www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Αδυνάτισμα με υπνωτισμό

Τέλος στην ανάγκη τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου ενδέχεται να βάλει μια επαναστατική μέθοδος υπνωτισμού που βοηθά στην απώλεια βάρους κάνοντας τον ασθενή να πιστέψει ότι του έχει τοποθετηθεί δακτύλιος στο στομάχι χωρίς αυτό να έχει γίνει. Η θεραπεία εφαρμόζεται ήδη σε κλινική της Ισπανίας με θεαματικά αποτελέσματα, καθώς οι πρώτοι ασθενείς που την έχουν δοκιμάσει έχουν σημειώσει απώλεια βάρους έως και εξήντα κιλών. Η διαδικασία δεν διαφέρει από αυτή της ύπνωσης.


Η μόνη διαφορά είναι ότι ο ειδικός πείθει τον ασθενή ότι υποβάλλεται σε τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, περιγράφοντάς του βήμα-βήμα τη διαδικασία της επέμβασης σαν να βρίσκεται μέσα στο χειρουργείο. Τέλος, εξηγεί στον ασθενή ότι το στομάχι του έχει πλέον πολύ μικρό μέγεθος, γι' αυτό και θα αισθάνεται κορεσμό κάθε φορά που θα τρώει περισσότερο από τις προβλεπόμενες μικρές μερίδες φαγητού.

Πριν από την έναρξη της εικονικής επέμβασης οι ενδιαφερόμενοι συζητούν με τους ειδικούς τις διατροφικές τους συνήθειες, ενώ στη συνέχεια αφήνονται στα χέρια των υπνοθεραπευτών Μάρτιν και

ΙΟΒΕ: Σε άσχημη κατάσταση τα ελληνικά νοικοκυριά

Οι προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση της χώρας για το προσεχές δωδεκάμηνο με βάση επιδεινώνονται σημαντικά.


Οι προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση της χώρας για το προσεχές δωδεκάμηνο με βάση της έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) επιδεινώνονται σημαντικά, κατά 9 μονάδες, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις -44 μονάδες και το 66% (από 56%) των καταναλωτών να αναμένει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση, ενώ ένα 17% σταθερότητα (από 23%). Οι αντίστοιχοι δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη διαμορφώνονται στις -7 και -12 μονάδες αντίστοιχα.

Η πρόθεση για αποταμίευση τους προσεχείς δώδεκα μήνες υποχωρεί κατά 4 μονάδες και διαμορφώνεται στις -60 μονάδες, σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Από τους καταναλωτές, ένα 18% (από 19%) εξακολουθεί να κρίνει ως πιθανή ή

Νέο Τζακ-ποτ στο Τζόκερ

Τα 11 εκατομμύρια ευρώ δεν βρήκαν ούτε σε αυτή την κλήρωση νικητή και στην επόμενη κλήρωση αναμένεται το ποσό να ξεπεράσει τα 13 εκατομμύρια ευρώ.Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:




5, 14, 25, 36, 37 ΤΖΟΚΕΡ: 2










ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ                           ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ                                     ΚΕΡΔΗ

5+1                                                      -                                            ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

5                                                           9                                            114.553,46

4+1                                                    131                                               2.500,00

4                                                     2.275                                                    50,00

3+1                                                 4.743                                                    50,00

3                                                 104.463                                                      2,00

2+1                                              70.888                                                       2,00

1+1                                            365.553                                                       1,50

΄Ενταση στις σχέσεις Ρηγίλλης - Μπακογιάννη

Νέα ένταση στις σχέσεις της Ρηγίλλης με τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη προκάλεσε η πρόθεση της πρώην υπουργού Εξωτερικών να μην παραστεί στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή.


Αν και ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο, σημειώνοντας πως δεν σχολιάζει όποια δήλωση δεν είναι επώνυμη, η αντιπαράθεση σημειώθηκε μέσω κύκλων των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα, κύκλοι της κ. Μπακογιάννη ανέφεραν σχετικά με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Κυριακής ότι «κανένας σοβαρός δεν ασχολείται με τη νομή κομματικής ισχύος σε μια

Βουλή: Υπερψήφισε το φορολογικό η αρμόδια επιτροπή

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το φορολογικό νομοσχέδιο.


Η NΔ υπερψήφισε περίπου το ένα τρίτο των άρθρων, ενώ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για κάποια άλλα στην Ολομέλεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε επί της αρχής και επί του συνόλου, ζητώντας παράλληλα αυστηροποίηση των διατάξεων που αφορούν τα κριτήρια διαβίωσης, αν και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για κάθε ένα από τα άρθρα στην Ολομέλεια, αφού εξετάσει τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Ο ΛΑΟΣ επιφυλάχθηκε, τόσο επί της αρχής, όσο και επί των άρθρων, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε πως, αν και συμφωνεί με κάποιες από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, τις καταψηφίζει όλες, εκφράζοντας την εναντίωσή του στο πόνημα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο «διακρίνεται για τις φοροαπαλλαγές που προβλέπει για το μεγάλο κεφάλαιο και τους μεγαλοοφειλέτες».

Κατά την συζήτηση των 91 άρθρων του νομοσχεδίου, όπως επίσης και τροπολογίας που αφορά τους ελληνικούς αερολιμένες, ο υπουργός Οικονομικών αντιμετώπισε την ίδια κριτική που δέχθηκε κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις: Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ, εκφράστηκε αντίθεση στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας («χαριστική βολή στον κατασκευαστικό κλάδο» είχε χαρακτηρίσει τη ρύθμιση ο εισηγητής της ΝΔ, Θ. Καράογλου). Απαντώντας ο κ. Παπακωνσταντίνου, πέρασε στην αντεπίθεση, σημειώνοντας πως «κάποια κόμματα, είναι προφανές ότι προσπαθούν να ελαφρύνουν τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, καθώς είναι αδύνατον να πειστεί κάποιος Έλληνας, πως ένα ακίνητο αξίας πάνω από 600.000 ευρώ, είναι μικρή περιουσία. Δεν θα απολογηθούμε γι’ αυτό».

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, εκφράστηκε επίσης η αντίθεση στη ρύθμιση (αρ. 62) που καταργεί την απαλλαγή από ΦΠΑ των υπηρεσιών νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης του ιδιωτικού τομέα, περιοριζόμενη μονάχα σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου και μη κερδοσκοπικούς. «Στην πράξη αυτό που θα γίνει, θα είναι να έχουν ένα επιπρόσθετο έσοδο της τάξης 10% τα ιατρικά κέντρα, το Δημόσιο δεν θα πάρει δραχμή και θα υπάρχει μια τεράστια επιβάρυνση 10% στους ασφαλιστικούς οργανισμούς που είναι πελάτες των ιατρικών αυτών κέντρων» εκτίμησε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας.

«Να εξαιρεθούν τα ασφαλιστικά ταμεία από την επιβάρυνση ΦΠΑ για τις ιδιωτικές κλινικές» ζήτησε ο Δ. Παπαδημούλης. «Είναι προφανές ότι θα υπάρξει αντίστοιχη εσωτερική φορολογική κατανομή, ώστε να μην περαστεί το ΦΠΑ στους ασφαλιστικούς οργανισμούς» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

Τέλος, στο επιχείρημα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ότι το νομοσχέδιο είναι «αντιαναπτυξιακό», καθώς τα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης είναι λίγα συγκριτικά με τον όγκο του νομοσχεδίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε πως «τα αναπτυξιακά κίνητρα δεν τα μετρά κανείς με τις σελίδες που καταλαμβάνουν. Θα βοηθήσουν τους νέους επιχειρηματίες που προσπαθούν να στήσουν μια δουλειά, ενώ έχουν να κάνουν και με την μείωση της φορολογίας στα αναδιανεμόμενα κέρδη».
naftemporiki

Να αδρανοποιήσουν το «γονίδιο της παχυσαρκίας» προσπαθούν οι επιστήμονες

Τον μηχανισμό με τον οποίο ενεργοποιείται το «γονίδιο της παχυσαρκίας» ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν Κινέζοι επιστήμονες, οι οποίοι προσπαθούν αν βρουν έναν τρόπο να το βγάλουν «εκτός λειτουργίας».


Το γονίδιο FTO βρίσκεται στο ανθρώπινο χρωμόσωμα 16 και μετά από πολλές έρευνες έχει διαπιστωθεί συσχέτιση του με την αύξηση βάρους. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν σήμερα οι επιστήμονες είναι να προσδιορίσουν τον ακριβή τρόπο με τον οποίο δρα το «ένοχο» γονίδιο.

«Πιστεύουμε ότι το γονίδιο FTO αποτελεί έναν ενδιαφέροντα στόχο για τη θεραπεία της παχυσαρκίας. Εάν μπορέσουμε να βρούμε ένα ενεργό ανασχετικό (για να το αδρανοποιήσουμε) θα μπορέσουμε ίσως να βρούμε κάποιου είδους θεραπεία», επισήμανε ο Jijie Chai από το Εθνικό Ινστιτούτο Βιολογικών Επιστημών στο Πεκίνο.

Υμιυπαίθριοι: Σε ένταξη στη νέα ρύθμιση υποχρεούνται όσοι έκαναν χρήση της ρύθμισης Σουφλιά

Αυτοί που έχουν κάνει νομιμοποίηση με το νόμο Σουφλιά θα πρέπει να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, τόνισε μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 9,89 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.


Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.

Υπεραμυνόμενος της σχετικής ρύθμισης που παρουσίασε χθες Τετάρτη η ηγεσία του υπουργείου, τόνισε πως «στόχος μας δεν ήταν τα χρήματα, να μισοεπαναφέρουμε τη ρύθμιση Σουφλιά που δεν θα έφερνε αποτέλεσμα και συνέχιζε μια κακή σχέση μεταξύ κράτους και πολίτη».

Αντίθετα, μίλησε για μια άλλη φιλοσοφία με τέσσερις βασικούς στόχους: «την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης, την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής βλάβης που έχει συντελεστεί, τη διόρθωση των ρυθμίσεων των άρθρων 40 και 41 για την οικοδομή που γονάτισαν το συγκεκριμένο τομέα και να δούμε το κτηριακό μας απόθεμα, τι κτήρια έχει αυτή η χώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως η ρύθμιση που επελέγη έχει κάποια κοινωνικά χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να επιβάλει χαράτσι. «Προσπαθούμε να κλείσουμε μια χρόνια παθογένεια. Θέλουμε μια νέα αρχή να κάνουμε που όλοι θα είμαστε υπεύθυνοι από εδώ και πέρα. Μέχρι σήμερα κανείς δεν απολογήθηκε για τίποτα και παράλληλα, η Πολιτεία έκλεινε το μάτι στην παρανομία. Με την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτηρίων γυρίζουμε σελίδα» πρόσθεσε.
naftemporiki

Φάρμακο για θρομβοπενική πορφύρα

Μια νέα φαρμακευτική ουσία ως δεύτερης γραμμής θεραπεία για τη χρόνια αυτοάνοση θρομβοπενική πορφύρα ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Πρόκειται για την ουσία eltrombopag που χορηγείται σε περιπτώσεις μειωμένων τιμών αιμοπεταλίων σε ενήλικες ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε σπληνεκτομή και παρουσιάζουν αντίσταση σε άλλες θεραπείες (π.χ. κορτικοστεροειδή, ανοσοσφαιρίνες).

Η νέα ουσία eltrombopag μπορεί να εξετασθεί ως θεραπεία δεύτερης γραμμής σε ενήλικες ασθενείς που δεν έχουν υποβληθεί σε σπληνεκτομή στους οποίους αντενδείκνυται η χειρουργική επέμβαση.

Οι ασθενείς με θρομβοπενική πορφύρα παρουσιάζουν μώλωπες και αιμορραγίες, που μπορεί να αποβούν ως και θανατηφόρες. Οι διαθέσιμες θεραπείες σήμερα (κορτικοστεροειδή, ανοσοσφαιρίνες ή σπληνεκτομή) έχουν όλες πιθανά μειονεκτήματα όταν χρησιμοποιούνται σε χρόνια βάση.
naftemporiki

Απεργία των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ για το φορολογικό


Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από σήμερα οι υπάλληλοι όλων των κλάδων στο υπουργείο Εξωτερικών, με κύριο αίτημα να μη φορολογείται η αποζημίωση εξωτερικού (η οποία καταβάλλεται για την κάλυψη των εξόδων κατά την εκτέλεση της αποστολής) ως εισόδημα.


Τη Δευτέρα 12 Απριλίου έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 13:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νεοκλασσικό της Βασ. Σοφίας.

Δεν λειτουργεί καμία υπηρεσία, παρά μόνον με προσωπικό ασφαλείας για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, δήλωσε ο κ. Γ. Αϋφαντής, μέλος του δ.σ. της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, και ζήτησε να καταργηθεί η παράγραφος 4 του άρθρου 4 του φορολογικού νομοσχεδίου». Όπως επεσήμανε, η παράγραφος αυτή καταργεί προϋπάρχον

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η υλοποίηση τριών προγραμμάτων

Την έναρξη υλοποίησης τριών προγραμμάτων προώθησης της απασχόλησης και προώθησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.


1) Τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 40.000 ανέργων χρηματοδοτούμενο από εθνικούς πόρους.

2) Διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια της Τέταρτης Προγραμματικής περιόδου 2007-2013.

3) Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών γυναικών ηλικίας 22 - 64 ετών

Ομιλείτε Globish?

Η νέα κοινή διάλεκτος που θα ενώσει όλους τους ανθρώπους του κόσμου και θα γκρεμίσει τα γλωσσικά εμπόδια που συναντάμε κάθε ημέρα στον δρόμο μας, φαίνεται πως είναι πλέον πραγματικότητα.


Αν πιστέψουμε τον γάλλο συνταξιούχο της ΙΒΜ Ζαν-Πολ Νεριέρ, η λύση στο πρόβλημα είναι τα Globish, η «νέα εσπεράντο», που δεν είναι τίποτε άλλο από μια απλοποιημένη μορφή της αγγλικής γλώσσας, με ένα λεξιλόγιο αποτελούμενο μόνο από 1.500 λέξεις και απλούστατο συντακτικό. Ο νεολογισμός Globish προέρχεται από τις αγγλικές λέξεις globe, που σημαίνει οικουμένη και υδρόγειος σφαίρα, και english, δηλαδή αγγλική γλώσσα. Σύμφωνα με τον κ. Νεριέρ είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνούν άνθρωποι των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η αγγλική και δεν είχαν την ευκαιρία να μάθουν σωστά την τελευταία.

Η ιστορία ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια, όταν ο κ. Νεριέρ εργαζόταν στο Τμήμα Μάρκετινγκ της εταιρείας ΙΒΜ. Βρισκόταν στην Ιαπωνία και στις επιχειρηματικές συναντήσεις εκεί παρατήρησε ότι όσοι δεν είχαν τα αγγλικά ως μητρική τους γλώσσα επικοινωνούσαν με τους ιάπωνες και τους κορεάτες συναδέλφους τους με μεγαλύτερη επιτυχία από τους Αμερικανούς ή τους Βρετανούς. Ο ίδιος, Γάλλος την καταγωγή, μπορούσε να μιλήσει με

Φρίκη: Μαγείρεψαν 16χρονο κορίτσι στην κατσαρόλα

Σοκ και φρίκη έχει προκαλέσει η είδηση ότι δύο άνδρες μαγείρεψαν ένα 16χρονο κορίτσι!


Η αποτρόπαια αυτή πράξη έγινε στη Ρωσία. Η δίκη των δύο ρώσων ανδρών που κατηγορούνται για τον τεμαχισμό και το μαγείρεμα της 16χρονης αναβλήθηκε. Μια ένορκος δεν άντεξε στο θέαμα των φωτογραφιών που τους έδειξε η κατηγορούσα αρχή και λιποθύμησε μέσα στο δικαστήριο ενώ νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο. Και πως να μην πάθει σοκ.

Ο Μαξίμ Γκολοβάτσκικ και ο φίλος του Γιούρι Μοζχνοβ, και οι δύο 20 ετών κατηγορούνται για τον πνιγμό της 16χρονης Καρίνα Μπαρντουτσιάν, τον τεμαχισμό του κορμιού της και το ψήσιμο της με πατάτες!

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2009 όπως είπε η φίλη της Καρίνα, Αικατερίνα Ζινόγιεβα. Τα δύο

Γονίδια "μάρτυρες" για τον καρκίνο των πνευμόνων

Αμερικανοί ερευνητές, χρησιμοποιώντας γενετικές τεχνικές, ανακάλυψαν μια μέθοδο να εντοπίζουν εκείνους τους καπνιστές, που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο των πνευμόνων. Οι επιστήμονες βρήκαν μια ομάδα γονιδίων που είναι ιδιαίτερα ενεργά στους ασθενείς με καρκίνο των πνευμόνων, ακόμα και σε υγιή ιστό, πράγμα που ίσως επιτρέψει, όπως είπαν, να ανιχνεύονται έγκαιρα στο μέλλον οι καπνιστές, που τελικά θα αναπτύξουν καρκινικό όγκο.

Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Βοστώνης και της Γιούτα, με επικεφαλής τον καθηγητή παθολογίας, κ. Άβρουμ Σπίρα, της Ιατρικής Σχολής της Βοστώνης, δημοσίευσαν τη σχετική εργασία τους στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έρευνά τους μπορεί να οδηγήσει σε προληπτική δράση που θα

Αποσύρθηκε η παρακράτηση 8% στις επιχειρήσεις

Στην απόσυρση της διάταξης την παρακράτηση 8% στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών άνω των 300 ευρώ προέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στον επιχειρηματικό κόσμο.


Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα ισχύσει η παλιά ρύθμιση που αφορά στην παρακράτηση για τις συναλλαγές με το δημόσιο.

Αναφορικά με τους συνταξιούχους που υπερβαίνουν τα 65 έτη, ο υπουργός είπε ότι θα ισχύσουν τα τεκμήρια κατά 30% μειωμένα στο σύνολό τους.
skai

Νέο "όχι" της Γαλλίας στην Τουρκία για ένταξη στην Ε.Ε.

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι τρίτοι που διαφωνούν με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. - όσο υπάρχει ακόμα Ε.Ε. - διαφορετικά με την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων εντός Ε.Ε. θα νοσταλγούσαμε την σημερινή εποχή της διακίνησης των λαθρομεταναστών: Η Γαλλία επανέλαβε σήμερα την ρητή αντίθεσή της σε μια ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Παρίσι. O Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πιέρ Λελούς δήλωσε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν ότι διαφωνούν πάνω στο θέμα αυτό.


Σε διμερή συνάντηση που είχαν, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αποδέχθηκε την πρόσκληση του τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν να επισκεφθεί την Τουρκία και να δει ο ίδιος την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις ευρύτατα αποκλίνουσες απόψεις τους όσον αφορά το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε», δήλωσε ο Λελούς σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε ο Ερντογάν με τον γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν.

«Η Τουρκία έχει το σχέδιό της, αυτό για την ενσωμάτωσή της στους 27 (της ΕΕ). Σεβόμαστε το σχέδιο αυτό, αλλά εμείς έχουμε το δικό μας σχέδιο, αυτό μιας μεγάλης Ευρώπης, των 27 σε σύμπραξη με τη Ρωσία και την Τουρκία», προσέθεσε ο Λελούς.

Η Τουρκία έχει απορρίψει την πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας για μια «προνομιακή σύμπραξη» με την ΕΕ αντί μιας πλήρους ένταξής της.
defencenet

CERN: 10 εκατ. «μίνι-Μπιγκ Μπανγκ» στον επιταχυντή

Ο μεγάλος επιταχυντής του CERN δημιούργησε ήδη, μέσα στην πρώτη κιόλας εβδομάδα της λειτουργίας του, 10 εκατομμύρια «μίνι-Μπιγκ Μπανγκ», θέτοντας έτσι τις βάσεις για να ανακαλύψει τα θεμέλια του σύμπαντος.


Ο εκπρόσωπος του CERN, κ. Τζέημς Γκίλις, δήλωσε ότι ο μήκους 27 χλμ. υπόγειος επιταχυντής αδρονίων, κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, που έχει ήδη αρχίσει τις συγκρούσεις σωματιδίων, δουλεύει εξαιρετικά καλά.

«Όλα δείχνουν μια χαρά. Παίρνουμε ένα μεγάλο όγκο δεδομένων για ανάλυση στα εργαστήρια όλου

Συγχωνεύονται British Airways – Iberia

Συμφωνία συγχώνευσης υπέγραψαν η British Airways και η Iberia, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τους δύο αερομεταφορείς. Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2010.


Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι εταιρείες είχαν υπογράψει σχετικό μνημόνιο κατανόησης (MoU).

Σύμφωνα με τον βρετανικό αερομεταφορέα, η συγχώνευση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε η νέα εταιρεία

Γερμανικό μέτωπο κατά Facebook για "αμέλεια στα προσωπικά δεδομένα"

Οι προτροπές για να εγκαταλείψουν οι χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook πολλαπλασιάζονται όλο και περισσότερο στη Γερμανία, καθώς η αμερικανική εταιρεία κατηγορείται ότι είναι ιδιαίτερα αμελής στην προστασία των δεδομένων του κάθε χρήστη.


Τη σκυτάλη πήρε η Ομοσπονδία των Οργανώσεων των Γερμανών Καταναλωτών (VZBZ), η οποία εκπροσωπεί 42 οργανώσεις προστασίας καταναλωτή, η οποία προειδοποιεί τους χρήστες: «εάν δίνετε μεγάλη σημασία στην προστασία των δεδομένων σας, τότε αλλάξτε δίκτυο».

Χθες ήταν η σειρά της υπουργού Κατανάλωσης Ίλζε Άιγκνερ, η οποία έστειλε επιστολή στον διευθυντή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, για να του εκφράσει την «έκπληξή της» για τη νέα πολιτική του ιστοτόπου, που

Προβλήματα με το Wi-Fi για το iPad

Αρκετοί χρήστες που αγόρασαν από τους πρώτους το iPad αναφέρουν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24ώρων πως η συσκευή τους έχει αρκετά ζητήματα με τη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi. Στην επίσημη ιστοσελίδα τεχνικής υποστήριξης, τα αιτήματα είναι πάρα πολλά (έχουν ξεπεράσει τις 11 σελίδες) και αναφέρουν ότι αφού συνδεθούν ασύρματα με τον παγκόσμιο ιστό, είτε έχουν χαμηλή ταχύτητα πλοήγησης, είτε εμφανίζεται συχνά το φαινόμενο της διακοπής.


Κάποιοι μάλιστα ανέφεραν ότι όταν τοποθέτησαν το iPad σε μία λεία οριζόντια επιφάνεια, τα προβλήματα λύθηκαν, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποτελέσει την παραμικρή δικαιολογία για το σημαντικό αυτό πρόβλημα που εμφάνισε η συσκευή. Η εταιρία του Κουπερτίνο σύντομα αναμένεται να τοποθετηθεί και επίσημα, αφού μελετήσει ενδελεχώς το πρόβλημα. Μην ξεχνάμε ότι την Πέμπτη 8 Απριλίου θα διοργανώσει και σχετική συνέντευξη Τύπου για την πρώτη παρουσίαση του iPhone OS 4.0.
nooz

Στρούντελ με κιμά της Μαργιέττας

Υλικά                                                                                                                                                              
                                                                            
1 φύλλο κατεψυγμένης σφολιάτας
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλες κόκκινες στρογγυλές πιπεριές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 κιλό κιμάς
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. σάλτσα κέτσαπ ή και λίγο περισσότερο
150 γρ τυρί που λιώνει τριμμένο ή σε κύβους ή 100 γρ μαλακό τυρί που λιώνει και 50 γρ. παρμεζάνα
1 κρόκος αυγού

Ξεπαγώστε τη σφολιάτα μέσα στο αλουμινόχατό της.

Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και μαράνετέ τα για 10 λεπτά σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.