www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Απεργούν την Πέμπτη οι οδοντίατροι


Απεργία για την αύριο Πέμπτη, 28 Ιουλίου, εξήγγειλε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) λόγω του ανοίγματος του οδοντιατρικού επαγγέλματος.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση των προέδρων των οδοντιατρικών συλλόγων όλης της χώρας στην Αθήνα.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας σε έκτακτη συνεδρίασή του εξέτασε τους τρόπους αντίδρασης των

24ωρη λειτουργία για λεωφορεία με προορισμό το Αεροδρόμιο


Στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας λεωφορειακών γραμμών όλο το 24ωρο προχωρά ο ΟΑΣΑ με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την ενίσχυση της σύνδεσης βασικών συγκοινωνιακών κόμβων της πρωτεύουσας, όπως το λιμάνι του Πειραιά, ο Σταθμός Υπεραστικών λεωφορείων και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε την επέκταση ωραρίου από τις 00.30 τα μεσάνυχτα έως τις 05.30 το πρωί και την αναπροσαρμογή της διαδρομής για τις ώρες αυτές, των παρακάτω λεωφορειακών γραμμών:

Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΑΕΡΟΛ. ΑΘΗΝΩΝ : Από τις 00.30 έως τις 05.30 επεκτείνεται η διαδρομή από τη πλατεία Συντάγματος έως το λιμάνι του Πειραιά (πλατεία Καραϊσκάκη). Διευκρινίζεται ότι η διαδρομή

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων


Στην κατάσχεση 9.430.000 τεμαχίων τσιγάρων προχώρησε το Β’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης παρουσία κλιμακίου του ΣΔΟΕ.


Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών στη σχετική του ανακοίνωση, οι δασμοφορολογικές

Για «θερμό» Σεπτέμβρη προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών


"Θερμό" Σεπτέμβρη στο χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, εάν ο αρμόδιος υπουργός δεν προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τους υγειονομικούς για τις αλλαγές που σχεδιάζει και αφορούν στο άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος και την αναδιάταξη των υπηρεσιών Υγείας.

Αν ο υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης νομοθετήσει μέσα στον Αύγουστο, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση, οι γιατροί θα προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις, δήλωσε ο κ.

Εικόνα Ήχος: Κλείνει το κατάστημα στη Βουλιαγμένη


Τη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος στην Αθήνα (περιοχή Βουλιαγμένης) αποφάσισε η διοίκηση της Εικόνα Ήχος, λαμβάνοντας υπόψη την ζημιογόνα λειτουργία του.

Η απόφαση της εταιρείας εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δικτύου πωλήσεων και της περιστολής των δαπανών της.

Επισημαίνεται ότι, οι πωλήσεις του συγκεκριμένου καταστήματος στη περίοδο 1.1.-30.6.2011 περιορίστηκαν σε 190,92 χιλ. ευρώ, ενώ, για το ίδιο διάστημα, οι δαπάνες

Αναστολή αυτοφώρου για ληξιπρόθεσμες οφειλές ζητεί η ΕΣΕΕ


Την αναστολή του νόμου που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης από την 1η Αυγούστου 2011 σε όσους δεν προχωρούν στην καταβολή των άνω των 5.000 ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το Δημόσιο, ζητεί και πάλι η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , με νέα επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών.

Το αίτημα της Συνομοσπονδίας είναι η επανεξέταση της ποινικοποίησης των οφειλών, που όπως σημειώνει, «δεν προέρχονται από δυστροπία, αλλά είναι αποτέλεσμα της

Αντίθετη η ΓΕΝΟΠ στις προτάσεις της ΡΑΕ για τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος


Την αντίθεσή της στις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για να περιοριστούν οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος, εκφράζει η ΓΕΝΟΠ.

Στις προτάσεις της Αρχής, που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αγορά προπληρωμένων καρτών ρεύματος, η αύξηση των εγγυήσεων και η δημιουργία "ενεργειακού Τειρεσία" με το ιστορικό των ανεξόφλητων

Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις του Αυγούστου η ΟΣΥΠΑ


Χωρίς προβλήματα θα πραγματοποιηθούν τελικά τον Αύγουστο οι πτήσεις εσωτερικού σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, καθώς η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις, που είχε εξαγγείλει.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι μετά την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και τις

Δίωξη στον Γ. Παπαγιάννη για αναρτήσεις στο Fimotro


Ποινική δίωξη για απειλή κατά της ζωής του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου ασκήθηκε σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη για αναρτήσεις στην ιστοσελίδα Fimotro.

Είχαν προηγηθεί μηνύσεις του κ. Παναγιωτόπουλου για σειρά υβριστικών και απειλητικών αναρτήσεων.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχε αναλάβει την έρευνα, ζήτησε τη συνδρομή της εταιρείας Google. 

Η εταιρεία ταυτοποίησε το ηλεκτρονικό ίχνος, από το οποίο αποκαλύφθηκε ότι διαχειριστής του

«Παράθυρο» για αλλαγές στο ν/σ για τα αυθαίρετα


Ανοιχτός σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, ειδικά στις ρυθμίσεις που αφορούν τα κριτήρια και στο ύψος των προστίμων, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι το σχέδιο νόμου κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή και θα έχει ψηφιστεί έως τις 28 Αυγούστου.

«Δεν θα επιβραβευθούν οι "καραμπινάτες" περιπτώσεις», δήλωσε και δεσμεύτηκε ότι η ρύθμιση του θέματος θα γίνει με τρόπο που θα ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, θα καλύπτει τις

Προσφυγή Ακη Τσοχατζόπουλου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου


Προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατέθεσε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, όπως ανακοίνωσαν οι συνήγοροί του σε συνέντευξη Τύπου.

Ο νομικός Βασίλης Χειρδάρης και ο καθηγητής ποινικού δικαίου Λεωνίδας Κοτσαλής διευκρίνισαν ότι η προσφυγή τού πρώην υπουργού δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης, που εκκρεμεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά «πλημμέλειες που εντοπίστηκαν κατά τη διαδικασία ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων». Όπως τόνισαν, η προσφυγή αφορά την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και σχετίζεται με δηλώσεις δύο

Vivere: Παύση διαπραγμάτευσης μετοχών από 12/8


Παύει από την 12η Αυγούστου 2011 η διαπραγμάτευση των μετοχών της Vivere Entertainment στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, ενεκρίθη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το αίτημα της Goldener Ltd για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των μετοχών της εταιρείας Vivere που δεν κατέχει ήδη.

Η καταβολή του ανταλλάγματος και

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά και τη σημερινή τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, κατά την ομιλία του στη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, εκτίμησε ότι η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού είναι προς το μέρος τους και γι αυτό η Ομοσπονδία επικοινώνησε με το πρωθυπουργικό γραφείο ζητώντας συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου προκειμένου να του θέσει τα αιτήματα και τις θέσεις των αυτοκινητιστών.

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του για να μην γίνουν επεισόδια», ανέφερε ο κ. Λυμπερόπουλος για τη συνέχιση των κινητοποίσεων, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση αγωγών εναντίον της πολιτικής

ΑΣΕΠ: Γραπτές εξετάσεις για 29.000 θέσεις στο Δημόσιο


Στο μικροσκόπιο του ΑΣΕΠ μπαίνουν το επόμενο διάστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα υπόκεινται σε αυστηρή αξιολόγηση για να καταλάβουν θέσεις ευθύνης, ενώ στην κρίση της ανεξάρτητης Αρχής θα είναι και η τύχη του πλεονάζοντος προσωπικού των ΔΕΚΟ που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

Η δοκιμασία των γραπτών εξετάσεων θα περιμένει κάθε τρία χρόνια περίπου 100.000 υπαλλήλους, που θα είναι υποψήφιοι για την κατάληψη κάποιας από τις 29.000 θέσεις γενικών διευθυντών,

Γ. Παπανδρέου στην ΚΟ Πα.Σο.Κ: «Κρατήσαμε την Ελλάδα στον πυρήνα της ΕΕ»

Την υπερηφάνεια του για τους βουλευτές του κόμματός του, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τονίζοντας ότι έκανε το πατριωτικό καθήκον της, απέναντι στον ελληνικό λαό, αγνοώντας τις απειλές και τις λοιδωρίες. «Επιβεβαιώσαμε τη συμμετοχή μας στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου

Έκανε λόγο για καθοριστικές

Μήνας απεργιών για τα αεροδρόμια ο Αύγουστος!

Το πλήγμα για τον τουρισμό αναμένεται να είναι ανεπανόρθωτο και φυσικά ο Γολγοθάς των τουριστών τεράστιος.

Πρόγραμμα καθημερινών κινητοποιήσεων για ολόκληρο σχεδόν τον Αύγουστο εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων. Από τις κινητοποιήσεις αυτές αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες για εργασία που ήδη έχουν προσφέρει τις νύκτες, τις εξαιρέσιμες ημέρες και τις αργίες,

Από 20 Αυγούστου έρχεται το εργόσημο

Από τις 20 Αυγούστου, οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν με κουπόνια το προσωπικό που απασχολούν με κατ΄ οίκον... 

απασχόληση ή το προσωπικό που εργάζεται περιστασιακά.


Πρόκειται για το "εργόσημο" που κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο με 600 σημεία στη χώρα, στα οποία θα μπορεί ο εργοδότης να προσέρχεται να πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια να το εξαργυρώνει ο εργαζόμενος. Το "εργόσημο" θα είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος πληρωμής για δουλειά στο σπίτι.

Η παραλαβή του "εργόσημου" θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό θα γίνεται η παραλαβή του και από μεγάλες αλυσίδες super markets, που

Κλειστά τα Τέμπη από 08:00 έως 14:00 λόγω εργασιών

Γ. Παπαντωνίου: Αρτια η σύμβαση που υπέγραψα για τα γερμανικά υποβρύχια


«Άρτια και άψογη» χαρακτήρισε τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών υποβρυχίων, που υπέγραψε το 2002, κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο ʼμυνας, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Ταυτόχρονα επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για την διαχείριση της υπόθεσης και των προβλημάτων που εμφανίστηκαν στα

Λύση αντίστοιχη με την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων προτείνεται για τα αυθαίρετα


Λύση, αντίστοιχη με εκείνη της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων, επιχειρεί να δώσει στο πρόβλημα των αυθαίρετων κατασκευών, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με το σχέδιο νόμου, που έθεσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Στην «κόκκινη γραμμή» του σχεδίου νόμου, γίνεται διαχωρισμός των

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό


«Χειρονομία καλής θέλησης» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την απόσυρση της τροπολογίας για τη δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό, από το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές αγορές.

Το νομοσχέδιο ξεκίνησε να συζητείται απόψε στη Βουλή αλλά οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κάλεσαν την κυβέρνηση να την αποσύρει.

«Κοινοβουλευτικό τείχος απέναντι στην κυβερνητική τροπολογία για το τζαμί στον Ελαιώνα, που κατατέθηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για την Ενέργεια, όρθωσε ο ΛΑ.Ο.Σ. διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου. Ο κ. Αστέριος Ροντούλης ανάγκασε με σειρά στέρεων επιχειρημάτων τον Υπουργό να αποσύρει την τροπολογία, καθώς αυτή δεν είχε την παραμικρή συνάφεια με το αντικείμενο του συγκεκριμένου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί


Σημάδια εκτόνωσης της έντασης στις σχέσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των ιδιοκτητών ταξί, φαίνεται να διαγράφονται τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Την ίδια ώρα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους διαπίστωσε "θετικό κλίμα" στη διάρκεια των συναντήσεων, που όπως είπε, είχε το απόγευμα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στη Βουλή, αφήνοντας να

Εισήχθη προς επεξεργασία το ν/σ για τη «δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ΑΕΙ»


Με την υπουργό Παιδείας ΄Αννα Διαμαντοπούλου να επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι «ήρθε η ώρα να αλλάξει η τριτοβάθμια εκπαίδευση», την ΝΔ και τα κόμματα της Αριστεράς να καταψηφίζουν επί της αρχής και τον ΛΑΟΣ να τοποθετείται θετικά, εισήχθη προς επεξεργασία το νομοσχέδιο για την «δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ΑΕΙ».

«Αν θέλουμε να κάνουμε ριζική τομή στην εκπαίδευση δεν θα μπουν κόκκινες γραμμές», τόνισε η υπουργός Παιδείας κι αφού

Ο καιρός στις 27.07.2011


Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις που τοπικά στα βόρεια θα είναι πυκνότερες, περιμένουμε την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 30 στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 34 με 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα Νότια Δωδεκάνησα ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι και τοπικά στα νότια ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς στην πόλη και στο εσωτερικό του νομού και στους 30 βαθμούς στις ακτές. Σχεδόν μέτριοι