www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Δημοψήφισμα για τις συνενώσεις στο Ρέντη την Κυριακή 9 Μαΐου

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 19 Απριλίου η διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος την Κυριακή 9 Μαΐου.

Στην ερώτηση «αν θέλετε να παραμείνει ο Ρέντης αυτόνομος Δήμος» θα κληθούν να απαντήσουν και να πάρουν θέση τόσο οι δημότες όσο και οι κάτοικοι του Δήμου, για τους οποίους θα στηθούν ξεχωριστές κάλπες.

Σε κάθε γειτονιά θα τοποθετηθεί από μία κάλπη για τη διευκόλυνση των κατοίκων, και η διαδικασία θα αρχίσει από τις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ, ενώ υπάρχει η σκέψη ψηφοφορίας και τη Δευτέρα 10 Μαΐου στο κτίριο του Δημαρχείου.

Από την Τρίτη 20 Απριλίου η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο κύριο Γιώργο Ιωακειμίδη ξεκίνησε περιοδείες σε όλη την πόλη, όπου πόρτα - πόρτα μοιράζεται ενημερωτικό υλικό σε όλα τα

Χοληστερόλη στα παιδιά

Οι περισσότεροι γονείς πιθανόν δεν σκέπτονται το τι μπορεί να κάνει η υψηλή χοληστερόλη στα παιδιά τους. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα αυτής αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα που συμμετέχει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου. Ομοίως, τα ερευνητικά δεδομένα υπογραμμίζουν ότι η καρδιαγγειακή νόσος έχει τις ρίζες της στην παιδική ηλικία. Ελέω της δραματικής αύξησης της παιδικής παχυσαρκίας, όλο και περισσότερα παιδιά τίθενται σε κίνδυνο.


Επειδή όμως η αύξηση των επιπέδων της δεν προκαλεί συμπτώματα για αρκετά χρόνια, τείνει να περνά απαρατήρητη. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα επίπεδα χοληστερόλης του παιδιού, ειδικά αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό υψηλής χοληστερόλης ή πρόωρης καρδιοπάθειας.

Τι είναι η χοληστερόλη;

Η χοληστερόλη παράγεται από το ήπαρ και συμμετέχει στο σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών και το μεταβολισμό ορισμένων ορμονών. Το ήπαρ παράγει περίπου 1.000 mg χοληστερόλης ημερησίως και το υπόλοιπο προέρχεται από τα τρόφιμα που τρώμε. Αν και τα λαχανικά, φρούτα και

Νέα παρέμβαση Α.Βγενόπουλου: "Πείτε μας που είναι τα λεφτά κύριε Πρωθυπουργέ"

Ο αντιπρόεδρος της MIG κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει πρωτοβουλίες άμεσα.

Νέα παρέμβαση του αντιπροέδρου της MIG, Ανδρέα Βγενόπουλου από την Κρήτη όπου βρέθηκε το πρωί, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό τώρα που βρίσκεται στην κυβέρνηση και έχει τα στοιχεία να πει που είναι τα λεφτά.

«Κύριε Παπανδρέου έχετε τα στοιχεία τώρα που είστε κυβέρνηση. Πέστε μας που είναι τα λεφτά.

Πρέπει να υπάρξει κάθαρση διότι είναι εγγυημένη η κοινωνική κρίση και το πολιτικό χάος»  είπε ο κ. Βγενόπουλος και αφού για μια ακόμη φορά ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να ασχοληθεί με

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Αθήνας ανακοίνωσε ο Ν. Κακλαμάνης

Ο δήμαρχος Αθηναίων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του στο δήμο, ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου το χρίσμα.

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Αθήνας, ανακοίνωσε απόψε, ο Νικήτας Κακλαμάνης, στο πλαίσιο εκδήλωσης, που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής, για τον απολογισμό της τριετούς δημαρχίας του, προλαμβάνοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους στην εκδήλωση ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στον οποίο ο δήμαρχος Αθήνας αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια λέγοντας ότι ήταν «ο άνθρωπος που τον έβαλε στην πολιτική, μαζί με τον Ευάγγελο Αβέρωφ».

Επίσης, παρόντες ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι πρώην υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιώργος Καλατζής ο πρώην

Νέα μέθοδος αντιμετώπισης της ακράτειας και της δυσκοιλιότητας

Η Επιστημονική Ομάδα του Athens Colorectal Group παρουσίασε μία νέα τεχνική αντιμετώπισης προβλημάτων του εντέρου, που εφαρμόζεται επιτυχώς σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και ανέρχεται στα 17.000 - 20.000 ευρώ.

Την επίσημη παρουσίαση της νέας ιατρικής μεθόδου αντιμετώπισης της ακράτειας και της δυσκοιλιότητας, InterStim Therapy, παρουσίασε η Επιστημονική Ομάδα του Athens Colorectal Group. Για την τεχνική αυτή, που εφαρμόζεται εδώ και 15 χρόνια στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, μίλησαν οι:


- Κωνσταντίνος Σπανός, χειρουργός, λέκτορας Χειρουργικής Α΄ Χειρουργικής Κλινικής Α.Π.Θ, ο οποίος ανέφερε ότι το πρόβλημα της ακράτειας απασχολεί σημαντικό τμήμα του γυναικείου πληθυσμού, κυρίως μετά τον κολπικό τοκετό.

- Νικόλαος Σαλαμέτης, γαστρεντερολόγος, διευθυντής ενδοσκοπικού Τμήματος Αθηναϊκής Κλινικής, ο οποίος σημειώσε πως σύμφωνα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα άτομα που

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ανάγκασαν τους πιλότους της Π.Α. να "γιορτάσουν" τουρκικές εθνικές επετείους!

Mία καινοφανή κατάσταση εξελίχθηκε την περασμένη Παρασκευή όταν οι πιλοτοι της Π.Α. κλήθηκαν να "συμμετάσχουν" σε τουρκική εθνική εορτή, αφήνοντας ακάλυπτα επιχειρησιακά τα νησιά του Α.Αιγαίου!

Γενικά, το κλίμα απόλυτης δυσαρέσκειας που εξακολουθεί να επικρατεί στις τάξεις των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, τόσο σε ότι αφορά τον τρόπο που η «λευκή» απεργία αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση και την επικοινωνιακή «γραμμή» που έδωσε στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να στραφούν κατά των πιλότων, επιβαρύνεται αφόρητα από τις εθνικά σκανδαλώδεις εντολές που δίνονται να μην αναχαιτίζονται τα τουρκικά αεροσκάφη μεταξύ 6 και 10 μιλίων!

Την περασμένη Παρασκευή 23 Απριλίου, δεν επιτράπηκε στους πιλότους των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών να επιχειρήσουν ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, λόγω εορτής στην Τουρκία!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν την Χίο απευθύνει με επιστολή του o νομάρχης Χίου!

Μία επιστολή της οποίας το περιεχόμενο είναι πρακτικά αδύνατον να περιγραφεί και να χαρακτηριστεί - ίσως γιατί δεν αρκούν οι λέξεις της ελληνικής γλώσσας για να περιγραφεί ο πόνος που αισθάνεται κάποιος όταν νιώθει προδομένος - έλαβε σήμερα το defencenet.gr. Ο νομάρχης της Χίου στην εν λόγω επιστολή, ευθέως … απευθύνει κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν την Χίο! Απίστευτο; Όχι, δεν υπάρχουν πια απίστευτα σ'αυτή την χώρα. Απίστευτο είναι ότι υπάρχουν κάποιοι, όπως εμείς εδώ στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το defencenet.gr, το COCKPIT κλπ που πιστεύουμε σε αυτή την χώρα. Με όλες τις συνέπειες που έχει για εμάς και τις οικογένειές μας αυτή η απόφαση.


Στην επιστολή του λοιπόν, ο αξιότιμος Νομάρχης Χίου, Πολύδωρας Λαμπρινούδης, απαντά σε χθεσινό δημοσίευμα του defencenet.gr με το οποίο επικρίνουμε το αίτημά του να χορηγηθεί ελεύθερη

Ακυβέρνητο πλέει Φ/Γ πλοίο βόρεια της Άνδρου

Ακυβέρνητο πλέει φορτηγό πλοίο σημαίας Μπελίζε με 10 ναυτικούς στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Άνδρου.


Στην περιοχή, όπου πνέουν βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ, σπεύδουν τρία σκάφη του Λιμενικού.

Έτοιμη να διπλασιάσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα η Αυστρία

Έτοιμη να διπλασιάσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα, εάν και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι της κάνουν το ίδιο, είναι η Αυστρία, όπως ανακοίνωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομίας, Γιόζεφ Πρόελ.


«Εάν το ύψος της καταβολής αυξηθεί, η συνεισφορά μας θα αυξηθεί επίσης» δήλωσε ο κ. Πρόελ μετά το τέλος συνόδου με τους διευθυντές αυστριακών τραπεζών, με θέμα τη βοήθεια που θα δοθεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Οικονομίας, η Αυστρία είναι έτοιμη να χορηγήσει στην Ελλάδα μέχρι 2 δισ. ευρώ -πόσο υπερδιπλάσιο από τα 858 εκατ. ευρώ που είχε αρχικώς εκτιμηθεί πως θα μπορούσε να δοθεί.
naftemporiki

Εγκλύκλιος στις ΔΟΥ για την εφάπαξ εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Τις διατάξεις εφάπαξ εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών κοινοποιεί στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών, βάσει του νόμου 3842/2010 (ΦΕΚ 58A’/23.04.10) «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις».


Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω άρθρου, οφειλές προς το Δημόσιο, βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Τελωνεία, καθώς και οφειλές υπέρ τρίτων που εισπράττονται μέσω των Δ.Ο.Υ., οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες,

Ανησυχία στις ΗΠΑ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ανησυχία προκαλεί στις ΗΠΑ η οικονομική κάτασταση της Ελλάδας, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο


«Είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στον πρόεδρο και το παρακολουθούμε στενά» δήλωσε εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών και άλλες υπηρεσίες είναι «σε στενή συνεργασία με συνεργάτες στην Ευρώπη για το θέμα».
naftemporiki

Βολές Αρ. Παυλίδη κατά του Aντ. Σαμαρά

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, με αφορμή τη χθεσινή διαγραφή του από το κόμμα, εξαπέλυσε ο Αριστοτέλης Παυλίδης, κατηγορώντας τον ότι «αντί να κηρύξει πανστρατιά για ουσιαστική συμμετοχή στην ανόρθωση της οικονομίας μας, ανοίγει πληγές στο κόμμα που κανένα σφουγγάρι δε μπορεί να τις καθαρίσει».


Σε δήλωσή του από τη Ρόδο ο κ. Παυλίδης έκανε λόγο για «πανικό, που κατέλαβε τη Ρηγίλης», όταν διαπίστωσε ότι βρίσκεται στη Ρόδο για να μετάσχει στην προσυνεδριακή εκδήλωση της ΝΔ.

«Ο πανικός εκδηλώθηκε με τηλεφώνημα του Δ/ντή του Γραφείου του κ. Α. Σαμαρά που μου

Yποβάθμιση της Ισπανίας από τη Standard & Poor's

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα (σε ΑΑ από ΑΑ+) προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.


Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως μια μεγαλύτερη του αναμενομένου περίοδος χαμηλής ανάπτυξης υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Επίσης, η προοπτική είναι αρνητική, που σημαίνει πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης, αν η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επιδεινωθεί περισσότερο από αυτό που εκτιμά για την ώρα ο οίκος, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μετά την υποβάθμιση, η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαρία Τερέσα Φερνάντεθ ντε λα

Επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα ζητά η Μέρκελ

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας πως διακυβεύεται η σταθερότητα της Ευρωζώνης.


Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν στο Βερολίνο η κ. Μέρκελ διερωτήθηκε αν η απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν σοφή: «Το 2000 υπήρχε μία κατάσταση όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το ερώτημα αν η Ελλάδα έπρεπε να μπει στη ζώνη του ευρώ. Αποδείχθηκε πως ίσως δεν εξέτασαμε πολύ προσεκτικά αυτή την απόφαση».

Νωρίτερα, σε κοινές δηλώσεις της με τον κ. Στρος Καν επανέλαβε την πρόθεση της Γερμανίας να παράσχει βοήθεια στη χώρα μας υπό όρους.

Όπως ανέφερε, το Βερολίνο ενημερώθηκε πως η Ελλάδα συζητά με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ με

Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι από 14 αεροσκάφη - τα έξι οπλισμένα - προκάλεσαν σήμερα στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο δύο παραβάσεις και τρεις παραβιάσεις.

΄Ολα τα αεροσκάφη αναγνωστίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Λευκωσία: Προχωρούν οι διαδικασίες για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός κατατίθεται την Πέμπτη στην ολομέλεια της κυπριακής Βουλής για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους 60,6 εκατομμυρίων ευρώ.


Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός αναμένεται ότι θα εγκριθεί ομόφωνα.

Η συμμετοχή της Κύπρου στο, μηχανισμό χρηματοδοτικής στήριξης της ευρωζώνης προς την Ελλάδα, εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, στις 22 Απριλίου.
naftemporiki

Κατηγορηματικά αντίθετος στον «Καλλικράτη» ο ΣΥΝ

Κατηγορηματικά αντίθετος στο σχέδιο «Καλλικράτης» δηλώνει ο ΣΥΝ «Η συγκεκριμένη “μεταρρύθμιση” δεν οδηγεί στην αναγκαία αποκέντρωση ουσιαστικών κρατικών αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση, απλά ανακατανέμει τις αρμοδιότητες των μέχρι σήμερα Νομαρχιών στους Δήμους και στις Περιφέρειες», σχολιάζει ο ΣΥΝ σχετικά με την παρουσίαση του σχεδίου από τον υπουργό Εσωτερικών.


«Δεν ισχυροποιεί την αυτοδιοίκηση, αφού δεν υπάρχει δέσμευση για τη μεταφορά των απαραίτητων οικονομικών πόρων, με συνέπεια η αυτοδιοίκηση ή θα μετατραπεί σε φορομπηχτικό μηχανισμό ή θα ιδιωτικοποιήσει τις λειτουργίες της», συμπληρώνει.

Ο ΣΥΝ υποστηρίζει ακόμα πως ο «Καλλικράτης» δεν αποτελεί δημοκρατική μεταρρύθμιση, «αφού δεν καθιερώνει το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, αντιθέτως ενισχύει και αναπαράγει το δικομματικό σύστημα και στην αυτοδιοίκηση».

«Ανοίγει το δρόμο για απολύσεις υπαλλήλων, όλων των συμβασιούχων, αλλά και μονίμων, αφού οι

ΕΣΕΕ: Επικίνδυνος ο πανικός στην αγορά

«Οι κινήσεις πανικού δεν βοηθούν, αντίθετα επιδεινώνουν το οικονομικό περιβάλλον και μπορούν να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτα δυσάρεστες καταστάσεις στην αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ζητώντας από όλον τον εμπορικό κόσμο να επιδείξει ψυχραιμία.


Ειδικότερα, μετά την αιφνιδιαστική υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, τις ασάφειες και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την εφαρμογή των μέτρων της οικονομικής στήριξης, ο κ. Κορκίδης επεσήμανε ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας δεν είναι για «πτώχευση».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εμφανίστηκε καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας ότι οι καταθέσεις στις

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια

Την έντονη αντίδραση φορέων του Τουρισμού προκαλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια.


Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι τουριστικών πρακτόρων (HΑΤΤΑ), εκφράζει την αγανάκτησή του για τις θλιβερές εικόνες που διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά, κατά την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του κρουαζιερόπλοιου «ΖΕΝΙΤΗ».

Όπως εκτιμά, η ζημιά που θα προκύψει για τη χώρα μας, τόσο από τα απαράδεκτα επεισόδια της Δευτέρας, όσο και από τις απεργιακές κινητοποιήσεις -μεταξύ άλλων- και κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς, θα είναι ανυπολόγιστη, αν δεν πρυτανεύσει έγκαιρα η ψυχραιμία και κυρίως η υπευθυνότητα απέναντι στην ίδια την Ελλάδα, την παραπαίουσα οικονομία της και τον ελληνικό

Ριζικές αλλαγές επιφέρει ο «Καλλικράτης»

«Θέλουμε να φέρουμε το κράτος πιο κοντά στον πολίτη», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης παρουσιάζοντας το σχέδιο «Καλλικράτης» στο υπουργικό συμβούλιο και έκανε λόγο για «υλοποίηση μιας από τις πιο βαθιές τομές, με τη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».


«Στόχος του Καλλικράτη είναι να αποκτήσουμε ένα καλό κράτος, ένα κράτος – νοικοκύρη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «στη συγκυρία που διανύουμε το πρόγραμμα έχει αποκτήσει μια ακόμη διάσταση», καθώς είναι –όπως είπε- αναπόσπαστο κομμάτι του ΠΣΑ.

«Συνιστά αφετηρία για ένα καλό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. Δίνουμε το χέρι στην αυτοδιοίκηση και θέλουμε να γράψουμε μια νέα σελίδα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ακόμα ότι με τον Καλλικράτης, στόχος στο μέλλον είναι η ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών.

Αναφερόμενος στις τομές του προγράμματος, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι:

Εκκληση Βρετανού ΥΠΟΙΚ για άμεση στήριξη της Ελλάδας

Έκκληση για άμεση συμφωνία σχετικά με την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, απηύθυνε στις χώρες της Ευζώνης ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους προειδοποίησε πως το πρόβλημα με το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να επηρεάσει τις προσπάθειες για ανάκαμψη σε όλη την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό LBC, τόνισε ότι είναι «απολύτως απαραίτητο» τα προβλήματα της Ελλάδας να επιλυθούν «γρήγορα, αποτελεσματικά και με αποφασιστικό τρόπο», υπογραμμίζοντας πως «η βασική ευθύνη (σ.σ. για τη στήριξη της Ελλάδας) εναποτίθεται στα άλλα μέλη της ζώνης του ευρώ».

«Γνωρίζουν ότι οφείλουν να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Εχουν υποσχεθεί χρήματα και πρέπει να

Οι σημαντικότερες αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών

Για τις σημαντικότερες μεταβολές που επέρχονται στη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών βάσει του νέου φορολογικού νόμου ενημερώνει τις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου:

Α. ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

1. Αναπροσαρμόζονται οι συντελεστές φόρου μεταβίβασης ακινήτων ως εξής:

8% για το μέχρι 20.000 € τμήμα της αξίας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και 10% για το πέραν του ποσού αυτού τμήμα της, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή.

2. Καταργείται ο φόρος αυτομάτου υπερτιμήματος και το τέλος συναλλαγής ακινήτων.

3. Καταργείται η χορήγηση της απαλλαγής πρώτης κατοικίας για αγορά κατοικίας επιφάνειας έως 200 τ.μ. ή οικοπέδου στο οποίο αντιστοιχεί κτίσμα επιφάνειας έως 200 τ.μ. και παρέχεται απαλλαγή η

Εντονη αντίδραση Λοβέρδου για τους καταληψίες του γραφείου του

Την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες καταλήψεις του υπουργικού του γραφείου από διαδηλωτές. Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για υπονόμευση της δουλειάς του και τρικλοποδιές.


«Όποιος ακυρώνει τη δουλειά του άλλου με υπονόμευση ή τρικλοποδιές, πρέπει να προτείνει και τι πρέπει να γίνει, να προτείνει στον ελληνικό λαό τι άλλο πρέπει να γίνει, ποια είναι η εναλλακτική λύση για να βγει η χώρα από την κρίση», διαμήνυσε ο κ. Λοβέρδος.

«Κάθε ημέρα μου καταλαμβάνουν το γραφείο, δημιουργούν αδυναμία εργασίας στο υπουργείο Εργασίας, σε ένα υπουργείο κρίσιμο για όλα τα θέματα», εξήγησε και έκανε έκκληση «για μια συμπεριφορά και για μια τακτική η οποία να βοηθάει τη χώρα, να βοηθάει την προσπάθεια να ξεφύγουμε από την κρίση».

«Προσπαθούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε να ασκήσουμε

Μπαρόζο: Η ΕΕ θα ανταποκριθεί εγκαίρως στις ανάγκες της Ελλάδας

Τη διαβεβαίωση πως η ΕΕ θα ανταποκριθεί εγκαίρως στις ανάγκες της Ελλάδας έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, τονίζοντας πως οι ευρωπαϊκές χώρες, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αποφασισμένες να εγγυηθούν τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ.


Επιπλέον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ-Ιαπωνίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.
naftemporiki

Reuters: Δάνεια προς την Ελλάδα για την επόμενη διετία σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση

Τη χορήγηση δανείων στην Ελλάδα όχι μόνο για φέτος αλλά και για το 2011 και το 2012 προβλέπει νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η γερμανική κυβέρνηση και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters.


Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα της θα είναι έτοιμη να αποφασίσει για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα σε μερικές ημέρες από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την ΕΕ στην Αθήνα.

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευθεί για νέα, σκληρά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματός της προτού η Γερμανία εγκρίνει την όποια βοήθεια.

Η κ. Μέρκελ αναμένεται να προβεί σήμερα το απόγευμα (17:45 ώρα Ελλάδος) σε δηλώσεις, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.
naftemporiki

΄Εκτακτη ενίσχυση στους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος

Την κατανομή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, συνολικού ύψους 1.581.891 ευρώ, στους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος, σε εφαρμογή του Κανονισμού 1233/2009 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το μέτρο αυτό έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά άλλων ειδικών παρεμβάσεων που θα εφαρμοστούν για τον τομέα του γάλακτος στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης-Ανάπτυξη της Υπαίθρου «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013.

Η κατανομή γίνεται βάσει των ετήσιων παραδόσεων γάλακτος, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά το έτος 2009.

Στους παραγωγούς με ετήσιες ισοδύναμες παραδόσεις

- από 3.000 μέχρι 25.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό 150 ευρώ

- από 25.000 μέχρι 50.000 κιλά κατανέμεται εφάπαξ ποσό 300 ευρώ

Συγκέντρωση αγροτών στα διόδια του Ισθμού στην Κόρινθο

Στα διόδια του Ισθμού στην Κόρινθο έχουν συγκεντρωθεί με ΙΧ και λεωφορεία περίπου 300 αγρότες από την Κορινθία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για καθυστέρηση αποζημιώσεων και αθέτηση δεσμεύσεων για επανεξέταση των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από την υπουργό Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.


Οι αγρότες δεν έχουν κλείσει τον Ισθμό αλλά έχουν ορίσει το σημείο ως τόπο συγκέντρωσης και σε λίγο θα ξεκινήσουν για την Αθήνα όπου στις 12 έχουν ραντεβού και θα συναντήσουν την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο.
kathimerini


“Απολύτως εγγυημένες οι καταθέσεις στις τράπεζες”

Την κατηγορηματική δήλωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών, θέλοντας να καθησυχάσει τους καταθέτες, μετά και την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P.

«Δεν έχει επιβάλλει ποτέ το ΔΝΤ πλαφόν στις αναλήψεις. Αυτά είναι χαζά πράγματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας στο Mega, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν κανένα πρόβλημα ρευστότητας και λόγω της επέκτασης του πακέτου στήριξης των 28 δισ. ευρώ για άλλο ένα εξάμηνο. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «η συμμετοχή της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης αποτελεί μια επιπλέον εγγύηση για τις καταθέσεις».

Για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την S&P ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι η υποβάθμιση δεν αντανακλά τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας

Πρόληψη για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Προσθέτοντας νέα στοιχεία στα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών που έχουν δείξει ότι τα παυσίπονα ενδέχεται να μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου, ερευνητές βρήκαν ότι μια ερευνητική μορφή του γενόσημου φαρμάκου ναπροξένη αναστέλλει μια μοριακή διαδικασία που οδηγεί στη νόσο.


Αν και η νέα πειραματική μορφή του φαρμάκου έχει δοκιμασθεί επί του παρόντος μόνο σε εργαστηριακές μελέτες και όχι στον άνθρωπο, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα ευρήματά τους δείχνουν ότι «μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από την κλασική μορφή της ναπροξένης στην αποτροπή της ανάπτυξης ορθοκολικού καρκίνου».

Επιπλέον, επισημαίνει η Margie Clapper από το Αντικαρκινικό Κέντρο Fox Chase, «ο νέος τύπος του

Απαγόρευση του short selling έως τις 28/6

Την απαγόρευση του short selling μετοχών για τους επόμενους δύο μήνες, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς


«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αφού έλαβε υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά, αποφάσισε την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών (short selling). Η απαγόρευση αυτή τίθεται σε ισχύ από σήμερα 28 Απριλίου 2010 και ισχύει μέχρι την 28η Ιουνίου 2010», αναφέρει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε σημερινή ανακοίνωσή της.
naftemporiki

Χωρίς ραδιόφωνα για 48 ώρες

48ωρη απεργία πραγματοποιεί η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας με αποτέλεσμα να μην μεταδοθεί κανονικά το πρόγραμμα των ραδιοφωνικών σταθμών την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας διαμαρτύρονται για την απόλυση συναδέλφου τους, λόγω συμμετοχής του σε απεργία και για την μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης.
kathimerini

Το ημερολόγιο του πακέτου στήριξης της Ελλάδας

Υπό τον φόβο του ντόμινο στις ευρωπαϊκές οικονομίες από τις πιέσεις των κερδοσκόπων και με την Ελλάδα να χρειάζεται ως τις 19 Μαϊου 11,5 δισ. ευρώ οι επόμενες ημέρες είναι ίσως οι κρισιμότερες για τη σταθερότητα της οικονομίας ολόκληρης της ευρωζώνης.

Το κρίσιμο ημερολόγιο κινήσεων και αποφάσεων:

1-2 Μαϊου θα γίνουν σε Αθήνα και Βρυξέλλες οι ανακοινώσεις για το τριετές πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Από τη Δευτέρα μέχρι την μεθεπόμενη Κυριακή (9 Μαϊου) θα γίνουν οι συνεδριάσεις του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισόν για να γνωμοδοτήσουν για την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα τα

Απίστευτο: Σούβλισαν 35χρονο και χαροπαλεύει!

Ένα πρωτοφανές περιστατικό φρίκης πέρα από τα όρια της φαντασίας, προκαλεί σοκ στο πανελλήνιο!

Ένας 35χρονος στα Χανιά δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όταν κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι, τον σούβλισαν στην κυριολεξία με σκουπόξυλο!

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής. Ο άτυχος άνδρας έφτασε σε άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων, λέγοντας πως τραυματίστηκε. Όπως υποστήριξε, ενώ βρισκόταν στο μπάνιο του σπιτιού του έπεσε και χτύπησε. Όμως αυτό που ισχυρίστηκε δεν έγινε πιστευτό από τους αστυνομικούς.

O 35χρονος, Αλβανός υπήκοος, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, από τις οποίες αρχικά διαπιστώθηκε ότι

Ποιοί απεργούν σήμερα

Τετράωρες στάσεις εργασίας ξεκινούν από σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές.

Το απόγευμα θα διαμαρτυρηθούν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών οι επιτυχόντες εφοριακοί και τελωνειακοί μέσω ΑΣΕΠ που δεν έχουν διοριστεί ακόμη.