλανήτη, προτείνουν δύο Αμερικανοί επιστήμονες, ανήσυχοι για το μέλλον της ανθρωπότητας σε περίπτωση μαζικής καταστροφής.

Η αποστολή άνευ επιστροφής δεν θα διέφερε πολύ από τα ταξίδια των πρώτων αποίκων στην Αμερική, οι οποίοι γνώριζαν ότι δεν θα ξανάβλεπαν ποτέ στον Παλαιό Κόσμο, υποστηρίζουν ο Πολ Ντέβις, φυσικός στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, και ο Ντιρκ Σούλτζε-Μάκουτς, γεωλόγος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Η πρότασή τους δημοσιεύεται στο Journal of Cosmology, το οποίο φιλοξενεί στο τελευταίο τεύχος του ακόμα 54 άρθρα για την εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη.

Οι πρώτοι διαπλανητικοί μετανάστες, υπολογίζουν οι δύο επιστήμονες, θα μπορούσαν να αναχωρήσουν σε περίπου δύο δεκαετίες, βασιζόμενοι σε τεχνολογίες που είναι ήδη διαθέσιμες

Κινητή και δορυφορική τηλεφωνία μέσω ενός δορυφόρου

Με επιτυχία εκτοξεύτηκε από το Καζακστάν ο εμπορικός δορυφόρος με τη μεγαλύτερη κεραία που έχει τεθεί ποτέ σε τροχιά. Ο Skyterra-1 θα προσφέρει στην αμερικανική αγορά μια «υβριδική» υπηρεσία που συνδυάζει την κινητή με τη δορυφορική επικοινωνία.

Ο δορυφόρος αποτελεί τμήμα του δικτύου 4G-LTE που υλοποιεί η αμερικανική Lightsquared. Υπό κανονικές συνθήκες, οι τηλεφωνικές κλήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω του δικτύου κινητής, ενώ στην περίπτωση που ο συνδρομητής βρίσκεται σε περιοχή χωρίς κάλυψη οι κλήσεις θα δρομολογούνται μέσω του Skyterra-1.

Για να μπορεί να επικοινωνεί με τα συμβατά υβριδικά τηλέφωνα, ο δορυφόρος θα ξεδιπλώσει στο διάστημα μια κεραία από μεταλλικό πλέγμα, διαμέτρου 22 μέτρων.

Όμως παρά την προηγμένη τεχνολογία. το εγχείρημα της Lightsquared είναι αρκετά ριψοκίνδυνο. Δύο άλλες εταιρείες που προσπάθησαν πρόσφατα να δημιουργήσουν ανάλογα υβριδικά δίκτυα, η Terrestar και η DBSB North America, αναγκάστηκαν τελικά να ζητήσουν προστασία από τους

Μπόικο Μπορίσοφ: «Δεν θα κατασκευαστεί ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης»

Ο διαβαλκανικός αγωγός που θα μετέφερε ρωσικό αργό πετρέλαιο μέσω της Βουλγαρίας στην Ελλάδα δεν θα κατασκευαστεί λόγω ανησυχιών για τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις, δήλωσε στην εφημερίδα 24 Chasa ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας έχει κατ' επανάληψη πει ότι η χώρα του πιθανόν vα εγκατέλειπε την κατασκευή του αγωγού, μήκους 300 χλμ, για περιβαλλοντικούς λόγους και επειδή δεν παρείχε στην χώρα αρκετά οικονομικά οφέλη.

Tην περασμένη εβδομάδα, η Σόφια δεν ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου, με το επιχείρημα ότι η σχετική έκθεση της κοινοπραξίας δεν περιείχε λεπτομέρειες για τις επιπτώσεις

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου

Ένταση στις σχέσεις Αθήνας - Βερολίνου έφεραν οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στην Ευρωζώνη, αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου ότι η Γερμανία σπρώχνει τις περιφερειακές οικονομίες στη χρεοκοπία με τις προτάσεις της για τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού αναδιάρθρωσης χρεών.


Μιλώντας στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Έλληνης πρωθυπουργός άσκησε έντονη κριτική στη Γερμανία για την επιμονή της να επωμισθούν και ιδιώτες το κόστος της αναδιάρθρωσης του χρέους κράτους μέλους της ευρωζώνης.

Εκτίμησε ότι ευθύνεται για την ραγδαία άνοδο των σπρεντ στα ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα και δημιουργει τις συνθήκες για μια "αυτοεκπληρούμενη προφητεία", που αφορά στη χρεοκοπία των

H Ελλάδα θα πρέπει να πάρει πρόσθετα μέτρα το 2011, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ

Την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση μέσα στο 2011, ώστε να τηρηθούν οι στόχοι του μνημονίου επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βικτορ Κονστάνσιο.


Σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο Bloomberg, ο Κονστάσιο, επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να εφαρμόσει νέες πολιτικές που δεν είχαν

«Κλειστό» το κέντρο για τα Ι.Χ. την εβδομάδα του Πολυτεχνείου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας των Ι.Χ. στους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας ανακοίνωσε η αστυνομία, ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου.


Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν ανά ημέρα είναι οι ακόλουθες:

α) Απαγόρευση της στάσης & στάθμευσης των οχημάτων από 06.00΄ ώρα της 15.11.2010 έως την 06.00΄ ώρα της 18.11.2010 και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας από 06.00΄ της 15.11.2010 έως 06.00΄ ώρα της 19.11.2010:

Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Εξαρχείων και της οδού Γ΄Σεπτεμβρίου.

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου, στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο Πεζόδρομοι Τοσίτσα και Πολυτεχνείου. Μπουμπουλίνας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Στουρνάρη και της

Η Μέρκελ επανεξελέγη επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών

Η Άνγκελα Μέρκελ επανεξελέγη σήμερα στην ηγεσία του κόμματος, Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU).


Η Γερμανίδα καγκελάριος κατάφερε να συγκεντρώσει τη θετική ψήφο του 90,4% των 931 μελών του κόμματος κατά το συνέδριο της CDU στην Καρλσρούη. Στην προηγούμενη ψηφοφορία, το 2008, η Μέρκελ είχε συγκεντρώσει ποσοστό 94,83%.

Η 56χρονη Μέρκελ είναι καγκελάριος της Γερμανίας από το 2005 και πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών από το 2000.

Μολονότι η ηγεσία της στο CDU δεν αμφισβητείται αρκετοί εκφράζουν ανησυχίες για τη μείωση της

ΣΕΒ: Ο λαός δεν χαρίστηκε σε κανέναν

Έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να ακούσουν όσα τους είπαν οι πολίτες -και με την ψήφο τους και με την αποχή τους- απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Είδε στο αποτέλεσμα των εκλογών την αποστασιοποίηση των πολιτών από "κάθε προσπάθεια εγκλωβισμού του σε άγονα μέτωπα και αδιέξοδη άρνηση", αλλά και προειδοποίηση προς το πολιτικό σύστημα, ότι απαιτούν περισσότερη ευθύνη, ουσία και σοβαρότητα.

"Με τη στάση του μπροστά στις κάλπες ο λαός μας δεν χαρίστηκε σε κανέναν", επισήμανε ο εκπρόσωπος του

Σκοπιμότητες βλέπουν ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την αναθεώρηση

Δικαιολογία για τα νέα βαρύτατα αντιλαϊκά μέτρα που θα επακολουθήσουν χαρακτήρισε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009. Βρέθηκε η αφορμή για τα προσυμφωνημένα σκληρά μέτρα εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «εν πολλοίς, αυθαίρετη, χρονικά επιλεγμένη και πολιτικά σκόπιμη» την αναθεώρηση. Για αποτύπωση μιας δραματικής πραγματικότητας έκανε λόγο η Δημοκρατική Αριστερά.


Τα νέα μέτρα θα πλήξουν τους εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα για τον ιδιωτικό τομέα δεν χρειάζονται νέα μέτρα γιατί "ούτως ή άλλως οι επιχειρηματίες κάνουν ό,τι θέλουν".

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι "η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές

Σ. Μάνος: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Γράφει ο Στέφανος Μάνος

Η επόμενη μέρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από την ανατροπή του δημοτικού κατεστημένου πολλών δεκαετιών. Μετά από πάρα πολλά χρόνια και οι δύο πόλεις αποκτούν δημάρχους που είναι πραγματικά ακομμάτιστοι. Καμίνη και Μπουτάρη υποστήριξε η ΔΡΑΣΗ ακριβώς επειδή είναι ακομμάτιστοι και ως άνθρωποι της ταιριάζουν.


Οι νέοι δήμαρχοι αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους σε 45 ημέρες. Όπως για τις κυβερνήσεις έτσι και για τους νέους δημάρχους, αυξημένη σημασία έχουν οι πρώτοι 3 μήνες. Στις επόμενες 45 ημέρες ελπίζω ότι οι νέοι δήμαρχοι θα φροντίσουν να κατατοπιστούν τόσο ώστε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα να συναισθανθούμε ότι κάτι άλλαξε στο δήμο. Θα ήθελα δηλαδή, ήδη από την πρώτη εβδομάδα, να αρχίσουν να εφαρμόζονται οι βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος κάθε δήμαρχου. Προϋπόθεση είναι να στρωθούν στη δουλειά οι δήμαρχοι και οι συνεργάτες τους, τώρα αμέσως, ώστε να είναι έτοιμοι την 1η Ιανουαρίου.

Η επομένη μέρα βρίσκει την κυβέρνηση να έχει καθυστερήσει σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η Ελλάδα απέναντι στους πιστωτές της. Όπως έχει ήδη επισημανθεί, τώρα αρχίζουν τα

Facebook: Aναμένεται να παρουσιάσει τη δική του υπηρεσία email

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, το Facebook αναμένεται να παρουσιάσει τη δική του υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία μάλιστα φέρεται να αποκαλεί ανεπίσημα «δολοφόνο του Gmail».

Η νέα υπηρεσία, που θα προσφέρει διευθύνσεις με κατάληξη @facebook, θα μπορούσε να είναι η φυσική εξέλιξη της επικοινωνίας για το κοινωνικό δίκτυο των 500 εκατομμυρίων χρηστών.

Σύμφωνα με το δημοφιλές ιστολόγιο τεχνολογίας TechCrunch, η νέα υπηρεσία ονομάζεται Titan, ωστόσο οι εργαζόμενοι του Facebook την ονομάζουν μεταξύ τους «Gmail killer».

Το τελευταίο διάστημα, η έχθρα ανάμεσα στο Facebook και τη Google (ιδιοκτήτρια του Gmail) έχει

Λίγο αλκόολ «σταθεροποιεί» το μπαϊμπάς

Οι άνδρες που καταναλώνουν ένα με δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα μετά την επέμβαση μπαϊπάς τα πηγαίνουν καλύτερα από όσους απέχουν τελείως μετά την εγχείρηση, δείχνει νέα ιταλική μελέτη.
Η κατανάλωση αυτής της μικρής ποσότητας αλκοόλ φαίνεται να μειώνει κατά 25% τις πρόσθετες επεμβάσεις και τα νέα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, διαπίστωσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza.

«Τα οφέλη που προσφέρουν οι μικρές ποσότητες αλκοόλ έχει τεκμηριωθεί στα υγιή άτομα, ωστόσο η ανάλυσή μας δείχνει ότι υπάρχουν οφέλη και στους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μπαϊπάς» δήλωσε στο Reuters ο Δρ Ουμπέρτο Μπενεντέτο.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου Καρδιολογίας που

΄Εκθεση Στέϊτ Ντιπάρτμεντ: Αναφέρεται σε πακέτα-βόμβες, «Σέχτα Επαναστατών» και «Επαναστατικό Αγώνα»

Τα πακέτα βόμβες, αλλά και οι «εγχώριες τρομοκρτατικές οργανώσεις» που «γίνονται ολοένα πιο ε
νεργές», είναι οι προσθήκες που αναφέρονται στην έκθεση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα. Πρόκειται για το δελτίο προξενικών και ταξιδιωτικών πληροφοριών του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην έκθεση πάντως επαναλαμβάνεται για άλλη μία φορά ότι «η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να ανησυχεί βαθιά για τον υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων κατα αμερικανών πολιτών και συμφερόντων» και ότι «ως το σημείο εισόδου στη ζώνη Σέγκεν από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, η εκτεταμένη ακτογραμμή και τα πολλά νησιά της Ελλάδας αυξάνουν την πιθανότητα για

«Φίλοι του Κτήματος Τατοΐου» Διοργανώνουν δημόσια εκδήλωση για τη σωτηρία του

Οι Φίλοι του Κτήματος Τατοΐου διοργανώνουν εκδήλωση δημόσιου διαλόγου με θέμα «Τατόι: Μια Πρόκληση Πολιτισμού» και ομιλητή τον Κώστα Σταματόπουλο, ιστορικό, συγγραφέα του έργου «Το Χρονικό του Τατοΐου» και μέλος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στις 7 στο χώρο εκδηλώσεων του δισκοπωλείου Μetropolis (Metropolis Live Stage, Πανεπιστημίου 54 και Εμμ.Μπενάκη, 4ος όροφος) στην Αθήνα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών σε ένα ζήτημα που την αφορά, ώστε να ενισχυθεί η μέχρι τώρα ανεπαρκής προσπάθεια της Πολιτείας να προστατέψει, να αποκαταστήσει και να αξιοποιήσει το Κτήμα και να το αποδώσει στο κοινό ως ένα χώρο αναψυχής

Αλέκα Παπαρήγα: Ο λαός θα δώσει απάντηση στους δρόμους

Ραντεβού στους δρόμους και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις έδωσε, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση και το ΔΝΤ θα είναι ακόμη πιο σκληρά.


"Όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ας σκεφτούν αυτό που είπε σήμερα ο Στρος-Κάν ότι ο ελληνικός λαός αποδέχεται το ΔΝΤ και ότι οι εκλογές ήταν νίκη του ΠΑΣΟΚ", ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε πως "ο λαός θα δώσει την απάντηση του στους επόμενους μήνες".

Επανέλαβε πως το ΚΚΕ θα "συμβάλλει για να συντομευτεί η περίοδος αγανάκτησης από το σπίτι", ενώ υπογράμμισε όσοι "δεν έκατσαν στον καναπέ έστειλαν μήνυμα και θα μπουν πιο φανατικά στον

Μέρκελ: «Κακώς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη»

H Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επιτέθηκε στον προκάτοχό της, το σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ, και στον τότε υπουργό Οικονομικών, Χάνς Άϊχελ, για την απόφασή τους να επιτρέψουν την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Οι σοσιαλδημοκράτες, που βρίσκονται σήμερα στην αντιπολίτευση, έδρασαν επιπόλαια», ανέφερε η Μέρκελ, στη διάρκεια συνεδρίου του συντηρητικού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, στη Καρλσρούη.


"Το 2000 ο Σρέντερ και ο Άϊχελ έσπευσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο ευρώ και αγνόησαν όλα τα σήματα κινδύνου", είπε, μεταξύ άλλων, η καγκελάριος της Γερμανίας.

"Ήταν μια πολιτική απόφαση. Οι πολιτικές αποφάσεις είναι σημαντικές αλλά εκείνοι που αγνοούν τα γεγονότα είναι ανεύθυνοι", πρόσθεσε.

Μιλώντας στο κομματικό ακροατήριο του CDU, η κα.Μέρκελ τόνισε ότι είναι απαραίτητο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταβάλει συντονισμένες προσπάθειες για την αποφυγή μιας νέας κρίσης εμπιστοσύνης, όπως αυτής στην Ελλάδα.

"Τα πάντα διακυβεύονται. Εάν το ευρώ αποτύχει, τότε η Ευρώπη θα αποτύχει", είπε η Μέρκελ απευθυνόμενη προς τους συνέδρους των Χριστιανοδημοκρατών.

"Η ιδέα των ευρωπαϊκών αξιών και της ενότητας θα έχουν αποτύχει. Μια ιδέα που έδωσε ισχύ και

Γ. Παπανδρέου: Ο Σαρκοζί αναγνώρισε την προσπάθεια της Ελλάδας

Την αναγνώριση από την πλευρά του Γάλλου προέδρου της δύσκολης προσπάθειας που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος φέτος, κατά 5,5%-6, μετέφερε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Νικολά Σαρκοζί. Στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας στο G20, ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε στο Νικολά Σαρκοζί πως «η Ευρώπη χρειάζεται μία στιβαρή οικονομική διακυβέρνηση» και όπως σημείωσε υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών για τη θεσμοθέτηση του νέου μηχανισμού στήριξης σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αντίστοιχα με της Ελλάδας.


"Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση με τον πρόεδρο Σαρκοζί και θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την ισχυρή υποστήριξη του ιδίου και του γαλλικού λαού σε όλη αυτή την περίοδο κρίσης για την οικονομία της Ελλάδας, μία στήριξη που συνέβαλε στην δημιουργία του μηχανισμού και

Ο Μίκης Θεοδωράκης προχωρά στην ίδρυση νέου κινήματος

Στην ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, με στόχο την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά, προχωρά ο Μίκης Θεοδωράκης.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τις συναυλίες έργων του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής.

Η εκδήλωση για την ίδρυση του κινήματος έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της 1ης Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ο διάσημος συνθέτης είχε προαναγγείλει την ίδρυσή του, πριν από λίγες ημέρες, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, αν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών ήταν δυσμενές για το κυβερνών

Γ.Πεταλωτής: Προσκλητήριο με νέο πλαίσιο στα πολιτικά κόμματα

Νέο κάλεσμα στα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων απηύθυνε, εκ νέου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον απόηχο των αυτοδοικητικών εκλογών. Ο Γ.Πεταλωτής, εξιδεικεύοντας το προσκλητήριο συμμετοχής που απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε πως όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες θα τεθεί και συγκεκριμένο πλαίσιο.


"Ο λαός με την ψήφο του έδειξε ωριμότητα την οποία πρέπει να εκτιμήσουν και να ακολουθήσουν και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τόνισε ο Γ.Πεταλωτής και επισήμανε ότι "υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης και εθνικής συννενόησης".

Ερωτηθείς, δε, σχετικά με το πώς συνάδει η πρόσκληση της κυβέρνησης για συναίνεση με την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι "δεν

Κλείνουν δύο κρατικά νοσοκομεία!

Στο... κόκκινο βρίσκονται δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία λόγω έλλειψης χρηματοδοτήσεων. Πρόκειται για το «Αρεταίειο» και το «Αιγινήτειο», τα οποία υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας, και εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς η οικονομική κρίση επιδείνωσε την ήδη προβληματική κατάστασή τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν την προοπτική να βάλουν λουκέτο και μάλιστα άμεσα, αφού η επιχορήγηση έχει περιοριστεί κατά 30% από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των περικοπών στα πανεπιστήμια.


Στο «Αιγινήτειο» δεν υπάρχουν χειρουργεία και το πρόβλημα είναι σε μικρότερη κλίμακα. Στο «Αρεταίειο» όμως που είναι εξειδικευμένο νοσοκομείο με εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις, το πρόβλημα έχει φέρει σε αδιέξοδο τη διοίκηση, που βλέπει να συρρικνώνεται το μεγαλύτερο μέρος ιατρικών πράξεων.

Το πανό που κρέμεται εδώ και λίγες μέρες στα κάγκελα του «Αρεταίειου» είναι «αποκαλυπτικό», αλλά δεν φαίνεται να συγκινεί: «Το νοσοκομείο κλείνει λόγω έλλειψης προσωπικού και

΄Ολη η γνώση της Ε.Ε. σε μια βιβλιοθήκη

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από επαναστατικές αλλαγές στην επικοινωνία και την πληροφορία. Με αιχμή την τεχνολογία και τη διαρκώς αυξανόμενη χρήση του Διαδικτύου, αλλάζει η καθημερινότητα όπως τη θεωρούσαμε δεδομένη.


Αλλάζει ο τρόπος που πληροφορούμαστε, εκπαιδευόμαστε, δημοσιεύουμε, εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, ψυχαγωγούμαστε.

Το ψηφιακό περιεχόμενο αποτελεί πλέον βασική συνιστώσα της σύγχρονης κοινωνίας, επηρεάζοντας όλο το φάσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας, αλλά και στοιχείο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Υπάρχει λοιπόν άμεση ανάγκη για αξιόλογο, αξιόπιστο, έγκριτο, ποιοτικό ψηφιακό περιεχόμενο, το οποίο θα διατίθεται ελεύθερα και θα μπορεί να το αναζητήσει και να το ανακτήσει εύκολα οποιοσδήποτε, από οπουδήποτε στο Διαδίκτυο. Ολο και περισσότερο μας απασχολούν θέματα όπως ανοικτή πρόσβαση στη γνώση, πνευματικά δικαιώματα, αποτελέσματα της επιστήμης ως δημόσιο αγαθό, μακροχρόνια διατήρηση περιεχομένου, δια-λειτουργικότητα πληροφοριακών συστημάτων,

Βάλτε υπότιτλους στα βίντεό σας

Ενας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί λατρεύουν το Διαδίκτυο είναι τα εύχρηστα προγράμματά του, που επιτρέπουν στον χρήστη να συνεισφέρει περιεχόμενο.


Ετσι και το «Universal Subtitles» προσφέρεται για όποιον θέλει να πάψει να είναι μόνο θεατής στα αμέτρητα βίντεο που κυκλοφορούν online και ενδιαφέρεται να προσθέσει υπότιτλους στη γλώσσα του, κάνοντάς τα προσβάσιμα σε πολύ περισσότερο κόσμο: ανθρώπους που είτε δεν μιλούν την αρχική γλώσσα του βίντεο είτε έχουν προβλήματα ακοής και χρειάζονται το συνοδευτικό κείμενο.

Το universalsubtitles.org -που χρηματοδοτήθηκε από το Ιδρυμα Mozilla- παρουσιάστηκε πριν από τρεις εβδομάδες από το Ιδρυμα Συμμετοχικής Κουλτούρας (www.pculture.org), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που αναπτύσσει χρήσιμα δωρεάν εργαλεία ανοιχτής πρόσβασης, με στόχο την

Ανάκληση μοτοσικλετών Honda

Την ανάκληση 782 μοτοσικλετών Honda, τύπου WW125EX2 έτσι ώστε εάν χρειάζεται να αντικατασταθεί η θήκη της μπαταρίας και της αντλίας βενζίνης, διέταξε η γενική γραμματεία καταναλωτή.


Πρόκειται για μοντέλα του 2010, στις οποίες υπάρχει περίπτωση η θήκη της μπαταρίας να μαζέψει υγρά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί διαρροή.

Οι ιδιοκτήτες θα ενημερωθούν με επιστολή έτσι ώστε να πάνε τις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη σήραγγα Καλογερικού στις 17 Νοεμβρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν στη σήραγγα Καλογερικού του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη-Καλαμάτα, στις 17 Νοεμβρίου, και στις δύο κατευθύνσεις, προκειμένου να εγκατασταθούν πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων (VWS), έπειτα από απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας.


Συγκεκριμένα, σε κάθε κατεύθυνση της οδού, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, από τις 09:00 ως τις

Συνάντηση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ εν' όψει απεργίας

Συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εν όψει της 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 15 Δεκεμβρίου.


Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της ΓΣΕΕ και θα συζητηθεί ο συντονισμός δράσης των δύο

Κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση Ξενογιαννακοπούλου-Μπαγίς

Χωρίς να γίνουν δηλώσεις ολοκληρώθηκε το γεύμα εργασίας που παρέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στον Τούρκο υπουργό Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς.


Ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. βρέθηκε στην Αθήνα για να λάβει μέρος σε συνέδριο Ελλήνων νέων επιχειρηματιών.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα δόθηκε στη δημοσιότητα

«Ιδιώτες στο μηχανισμό σημαίνει χρεοκοπία»

Η επιμονή της Γερμανίας να ενταχθεί και ο ιδιωτικός τομέας σε έναν ενδεχόμενο μηχανισμό αναδιάρθρωσης χρέους σπρώχνει τις οικονομίες κρατών όπως η Πορτογαλία και η Ολλανδία στη χρεοκοπία, υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι.


Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η στάση του Βερολίνου είναι υπεύθυνη για τις πιέσεις που δέχονται τα ομόλογα των περιφερειακών οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Μπορεί να 'σπάσει πλάτες', μπορεί να οδηγήσει οικονομίες προς τη χρεοκοπία", είπε. Οι αγορές ανέβασαν τα σπρέντ, σαν να επιδιώκουν να επιβεβαιώσουν μια "αυτοεκπληρούμενη προφητεία" για τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ανέφερε.

Ζήτησε από την Ε.Ε. να υιοθετήσει περισσότερο επιθετική πολιτική, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο και νέας κρίσης. "Ο,τι και να κάνει η πολιτική οι αγορές κινούνται πιο γρήγορα και για

Στο 15,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα για το 2009

Νέα μέτρα και ενδεχόμενο επιμήκυνσης των δανείων με τα οποία εξυπηρετείται το χρέος φέρνει πιο κοντά η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat,αναθεωρώντας κατά 11 μονάδες του ΑΕΠ το χρέος και κατά 1,8 μονάδα το έλλειμμα του 2009. Η αναθεώρηση αναμένεται να έχει επιπτώσεις στον προϋπολογισμό του 2010 και του 2011, σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, ενώ το δημόσιο χρέος ενδέχεται να ξεπεράσει το 150% του ΑΕΠ στην περίπτωση που δεν ληφθούν επιπλέον μέτρα, καθιστώντας έτσι δυσχερέστερη την προσπάθεια της χώρας να βγει στις αγορές για δανεισμό.


Το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας διαμορφώθηκε στο 15,4% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος στο 126,8% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις της Eurostat που δόθηκαν

Παραμένουν οι στόχοι του μνημονίου, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν

Οι στόχοι που έχουν τεθεί με το μνημόνιο παραμένουν αμετάβλητοι, υποστήριξε στη σημερινή ενημέρωση τύπου ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέο Αλταφαζ.


Αναφερόμενος στην ιρλανδική κρίση, υποστήριξε ότι η χώρα δεν έχει καταθέσει κανένα αίτημα για υπαγωγή στον μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ιρλανδία θα καταφέρει να περάσει την κρίση χωρίς να χρειαστεί τη βοήθεια της Ε.Ε.

Για την Πορτογαλία, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Δημιουργία μητρώου ακτών προωθεί το ΥΠΕΚΑ

Διαγωνισμό για την κατάρτιση μητρώου των ακτών κολύμβησης της χώρας προκήρυξε η ειδική γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Το έργο, με προϋπολογισμό 1,094 ευρώ, χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη", με στόχο την παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών περίπου 1.400 ακτών σε όλη τη χώρα και την αναγνώριση των πηγών ρύπανσης

Την Τρίτη κυκλοφορούν τα εισιτήρια του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Αύριο θα αρχίσει η διάθεση των εισιτηρίων του κυριακάτικου ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (19:30, ΝΕΤ) για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.


Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας τους φιλάθλους ότι οι τιμές κυμαίνονται από 20 έως 175 ευρώ και τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια που βρίσκονται έξω από τη θύρα 17 του γηπέδου Καραϊσκάκη από τις 10:00 έως τις 18:00. Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και κάθε φίλαθλος μπορεί να προμηθευτεί έως

Βροχή Λεοντιδών για δύο ημέρες

Την πλέον θεαματική «βροχή» διαττόντων, αυτή των Λεοντιδών, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν για ακόμη μία χρονιά οι κάτοικοι της Γης, ανάμεσά τους και οι Έλληνες, με το αποκορύφωμά της να αναμένεται τις νύχτες της 17ης και 18ης Νοεμβρίου. Η καλύτερη στιγμή παρατήρησης θα είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.


Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια» έλκουν την καταγωγή τους από τον κομήτη 55Ρ/Τέμπελ-Τατλ, αλλά επειδή φαίνεται να προέρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Λέοντα, έχουν πάρει το όνομά του.

Η «βροχή» των Λεοντιδών διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες (7 έως 28 Νοεμβρίου), αλλά κορυφώνεται στο διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου.

Ο ρυθμός πτώσης των φωτεινών μετεώρων -που γίνεται με ταχύτητα περίπου 71 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο- υπολογίζεται σε 15 ανά ώρα κατά μέσο όρο. Από ιστορική άποψη, οι Λεοντίδες

Αμφίβολη η αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής

Η ομοιοπαθητική, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, έχει αποτελέσματα λόγω της πεποίθησης του ασθενούς ότι τα φάρμακα που του χορηγούνται θα τον θεραπεύσουν.


Η έρευνα, υπό τον καθηγητή Τζορτζ Λέγουιντ του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό της Βρετανικής Εταιρίας Ρευματολογίας “Rheumatology”, διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που υπέφεραν από αρθρίτιδα και επισκέφτηκαν έναν ομοιοπαθητικό γιατρό αντί για έναν ρευματολόγο, πράγματι είδαν αποτελέσματα καθώς μειώθηκε αισθητά ο πόνος.

Όμως, το ευεργετικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, προέκυψε και στην περίπτωση που ο ασθενής ακολουθούσε την ομοιαπαθητική αλλά και στην περίπτωση που έλαβε ένα εικονικό

Επικίνδυνα εν δυνάμει τα ενεργειακά ροφήματα

Τα ενεργειακά ροφήματα, μπορεί να είναι δημοφιλή κυρίως στη νεολαία και τους αθλητές, όμως, όπως προκύπτει από μελέτη, το καθένα από αυτά ενδέχεται να περιέχει περισσότερη καφεΐνη από ό,τι ένα φλιτζάνι καφέ.


Επιπλέον, η ποσότητα αυτή της καφεϊνης μπορεί σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, όπως είναι το αλκοόλ, να είναι επικίνδυνη.

"Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ένα κοινό ενεργειακό ρόφημα μπορεί να περιέχει μέχρι ένα τέταρτο φλιτζανιού ζάχαρης και περισσότερη καφεϊνη απ΄ό,τι ένα φλυτζάνι δυνατού καφέ", εξηγεί ο Τζον Χίγκινς της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Τέξας, στο Χιούστον, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Mayo Clinic Proceedings.

Η περιεκτικότητα καφεΐνης στα ενεργειακά ροφήματα ποικίλλει: από 70 ως 200 μιλιγκράμ ανά περίπου 450 γραμμάρια. Εν συγκρίσει, ένα φλυτζάνι που περιέχει περίπου 230 γραμμάρια καφέ

Επιστημονική παρέμβαση για τη σωτηρία της σοκολάτας

Η «απελευθέρωση» του γονιδιώματος του κακαόδεντρου θα σώσει τη βιομηχανία σοκολάτας από την κατάρρευση, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, όπως μεταδίδει το BBC.


Η σοκολάτα μπορεί σε λίγα χρόνια να καταστεί πανάκριβη για τον μέσο καταναλωτή λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης της παραγωγής στην Αφρική, των νέων ασθενειών από τις οποίες προσβάλλονται τα κακαόδεντρα και της μη αναπλήρωσης των γερασμένων δένδρων.Σύμφωνα με τον ερευνητή Χάουαρντ Γιάνα-Σαπίρο, μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά εάν δεν υπάρξει "επιστημονική παρέμβαση" στα κακαόδεντρα, ενώ όταν το γονιδίωμα αυτό του κακάο γίνει διαθέσιμο σε όλους, θα έχουμε μια πιο υγιεινή και πιο νόστιμη σοκολάτα.

"Στα τέλη του 2007 έγινε προφανές για μένα ότι δεν θα είχαμε συνεχή παροχή κακάο στο μέλλον εάν δεν είχαμε παρέμβει σε μεγάλη κλίμακα για την εξασφάλιση της αλυσίδας ανεφοδιασμού", δήλωσε

Αντ. Σαμαράς: Δυνατή, ανανεωμένη και υπεύθυνη βγαίνει η ΝΔ

Ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζοντας ότι από αυτή την εκλογική μάχη, το κόμμα του βγαίνει δυνατό, ανανεωμένο και υπεύθυνο.


Δικαιολόγησε τον χαρακτηριστικό “δυνατό” εκτιμώντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει σε πέντε από τις 13 εκλογικές περιφέρειες και ότι η διαφορά του κόμματός του από το ΠΑΣΟΚ θα περιοριστεί στις δύο ποσοστιαίες μονάδες από 10,5 μονάδες που ήταν η διαφορά στις βουλευτικές εκλογές. Επίσης, ο κ. Σαμαράς

Γ. Μπουτάρης: Δεσμεύομαι να είμαι παρών στο κοινό παρόν μας

Για μια ιστορική νίκη της Θεσσαλονίκης η οποία απέδειξε πως η ανεξαρτησία και η δύναμη των πολιτών είναι ισχυρότερες από ποτέ έκανε λόγο ο νέος δήμαρχος της πόλης, Γ. Μπουτάρης.


Όπως ανέφερε "ο αγώνας αυτός δεν εκκολάφθηκε στους κομματικούς διαδρόμους, χτίστηκε απ 'όλους, βήμα βήμα, ιδέα ιδέα".

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως "Ακόμα και τώρα την ώρα που γιορτάζουμε ξέρουμε πως ο δρόμος είναι δύσκολος. Ποτέ δεν ήμουν όμως περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον της πόλης και της ζωής μας, είναι η πρώτη νίκη σε μια σειρά από πολλές που θα ακολουθήσουν, δεσμεύομαι για αυτό".

Ευχαρίστησε τα κόμματα και τους ανθρώπους που τον στήριξαν ενώ σχετικά με όσους δεν τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους τόνισε πως "μπορεί οι αφετηρίες μας να είναι διαφορετικές αλλά

Επανακαταμέτρηση ψήφων ζήτησε ο Κ. Γκιουλέκας

Με επιχείρημα το μεγάλο αριθμό άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων ο υποψήφιος της ΝΔ για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης ζήτησε την επανακαμέτρηση των ψήφων.


Ο Κ. Γκιουλέκας υπολείπεται 330 ψήφων του Γ. Μπουτάρη, που σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώνει το 50,15% των εγκύρων ψηφοδελτίων της 2ης

Έκρηξη σε κατασκευαστική εταιρεία στη Νίκαια

Έκρηξη σε γραφεία κατασκευαστικής εταιρείας σημειώθηκε χθες μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στη Νίκαια.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, η έκρηξη, που πιθανότατα προκλήθηκε από ρίψη κροτίδας, προκάλεσε φθορά στην εξωτερική τζαμαρία των γραφείων.

Στο σημείο έσπευσαν και πραγματοποιούν έρευνα άνδρες του

Συλλαλητήρια σήμερα στην Αθήνα

Συλλαλητήρια διοργανώνουν για σήμερα το ΚΚΕ και το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στο οποίο συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά και για να διαμαρτυρηθούν τόσο σε πιθανά νέα οικονομικά μέτρα όσο και στην άφιξη των μελών της τρόικας σήμερα.


Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος στις 6.00 το απόγευμα. Επίσης το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήρια σε 13 πόλεις. Έτσι εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, συλλαλητήρια θα γίνουν στην Πάτρα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στον Πύργο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα, στην Ξάνθη, στην Καβάλα, στη Δράμα και στη Ρόδο.

Επίσης ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων και οι φοιτητικοί σύλλογοι του Δίκτυου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έχουν οργανώσει για σήμερα συγκέντρωση στις 5 το

Αυτό είναι το μήνυμα των εκλογών!

Σήμερα κάποια ΜΜΕ πανηγυρίζουν για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και κάποια άλλα για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Κάποιοι άλλοι βλέπουν ψήφο ανοχής προς την κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένης ή όχι της αποχής.

Αρχίζω να πιστεύω ότι όλοι αυτοί μαζί με όλους τους πολιτικούς μας, είναι πολύ καλά βολεμένοι και κλεισμένοι σ' ένα χρυσό κλουβί, μη έχοντας καμία επαφή με τον έξω κόσμο, τον απλό πολίτη.

Αυτό που είδαμε δεν ήταν ούτε ψήφος - ανάσα ούτε ψήγος ανοχής.

Ήταν ψήφος δυσαρέσκειας και αγανάκτησης των πολιτών προς όλους τους πολιτικούς.

Δυστυχώς κανένας δεν πήρε το μήνυμά τους.

Αν δεν είχαμε τις δημοτικές εκλογές, σας πληροφορώ ότι στις Περιφερειακές εκλογές θα είχαμε 100% αποχή. Ο κόσμος βαρέθηκε τα ψέματά τους. Δεν έχει όμως και καμία εναλλακτική.

Και ας μην αρχίσουν να πανηγυρίζουν κάποιοι ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε τόσους μεγάλους Δήμους και η

Ifo: Να αναδιαρθρώσει το χρέος της η Ελλάδα

Η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της, διότι το βάρος από τα τοκοχρεωλύσια θα είναι δυσβάστακτο σε μακροπρόθεσμο διάστημα, τονίζει ο πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου ερευνών Ifo Χανς -Βέρνερ Ζιν, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο πορτογαλικής εφημερίδας.


Ο Χ. Β. Ζιν

«Ουσιαστικά πιστεύω πως η αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει σύντομα», τονίζει ο ίδιος στην εφημερίδα Ζορνάλ ντι Νεγκόσιους, ενώ προσθέτει πως θεωρεί απίθανο να χρειασθεί να αναδιαρθρώσουν το χρέος του οι Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

«Φρονώ πως η Πορτογαλία και η Ισπανία είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ όσο η Ελλάδα. Ανήκουν σε άλλη κατηγορία» και είναι ικανές να αποπληρώσουν το χρέος τους, τονίζει ο Ζιν στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν για προδημοσίευση στο πρακτορείο Ρόιτερ.

Ο ίδιος τονίζει πως η Ελλάδα χρειάζεται να προβεί στην αναδιάρθρωση του χρέους της παρότι αυτή

Η μεταπολίτευση πήρε παράταση

Ο Κλεισθένης γράφει στην "Ιδεοπηγή".


Τα σημερινά αποτελέσματα των εκλογών σε συνάρτηση με αυτά της προηγούμενης Κυριακής μας δίνουν μερικά κατά τη γνώμη μου συμπεράσματα.

Η πολύ μεγάλη αποχή θα τύχει βέβαια ανάλυσης απ’ τους γνώστες του αντικειμένου καθώς και τα εν γένει εκλογικά αποτελέσματα.

Για μένα τον απλό πολίτη όλα αυτά σημαίνουν τα εξής:

1ο) Το πολιτικό σύστημα δέχτηκε ένα ισχυρότατο χτύπημα και η διαιώνισή του υπάρχει μόνο στο μυαλό όσων πιστεύουν ότι με πολιτικαντισμούς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα της χώρας και οι υπαίτιοι θα παραμείνουν ενεργοί πολιτικοί για πολύ.

2ο) Το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην κυβέρνηση έχοντας χάσει την λαϊκή υποστήριξη στηριζόμενο μόνο στην κοινοβουλευτική του αυτοδυναμία. Αυτό φυσικά θα το οδηγήσει όπως περίπου είπε ο πρωθυπουργός σε συναινετικά κυβερνητικά σχήματα. Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι πιο κοντά απ’ ότι πριν. Ο χρόνος των εκλογών είναι το σημείο ζυμώσεων και στο ΠΑΣΟΚ και στα υπόλοιπα κόμματα. Εδώ η ΝΔ με πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη εκβιάζει έμμεσα για το

Ο καιρός στις 15.11.2010

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και τα νότια ηπειρωτικά, και βελτιωμένο καιρό στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 – 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 24 στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 22 – 23 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα στραφούν σε νότιους ασθενείς έως μέτριους. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές από το απόγευμα περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό, εξασθενώντας σημαντικά από το