www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Είχαν τσάντα που απενεργοποιούσε συναγερμούς

Τσάντα «χάι τεκ», ειδικά διαμορφωμένη για να «τυφλώνει» τις μαγνητικές εισόδους των πολυκαταστημάτων, είχαν στην κατοχή τους δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για σειρά κλοπών.


Υπάλληλοι καταστήματος ηλεκτρικών ειδών στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής αντιλήφθηκαν ότι οι δύο «τουρίστες», ηλικίας 28 και 29 ετών, είχαν αφαιρέσει την προηγούμενη μέρα εννέα συσκευές πλοήγησης (GPS) και ειδοποίησαν την αστυνομία. Την επομένη, οι

Παρασκευή αντί για Σάββατο η πρεμιέρα του Παναθηναϊκού

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ κατέθεσε επίσημο αίτημα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με το οποίο ζητάει να μετατεθεί η διεξαγωγή του ματς με την Skoda Ξάνθη για την 1η αγωνιστική, την Παρασκευή 27 Αυγούστου αντί του Σαββάτου 28, λόγω της συναυλίας των U2 στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ είναι υποχρεωμένη να παραδώσει το Ολυμπιακό Στάδιο στους διοργανωτές της συναυλίας το αργότερο το Σάββατο 28 Αυγούστου, ώστε να προετοιμαστεί

Χωρίς βίζα στη Βραζιλία σύντομα όλοι οι πολίτες της ΕΕ

Όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν σύντομα να ταξιδεύσουν στη Βραζιλία χωρίς να χρειάζονται βίζα, αν οι κυβερνήσεις της ΕΕ εγκρίνουν τις συμφωνίες που θα παρουσιαστούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Σε τέσσερις χώρες της ΕΕ - Μάλτα, Κύπρος, Εσθονία και Λετονία- οι πολίτες εξακολουθούν να χρειάζονται βίζα για να επισκεφτούν την Βραζιλία, ενώ σε όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ένωσης έχουν συνάψει διμερείς συμφωνίες απαλλαγής.

«Ελπίζουμε ότι το Συμβούλιο θα δώσει το πράσινο φως το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος της

«Άμεση θα είναι η αποζημίωση των πληγέντων στη Σάμο» λέει ο Ν. Σηφουνάκης

Μέσω του ΕΛΓΑ θα αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι για τις περιουσίες τους που κάηκαν στις πυρκαγιές της Σάμου, δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο νησί.


Επίσης ο κ. Σηφουνάκης εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των πληγέντων από τις πυρκαγιές και να θωρακιστεί η περιοχή που επλήγη με αναγκαία υποστηρικτικά έργα, ενώ επεσήμανε ότι θα συζητήσει τα αιτήματα με τα αρμόδια επιμέρους

Εργασίες σε υπόγειες διαβάσεις αυτοκινήτων

Εργασίες τακτικού καθαρισμού και καθαρισμού των φρεατίων τους θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο στις παρακάτω υπόγειες διαβάσεις αυτοκινήτων:


· Συγγρού και Ποσειδώνος προς Πειραιά

· Συγγρού και Ποσειδώνος προς Γλυφάδα

· Ιππόδρομος - Παλαιά Παραλιακή

· Ποσειδώνος και Αλίμου

· Ποσειδώνος - Καραϊσκάκη

Η Google διέκοψε την ανάπτυξη του Wave

Η Google φαίνεται αν εγκαταλείπει την ανάπτυξη του Wave, ενός προϊόντος που ήλπιζε να αλλάξει το τοπίο στην κοινωνική δικτύωση του web. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι χρήστες δε φάνηκε να ενθουσιάζονται από την νέα υπηρεσία που είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της μέσα σε τυμπανοκρουσίες πριν από ένα περίπου χρόνο και δηλώσεις της Google ότι «έτσι θα ήταν το e-mail αν το εφευρίσκαμε σήμερα».


Το Wave συνδύαζε υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, instant messaging και άλλα χαρακτηριστικά που επέτρεπαν στους χρήστες να συνεργάζονται σε διάφορα κείμενα και αρχεία σε πραγματικό χρόνο.

«Το Wave δεν υιοθετήθηκε όσο θα θέλαμε», ανέφερε ο Ούρς Χόλζλ σε blog της εταιρείας. «Δε σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του Wave ως ξεχωριστό προϊόν, αλλά θα διατηρήσουμε το site τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, ενώ θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία του Wave σε άλλα προΐόντα μας. Οι ίδιοι οι προγραμματιστές του Wave είχαν τονίσει ήδη

Ο σιδερένιος πυρήνας της Γης κινείται, λιώνει και αναγεννιέται

Στα έγκατα των εγκάτων, η σιδερένια «καρδιά» στον πυρήνα του πλανήτη μας λιώνει και κινείται ταυτόχρονα, αναγεννώμενη κάθε 100 εκατ. χρόνια, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική μελέτη, που εκτιμά ότι περίεργες και άγνωστες δυνάμεις, τις οποίες οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν, «δουλεύουν» 5.000 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης.


Το κέντρο της Γης βρίσκεται σε βάθος περίπου 6.400 χλμ. από την επιφάνειά της. Η ως τώρα κυρίαρχη θεωρία ήταν ο πυρήνας είναι ακίνητος και απλώς αργά-αργά μεγαλώνει ομοιόμορφα, καθώς έλκει συνεχώς νέο λιωμένο υλικό από τον περίγυρό του και το κρυσταλλοποιεί σε στερεό μέταλλο. Όμως αυτό από μόνο του δεν μπορεί να ερμηνεύσει μια σειρά από παράξενες παρατηρήσεις που έχουν γίνει, γι’ αυτό τώρα οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κάτι άλλο συμβαίνει: ο πυρήνας δεν είναι ακίνητος αλλά συνεχώς κινείται και λιώνει.

Ο εσώτατος πυρήνας είναι μια συμπαγής μεταλλική μπάλα κυρίως από σίδηρο με ακτίνα γύρω στα 1.200 χιλιόμετρα, που σχηματίστηκε πριν από περίπου 1 δισεκατομμύριο χρόνια, όταν το εσωτερικό της

Καταρρίπτεται η θεωρία ύπαρξης νερού στη Σελήνη

Μπορεί τελευταία να υπήρξαν διαδοχικές παρατηρήσεις και εκτιμήσεις για ύπαρξη στο φεγγάρι σημαντικών ποσοτήτων νερού σε μορφή πάγου, όμως μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη έρχεται να βάλει «πάγο» σε αυτή την υπερβολική αισιοδοξία, εκτιμώντας ότι τελικά το βραχώδες εσωτερικό της Σελήνης είναι πολύ ξερό για να έχει διακρατήσει νερό (ή ζωή σε αυτό). Έτσι, ενώ δεν αμφισβητείται ότι στην επιφάνεια έχουν βρεθεί μέσα στους κρατήρες αποθέματα πάγων (αμφίβολης προέλευσης), αναβιώνει η επιστημονική «κόντρα» σχετικά με το αν και πόσο νερό υπάρχει κάτω από την επιφάνεια του φεγγαριού.


Η νέα έρευνα, υπό τον γεωχημικό Ζάκαρι Σαρπ του πανεπιστημίου του Νέο Μεξικό, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Science”, σύμφωνα με το BBC, το Νew Scientist και το Scientific American, ανέλυσε τα ισότοπα χλωρίου που περιέχονταν στα δείγματα των σεληνιακών βράχων, που έφεραν στη

Νέα τεχνική για την κυτταρική αναγέννηση της καρδιάς

Μια νέα επιστημονική έρευνα σε πειραματόζωα, που εντάσσεται στο πολλά υποσχόμενο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής, ανοίγει το δρόμο για την αναδημιουργία κυττάρων της καρδιάς σε ανθρώπους. Αμερικανοί επιστήμονες, επεμβαίνοντας σε τρία γονίδια, «ανάγκασαν» κοινά κύτταρα από της καρδιάς ποντικιών να μετατραπούν σε κύτταρα καρδιακού μυ, χωρίς να χρειαστεί καν αυτά τα κύτταρα να περάσουν από ένα ενδιάμεσο στάδιο εμβρυικού-βλαστικού κυττάρου.


Αν η τεχνική έχει επιτυχία και στους ανθρώπους, θα παρέχει μια πηγή νέων κυττάρων για τον καρδιακό μυ για εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από καρδιοπάθεια, χωρίς να χρειάζονται μεταμοσχεύσεις ή ηλεκτρονικές συσκευές. Η μέθοδος είναι το τελευταίο παράδειγμα της διαδικασίας του «κυτταρικού αναπρογραμματισμού» ή της «υπερδιαφοροποίησης», κατά την οποία ενήλικα κύτταρα παίρνουν μια τελείως διαφορετική «ταυτότητα», χωρίς να χρησιμοποιούνται βλαστοκύτταρα.

Η ανακάλυψη, με επικεφαλής τον βιολόγο Ντίπακ Σριβαστάβα, διευθυντή του Ινστιτούτου Καρδιοαγγειακών Παθήσεων Γκλαντστόουν του Σαν Φρανσίσκο, παρουσιάστηκε στο περιοδικό

Καμπάνα 902.000 ευρώ σε 20 τράπεζες

Πρόστιμα 902.000 ευρώ επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 20 τράπεζες για παραβάσεις και παραλείψεις που αφορούν στους όρους των συναλλαγών (ενημέρωση οφειλέτη, μονομερής τροποποίηση συμβάσεων, ελλιπής ενημέρωση των όρων δανεισμού) και για ελλείψεις στα συστήματα εσωτερικού ελέγχου.


Η βαρύτητα και κυρίως το είδος της παραβάσεως προσδιόρισε και το ύψος του προστίμου που επέβαλε η Εποπτεύουσα Αρχή (Επιτροπή Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της ΤτΕ).

Το υψηλότερο πρόστιμο, ύψους 220.000 ευρώ, επιβλήθηκε στην Attica Bank, όπου διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις στα συστήματα εσωτερικού ελέγχου της συγκεκριμένης τράπεζας. Εξαιτίας

Μυστηριώδης ασθένεια σκοτώνει τις νυχτερίδες

Με αφανισμό απειλούνται οι πληθυσμοί των νυχτερίδων στην Αμερική, καθώς πλήττονται από το νεοεμφανιζόμενο «σύνδρομο λευκής μύτης», όπως ονομάζεται. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ελάχιστα για την προέλευση της θανατηφόρου ασθένειας.


Σε έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Science», οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε ολικό αφανισμό των νυχτερίδων στις βορειο-ανατολικές ΗΠΑ μέσα στα επόμενα 16 - 20 χρόνια.

Ένας μύκητας που σχετίζεται με την εμφάνιση της νόσου πιθανόν να μεταφέρθηκε από τον άνθρωπο στις σπηλιές όπου οι νυχτερίδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη.

Ο μύκητας, που ονομάστηκε Geomycesdestructans φαίνεται ότι αναπτύσσεται σε συνθήκες ανύπαρκτου φωτισμού και υγρασίας. Εμφανίζεται στις μύτες, τα φτερά και τα αυτιά των νυχτερίδων, εξ’ ου και το

«Πνίγεται» από καπνό και καύσωνα η Μόσχα

Παχύ στρώμα αιθαλομίχλης έχει καλύψει τον ουρανό της Μόσχας, καθώς οι πυρκαγιές γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα συνεχίζουν να καίνε.


Ο καπνός έχει προκαλέσει προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία του αεροδρομίου του Ντομοντέντοβο, ένα από τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της Μόσχας.

Σύμφωνα με το CNN, πολλοί Ρώσοι κυκλοφορούν με μάσκες, ενώ η θερμοκρασία πλησιάζει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Περί τις 600 πυρκαγιές καίνε στην περιοχή νότια και ανατολικά της Μόσχας και ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 50.

Οι υπηρεσίες υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη συγκέντρωση τοξικών σωματιδίων στον αέρα σε περιεκτικότητα

Σε εφαρμογή το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Σε ισχύ τίθεται το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης.


Η ένταξη των νοικοκυριών στο μειωμένο τιμολόγιο γίνεται με υποβολή αίτησης από τους ενδιαφερόμενους. Διαρκεί ένα χρόνο και απευθύνεται σε άτομα που έχουν εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου, μακροχρόνια άνεργους και γονείς με τρία παιδιά.

Προϋπόθεση για την ένταξη στο Κ.Ο.Τ. αποτελεί η κατανάλωση κάτω από 1.000 kWh ανά τετράμηνο (το μέρος της κατανάλωσης που ωφελείται από την έκπτωση είναι από 0-800 kWh) και η κατανάλωση για πρώτη κατοικία.

Η ένταξη ανανεώνεται αυτόματα για το επόμενο έτος, εκτός αν τότε έχουν πάψει να ισχύουν οι αντίστοιχες προϋποθέσεις.

Το Κ.Ο.Τ. προκύπτει μετά από έκπτωση 10% επί του αντίστοιχου ισχύοντος τιμολογίου για

Αυξήθηκε κατά 5,5% ο ετήσιος πληθωρισμός

Αυξημένος κατά 5,5% εμφανίζεται ο ετήσιος πληθωρισμός, σε σύγκριση με το 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ.) του Ιουλίου 2010, με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουλίου 2009, παρατηρείται αύξηση 5,5 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση του 2009 με το 2008.


Ωστόσο, ο πληθωρισμός του Ιουλίου 2010 είναι μειωμένος κατά 0,5% σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2009 - Ιουλίου 2010, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2008 – Ιουλίου 2009, παρουσίασε αύξηση 3,1%, έναντι αύξησης 2,1%,

Υπογράφηκε το προεδρικό διάταγμα για το πολιτικό άσυλο

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη το Προεδρικό Διάταγμα για τη μεταβατική διαδικασία ασύλου.


Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα είναι μεταβατικό καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι η σύσταση μιας νέας Υπηρεσίας Ασύλου, ανεξάρτητης από την Ελληνική Αστυνομία. Μέχρι τότε, διατηρείται η αποκέντρωση των οργάνων εξέτασης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας, όχι σε 52 Αστυνομικές Διευθύνσεις, όπως προέβλεπε το ΠΔ 81/2009, αλλά σε 13 (Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας κα), στη λογική της γεωγραφικής κατανομής των μελλοντικών Περιφερειακών Γραφείων Ασύλου.

Επίσης δημιουργείται μια ταχύρρυθμη διαδικασία για τα προφανώς αβάσιμα αιτήματα ασύλου και μία κανονική για τα βάσιμα αιτήματα ενώ τίθεται χρονικό όριο έκδοσης απόφασης έως 6 μήνες στην

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα κοντά στην περιοχή των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργ στο 16ο χιλιόμετρο Αθηνών - Κορίνθου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιφερειακή μάντρα σε σωρό πλαστικών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 9 οχήματα της πυροσβεστικής με 27 πυροσβέστες, τρεις υδροφόρες, ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν και άντρες της τροχαίας προκειμένου να συντονίσουν τους οδηγούς που διέρχονται από το σημείο.
enet

Ανησυχία από 22 κρούσματα εγκεφαλίτιδας και μηνιγγίτιδας

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση περιστατικών με εγκεφαλίτιδες και ιογενείς μηνιγγίτιδες σε ηλικιωμένους, στη Β.Ελλάδα.

Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών) της Θεσσαλονίκης 22 ηλικιωμένοι, οι 10 με εγκεφαλίτιδα και οι 12 με μηνιγγίτιδα, από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Το αντίστοιχο δίμηνο πέρσι, τα αντίστοιχα περιστατικά ήταν μόνο 7 συνολικά .


Αυτή τη στιγμή στο Λοιμωδών

Φωτιά στο High Speed 1

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 σήμερα το μεσημέρι κατά τον απόπλου του πλοίου HighSpeed 1 από τη Μύκονο με προορισμό την Πάρο. Η φωτιά κατασβέστηκε με τα μέσα του πλοίου χωρίς να τραυματιστεί κανείς από τους 458 επιβάτες.


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μια από τις κύριες μηχανές του Highspeed 1 και σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές η κατάσβεση πραγματοποιήθηκε άμεσα και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Το Ηighspeed 1 ελλιμενίστηκε στην Πάρο όπου και θα επιθεωρηθεί ενώ σύμφωνα με

Κατάσκοπος...τσέπης τα νέα κινητά

Το τελευταίας τεχνολογίας «έξυπνο» κινητό σας, που με τόση χαρά και περηφάνια αγοράσατε, ακριβώς επειδή είναι έξυπνο, μπορεί να κάνει πράγματα που το προηγούμενο «χαζό» κινητό σας δεν μπορούσε: όπως π.χ. να διαθέτει εφαρμογές που αθόρυβα και εν αγνοία σας να σας παρακολουθούν και να στέλνουν διάφορα στοιχεία σας στην άλλη άκρη του κόσμου!

Η εταιρία Lookout Inc, που ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας κινητών, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, έκανε ελέγχους σε σχεδόν 300.000 δωρεάν εφαρμογές που χρησιμοποιούνται είτε στα iPhone της Apple, είτε στις συσκευές που «τρέχουν» το λειτουργικό Android της Google.


Διαπίστωσε ότι πολλές από αυτές τις εφαρμογές κρυφά καταγράφουν διάφορα ευαίσθητα δεδομένα από τα τηλέφωνα των ανυποψίαστων χρηστών και τα στέλνουν σε τρίτους, συνήθως διάφορες εταιρίες μάρκετινγκ, ερευνών και διαφήμισης, χωρίς ο χρήστης να έχει δώσει καμία συγκατάθεση, ούτε καν να

Διαβήτης, κατάθλιψη, μόρφωση και φρούτα-λαχανικά εναντίον άνοιας

Η καταπολέμηση του διαβήτη και της κατάθλιψης από τη μια μεριά και η αύξηση του μορφωτικού επιπέδου και της κατανάλωσης φρούτων-λαχανικών από την άλλη, είναι το «κλειδί» για τη μείωση των περιστατικών άνοιας στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Πέρα από άλλους γνωστούς παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της άνοιας, όπως είναι η παχυσαρκία, η υψηλή πίεση ή η αυξημένη χοληστερίνη, μπορούν να υπάρξουν συγκεκριμένοι τομείς-κλειδιά όπου πρέπει οι ειδικοί να εστιάσουν την προσοχή τους στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της γεροντικής άνοιας, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, που δημοσιεύεται στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal.


Για τους σκοπούς της έρευνας, μελετήθηκαν επί επτά χρόνια οι περιπτώσεις 1.400 ατόμων άνω των 65 ετών.

Υπολογίστηκε ότι η εξάλειψη του διαβήτη και της κατάθλιψης και η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων

ΕΒΓΑ: Προληπτική απόσυρση προϊόντος

Σε απόσυρση του προϊόντος: ΓΡΑΝΙΤΑ CHILL OUT PUSH Φράουλα με ημερομηνίες ανάλωσης 04/2011 και 04/2012 προχώρησε προληπτικά η ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.


Η απόσυρση οφείλεται στο γεγονός ότι στις συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος, ανιχνεύτηκαν ίχνη γάλακτος ενώ δεν αναγράφεται επί της συσκευασίας η πιθανότητα ύπαρξής τους, με ενδεχόμενο να προκληθεί αλλεργική αντίδραση σε καταναλωτές που έχουν αλλεργία στο γάλα.

Η εταιρεία παρακαλεί τους καταναλωτές που έχουν αλλεργία στο γάλα να μην καταναλώσουν το προϊόν των συγκεκριμένων παρτίδων.
naftemporiki

Μειώθηκε κατά 340.000 ευρώ η εγγύηση για τον κ. Γιάννη Αγγέλου


Μεγάλη μείωση του ποσού της εγγύησης-«μαμούθ» των 400.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον κ. Ι. Αγγέλου (φωτογραφία), διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, μετά την απολογία του για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, προτείνει ο εισαγγελέας εφετών κ. Ι. Λιακόπουλος.
Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση του κυρίου Αγγέλου ζητώντας να μειωθεί η επιβληθείσα εγγύηση από τα 400.000 ευρώ στα 60.000 ευρώ και εισηγείται να απορριφθεί ως κατ΄ ουσίαν αβάσιμο το κύριο αίτημα του κατηγορουμένου για άρση του περιοριστικού όρου της καταβολής εγγύησης.

Ο κ. Λιακόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του λαμβάνει υπόψη του τη βαρύτητα της κακουργηματικής πράξης- ηθική αυτουργία σε απιστία- που αποδίδεται στον κ. Αγγέλου, συνυπολογίζοντάς τη με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου περί της «οικονομικής αδυναμίας» του

Τζόγκινγκ με κόπο και... τρόπο

Διάδρομος ή τζόγκινγκ στη φύση; Οι ειδικοί επισημαίνουν πως τρέξιμο από τρέξιμο διαφέρει! Για παράδειγμα, όσοι βάζουν αθλητικά παπούτσια και αθλούνται έξω- στον δρόμο, στο δάσος, στο γήπεδο ή στην παραλία- καίνε περισσότερες θερμίδες από όσες εκείνοι που ιδρώνουν στον διάδρομο.


Αυτή όμως, είναι η μία όψη του νομίσματος, καθώς όταν εξετάζεται το θέμα των κακώσεων, τότε ο διάδρομος βγαίνει... νικητής, αφού δεν κρύβει τους κινδύνους του δρόμου.

΄Ερευνες έχουν δείξει πως η άσκηση στον διάδρομο καίει 5% λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους. Και όσο κι αν πασχίσουν εκείνοι που «ψηφίζουν» γυμναστήριο ή κατ΄ οίκον άθληση, δεν πρόκειται να καταφέρουν να ισοφαρίσουν.

Ο λόγος είναι απλός: «Η αντίσταση του αέρα, αλλά και η συνήθως, ανώμαλη, με κλίσεις και στροφές διαδρομή αναγκάζει τον οργανισμό να δαπανά περισσότερη ενέργεια» λέει στα «ΝΕΑ» η γυμνάστρια κ. Γκέλυ Τζιβινίκου, η οποία προσθέτει πως παίζει ρόλο ακόμη και η στάση του σώματος που γέρνει προς

Αναζητούν την ευεξία σε βραχιόλι σιλικόνης

Κάνοντας κανείς ζάπινγκ στην τηλεόραση αργά το βράδυ σε μικρά κανάλια, θα δει διαφημίσεις τηλεμάρκετινγκ να προβάλλουν κορσέδες που υποστηρίζουν τη μέση, σανδάλια που αδυνατίζουν, πάτους παπουτσιών που ρυθμίζουν τη στάση του σώματος και άλλα πολλά.


Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των προϊόντων είναι ότι αφενός υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα και αφετέρου δεν διαθέτουν καμία απολύτως επιστημονική απόδειξη για τις ιδιότητές τους. Οι σκεπτικιστές τα απορρίπτουν και κάνουν λόγο για αυθυποβολή. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα ένα νέο προϊόν, το βραχιόλι Ρower Βalance, έχει βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της διαμάχης.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το Ρower Βalance χαρίζει διαύγεια, βελτιώνει την ισορροπία, τη δύναμη και την ευελιξία του ανθρώπινου σώματος... Το βραχιόλι αυτό είναι ένα περικάρπιο από σιλικόνη, στο κέντρο του οποίου έχει ενσωματωμένο ένα ολόγραμμα. Το μυστικό, κατά τα λεγόμενα των κατασκευαστών, βρίσκεται στο ολόγραμμα. Κατασκευασμένο από ρητίνη πολυαιθυλενίου και

Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Αριθμό - ρεκόρ 8.260 θέσεων θα προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Από αυτές οι 7.700 θέσεις αφορούν συνολικά 32 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα και προσφέρονται στο σύνολο των υποψηφίων, οι 210 αφορούν προπτυχιακές σπουδές αποκλειστικά για ΑμεΑ, και οι 350 μεταπτυχιακές σπουδές αποκλειστικά για μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ.


Oι θέσεις αυτές θα οριστικοποιηθούν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας εντός του Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα προσφέρονται 4.200 θέσεις φοιτητών για 26 προπτυχιακά προγράμματα και 3.500 για 6 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Τις θέσεις αυτές αναμένεται να διεκδικήσουν περίπου 80.000 υποψήφιοι. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι σε ένα πρόγραμμα, ο αριθμός των θέσεων που αναλογεί στο πρόγραμμα αυτό κατανέμεται ανάλογα σε άλλα προγράμματα με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία λαμβάνει υπόψη, κατά το δυνατόν, τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Εναρξη το φθινόπωρο του 2011

Στο ΕΑΠ η προσφορά των σπουδών γίνεται μετη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ η έναρξη των σπουδών για τα προαναφερόμενα προγράμματα θα γίνει το φθινόπωρο του 2011. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία (κλήρωση). Κάθε υπο ψήφιος

Ψαλίδι σε ύλη και... κοπάνες

Μειώνεται κατά πολύ το όριο απουσιών για τους μαθητές λυκείου και μόνο με σοβαρή τεκμηρίωση θα δικαιολογούνται οι απουσίες τους, δήλωσε χθες η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα Διαμαντοπούλου.


Η υπουργός επισήμανε, από την πρωινή εκπομπή του Μega, πως είναι ντροπή για τη χώρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές, έχοντας δεδομένο το όριο των 150 απουσιών, να απουσιάζουν από τις τάξεις προκειμένου να διαβάσουν στο σπίτι και μετά να προσκομίζουν ψεύτικες βεβαιώσεις. «Πηγαίνει ο γονιός το πλαστό πιστοποιητικό που έχει δώσει ο γιατρός και ο εκπαιδευτικός το δέχεται. Αυτό σημαίνει πως στα 18 τους τα παιδιά ξέρουν ότι μπορούν να πάρουν πλαστά χαρτιά από το δημόσιο
σύστημα υγείας. Είναι αδιανόητο. Θα κατέβει πολύ το όριο των απουσιών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η ύλη των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο επιχειρεί να ελαφρύνει το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών. Ετσι, πρέπει ο μαθητής να μπορεί, όπως διευκρίνισε, να αφήνει την τσάντα στο σχολείο και να

Αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα διαπιστώνει το Στέητ Ντιπάρτμεντ

Στην ετήσια έκθεσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τονίζει ότι η Ελλάδα ήταν η χώρα στην Ευρώπη που παρουσίασε «έντονη αναζωπύρωση της εγχώριας τρομοκρατίας» το 2009 μετά από τις μεγάλες ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008.


Σύμφωνα με την έκθεση, το 2009 σημειώθηκαν 430 και πλέον επεισόδια, συμπεριλαμβανομένων εμπρησμών, επιθέσεων με εκρηκτικά, όπλα και χειροβομβίδες.

Η αύξηση των επεισοδίων ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχε καταγραφεί τα προηγούμενα 20 χρόνια, σημειώνει ο συντάκτης της έκθεσης.

Επισημαίνει επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα εισόδου παρανόμων μεταναστών που κατευθύνονται σε

Ο καιρός σήμερα 06.08.2010

Ζεστό και υγρό καιρό με σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα βόρεια ηπειρωτικά, περιμένουμε την Παρασκευή 06 Αυγούστου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 32 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 24 ως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 ως 32 στη Δυτική Ελλάδα, 25 ως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι και τοπικά ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια με αυξημένη υγρασία περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς. Μέτριοι και