www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!

ΗΣΑΠ

Εκτός λειτουργίας θα είναι το Σαββατοκύριακο η γραμμή του ΗΣΑΠ Ειρήνη - Κηφισσιά, λόγω εργασιών συντήρησης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τη λεωφορειακή γραμμή Χ5.

Μπάσκετ: Πρόστιμο σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Πρόστιμο 12.000 ευρώ, επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στους δύο αιώνιους αντιπάλους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για τη συμπεριφορά των οπαδών τους κατά τη διάρκεια του τελικού αγώνα Κυπέλλου στο Ελληνικό.

Καταγγελία

Τα καπάκια των μπουκαλιών του 1,5 ltr, από το γάλα mmmilk της εταιρείας ΔΕΛΤΑ, είναι ελαττωματικά.

Δεν σφίγγουν καλά και χύνεται το γάλα.

Πινακίδες Τροχαίας

Απαράδεκτη η εικόνα με τις περισσότεερες πινακίδες της Τροχαίας να είναι μουτζουρωμένες με ότι μπορεί κανείς να φανταστεί.

Από spray όλων των χρωμάτων, αυτοκόλλητα διαφημιστικά χαρτιά ακόμα και τρυπημένες από όπλα.

Ποιός ο ρόλος του κάθε Δήμου σ' αυτό το φαινόμενο, όταν μάλιστα αρκετές φορές δεν μπορείς να καταλάβεις τι λέει η πινακίδα;

Δεν μπορούν να ορίσουν συνεργεία καθαρισμού πινακίδων, όπως υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή να κάνουν αντικατάσταση των κατεστραμένων;






Κλείνουν σχολεία στον Πειραιά, λόγω ψώρας

Με απόφαση της Νομαρχίας Πειραιά κλείνουν το 5ο, 6ο και 52ο δημοτικά σχολεία και το 1ο, το 5ο,  και 10ο νηπιαγωγεία Πειραιά λόγω επιβεβαιωμένης ψώρας.

Γιατροί της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας, ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς καθώς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους έδωσαν σχετικές οδηγίες.

Η ψώρα είναι μια άκρως μεταδοτική νόσος που προκαλείται από το άκαρι της ψώρας (γένος παρασιτικών εντόμων που μοιάζουν με αράχνες), το οποίο ζει και αναπαράγεται στο δέρμα του ανθρώπου. Τα θηλυκά ακάρεα, τα οποία φωλιάζουν και αναπτύσσονται κυρίως στα χέρια, τα πόδια, τα δάκτυλα (ιδιαίτερα στις σχισμές), τους αγκώνες, την περιοχή γύρω από τις μασχάλες και την περιοχή πάνω από τα γεννητικά όργανα, προκαλούν έντονο κνησμό και στη συνέχεια εξάνθημα.


Πώς μεταδίδεται;

Η ψώρα μεταδίδεται με άμεση δερματική επαφή -είτε πρόκειται για απλή χειραψία είτε για σεξουαλική επαφή- αλλά και με άμεση επαφή με ρούχα ή κλινοσκεπάσματα που είχαν χρησιμοποιηθεί από άτομο με τη νόσο.

Μετά από πόσες μέρες εκδηλώνονται τα συμπτώματα;

Η πρώτη μόλυνση εκδηλώνει συμπτώματα μετά από διάστημα που κυμαίνεται από 28-42 ημέρες, ενώ σε περίπτωση επαναμόλυνσης τα συμπτώματα εκδηλώνονται πιο άμεσα, σε διάστημα 1-4 ημερών.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

•κνησμός (που εντείνεται τη νύχτα)

•δερματικό εξάνθημα

•ερυθρώδες δέρμα γεμάτο φουσκάλες

•μικροραβδώσεις στην επιδερμίδα (κυρίως στα χέρια και στα δάκτυλα).

Πώς γίνεται η διάγνωση;

Η διάγνωση γίνεται με κλινική εξέταση από δερματολόγο.

Πώς θεραπεύεται;

Η θεραπεία της ψώρας, η οποία είναι καλό να ξεκινήσει άμεσα για να αποτραπεί περαιτέρω εξάπλωση των παρασίτων, περιλαμβάνει επάλειψη όλου του σώματος με αντιπαρασιτική λοσιόν. Ωστόσο, για να είναι αποτελεσματική και να εκριζωθεί πλήρως το παράσιτο, χρειάζεται να υποβληθούν σε θεραπεία όλα τα μέλη της οικογένειας, ακόμη και αυτά που δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα και να απολυμανθούν με πλύσιμο στο πλυντήριο όλα τα κλινοσκεπάσματα.

Πώς μπορεί να προληφθεί;

Η ψώρα είναι εξαιρετικά μεταδοτική και δεν κάνει διάκριση σε καθαρές ή βρώμικες επιδερμίδες. Υπό αυτή την έννοια, είναι μάλλον δύσκολο να την αποφύγετε αν δεν γνωρίζετε αν είναι πάσχον το άτομο με το οποίο έρχεστε σε επαφή. Ωστόσο, μπορείτε να συμβάλετε, έως ένα βαθμό, στην πρόληψη, κάνοντας τα εξής:

•αποφύγετε την άμεση επαφή με μολυσμένα άτομα, όπως και με τα ρούχα τους ή τα κλινοσκεπάσματά τους

•εφαρμόστε θεραπεία σε κάθε περίπτωση δερματικής επαφής με μολυσμένο άτομο (άσχετα από το αν παρουσιάσατε συμπτώματα ή όχι).
 
Πληροφορίες για την ψώρα από:http://www.healthview.gr/?q=%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82/%CF%88%CF%8E%CF%81%CE%B1
 

Προσοχή όταν οδηγείτε!

Παραλίγο σοβαρό τροχαίο σήμερα το πρωί στην οδό Πειραιώς με κατεύθυνση την Αθήνα στο ύψος με την οδό Αγαθημέρου.

Αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης με ηλικιωμένο οδηγό, βγήκε από την οδό Αγαθημέρου στην Πειραιώς χωρίς να ελέγξει μάλλον το δρόμο.

Αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστεί με μεγάλη νταλίκα.

Ευτυχώς οι ζημιές ήταν μόνο υλικές και δεν είχαμε χειρότερα λόγω της πυκνής κίνησης που υπήρχε εκείνη τη στιγμή στο σημείο και η νταλίκα πήγαινε με πολύ χαμηλή ταχύτητα.

ΔΕΥΑ Μεγάρων

Κινητοποιήσεις και διαμαρτυρία έκαναν σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα εκπρόσωποι της ΔΕΥΑ Μεγάρων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγάρων αποφάσισε στις 21/01/2010 το κλείσιμο της.

Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν 10 χρόνια περίπου όταν η ΔΕΥΑΜ σταμάτησε να χρησιμοποιεί τις γεωτρήσεις και στράφηκε στην ΕΥΔΑΠ η οποία τους χρέωσε με υψηλή τιμή το κυβικό μέτρο το νερό.

Αποτέλεσμα είναι να φτάσουν να οφείλουν πολλά εκατομμύρια στην ΕΥΔΑΠ.

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έκανε γνωστή την πρόθεσή της να κλείσει τη ΔΕΥΑΜ, όμως το σωματείο τους προσπάθησε να σταματήσει αυτή την εξέλιξη.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να μην απολυθεί κανείς και να απορροφηθούν από τον Δήμο και την ΕΥΠΑΠ.