www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Μπαρόζο: Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις


Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αφήνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της τότε είναι αδιανόητο. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να το εξετάσουμε. Θα ήταν ωστόσο ένα κακό μήνυμα προς τις αγορές αν η ευρωζώνη χάσει ένα από τα μέλη της», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν ερωτηθείς αν είναι πιθανή μια ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μπαρόζο σημείωσε πως περιμένει πολλά από τους ευρωπαίους ηγέτες. «Η Σύνοδος Κορυφής έχει ξεχωριστή σημασία. Μπορεί να είναι σημείο
καμπής και να συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια δημοσιονομική συμφωνία, που θα εγγυάται περισσότερη σταθερότητα, ανάπτυξη, πειθαρχία, ευθύνη, σύγκλιση, αλληλεγγύη και έλεγχο.»

«Έχουμε ένα κοινό νόμισμα και θα πρέπει να είμαστε περισσότερο πειθαρχημένοι για να παραμείνει το ευρώ επιτυχές», ανέφερε απαντώντας στο ερώτημα της γερμανικής εφημερίδας πώς εξηγεί στα παιδιά του την ευρωκρίση. «Τους λέω επίσης ότι τα προβλήματα που έχουμε σήμερα δεν προέρχονται από το ευρώ, αλλά από την ανεύθυνη στάση ορισμένων κυβερνήσεων και των αγορών», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: