www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

«Παράθυρο» για αλλαγές στο ν/σ για τα αυθαίρετα


Ανοιχτός σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, ειδικά στις ρυθμίσεις που αφορούν τα κριτήρια και στο ύψος των προστίμων, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι το σχέδιο νόμου κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή και θα έχει ψηφιστεί έως τις 28 Αυγούστου.

«Δεν θα επιβραβευθούν οι "καραμπινάτες" περιπτώσεις», δήλωσε και δεσμεύτηκε ότι η ρύθμιση του θέματος θα γίνει με τρόπο που θα ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, θα καλύπτει τις
ενστάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και θα εξασφαλίζει έσοδα για το κράτος.

Επανέλαβε πως από τις ρυθμίσεις θα εξαιρεθούν τα κτίσματα σε δάση, αιγιαλό, ρέματα και αρχαιολογικούς χώρους.

Ακόμη ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις που τίθενται στο νομοθέτημα για τη μεταβίβαση ακινήτων είναι τέτοιες που αποτρέπεται μία νέα γενιά αυθαιρέτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης ανέφερε ότι πλέον η μεγάλη αυθαίρετη δόμηση είναι στις εκτός σχεδίου περιοχές και τόνισε πως αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και το κράτος δεν λάβει μέτρα ολοσχερούς κατάργησής της, εκτός οικισμών, δόμησης στα νησιά, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της χωροθέτησης των Χώρων Υγειονομικής Ταφής και ειδικά στο ΧΥΤΑ της Κερατέας, ανακοίνωσε ότι έως τις 20 Αυγούστου θα εκδοθεί η διεθνής προανακοίνωση με διαβούλευση, όπου θα δηλώνεται ότι δεν αποκλείεται καμία τεχνολογία.

Όπως πρόσθεσε, το έργο θα γίνει με προδιαγραφές - αυτό που μένει να οριστικοποιηθεί είναι αν θα είναι στην παρούσα χωροθέτηση, όπως έχουν προτείνει οι φορείς. «Μελετάμε και θα δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: