www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δημοκρατική Συμμαχία: Αν δεν μπορεί ο κ. Παπουτσής, ας παραιτηθεί


Ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας καταλόγισε η Δημοκρατική Συμμαχία.

«Για μία ακόμη φορά», επισήμανε η παράταξη σε σχετική της ανακοίνωση, «το κέντρο της Αθήνας βρέθηκε απροστάτευτο στις επιθέσεις μικρής μερίδας αναρχοφασιστών».

«Αποτελέσματα αυτής της κατάστασης είναι η αγορά που καθημερινά στενάζει να παραλύσει και η διεθνής εικόνα της χώρας και πάλι να αμαυρωθεί με το χειρότερο
ΦΘΟΡΕΣ ΣΕ ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΑΤΟΜΩΝ


ΡΙΨΗ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ


 ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ ΙΕΡΑ ΟΔΟ

Αύξηση 2 ευρώ στα τσιγάρα ζητούν οι επιστήμονες!


Τσουχτερή τιμή των τσιγάρων: αυτό είναι το πάγιο αίτημα των επιστημόνων, καθώς επιμένουν ότι με το μέτρο αυτό θα μειωθεί δραστικά το ποσοστό των καπνιστών στην χώρα μας. Πάντως, όπως φαίνεται από νέα στοιχεία, ολοένα περισσότεροι Έλληνες πετούν το πακέτο τους στα σκουπίδια – αποτέλεσμα που ωστόσο οφείλεται κυρίως στην οικονομική κρίση.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος το οποίο πραγματοποιείται 8-10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα,

Πορεία αντιεξουσιαστών στη Βουλή


΄Αρχισε η πορεία αντιεξουσιαστών προς τη Βουλή, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στα Προπύλαια είχαν από νωρίτερα συγκεντρωθεί περίπου 2.000 άτομα, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της Σίνα, η Ιπποκράτους από τη Λ. Αλεξάνδρας και η Ακαδημίας από την Κάνιγγος.

Στην πορεία που διοργάνωσαν νωρίτερα μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ξέσπασαν επεισόδια έξω από το Κοινοβούλιο, με ρίψη μολότοφ και χημικών. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 14.00 οι άνδρες των ΜΑΤ δέχθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας βόμβες μολότοφ και πέτρες από ομάδα νεαρών που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Εν μέσω έντασης, οι εύζωνοι αποχώρησαν από τα φυλάκια, ενώ κουκουλοφόροι έσπασαν για ακόμη

Νέα ονόματα για δυο χημικά στοιχεία

Ο περιοδικός πίνακας ανανεώνεται τελευταίως ραγδαία για τα χημικά δεδομένα. Πριν από μερικές εβδομάδες τρία αναγνωρισμένα μεν αλλά «αβάφτιστα» στοιχεία – το κοπερνίκιο, το ρεντγκένιο και το νταρμστάντιο –έλαβαν τα επίσημα ονόματά τους. Τώρα ήρθε η σειρά των δυο νεότερων «μελών» του να αποκτήσουν το δικό τους.


Φλερόβιο και λιβερμόριο

Πρόκειται για τα στοιχεία 114 και 116, τα οποία μπήκαν στο «κλαμπ» του περιοδικού πίνακα τον περασμένο Ιούνιο. Ακολουθώντας την τυπική – και συνήθως χρονοβόρο –διαδικασία η Διεθνής Ενωση Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Χημείας ανακοίνωσε σήμερα τις προτεινόμενες ονομασίες τους.

Όπως προβλέπει το τυπικό, θα ακολουθήσει μια περίοδος πέντε μηνών για την υποβολή σχολίων. Αν δεν υπάρξουν αντιρρήσεις, δυο ακόμη νέες λέξεις θα προστεθούν στο χημικό λεξιλόγιο: το φλερόβιο (Flerovium, προτεινόμενο σύμβολο Fl) για το στοιχείο 114 και το λιβερμόριο

Μαρίνα Βουλιαγμένης: Πλειοδότησε στο διαγωνισμό η Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης


Η Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ πλειοδότησε στο διαγωνισμό για την εκμίσθωση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, με συνολικό μίσθωμα για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ποσό 43 εκατ. ευρώ, πλέον πληθωρισμού και λοιπών προσαυξήσεων.

Οι οικονομικές προσφορές για το διαγωνισμό αποσφραγίστηκαν σήμερα. Σημειώνεται ότι στο μίσθωμα δεν συμπεριλαμβάνονται οι

ΛΑΟΣ: «Όχι» στην αξιοποίηση επετείων για ασκήσεις «επαναστατικής γυμναστικής»

«Η πορεία για τη διάσωση της χώρας είναι ανηφορική και κρύβει πολλές παγίδες. Η μία απ’ αυτές είναι η αξιοποίηση διαφόρων επετείων για ασκήσεις “επαναστατικής γυμναστικής”», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης με

Νέος σεισμός στη Μυτιλήνη


Νέος σεισμός μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.08 ανοικτά της Μυτιλήνης. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 25 χλμ νότια του Πλωμαρίου.

Τη Δευτέρα είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο 38 χλμ. νοτιοδυτικά του νησιού. Ακολούθησαν διαδοχικές δονήσεις

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέου πολιτικού φορέα από τον Π.Καμμένο;


Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος με τη ΝΔ, αν το κόμμα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, επανέλαβε σε δηλώσεις του στον Real FΜ ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο ίδρυσης ενός νέου φορέα «κόντρα στην παράδοση» και «χωρίς ιδεολογικά στεγανά».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» το θέμα της δανειακής σύμβασης, ενώ επανέλαβε ότι θα

Χ.Πρωτόπαπας: Μετά τις γιορτές το θέμα ηγεσίας


Το θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θα τεθεί μετά τις γιορτές παράλληλα με τον απολογισμό, υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στον Real FM.

Όπως είπε, η ψηφοφορία πρέπει να γίνει από τη βάση και οι όποιες βαθιές αλλαγές γίνουν, να μην απαξιώσουν το κίνημα.

Παράλληλα, κ. Πρωτόπαπας εξέφρασε την αντίθεσή του με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη. «Με βρήκε αντίθετο το σημείο της

«Όχι» ΝΔ στην πρόταση Καρχιμάκη για τους λογαριασμούς στην Ελβετία


«Αυτοί που διέσυραν τη χώρα μας σαν διεφθαρμένη, ζητούν τώρα από τους βουλευτές ως και ελβετικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι κλέφτες», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, απαντώντας στην πρόταση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκη, για το άνοιγμα των λογαριασμών βουλευτών στην Ελβετία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρχιμάκης είχε προτείνει να κληθούν οι βουλευτές όλων των κομμάτων από τη Βουλή και να δώσουν εξουσιοδότηση στις ελβετικές τράπεζες και Αρχές να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους, αν υπάρχουν.

«Προτείνω όλοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων, να δώσουν εξουσιοδότηση ή ό,τι άλλο έγγραφο χρειάζονται οι ελβετικές τράπεζες, μέσω του προέδρου της Βουλής για να εκδώσουν άμεσα όλη την κίνηση των λογαριασμών... Προτείνω, μάλιστα, αυτή η διαδικασία να μην περιοριστεί μόνο στους βουλευτές της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου», είχε δηλώσει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ, που για λόγους λαϊκισμού, ρίχνει το κύρος της Ελληνικής Βουλής, εμείς δεν συμμετέχουμε, διεμήνυσε ο Γιάννης Μιχελάκης και επανέλαβε ότι για τη τη Νέα

Αποστάσεις Λοβέρδου από τη συζήτηση διαδοχής


Αποστάσεις από τη συζήτηση διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ θέλησε να κρατήσει σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος -μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη και ερωτηθείς κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ίδιο τον υπουργό Ανάπτυξης, εάν θα στηρίξει την υποψηφιότητά του.

«Παρακαλώ, όχι τέτοιες ερωτήσεις εδώ», είπε, παρεμβαίνοντας ο υπουργός Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για μία απόλυτα διυπουργική, υπηρεσιακή συνάντηση.

«Εμείς έχουμε καθημερινές υποχρεώσεις ως υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου. Όλα τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν», ήταν η απάντηση του κ. Λοβέρδου.

«Δεν έχετε καταλάβει και πρέπει εμείς να το δίνουμε αυτό να γίνει αντιληπτό με όλη μας τη δύναμη, ότι οι ομιλούντες έχουν εργαστεί και έχουν εργαστεί με πάρα πολύ μεγάλο φιλότιμο και

Γιατί και πως αποχρωματίζονται τα δόντια


Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα και την εμφάνιση των δοντιών σας. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με δόντια που είναι εμφανώς πιο κίτρινα από άλλα.

Για παράδειγμα, στους ξανθούς και στους κοκκινομάλλιδες τα δόντια τείνουν να είναι πιο κίτρινα.

Τα δόντια επίσης γίνονται πιο κίτρινα και πιο γκρι όσο μεγαλώνουμε. Αυτό συμβαίνει διότι με το πέρας του χρόνου το στρώμα της αδαμαντίνης (το σκληρό, λευκό εξωτερικό στρώμα του δοντιού ή αλλιώς σμάλτο) αρχίζει να φθείρεται, να γίνεται όλο και πιο διαφανές και να επιτρέπει στο κίτρινο χρώμα της οδοντίνης (που βρίσκεται στο αμέσως επόμενο στρώμα από την αδαμαντίνη) να εμφανίζεται όλο και περισσότερο.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι στους οποίους οφείλεται ο αποχρωματισμός και το λέκιασμα των

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (Σ.Π.Ω. - PCOS)


Είναι η συχνότερη ενδοκρινική - μεταβολική πάθηση των νέων γυναικών. Εμφανίζεται ιδιαίτερα συχνά στις έφηβες. Με βάση μελέτη, που έγινε στην Ελλάδα, η συχνότητα του συνδρόμου είναι περίπου 7%.

Η αιτία δεν είναι ακόμα γνωστή. Η πιο μοντέρνα θεωρία υποστηρίζει την αλληλεπίδραση γονιδίων και περιβάλλοντος.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ – ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Η εμφάνιση των συμπτωμάτων γίνεται κατά την εφηβεία. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών αφορά παχύσαρκες, αλλά και λεπτόσωμες γυναίκες που μπορεί να εμφανίζουν:

- διαταραχές περιόδου με ανώμαλο κύκλο
- τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα

Τρεις αστυνομικοί τραυματίες και προσαγωγές στην Αθήνα

Σε τουλάχιστον εφτά προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στην πλατεία Συντάγματος, η οποία μετατράπηκε νωρίτερα σε πεδίο μάχης.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, όπου κατέληξε η πορεία μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου,

Μετεξεταστέοι βασιλικός πολτός και σοκολάτα


Θεωρείται επί μακρόν ως σούπερ τροφή που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, να πολεμήσει τη γήρανση και την υψηλή χοληστερόλη.

Ωστόσο η αρμόδια ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority, EFSA) ανακοίνωσε ότι οι ισχυρισμοί των εταιρειών περί των απίστευτων ιδιοτήτων του βασιλικού πολτού, περί ου ο λόγος, δεν ευσταθούν.

Οι ισχυρισμοί διατροφής στο μικροσκόπιο


Δεν ετέθη όμως μόνο ο βασιλικός πολτός στο στόχαστρο των επιστημόνων της EFSA. Μεγάλος αριθμός ισχυρισμών διατροφής και υγείας μπήκε κάτω από το μικροσκόπιο των ειδικών και τελικώς περίπου 200 ισχυρισμοί έλαβαν έγκριση σε σύνολο όμως 2.500 χιλιάδων.

Μεταξύ των ισχυρισμών που… κόπηκαν στις εξετάσεις περιλαμβάνονταν αυτοί σχετικά με το πράσινο τσάι το οποίο αναφερόταν από εταιρείες ότι βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης

Διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε οκτώ δευτερόλεπτα!

Βρετανοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ανέπτυξαν ένα επαναστατικό σύστημα ανώδυνης «μαστογραφίας», ικανό να ανιχνεύει καρκινικούς όγκους σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα.

Όπως υποστηρίζουν μάλιστα οι υπεύθυνοι της εταιρείας Micrima η οποία δημιουργήθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, το καινοτόμο σύστημα Maria (Multistatic Array Processing for Radiowave Image Acquisition) αποτελείται από έναν σαρωτή ραδιοκυμάτων που είναι πολύ πιο ασφαλής σε σχέση με τη συμβατική μαστογραφία.

Σύμφωνα με τους ίδιους, σε αντίθεση με τα υπάρχοντα συστήματα, η νέα οικονομικότερη μέθοδος θα μπορεί να εφαρμοστεί σε γυναίκες κάθε ηλικίας. Με τη βοήθεια των ραδιοκυμάτων, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να προχωρούν εγκαίρως στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς οι γυναίκες θα εξετάζονται τακτικά ήδη από νεαρές ηλικίες χωρίς να εκτίθενται σε

Καθιστική ζωή, μεγάλα οπίσθια!


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η περίσσεια θερμίδων που καταναλώνουμε μετατρέπεται σε λίπος. Φαίνεται όμως ότι οι θερμίδες δεν αρκούν για να εξηγήσουν την κατανομή του λίπους: σύμφωνα με ευρήματα ισραηλινών ερευνητών η μηχανική πίεση αυξάνει την παραγωγή λίπους στα λιποκύτταρα.

Ο καθηγητής Αμίτ Γκεφέν του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και οι συνεργάτες του ανέλυσαν δεδομένα από μαγνητικές τομογραφίες ασθενών οι οποίοι ήταν καθηλωμένοι σε

Σενάριο τρόμου από Τούρκο καθηγητή για σεισμό 7,2 Ρίχτερ στο Αιγαίο

Με νέες κινδυνολογικές προβλέψεις που κάνουν από το πρωί το γύρο του διαδικτύου χρεώθηκε ο Τούρκος σεισμολόγος Οβγκούν Αχμέτ Ερτσάν. Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης Αχμέτ Ερτσάν, μίλησε σε τουρκικά Μέσα σχολιάζοντας τον χθεσινό σεισμό μεγέθους 4,7 που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου.

Σημείωσε ότι όπως είχε τονίσει πως μετά το σεισμό στην πόλη Βαν, ανέμενε την εκδήλωση ενός σεισμού

Πυρκαγιά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο όρος Κούλα έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά που καίει πυκνή βλάστηση.

Η Πυροσβεστική δυσκολεύεται να προσεγγίσει το σημείο γιατί η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ από την πλευρά της Βουλγαρίας έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες.

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι κοντά στα σύνορα, αφού από την

Μπαρόζο: Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις


Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αφήνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της τότε είναι αδιανόητο. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να το εξετάσουμε. Θα ήταν ωστόσο ένα κακό μήνυμα προς τις αγορές αν η ευρωζώνη χάσει ένα από τα μέλη της», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν ερωτηθείς αν είναι πιθανή μια ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μπαρόζο σημείωσε πως περιμένει πολλά από τους ευρωπαίους ηγέτες. «Η Σύνοδος Κορυφής έχει ξεχωριστή σημασία. Μπορεί να είναι σημείο

Από 1/1/2012 και σε σούπερ μάρκετ το γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας


Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για την απελευθέρωση του πρώτου βρεφικού γάλακτος, το οποίο από 1/1/2012 θα διατίθεται και από τα σούπερ μάρκετ, με 20% χαμηλότερη τιμή.

Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν από κοινού οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας

Επεισόδια στην πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου


Νεράντζια, πέτρες, μολότοφ, δυναμιτάκια και κομμάτια μαρμάρου πετούν οι νεαροί κουκουλοφόροι μαθητές σχολείου στις δυνάμεις των ΜΑΤ που επιχειρούν να τους κρατήσουν μακριά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Μετά τις 2 το μεσημέρι μετά τις επανειλημμένες ρίψεις βομβών μολότοφ οι Εύζωνοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα φυλάκιά τους αποχωρώντας προς την πλευρά της Βουλής ενώ η αστυνομία απαντούσε με περιορισμένη χρήση χημικών.

Μέχρι να φθάσει στο Σύνταγμα η ομάδα των νεαρών που είχε αποκοπεί απ΄από την πορεία επί της Πανεπιστημίου και είχε κατέβει στην Σταδίου με καδρόνια και πέτρες επιχείρησε να προκαλέσει φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών.

Με διαδηλώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί τιμούν τη συμπλήρωση των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η οδός Πανεπιστημίου έκλεισε εξαιτίας της συγκέντρωσης που έχουν καλέσει μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Πειραιά


Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά την εορταστική περίοδο ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ). Το εορταστικό ωράριο τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη 15/12 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 31/12/2011.

Αναλυτικά έχει ως εξής:

Πέμπτη 15/12 : 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
Παρασκευή 16/12 : 9.00 π.μ. – 9.00 μ.μ.
Σάββατο 17/12 : 9.00 π.μ. – 6.00 μ.μ
Κυριακή 18/12 : 10.00 π.μ. -6.00 μ.μ.

Δευτέρα 19/12 : 9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.
Τρίτη 20/12 : 9.00 π.μ. – 9.00 μ.μ.
Τετάρτη 21/12 : 9.00 π.μ. – 9.00 μ.μ.
Πέμπτη 22/12 : 9.00 π.μ. – 9.00 μ.μ.
Παρασκευή 23/12 : 9.00 π.μ. – 9.00 μ.μ.
Σάββατο 24/12 (Παραμονή Χριστουγέννων): 9.00 π.μ. - 6.00 μ.μ.

Εικόνα-Ηχος: Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης


Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εικόνα Ήχος από τις 06/12/2011 αποφάσισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α., κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, «για λόγους προστασίας των επενδυτών και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς».

Η ανακοίνωση της εταιρείας


Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Εικόνα Ήχος αναφέρει ότι εντός της ημέρας αναμένεται ότι ο Πρόεδρος, Δ/νων

Απογοήτευσαν τα έσοδα του Νοεμβρίου


Απογοητευτική ήταν για έναν ακόμη μήνα η πορεία των εσόδων κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Οικονομικών, ο ρυθμός μεταβολής των εσόδων ήταν αρνητικός 13,3% τον περασμένο μήνα, καθώς εισπράχθηκαν 3,747 δισ. ευρώ έναντι 4,32 δισ. ευρώ το Νοέμβριο του 2010.

Η πορεία των εισπράξεων του Νοεμβρίου διατήρησε και στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου αρνητικό το πρόσημο για τα έσοδα στο

Ενταξιακές για τα Σκόπια μόνο με λύση για το όνομα


Το Συμβούλιο της ΕΕ δεν δίνει πράσινο φως στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΠΓΔΜ, όπως είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2009, ενόσω παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της ονομασίας, με τις επιπτώσεις που έχει στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη χθεσινή συζήτηση των συμπερασμάτων της ΕΕ για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, που διήρκησε μέχρι τα μεσάνυχτα, το Συμβούλιο αποφάσισε να επανέλθει στο θέμα κατά την επόμενη Προεδρία, όπως έχει επαναλάβει στα αντίστοιχα συμπεράσματα του 2009 και του 2010.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μετά από μακρά συζήτηση, οι 27 Υπουργοί Εξωτερικών κατέληξαν ομόφωνα, όπως αποτυπώνεται και στα συμπεράσματα, ότι παραμένει ζωτικής σημασίας η εξεύρεση

Λ. Παπαδήμος: Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για το μέλλον της ΕΕ

Στις επόμενες μέρες, βδομάδες και μήνες θα ληφθούν αποφάσεις καθοριστικές για το θεσμικό μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη χθεσινή συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Δανίας Tόρινγκ Σμιτ.


Η Δανία αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου και για ένα εξάμηνο την Προεδρία της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαδήμος διαβεβαίωσε την κ. Σμιτ ότι η η Ελλάδα θα βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις την Δανική Προεδρία στο απαιτητικό έργο της, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι και να προωθηθούν οι προτεραιότητές της που θα συμβάλουν ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Όπως επισήμανε, το έργο της επερχόμενης Δανικής Προεδρίας θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο διότι θα κληθεί να χειριστεί θέματα μεγάλης σημασίας για το μέλλον της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής

Πότε «πέθανε» η Νεκρά Θάλασσα;


Η διασημότερη αλμυρή λίμνη στον κόσμο, η Νεκρά Θάλασσα, αποκάλυψε στους επιστήμονες μυστικά που ανατρέπουν πολλά απ' όσα θεωρούσαν δεδομένα γι' αυτήν και εγείρουν ερωτηματικά γύρω από το πώς αυτό το απειλούμενο φυσικό αξιοθέατο θα επηρεαστεί από την άνοδο της θερμοκρασίας και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Πριν από ένα χρόνο, στο πλαίσιο του Dead Sea Deep Drilling Project, ερευνητές από πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ και άλλων χωρών άρχισαν γεωτρήσεις στη Νεκρά Θάλασσα, με στόχο να μελετήσουν την κλιματική και σεισμική ιστορία της περιοχής, στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ. Το Νοέμβριο, εξετάζοντας πυρήνες ιζημάτων, η ομάδα ανακάλυψε ένα στρώμα από στρογγυλεμένα βότσαλα, περίπου 230 μέρα κάτω από τον

Ο ΚΥΡ έχει κέφια






































Κενά ασφαλείας στο iPhone 4s λόγω του Siri


Το iPhone 4S έχει μια σειρά κενών ασφάλειας, λόγω της νέας δημοφιλούς υπηρεσίας φωνητικής εντολής, Siri.

Το πιο πασιφανές σφάλμα φαίνεται πως είναι η δυνατότητα οποιουδήποτε να κάνει χρήση του Siri για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων ή απάντησης του τηλεφώνου ακόμα και αν αυτό είναι κλειδωμένο.

Σε ένα κλειδωμένο τηλέφωνο οποιοσδήποτε μπορεί να απαντήσει σε μια κλήση, πιέζοντας το κουμπί home για να ξεκινήσει το Siri και συνεπώς μπορεί να ελέγξει τη συσκευή. Αυτή ήταν η πρώτη ευπάθεια που ανακαλύφθηκε στη νέα “γκλαμουράτη” συσκευή της Apple. Ερευνητές

Κλειστoί οι σταθμοί των μετρό Συντάγματος και Πανεπιστήμιο

Σήμερα Τρίτη 6/12: Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ από τις 18:00 και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ από τις 17:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων

Κενά ασφαλείας στο Yahoo Messenger


Ερευνητές ασφάλειας ανακάλυψαν μια νέα ευπάθεια στο Yahoo! Messenger, η οποία επιτρέπει σε κακόβουλους χρήστες να αλλάξουν τα μηνύματα στο προφίλ του χρήστη.

Μία τέτοια επίθεση θα επέτρεπε σε έναν κακόβουλο να πείσει τις επαφές του θύματος να ακολουθήσουν έναν σύνδεσμο, ο οποίος πιθανότατα θα κατέληγε σε επικίνδυνες ιστοσελίδες. Η ευπάθεια αυτή στην έκδοση 11.x του Messenger, απαιτεί ελάχιστη παρέμβαση του χρήστη σε ολόκληρη την διαδικασία, σε αντίθεση με άλλες ευπάθειες που απαιτούσαν τεχνικές με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Ο επιτιθέμενος στέλνει ένα υποτιθέμενο αρχείο στον στόχο, το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένα iframe που τροποποιεί το μήνυμα στο προφίλ του χρήστη (status message) και τοποθετεί το μήνυμα

Διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου


Διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα, μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ το

Νέα παρέμβαση Μ. Χρυσοχοΐδη για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ


Εμμένει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις απόψεις του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας εκ νέου ότι πρέπει να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες απολογισμού του κυβερνητικού έργου της διετίας και να εκλεγεί νέα ηγεσία ηγεσίας από τη βάση.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Χρυσοχοΐδης επαναλαμβάνει ότι υπάρχει ένα βαθύ σχίσμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία, επισημαίνοντας ότι το Κίνημα διέρρηξε τη σχέση του με την πολιτική και ιδεολογική του παράδοση.

«Χωρίς αμφιβολία το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ιδεολογικά γυμνό και πολιτικά απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει μια τέτοιου μεγέθους κρίση. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος. Οι διαδικασίες απολογισμού του κυβερνητικού έργου της διετίας πρέπει να ανοίξουν άμεσα. Ακόμα

Το Μουσείο της Ακρόπολης φανερώνει τις κρυφές πτυχές του


Το πρόγραμμα «Ψηφίζω Παρθενώνα» που πραγματοποιείται στο Μουσείο της Ακρόπολης και γίνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, αποκαλύπτει στους Έλληνες αρχαιολόγους κρυφές πτυχές της ζωφόρου του Παρθενώνα, χάρη στην ψηφιακή σάρωση των λίθων της.

Ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, κ. Δημήτρης Παντερμαλής, παρουσιάζοντας - τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου- τις εργασίες που γίνονται στο Μουσείο όταν αυτό είναι κλειστό, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια. Η λεπτομέρεια στη γεωμετρία και το χρώμα, που εξασφαλίζει η προηγμένη τεχνολογία της ψηφιακής σάρωσης, βοηθά όχι μόνο στη συντήρηση, αλλά και στην επανένωση των πρωτότυπων θραυσμάτων, ανέφερε ο κ. Παντερμαλής, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ψηφιακή σάρωση και των σωζόμενων λίθων της

Ο καιρός στις 06.12.2011


Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο, τη Βόρεια Ελλάδα και τη Δυτική Κρήτη, και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και το Ιόνιο, περιμένουμε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 17 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 18 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 19 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί