www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Νέα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης προανήγγειλε ο Α. Λοβέρδος

Νέα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης προανήγγειλε για τον Μάιο ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέχεια του πρόσφατα αναγγελθέντος προγράμματος για την επιδότηση 119.000 θέσεων εργασίας, εκ των οποίων 50.000 θέσεις στον Τουρισμό.


Ειδικότερα, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής επί του νομοσχεδίου «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια», ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι όλες οι πολιτικές του υπουργείου Εργασίας σκοπεύουν στην επίτευξη της πολυπόθητης ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός προανήγγειλε την εφαρμογή νέων προγραμμάτων με στόχο να εξυπηρετηθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια και η προσπάθεια ισορρόπησης του στόχου του ΠΣΑ.

Παράλληλα, κατέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία θα εξοικονομηθούν 900 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπει το ΠΣΑ, από την είσπραξη των εισφορών ΙΚΑ ΟΑΕΕ και ΟΓΑ οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 4% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο θα αποδώσει η δέσμη μέτρων για τη

΄Αλλαξε και πάλι ιδιοκτησία η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Τέλος δόθηκε χθες στο πολύκροτο σίριαλ του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», με την επαναγορά από τους Θ. Αναστασιάδη, Τ. Καραμήτσο του 70% των μετοχών της εφημερίδας τις οποίες κατείχε η «Πήγασος Εκδοτική.

Η οριστική λύση της συνεργασίας συμφωνήθηκε χθες έπειτα από συνάντηση των δυο πλευρών, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίσθηκε να ακολουθηθεί η λεγόμενη «μέση οδός».


Ειδικότερα το τελικό τίμημα της συμφωνίας για το 70% των μετοχών της κυριακάτικης εφημερίδας, φέρεται να έκλεισε σε ποσό σχεδόν στη μέση της «απόστασης» που χώριζε τα 18 εκατ. ευρώ που έδινε η πλευρά Αναστασιάδη - Καραμήτσου, από τα 35 εκατ. ευρώ που ζητούσε η πλευρά Μπόμπολα και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η πορεία που θα ακολουθήσει στη συνέχεια το ιδιαίτερα επιτυχημένο εκδοτικό εγχείρημα, που υπενθυμίζεται ότι είχαν αρχίσει πριν από 5 χρόνια, οι Τ. Καραμήτσος, Θ. Αναστασιάδης, αλλά και ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το νέο εκδοτικό σχήμα θα είναι πολυμετοχικό αφού μερίδιο των μετοχών θα κατέχουν και οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι ενώ σε ό,τι αφορά το ποσό για την εξαγορά του ποσοστού της «Πήγασος» φέρεται να προέρχεται κατά κύριο λόγο από τραπεζικό δανεισμό, ενώ

Διακοπή νερού στην Καλλίπολη Πειραιά την Πέμπτη 22/04

Πτώση της πίεσης έως και πλήρη διακοπή της παροχής νερού από τις 9.30 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης 22 Απριλίου στην περιοχή Καλλίπολη του Πειραιά, ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, η ΕΥΔΑΠ θα προχωρήσει σε διακοπή παροχής νερού στην περιοχή, λόγω των απαραιτήτων τεχνικών εργασιών.


Αναστολή εκπαιδευτικών ανταλλαγών-μετακινήσεων με αεροπλάνο

Την αναστολή των εκπαιδευτικών ανταλλαγών και μετακινήσεων στο εξωτερικό αεροπορικώς, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας, προβλέπει εγκύκλιος που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Βασίλης Κουλαϊδής στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.


Επίσης, το υπουργείο εξέδωσε οδηγία προς τα σχολεία που έχουν προγραμματίσει μετακινήσεις εν μέσω της απεργίας στα λιμάνια.

Συγκεκριμένα ενόψει της απεργίας της 21ης και 22ας Απριλίου στα λιμάνια της χώρας και προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των μαθητών που θα ταξιδέψουν στο πλαίσιο εκδρομών ή εκπαιδευτικών επισκέψεων, ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε οδηγία στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, ώστε τα σχολεία που θα μετακινηθούν να επικοινωνούν με τα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά πρακτορεία και να ενημερώνονται για τη δυνατότητα μετακίνησής τους, προτού αναχωρήσουν για τους προορισμούς τους.
naftemporiki

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ναυτεργατών

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το πρωτοδικείο Πειραιά τη 48ωρη απεργία που είχαν κηρύξει για την Τετάρτη και την Πέμπτη τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ.


Οι συνδικαλιστές, ωστόσο, των δύο ναυτεργατικών σωματείων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ τονίζουν ότι δεν θα καμφθούν από τη δικαστική απόφαση και αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν την απεργία τους από τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά.
naftemporiki

Διήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για τα μειωμένα κατά 20% έως 30%, όπως υποστηρίζουν, κονδύλια για τις εφημερίες.


Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι γιατροί ζητούν την πλήρη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας που είχαν υπογράψει με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ζητούν ακόμη να ξεκινήσει η διαβούλευση για τη νέα συλλογική σύμβαση.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εφημεριών, επεσήμαναν ότι οι επισχέσεις εργασίας θα συνεχίζονται όσο τα χρήματα δεν καταβάλλονται, αλλά παραδέχθηκαν ότι στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταβληθεί οι εφημερίες του Δεκεμβρίου ενώ σε αρκετά και του Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα απεργήσουν την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ.
naftemporiki

Αρειος Πάγος: Παράνομοι πέντε όροι τραπεζικών συναλλαγών

Πέντε γενικούς όρους συναλλαγών των τραπεζών έκρινε παράνομους και καταχρηστικούς ο Αρειος Πάγος Όμως έκρινε νόμιμους τρεις άλλους όρους.


Πιο αναλυτικά, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 652/2010 απόφασή του έκανε εν μέρει δεκτές αντίθετες αναιρέσεις της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της Ένωσης Καταναλωτών «Η Ποιότητα της Ζωής» ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της 3499/2008 απόφασης του Εφετείου Αθηνών που αφορούσαν τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών (ΓΟΣ) των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος, έκανε δεκτή την εισήγηση του αρεοπαγίτη Ν. Λεοντή και έκρινε νόμιμους τους εξής όρους: 1) την επιβάρυνση του καταναλωτή που χρησιμοποιεί την πιστωτική κάρτα ως μέσο πίστωσης με τόκους αναδρομικά από την ημέρα διεξαγωγής της συναλλαγής και όχι με την πάροδο της προθεσμίας πληρωμής που αναγράφεται στο μηνιαίο λογαριασμό που του αποστέλλεται (γεγονός που συνεπάγεται την επιβάρυνση του καταναλωτή με τόκους κατά μέσο όρο 35 ημερών). 2) την καταστρατήγηση της διαφάνειας του κυμαινόμενου επιτοκίου στις πιστωτικές κάρτες με τη δυνατότητα της τράπεζας για μεγαλύτερη αναπροσαρμογή από αυτή που προκύπτει από την αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 3) τη μονομερή από την τράπεζα διαμόρφωση του επιτοκίου καταθέσεων, δίχως

Το οπλοστάσιο του «Επαναστατικού Αγώνα» στην Κυψέλη

Ένας εκτοξευτήρας ρουκετών, τύπου RPG-7, πέντε ρουκέτες, δύο πυροβόλα όπλα, ένα υποπολυβόλο ΜΡ5, τρεις χειροβομβίδες, φορέας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και μασούρια εκρηκτικού υλικού ενοπίστηκαν, μεταξύ άλλων στη γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» στην Κυψέλη.


Δήλωση αρχηγού ΕΛΑΣ Ελ. Οικονόμου για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, από τη μέχρι τώρα έρευνα στο διαμέρισμα βρέθηκαν: ένας εκτοξευτήρας ρουκετών, τύπου RPG-7, πέντε ρουκέτες, δύο πυροβόλα όπλα – τυφέκια, τύπου KALASHNIKOV και τέσσερις γεμιστήρες ενωμένες μεταξύ τους σε αντίθετη φορά ανά ζεύγος, άνευ φυσιγγίων, εντός δυο σάκων ορειβατικού τύπου, ένα υποπολυβόλο ΜΡ5, με πτυσσόμενο κοντάκι, άνευ γεμιστήρα και φυσιγγίου στη θαλάμη, τρία πιστόλια, τρεις χειροβομβίδες, φορέας αυτοσχέδιου

Παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

Τρεις σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι συνολικά από 20 αεροσκάφη (τα 10 οπλισμένα) προκάλεσαν σήμερα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο τέσσερις παραβάσεις και έξι παραβιάσεις.


Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία

Οι υπολογιστές παίρνουν τα πράγματα στα χέρια τους

«Σήμερα, η προσομοίωση μέσω υπολογιστών έχει καθηλώσει τα αεροπλάνα στα αεροδρόμια παραλύοντας τις αερομεταφορές με ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ημερησίως. Στο μέλλον τι θα πρέπει να περιμένουμε;», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα FAZ.


Η απόφαση των κατά τόπους αρχών να κλείσουν τα αεροδρόμια στην Ευρώπη δεν λήφθηκε με βάση τον εμπειρισμό, τις μετρήσεις ή τη συλλογή και αντιστοίχιση δεδομένων. Τα δεδομένα στα οποία βασίστηκαν προκύπτουν από τη διαδικασία της προσομοίωσης, η οποία υπερισχύει της Βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Κανείς δεν μπορεί να καταδικάσει μια απόφαση που λαμβάνεται με κίνητρο να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Το πρόβλημα είναι ότι τα συμπεράσματα της προσομοίωσης αντιμετωπίζονται ως πραγματικά στοιχεία βάσει των οποίων λαμβάνονται αποφάσεις, χωρίς να υπάρχει περιθώριο για εμπειρία, διαίσθηση ή κοινή λογική.

Ξάφνου γινόμαστε όλοι θεατές: ταξιδιώτες, κυβερνήτες, μετεωρολογικές υπηρεσίες, αρμόδιες αρχές. Οι υπολογιστές σήμερα, σύμφωνα με τον Αμερικανό μαθηματικό Στιβ Στρόγκατς, μπορούν να

Οι έφηβοι ανταλλάσσουν 100 μηνύματα την ημέρα

Το ένα τρίτο των εφήβων που διαθέτουν κινητά τηλέφωνα στις ΗΠΑ, αποστέλλουν περισσότερα από 100 γραπτά μηνύματα την ημέρα, τρόπος επικοινωνίας, που φαίνεται να είναι ο πιο διαδεδομένος μεταξύ των εφήβων, σύμφωνα με νέα έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η έρευνα του Pew Internet and American Life Project, που δημοσιεύεται στο πρακτορείο Reuters, εξετάζοντας την κουλτούρα και τους τρόπους επικοινωνίας των εφήβων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση γραπτών μηνυμάτων έχει αυξηθεί δραματικά από το 2008, ξεπερνώντας τις κλήσεις από τα κινητά και τα σταθερά τηλέφωνα, τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, την άμεση επικοινωνία μέσω μηνυμάτων (instant messaging) και την άμεση συνομιλία.



Το ερευνητικό κέντρο Pew διευκρίνισε ότι τα τρία τέταρτα των νέων μεταξύ 12 και 17 ετών έχουν έστω ένα κινητό τηλέφωνο, εκ των οποίων τα κορίτσια αποστέλλουν ή λαμβάνουν 80 γραπτά μηνύματα ανά ημέρα και τα αγόρια 30.


"Τα γραπτά μηνύματα έχουν γίνει ο βασικός τρόπος επικοινωνίας στη ζωή των εφήβων σήμερα",

Έρχεται το Bluetooth για ρολόγια χειρός

Σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά νέα χαμηλής ενέργειας τσιπάκια Bluetooth, τα οποία θα δώσουν μια νέα διάσταση στη γνωστή ασύρματη τεχνολογία, καθώς θα μπορούν να ενσωματωθούν σε ρολόγια χειρός και σε άλλες συσκευές, όπως παιγνίδια, οικιακούς αισθητήρες, ιατρικά μόνιτορ κ.α., επεκτείνοντας τις δυνατότητές τους.

Το νέο Bluetooth, για παράδειγμα, θα επιτρέπει στο ρολόι που φοράτε στο χέρι σας, να σας λέει ποιος σας παίρνει τηλέφωνο ή να σας δείχνει μηνύματα κειμένου. Το Bluetooth Special Interest Group, που προωθεί διεθνώς το ομώνυμο πρότυπο ασύρματης τεχνολογίας, σχεδιάζει να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις άμεσα και μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχουν υπάρξει στην αγορά τα πρώτα καταναλωτικά προϊόντα, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.


«Θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας τελείως νέας αγοράς για το Bluetooth και θα καταστήσει δυνατή την χρησιμοποίησή του σε προϊόντα στα οποία μέχρι σήμερα το Bluetooth δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί», δήλωσε ο Μάικλ Φόλι, διευθυντής του Bluetooth Special Interest Group.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τα προϊόντα υγείας και άσκησης, όπως βηματόμετρα και μετρητές γλυκόζης, αναμένεται να αποτελέσουν σημαντική αγορά για το νέο Bluetooth. Μερικές τέτοιες συσκευές ενσωματώνουν ήδη ασύρματες τεχνολογίες, αλλά η προτυποποίηση που θα φέρει το

«Εκτίναξη» της ανεργίας στο 11,3%

«Εκτινάχθηκε» στο 11,3% το ποσοστό της ανεργίας τον Ιανουάριο.


΄Ενα χρόνο πριν ήταν στο 9,4% και το Δεκέμβριο του 2009 είχε φτάσει το 10,2%, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι μειώθηκε σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009 σε 4.445.743 άτομα.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 21,8% σε ετήσια βάση φτάνοντας στα 567.132 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.276.258 άτομα.

Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 14,9% από 13,3% πριν από ένα χρόνο και στους άντρες αυξήθηκε στο 8,7% από 6,7%.

Κατά ομάδες ηλικιών, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στους νέους 15-24 ετών (30,4%) και στην ομάδα 25-34 ετών (14,6%).

Κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στο Ιόνιο (19,1%) και στη Δυτική Μακεδονία (17,7%) και τα χαμηλότερα στο Βόρειο Αιγαίο (3%) και στην Πελοπόννησο (9%).
tanea

Σοκ! Κρατούμενοι έραψαν τα στόματά τους

Σε μια απίστευτη ενέργεια προχώρησαν 15 κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού που όχι απλά ξεκίνησαν απεργίαπείνας από χθες, αλλά έραψαν και τα στόματά τους για να τονίσουν τη διαμαρτυρία τους.


Πρόκειται για Βορειοαφρικανούς κρατούμενους της πέμπτης πτέρυγας των φυλακών που στην πλειοψηφίας τους ζητούν να μην απελαθούν από τη χώρα μας ή να τους δοθεί άσυλο.
newsit

Το πολύ καλοψημένο κρέας υπεύθυνο για καρκίνο!

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος, ειδικά αν αυτό είναι καλοψημένο, αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.


Το τηγάνισμα, το ψήσιμο και το μπάρμπεκιου μέχρι το κρέας να καρβουνιάσει, μπορεί να δημιουργήσουν χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο της ουροδόχου κύστης, σύμφωνα με την μελέτη, που διαπίστωσε ότι όσοι άνθρωποι τρώνε συχνά καλοψημένα κρέατα (μπριζόλες, μπέικον κ.α.), έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο σε σχέση με όσους τρώνε λιγότερο κρέας και λιγότερο ψημένο.

Η έρευνα από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας, η οποία παρουσιάστηκε σε συνέδριο στις ΗΠΑ σχετικό με την έρευνα για τον καρκίνο, σύμφωνα με το BBC, μελέτησε επί 12 χρόνια πάνω από 1.700 άτομα. Συμπέρανε ότι, εκτός από το κόκκινο κρέας, ακόμα και το κοτόπουλο και το ψάρι, αν

Θα αποζημιωθούν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες για τις ακυρώσεις των πτήσεων

Τελικά τα δικαιώματα συγκεκριμένων φαίνεται ότι προστατεύονται πολύ περισσότερο από τα δικαιώματα των υπολοίπων.

Ακόμα δεν έχει καθίσει η ηφαιστειακή στάχτη και η Ε.Ε δια των αρμοδίων οργάνων της έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα αποζημιώσει τις αεροπορικές εταιρείες για τις ζημίες που υπέστησαν από την ακύρωση των δρομολογίων της, εξαιτίας της ενεργοποίησης του ηφαιστείου στην Ισλανδία.
Οι αεροπορικές εταιρείες κατάφεραν και πέτυχαν την άρση των απαγορεύσεων, αν και όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ το ηφαίστειο εκτόξευσε και πάλι πυκνά σύννεφα στάχτης στον ουρανό.
newsblog

Οι 3D LED τηλεοράσεις είναι γεγονός

Μια ολοκληρωμένη 3D εμπειρία προσφέρει από σήμερα η Samsung Electronics στους Έλληνες καταναλωτές, με τη διάθεση των εξαιρετικά λεπτών Full HD 3D LED τηλεοράσεων, 3D Blu-Ray player και 3D γυαλιών.

Η Samsung συνεχίζει να φέρνει την επανάσταση στην οικιακή ψυχαγωγία, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων οικιακής ψυχαγωνίας 3D, που περιλαμβάνει: 3D LED, 3D LCD και 3D Plasma τηλεοράσεις, 3D Blu-Ray players και πακέτα 3D Home Cinema.



Τα 3D προϊόντα της Samsung ενσωματώνουν το Samsung Apps, το πρώτο application store για τηλεοράσεις και bluray και προσφέρουν στον χρήστη προηγμένες δυνατότητες δικτύωσης μέσω της

Κεραυνοί Βγενόπουλου κατά Πάγκαλου, Σηφουνάκη και Κόκκαλη

Άστραψε και βρόντησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου και του Νίκου Σηφουνάκη.«Όταν ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάνει τόσο σοβαρές καταγγελίες τότε ή πρέπει να το αποδείξει ή να παραιτηθεί», τόνισε αναφερόμενος στις καταγγελίες του Θεόδωρου Πάγκαλου για τις υποθέσεις του ΟΤΕ και της Olympic Air και τον κάλεσε «να μας δώσει διαφάνεια για τις δικές του κουμπαριές». Αναφέρθηκε δε στη σχέση της Intralot με τον ΟΠΑΠ, τονίζοντας πως η ανάθεση έγινε με απευθείας σύμβαση, η οποία έφτασε τα 400 εκατ. ευρώ.


Το ίδιο σοβαρές οι καταγγελίες Βγενόπουλου για τον Νίκο Σηφουνάκη, τον οποίο χαρακτήρισε βλάξ ή δόλιο. Όπως είπε, το 2001, μετά τις φωτιές στη Σάμο, επισκέφθηκε τον κ. Σηφουνάκη και του έδωσε ένα ποσό 50 εκατ. δραχμές προκειμένου να φτιάξει ένα δάσος στο νησί. Όταν πέρασε ένα διάστημα τριών μηνών, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό θα χρειαζόταν για να φτιαχτεί το δάσος, ο Νίκος Σηφουνάκης δεν απαντούσε στις κλήσεις του.

Μίλησε για πολιτικούς μουσειακού είδους και επεσήμανε πως αν ο πρωθυπουργός «πιστεύει ότι με Παγκαλοσηφουνάκηδες ότι θα πάει μπροστά κάνει λάθος. Αν θέλει να με κάνει εχθρό του, fine!»,

Copyright Οδηγίες κατοχύρωσης πνευματικής ιδιοκτησίας

Και όμως....γίνεται και με ένα συστημένο γράμμα

Πολλές φορές στο ευρύτερο περιβάλλον μας ακούμε ανθρώπους να μας εκμυστηρεύονται τις πνευματικές τους ανησυχίες. Να μας λέμε πως γράφουν στίχους ή σενάρια, πως ζωγραφίζουν και να μας αποδεικνύουν πως έχουν καλλιτεχνική φλέβα.

Αν κι εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ατόμων και έχετε το καλλιτεχνικό μικρόβιο μέσα σας κρυμμένο, εμείς έχουμε την υποχρέωση να σας παρουσιάζουμε τον τρόπο εκείνο με τον μπορείτε να κατοχυρώσετε νόμιμα την πνευματική σας ιδιοκτησία.

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για την νόμιμη απόκτηση πνευματικών δικαιωμάτων. ....

Για όσους από εσάς που έχετε μια πρώτη ιδέα για το τι εστί πνευματική κατοχύρωση, σας υπευθυμίζουμε πως η συγκεκριμένη διαδικασία συνέβαινε μέσα από την Εθνική Βιβλιοθήκη στην οποία ο καθένας κατέθετε το έργο του καθαρογραμμένο. Παρόλα αυτά, επειδή η Εθνική Βιβλιοθήκη

Νέο ηφαιστειακό νέφος κατευθύνεται προς τη Βρετανία

Νέο ηφαιστειακό νέφος από την Ισλανδία κατευθύνεται προς τη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές ασφάλειας αερομεταφορών.

Έκλεισε το steki.gr

Ύστερα από το gamato.info μπήκε λουκέτο και στο steki.gr.


H διάσημη ιστοσελίδα φιλοξενούσε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και reality show, τα οποία οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν δωρεάν, μέσω streaming.

Η Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ), η οποία παλαιότερα είχε κινηθεί εναντίον των greek-fun και gamato.info, κατέθεσε μήνυση εις βάρος του ιδιοκτήτη του site.

Έτσι, η αστυνομία συνέλαβε τον 25χρονο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ένας υπολογιστής.
ilive

Οι Συνομίληκοι

22 Απριλίου παραλύει το δημόσιο

Με 24ωρη απεργία στις 22 Απριλίου συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η ΑΔΕΔΥ....

Στις 22 Απριλίου και ώρα 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, όπως είχε εξαγγελθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στις 13/04/2010, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ότι: ": η κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, η άντληση τεράστιων δημόσιων και κοινωνικών πόρων, για την επιβίωση και κερδοφορία του, τα καρτέλ, η κατασπατάληση πόρων για την αναπαραγωγή ενός πελατειακού συστήματος, το έλλειμμα αναπτυξιακής πολιτικής και δημιουργικότητας, λιτούς και αποδοτικής αξιοποίησης των δημόσιων και κοινωνικών πόρων, η φοροκλοπή, φοροδιαφυγή και

Σε 48ωρη απεργία οι δικαστικοί υπάλληλοι 21 & 22 Απριλίου

Απεργία θα πραγματοποιήσουν οι δικαστικοί υπάλληλοι στις 21 και 22 Απριλίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται, μέσω των κινητοποιήσεων διεκδικούν:

• Προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων και την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στη γραμματεία των δικαστηρίων και έμμισθων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων.

• Ανακατανομή και αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων σύμφωνα με το πόρισμα της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

• Σταδιακή αύξηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών ώστε να αντιστοιχεί τελικά στο 75% του
αντίστοιχου επιδόματος των δικαστικών λειτουργών.

• Κατώτατο βασικό μισθό 1.400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη δημοσίου 1.200 ευρώ όπως προτείνει και η ΑΔΕΔΥ.

• Αύξηση των εξόδων κίνησης και μετακίνησης των επιμελητών Δικαστηρίων τα οποία είναι καθηλωμένα από το 1999.

Δεν απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας την Πέμπτη και την Παρασκευή

Τη ματαίωση των δύο 24ωρων απεργιών που είχαν προγραμματίσει για την Πέμπτη και Παρασκευή, 22 και 23 Απριλίου, ανακοίνωσαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, λαμβάνοντας υπόψιν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους ευρωπαϊκούς αιθέρες.

Σε ανακοίνωσή της η ένωση των ελεγκτών σημειώνει πως έλαβε την απόφαση της αναστολής συνεκτιμώντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις αεροπορικές μετακινήσεις. Μετά από αυτή την εξέλιξη το πρόγραμμα δρομολογίων θα εκτελεστεί στο βαθμό που θα επιτρέψουν οι μετεωρολογικές συνθήκες και η πορεία του νέφους της ηφαιστειακής στάχτης.
enet

Η χώρα οδηγείται στην καταστροφή!

Ο Βγενόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει στην πολιτική αλλά προειδοποίησε ότι αν δεν αλλάξει το επίπεδο στην Ελλάδα με αποφάσεις του πρωθυπουργού τότε η χώρα θα καταστραφεί.


"Είμαι εδώ για να βοηθήσω αλλά ΔΕΝ θα μπω στην πολιτική. Γιατί εγώ; Δεν θέλω να μπω στην πολιτική. Είμαι έτοιμος να συνδράμω με τις ιδέες μου και τις απόψεις μου αλλά όχι στην πολιτική. Σε 3-4 χρόνια θα βλέπουμε σε εξέλιξη την πτώση του βιοτικού επιπέδου της χώρας.

Τα δύσκολα χρόνια θα είναι αυτά που έρχονται. Αν δεν κάνει αλλαγή ο Παπανδρέου να υπάρξει ανασυγκρότηση τότε η Ελλάδα θα περάσει μεγάλη καταστροφή. Η χώρα μας είναι μια πλούσια χώρα μέχρι και πετρέλαιο έχει και μπορεί να συμφωνήσει ένα νέο μοντέλο με την κοινωνία. Λέει ο πρωθυπουργός ότι οι κόποι του λαού θα πιάσουν τόπο. Πως θα πιάσουν τόπο; Με αυτό το πρόγραμμα σταθερότητας;" είπε ο Βγενόπουλος.
troktiko