www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΕΣΕΕ: Επικίνδυνος ο πανικός στην αγορά

«Οι κινήσεις πανικού δεν βοηθούν, αντίθετα επιδεινώνουν το οικονομικό περιβάλλον και μπορούν να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτα δυσάρεστες καταστάσεις στην αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ζητώντας από όλον τον εμπορικό κόσμο να επιδείξει ψυχραιμία.


Ειδικότερα, μετά την αιφνιδιαστική υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, τις ασάφειες και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την εφαρμογή των μέτρων της οικονομικής στήριξης, ο κ. Κορκίδης επεσήμανε ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας δεν είναι για «πτώχευση».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εμφανίστηκε καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας ότι οι καταθέσεις στις
ελληνικές τράπεζες είναι εγγυημένες και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Υπογράμμισε δε ότι «οφείλουμε να ακούσουμε, καλή τη πίστει, τους επικεφαλής της Κομισιόν που επιβεβαιώνουν συνεχώς ότι δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει ούτε η Ελλάδα ούτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης».

«Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος και το σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών δεν πρέπει να κάνουν το ''χατίρι'' των κερδοσκόπων, αλλά να επιδείξουν οικονομικό πατριωτισμό και να αποφύγουν, προς όφελος όλων, τις αναλήψεις και ρευστοποιήσεις μαζικού χαρακτήρα», κατέληξε ο κ. Κορκίδης.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: