www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

“Απολύτως εγγυημένες οι καταθέσεις στις τράπεζες”

Την κατηγορηματική δήλωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών, θέλοντας να καθησυχάσει τους καταθέτες, μετά και την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P.

«Δεν έχει επιβάλλει ποτέ το ΔΝΤ πλαφόν στις αναλήψεις. Αυτά είναι χαζά πράγματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας στο Mega, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν κανένα πρόβλημα ρευστότητας και λόγω της επέκτασης του πακέτου στήριξης των 28 δισ. ευρώ για άλλο ένα εξάμηνο. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «η συμμετοχή της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης αποτελεί μια επιπλέον εγγύηση για τις καταθέσεις».

Για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την S&P ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι η υποβάθμιση δεν αντανακλά τα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας
ούτε την πρόοδο στα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη, ενώ διαβεβαίωσε ότι «θα προλάβουμε μέχρι τις 19 Μαΐου την εκταμίευση των χρημάτων».

Για τη στάση της Γερμανίας ανέφερε ότι είναι αδιανόητο η Γερμανία να μπλοκάρει αυτό τον μηχανισμό, σπεύδοντας να προσθέσει ότι «ακόμη κι αν αργήσει η Γερμανία οι υπόλοιπες χώρες μαζί με το ΔΝΤ θα είναι εκεί και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο δανεισμό».
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: