www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Πρόληψη για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Προσθέτοντας νέα στοιχεία στα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών που έχουν δείξει ότι τα παυσίπονα ενδέχεται να μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου, ερευνητές βρήκαν ότι μια ερευνητική μορφή του γενόσημου φαρμάκου ναπροξένη αναστέλλει μια μοριακή διαδικασία που οδηγεί στη νόσο.


Αν και η νέα πειραματική μορφή του φαρμάκου έχει δοκιμασθεί επί του παρόντος μόνο σε εργαστηριακές μελέτες και όχι στον άνθρωπο, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα ευρήματά τους δείχνουν ότι «μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από την κλασική μορφή της ναπροξένης στην αποτροπή της ανάπτυξης ορθοκολικού καρκίνου».

Επιπλέον, επισημαίνει η Margie Clapper από το Αντικαρκινικό Κέντρο Fox Chase, «ο νέος τύπος του
φαρμάκου φαίνεται να έχει το επιπλέον όφελος της μειωμένης γαστρεντερικής τοξικότητας».

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η νέα μορφή του φαρμάκου, που είναι γνωστή ως NO-naproxen, δείχνει να αποκλείει μια οδό σηματοδότησης που διαδραματίζει ρόλο στην αρχική ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου.

Βάσει των εργαστηριακών ευρημάτων, η νέα μορφή της ναπροξένης φαίνεται να είναι πολύ καλύτερη από την κλασική μορφή του φαρμάκου στην αναστολή της όλης διαδικασίας ανάπτυξης του καρκίνου εν τη γενέσει της, δήλωσαν οι επιστήμονες, που τώρα ελέγχουν τα ευρήματά τους σε ποντίκια.
capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: