www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Αδυνάτισμα με υπνωτισμό

Τέλος στην ανάγκη τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου ενδέχεται να βάλει μια επαναστατική μέθοδος υπνωτισμού που βοηθά στην απώλεια βάρους κάνοντας τον ασθενή να πιστέψει ότι του έχει τοποθετηθεί δακτύλιος στο στομάχι χωρίς αυτό να έχει γίνει. Η θεραπεία εφαρμόζεται ήδη σε κλινική της Ισπανίας με θεαματικά αποτελέσματα, καθώς οι πρώτοι ασθενείς που την έχουν δοκιμάσει έχουν σημειώσει απώλεια βάρους έως και εξήντα κιλών. Η διαδικασία δεν διαφέρει από αυτή της ύπνωσης.


Η μόνη διαφορά είναι ότι ο ειδικός πείθει τον ασθενή ότι υποβάλλεται σε τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, περιγράφοντάς του βήμα-βήμα τη διαδικασία της επέμβασης σαν να βρίσκεται μέσα στο χειρουργείο. Τέλος, εξηγεί στον ασθενή ότι το στομάχι του έχει πλέον πολύ μικρό μέγεθος, γι' αυτό και θα αισθάνεται κορεσμό κάθε φορά που θα τρώει περισσότερο από τις προβλεπόμενες μικρές μερίδες φαγητού.

Πριν από την έναρξη της εικονικής επέμβασης οι ενδιαφερόμενοι συζητούν με τους ειδικούς τις διατροφικές τους συνήθειες, ενώ στη συνέχεια αφήνονται στα χέρια των υπνοθεραπευτών Μάρτιν και
Μάριον Σιράν, σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον. Με ένα συνδυασμό ύπνωσης και γνωστικής θεραπείας οι ειδικοί κάνουν ένα εικονικό tour στην επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. Για να γίνει ακόμα πιο ρεαλιστικό όλο αυτό, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ειδικός εξοπλισμός καθοδηγούμενος από κομπιούτερ απελευθερώνει μια ευρεία γκάμα αρωμάτων στον χώρο όπου γίνεται η υπνοθεραπεία, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που συναντάμε σε διαδρόμους νοσοκομείων, χειρουργεία, ακόμα και στην αίθουσα ανάνηψης. Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν, μάλιστα, ειδικό οπτικό υλικό προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο σαφείς στις περιγραφές τους.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, εκτός του ότι αποδεικνύεται εξίσου αποτελεσματική με την κανονική επέμβαση, έχει το πλεονέκτημα ότι είναι φτηνότερη και ανώδυνη, ενώ ο ασθενής γλιτώνει τη νάρκωση και την παραμονή του στο νοσοκομείο. Πολλοί από τους ασθενείς που δοκίμασαν τη συγκεκριμένη μέθοδο, μάλιστα, εκτός από απώλεια βάρους παρουσίασαν μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και νίκησαν τον διαβήτη.
naturesportscooking

Δεν υπάρχουν σχόλια: