www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας!

Μπροστά στην εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική. Αξιοποιώντας τις πηγές της, με αστραπιαίο χτύπημα σήμερα το απόγευμα, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δύο άντρες έξω από γκαράζ στη οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη. Οι συλληφθέντες, οπλισμένοι, πιθανολογείται ότι ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, ίσως και μέσα στην ημέρα, αλλά σίγουρα μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.


Ακολούθησε έρευνα στο χώρο του γκαράζ, αλλά και σε διαμέρισμα δύο ορόφους από πάνω, και τα ευρήματα ήταν συγκλονιστικά. Εκρηκτική ύλη, υποπολυβόλα, πιστόλια, χειροβομβίδες, καλάσνικοφ, οπλισμός ικανός για μεγάλο χτύπημα αλλά και οπλισμός που «φωτογραφίζει» της Σέχτα Επαναστατών. Μερικά από τα όπλα που βρέθηκαν εκτιμάται ότι υπάρχουν στην προκήρυξη που είχε στείλει η οργάνωση όταν ανέλαβε το χτύπημα κατά του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Κάτι που θα φανεί στη συνέχεια των ερευνών…

Οι κινήσεις της Αντιτρομοκρατικής, σε Αττική αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας συνεχίστηκαν παράλληλα με αυτή στη Νέα Σμύρνη. Την ίδια περίπου ώρα με το «ντου» στο γκαράζ της Καισαρείας, οι Αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις πέντε ατόμων σε καφετέρια στα Εξάρχεια. Παράλληλα, προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές ανθρώπων που ανήκουν στον αντιεξουστιαστικό χώρο, ανθρώπων που παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα. Λίγες ώρες αργότερα, η

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας τη Δευτέρα για τις εκδηλώσεις για τον Αλ.Γρηγορόπουλο

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης στους περισσότερους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, προχωρά η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, λόγω των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία θα διακοπεί από τις 10:00 π.μ. της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου, ενώ θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης στις εξής οδούς και λεωφόρους του Δήμου Αθηναίων:

•Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και τις καθέτους αυτής

•Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής

•Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής

Οι κουραμπιέδες της Μαργιέττας

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 kgr αλεύρι μαλακό από το φούρνο

500 gr βούτυρο γάλακτος

150 gr άχνη ζάχαρη

150 – 200 gr αμύγδαλα (όχι αλμυρά) καβουρντισμένα, κομμένα σε μικρά κομματάκια

½ κουταλάκι γλυκού σόδα

½ κουταλάκι γλυκού αμμωνία

½ κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν - πάουντερ


Εκτέλεση της συνταγής

Χτυπάμε στο μίξερ σόδα, αμμωνία, μπέϊκιν-πάουντερ, άχνη και το βούτυρο (όχι λιωμένο).

Όταν λιώσει καλά το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.

Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.

Όταν κρυώσουν οι κουραμπιέδες τους βρέχουμε με ανθόνερο και τους ρίχνουμε μέσα σε ζάχαρη

Ζημιές στην Ηλεία από τον άνεμο

Ζημιές σε στέγες, καλλιέργειες, θερμοκήπια, αποθήκες και στάβλους προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν τις περιοχές Τραγανού και Στρουσίου, στη βορειοδυτική Ηλεία.


Η νομαρχία Ηλείας ξεκίνησε την καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια.



Γιάφκα και στον Πειραιά

Νέα γιάφκα σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Πραξιτέλους 42, στο κέντρο του Πειραιά. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει εκτεταμένες αστραπιαίες έρευνες σε ολόκληρη την επικράτεια και οι προσαγωγές συνεχίζονται.




Διαβούλευση για το πρόγραμμα Διπλής Ανάπλασης


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διενεργεί διαβούλευση για το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για το πρόγραμμα ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ στο Δήμο Αθηναίων.

Μπορείτε να συμμετέχετε στη διαβούλευση εδώ: http://www.opengov.gr/minenv/?p=1295 έως και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Η νομοθετική πρωτοβουλία αφορά τη ρύθμιση του προγράμματος ανάπλασης των δύο υπερτοπικών-μητροπολιτικών πόλων αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών και άλλων συμπληρωματικών λειτουργιών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα αφενός στο Βοτανικό, στην περιοχή του Ελαιώνα Αττικής, και αφετέρου, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας των

Καρκίνος οισοφάγου

Τα ποσοστά του καρκίνου του οισοφάγου στους άνδρες έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το Cancer Research UK.


To 1983, περίπου 2.600 άνδρες είχαν διαγνωσθεί με καρκίνο του οισοφάγου και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ο αριθμός αυτός αγγίζει πλέον τους 5.100 με αυτή την ασθένεια.

Η πιο δραματική αύξηση είναι μεταξύ των ανδρών κοντά στην ηλικία των 50 με ποσοστό αύξησης πάνω από 67% για την ίδια περίοδο.

Τα ποσοστά για τις γυναίκες είναι κι αυτά αυξημένα, αλλά μόλις κατά 8% – από 5,1 σε 5,5 ανά 100.000 κατοίκους.

Ο καθηγητής Janusz Jankowski, από το Cancer Research UK - το οποίο χρηματοδοτείται από το The

Σταματήστε τον βομβαρδισμό

Γράφει ο Κλεισθένης.
Επί πολλούς μήνες η Ελληνική κοινωνία δέχεται καταιγιστικό βομβαρδισμό πληροφοριών σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Οι αναλύσεις των οικονομολόγων και των διεθνών μέσων ενημέρωσης δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες με αποτέλεσμα την αδράνεια, την απαισιοδοξία και την κατάθλιψη.

Άλλοι μιλούν για αναδιάρθρωση του χρέους, άλλοι για επιστροφή στη δραχμή, άλλοι για έξοδο απ’ την Ευρωζώνη, άλλοι για έξοδο απ’ την ΕΕ, άλλοι για άρνηση πληρωμής του χρέους κτλ.

Όλες οι πιθανές λύσεις έχουν τον χαραχτήρα εκφοβισμού με αποτέλεσμα η Ελληνική κοινωνία να παρακολουθεί μουδιασμένη χωρίς αντιστάσεις και ελπίδα για έξοδο απ’ την ολοένα κλιμακούμενη οικονομική και κοινωνική κρίση.

Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα αδυνατούν λόγω ιδιορρυθμιών και δυσλειτουργιών να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας. Οι πολιτικοί έμαθαν τόσα χρόνια να ασχολούνται μόνο με ότι έχει σχέση με την επανεκλογή τους αφήνοντας τις πολιτικές γραμμές και αποφάσεις στους αρχηγούς των κομμάτων που περιβάλλονται από κάστες συμβούλων αμφισβητήσιμης αξίας και αποτελεσματικότητας. Η πολιτική δράση των στελεχών των κομμάτων περιορίζεται σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες και μνημόσυνα. Η συμμετοχή των πολιτικών μας σε συσκέψεις και συζητήσεις των κοινωνικών φορέων περιορίζεται σε ολιγόλεπτη παρουσία (αρκεί να ακουστεί το όνομά τους)

Χειμερινές επεμβάσεις

Τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τόσο την εικόνα όσο και τη διάθεσή μας, τώρα που χειμωνιάζει; Με τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού μπορούμε να διορθώσουμε τις ατέλειες που μας ενοχλούν, ακολουθώντας επεμβάσεις ομορφιάς για πρόσωπο και σώμα. Ετσι προλαβαίνουμε ν' ανανεώσουμε την εμφάνισή μας μέχρι τις γιορτινές μέρες που δεν απέχουν και πολύ.


«BodyTite»

Αν μέχρι σήμερα, ακούγατε λιποαναρρόφηση και η πρώτη σκέψη που σας ερχόταν στο μυαλό ήταν νυστέρι, πόνος, οιδήματα και μετεγχειρητική περίοδος, ήρθε ο καιρός να αλλάξετε γνώμη χάρη στο καινοτόμο σύστημα λιπογλυπτικής σώματος BodyTite. Πρόκειται για μια μέθοδο λιποαναρρόφησης με ραδιοσυχνότητες που μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία, ενώ ταυτόχρονα επιφέρει και δερματική σύσφιγξη.

Το BodyTite βασισμένο στη μέθοδοRadio Frequency Assisted Liposuction, διαλύει τα λιποκύτταρα μέσω της ενέργειας των ραδιοσυχνοτήτων. Προκαλεί ταυτόχρονη αιμόσταση στα αιμοφόρα αγγεία, η οποία μειώνει την αιμορραγία, τις μετεγχειρητικές εκχυμώσεις και τα τραυματικά οιδήματα που

Γονίδια και περιβάλλον

Ολη η ανθρωπότητα περιμένει με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος.


Οι πρώτες επιτυχίες πριν από λίγα χρόνια δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες για την αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων που οφείλονται σε γονιδιακά αίτια. Δυστυχώς, όμως, τα μέχρι σήμερα ερευνητικά και κλινικά αποτελέσματα είναι κατώτερα των αναμενομένων. Οι θεραπευτικές παρεμβάσεις στο γενετικό μας υλικό απαιτούν πιο αργόσυρτες και επίμονες προσπάθειες απ' ό,τι είχαμε υπολογίσει.

Εν τω μεταξύ, όμως, αυξάνει το ερευνητικό ενδιαφέρον για τη σχέση που έχει το περιβάλλον στην ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των γενετικών εντολών, καθώς και στις αλλαγές που παρατηρούνται στις πρωτεΐνες που παράγονται κατά εντολή των γονιδίων, αλλαγές, όχι λόγω γενετικών διαφοροποιήσεων, αλλά λόγω περιβαλλοντικών επιδράσεων στο κυτταρικό επίπεδο, όπως συμβαίνει στην πρόληψη του καρκίνου της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας από την έκθεση σε

Πώς θα μας ωφελήσει η φαρμακογενετική;

Η φαρμακογενετική, όπως υποδηλώνει η λέξη, αφορά τη γενετική που συνδέεται με τα φάρμακα. Με απλά λόγια, αφορά τον κόσμο των γονιδίων, των μεταλλάξεων και των πολυμορφισμών που σχετίζονται με τη δράση των φαρμάκων.


Κάθε φάρμακο διακρίνεται για τη δράση του και τις παρενέργειές του. Ο αναγνώστης του φυλλαδίου που συνοδεύει κάθε φάρμακο, έντρομος πολλές φορές αναγκάζεται να απορρίψει το φάρμακο αναλογιζόμενος τι μπορεί να πάθει εάν το πάρει.

Ομως τόσο η αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου όσο και οι παρενέργειές του δεν είναι οι ίδιες για κάθε άνθρωπο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον τρόπο που εκδηλώνεται το θεραπευτικό του αποτέλεσμα. Το μυστικό πάντα βρίσκεται στο γονιδίωμα.

Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι επί σειρά ετών αλλεπάλληλες εργασίες κατέληγαν σε αντικρουόμενα αποτελέσματα, όσον αφορά τη χορήγηση οιστρογόνων σε γυναίκες με στεφανιαία νόσο μετά την παύση της περιόδου. Σε άλλη περίπτωση οι ερευνητές παρατηρούσαν σημαντική βελτίωση, ενώ σε άλλες δεν υπήρχε καμία αξιόλογη βελτίωση. Με την πάροδο του χρόνου ανακαλύφτηκε ένα γονίδιο, το οποίο έδινε τη

Ακράτεια ούρων στους άνδρες ύστερα από ουρολογικές επεμβάσεις

Η ακράτεια ούρων είναι μια κατάσταση που συζητιέται σπάνια και που μπορεί ν' αλλάξει δραματικά τη ζωή ενός ατόμου και της οικογένειάς του. Αφορά χιλιάδες άνδρες, στους οποίους περιορίζει τον τρόπο και την ποιότητα ζωής τους, τις δραστηριότητες και τις κοινωνικές τους σχέσεις.


Η ακράτεια ούρων σημαίνει για τον άνδρα:

* να ξοδεύει κάθε μήνα σημαντικό ποσό για αγορά πάνας,

* να ψάχνει την τουαλέτα, όπου και αν βρίσκεται,

* να περιορίζει τις εξόδους και τις καθημερινές του δραστηριότητες,

* να νιώθει αμηχανία και απομόνωση.

Τα λαχανικά του χειμώνα

Λάχανο: Κλασικό χειμωνιάτικο λαχανικό, που το καταναλώνουμε είτε σε σαλάτες, είτε σε παραδοσιακά πιάτα, με ή χωρίς κρέας. Αποτελεί πηγή βιταμίνης C (και ειδικά το κόκκινο που περιέχει 6-8 φορές περισσότερη από το άσπρο) και σιδήρου. Περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά, που προστατεύουν τον οργανισμό μας από ποικίλες παθήσεις (όπως μορφές καρκίνου π.χ. στομάχου και εντέρου) και φυτοσυστατικά συστατικά που συμβάλουν στην αποτοξίνωση του από επιβλαβή μόρια και ουσίες. Είναι συχνά δύσπεπτο για ορισμένες κατηγορίες ατόμων με γαστρεντερικές παθήσεις και για αυτό συχνά συστήνεται η κατανάλωση του βρασμένο. Τα 100 γραμμάρια αποδίδουν περίπου 25 θερμίδες, με αρκετές ίνες και

Δίνουμε συντάξεις και σε...Βούλγαρους!

Στρατιές ηλικιωμένων έρχονται στην Ελλάδα και δηλώνουν ως τόπο μόνιμης κατοικίας χωράφια, καταστήματα ακόμα και οίκους ανοχής.


Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται «μαφιόζικα» κυκλώματα με τη συμμετοχή Βουλγάρων αλλά και Ελλήνων, που έναντι αδράς αμοιβής προσκομίζουν πλαστά στοιχεία στα Ταμεία και μεσολαβούν για την απάτη.Οι εμπλεκόμενοι, κυρίως γυναίκες μεγάλης ηλικίας, δηλώνοντας για τόπο μόνιμης διαμονής χωράφια, οικόπεδα, καταστήματα, ακόμη και οίκους ανοχής, θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στη χώρα μας και λαμβάνουν σύνταξη και συμπληρωματικές παροχές με μηδαμινές προϋποθέσεις.

Έπειτα από συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, του ΙΚΑ, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, της ΕΛ.ΑΣ και της Γεν, Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ.Οικονομικών, προέκυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος της απάτης,με τη συμμετοχή

Επιτέθηκαν στο φυλάκιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα στο φυλάκιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι δράστες προκάλεσαν υλικές ζημιές και αφαίρεσαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, δύο ηλεκτρονικούς

Βρήκαν «οπλοστάσιο» σε γκαράζ στη Νέα Σμύρνη

Μεγάλη ποσότητα οπλισμού σε υπόγειο γκαράζ σπιτιού στη Νέα Σμύρνη ανακάλυψε σήμερα το απόγευμα η Αντιτρομοκρατική.


Μετά από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής στο γκαράζ της οδού Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, συνελήφθησαν δύο άτομα και βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και άλλος οπλισμός.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι

Επέκταση χωρικών υδάτων στα 8 μίλια θα 'ταν δώρο στην Τουρκία

Ο καθορισμός του εύρους των χωρικών υδάτων αποτελεί το κύριο θέμα των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων. Το δήλωσε προσφάτως ο πρωθυπουργός στη Βουλή, επιμένοντας ότι αποτελεί θέμα των διερευνητικών επαφών.


Η πυκνότητα των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο δεν δημιουργεί προβλήματα στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα. Αντιθέτως ο περιορισμός των χωρικών υδάτων αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας

Λίγο διάστημα πριν, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε δήλωση-διαμαρτυρία του, η οποία δεν διαψεύστηκε, επέμεινε ότι «τα ελληνικά μαχητικά πετάνε πάνω από την τουρκική υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ».

Οι διαπραγματεύσεις όμως για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ προϋποθέτουν τον καθορισμό του εύρους των χωρικών υδάτων, τα οποία αποτελούν τη βάση για τυχόν διμερή συμφωνία οριοθέτησης

Δεμένα πλοία λόγω θυελλωδών ανέμων

Απαγορεύτηκε, λόγω των θυελλωδών ανέμων, ο απόπλους των «δελφινιών» για Αργοσαρωνικό, όλων των πλοίων από το Λαύριο, καθώς και εκείνων που εκτελούν το δρομολόγιο Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα.


Δεν πραγματοποιούνται, επίσης, τα δρομολόγια των μικρών πλοίων στη γραμμή Σαλαμίνα - Πειραιά και τα δρομολόγια Πρίνου-Καβάλας και Κεραμωτής-Λιμένα Θάσου, στη Βόρεια Ελλάδα.

Το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε ένα

Σοβαρά προβλήματα στα Ιωάννινα λόγω κακοκαιρίας

Σημαντικά προβλήματα και μεγάλες ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ωρου, προστέθηκαν στις ήδη υπάρχουσες από την περασμένη εβδομάδα, στον νομό Ιωαννίνων.


Η συγκοινωνία στην Εγνατία οδό, στο ύψος της Πεδινής, έχει διακοπεί, καθώς τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα. Σε δεκάδες σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει, επίσης, διακοπεί η συγκοινωνία από κατολισθήσεις και καθιζήσεις.

Από υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά έχουν καλυφθεί από το βρόχινο νερό μεγάλες εκτάσεις, ενώ στο νησί της Λίμνης των

Ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού σας

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που προτιμούμε και συνηθίζουμε να καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα, δεδομένου ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την κατανάλωση τους, πολλές φορές και ως υποκατάστατα πλήρων γευμάτων. Αντίθετα, το χειμώνα οι περισσότεροι από εμάς μειώνουμε την κατανάλωση τους, τη στιγμή που στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία φρούτων για να διαλέξουμε.


Τα χειμωνιάτικα φρούτα και λαχανικά έχουν υψηλή διατροφική αξία και υπέροχη γεύση και πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό της διατροφής μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κυρίως για να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας. Παρακάτω δίνονται διατροφικά στοιχεία για τα πιο δημοφιλή φρούτα που

Προβλήματα στις ιδιωτικές κλινικές

Πολλά τα προβλήματα και στο χώρο των ιδιωτικών κλινικών από τις καθυστερήσεις πληρωμής των ασφαλιστικών ταμείων. Ενδεικτικό είναι πως υπάρχουν εκκαθαρίσεις λογαριασμών από το 2007… Ακολουθεί η επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών προς όλους τους αρμόδιους φορείς: «Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία, προβληματισμό και αγωνία των μελών μας για την υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών κάποιων ταμείων αλλά και για την παύση πληρωμών κάποιων άλλων.


Γνωρίζουμε και κατανοούμε όλοι μας την οικονομικά δύσκολη κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας. Όμως τα λειτουργικά έξοδα των κλινικών μας, οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις, οι πληρωμές προς τους προμηθευτές μας και προς τις τράπεζες, η κάλυψη των επιταγών μας τρέχουν καθημερινά

Τζαμί-εξπρές στον Ελαιώνα

Δείτε το παρακάτω video και αναρωτηθείτε πως θα είμαστε ύστερα απ' αυτό


 



Την απόφαση να δοθεί μια πρώτη μεταβατική λύση στο «αγκάθι» της ανέγερσης τεμένους στην Αττική έλαβε η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, θα κατασκευαστεί προσωρινά ένα μικρότερο τζαμί χωρητικότητας 500 ατόμων, στην περιοχή του Ελαιώνα. Στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστεί

Επεισόδιο Μέρκελ με Παπανδρέου

Η Άγκελα Μέρκελ απείλησε να αποσύρει τη Γερμανία από την Ευρωζώνη όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, κατήγγειλε ως «αντιδημοκρατική» την πρότασή της να στερούνται ψήφο όσες χώρες αναγκάζονταν να ζητήσουν την οικονομική στήριξη των εταίρων τους, σύμφωνα με τον Guardian.


Επικαλούμενη «συμμετέχοντες» στο γεύμα, στις Βρυξέλλες στις 28 Οκτωβρίου, η βρετανική εφημερίδα παρουσίασε την καγκελάριο να απαντάει: «αν το ευρώ εξελίσσεται σε τέτοια λέσχη, ίσως η Γερμανία πρέπει να φύγει».

Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Σέιμπερτ, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «η καγκελάριος θεωρεί το ευρώ κεντρικό ζήτημα στο εγχείρημα της Ευρώπης, θέλει να το προστατέψει και η κυβέρνηση δεν σκέφτεται καθόλου να το εγκαταλείψει».

Εν τω μεταξύ, καθημερινές είναι πλέον οι δηλώσεις υψηλόβαθμων ευρωπαίων αξιωματούχων ότι το

Τα κοράλλια της Ελληνικής θάλασσας

Στο άκουσμα της λέξης «κοράλλια», το μυαλό μας ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς. Κι όμως υπάρχουν και στις ελληνικές θάλασσες, σε μια εντυπωσιακή ποικιλία μορφών, χρωμάτων και κυρίως περιβαλλοντικών απαιτήσεων.Έτσι μπορούμε να βρούμε είδη κοραλλιών που αφθονούν σε πολύ ρηχά νερά και άλλα που απαντούν αυστηρά σε πιο σκοτεινά ή βαθύτερα νερά, σημειώνει η δρ Μαρία Σαλωμίδη, Περιβαλλοντολόγος στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών.


Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, πρόσφατες έρευνες του ΕΛΚΕΘΕ, οι οποίες είναι ακόμα σε εξέλιξη, έχουν εντοπίσει την ύπαρξη κοραλλιών σε όλες σχεδόν τις θάλασσές μας, σε βάθη που κυμαίνονται μεταξύ 50 έως και άνω των 500 μέτρων!

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο ρόδινα καθώς εκτός από τους φυσικούς τους θηρευτές, ανθρωπογενείς παράγοντες θέτουν την ύπαρξή τους σε κίνδυνο. «Οι κλιματικές αλλαγές και η ανθρώπινη αμεριμνησία έχουν αφανίσει τεράστιες εκτάσεις κοραλλιογενών υφάλων τις τελευταίες

Συνεδριάζει σήμερα η ΓΣΕΕ

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ προκειμένου να συζητηθούν «όλα τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τους εργαζόμενους» και να αποφασιστεί η περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ.


Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί στο ξενοδοχείο ACROPOL (Πειραιώς 1 Ομόνοια) και στο Γενικό συμβούλιο μετέχουν τα εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του γενικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ και της ελεγκτικής επιτροπής καθώς και οι πρόεδροι η οι αναπληρωτές των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών της χώρας.

Η σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί σε τεταμένο κλίμα καθώς η φημολογία των τελευταίων ημερών θέλει τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο να έχει καταλήξει σε συμφωνία

Ο καιρός στις 04.12.2010

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και πιθανόν τη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μπ. αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς έως ισχυρούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι με εξαίρεση τα κεντρικά και νότια τμήματα που τις πρωινές ώρες θα φτάνουν τα 5-6 μπ.

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21