www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Χειμερινές επεμβάσεις

Τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τόσο την εικόνα όσο και τη διάθεσή μας, τώρα που χειμωνιάζει; Με τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού μπορούμε να διορθώσουμε τις ατέλειες που μας ενοχλούν, ακολουθώντας επεμβάσεις ομορφιάς για πρόσωπο και σώμα. Ετσι προλαβαίνουμε ν' ανανεώσουμε την εμφάνισή μας μέχρι τις γιορτινές μέρες που δεν απέχουν και πολύ.


«BodyTite»

Αν μέχρι σήμερα, ακούγατε λιποαναρρόφηση και η πρώτη σκέψη που σας ερχόταν στο μυαλό ήταν νυστέρι, πόνος, οιδήματα και μετεγχειρητική περίοδος, ήρθε ο καιρός να αλλάξετε γνώμη χάρη στο καινοτόμο σύστημα λιπογλυπτικής σώματος BodyTite. Πρόκειται για μια μέθοδο λιποαναρρόφησης με ραδιοσυχνότητες που μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία, ενώ ταυτόχρονα επιφέρει και δερματική σύσφιγξη.

Το BodyTite βασισμένο στη μέθοδοRadio Frequency Assisted Liposuction, διαλύει τα λιποκύτταρα μέσω της ενέργειας των ραδιοσυχνοτήτων. Προκαλεί ταυτόχρονη αιμόσταση στα αιμοφόρα αγγεία, η οποία μειώνει την αιμορραγία, τις μετεγχειρητικές εκχυμώσεις και τα τραυματικά οιδήματα που
σχετίζονται με την παραδοσιακή τεχνική λιποαναρρόφησης.

Κατά την εφαρμογή με το BodyTite η ενέργεια που διοχετεύεται μέσω των ραδιοσυχνοτήτων, έχει εξελιχθεί προκειμένου να θερμάνει απ' ευθείας τα υποδόρια στρώματα της δερμίδας, από μέσα προς τα έξω, γεγονός που αποτελεί και βασικό στόχο για να επιτευχθεί η δερματική σύσφιγξη.

Μέσω μιας εσωτερικής κάνουλας η ενέργεια μεταφέρεται σε ένα εξωτερικό ηλεκτρόδιο με αποτέλεσμα την αιμόσταση του λίπους, των αγγείων και του ινώδους ιστού. Παράλληλα, επιφέρεται ελεγχόμενη και προοδευτική θέρμανση της δομής του υποδόριου μαλακού ιστού και αναρρόφηση αυτού, όπου έχει ήδη προκληθεί αιμόσταση.

Ο ιστός που έχει υποβληθεί σε αιμόσταση και ρευστοποίηση αναρροφάται, ενώ η αύξηση της θερμοκρασίας της δομής του υποδόριου μαλακού ιστού έχει ως αποτέλεσμα την πολύ σημαντική σύσφιγξη και αναδιαμόρφωση της περιοχής.

Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα που διαθέτει το σύστημα BodyTite είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλες περιοχές μέσα σε πολύ λιγότερο χρόνο συγκριτικά με τις συσκευές laser λιποαναρρόφησης. Οι περιοχές θεραπείας του BodyTite περιλαμβάνουν την κοιλιά, τους γοφούς, τους γλουτούς, τους μηρούς, το εσωτερικό των γονάτων, τους βραχίονες κι άλλες περιοχές όπου υπάρχει περιττή συσσώρευση λίπους και μπορεί να πραγματοποιηθεί με ολική και με τοπική αναισθησία.

Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας και σιγά σιγά μέσα στις επόμενες ημέρες να επανέλθετε σταδιακά στις καθημερινές σας δραστηριότητες -αποφεύγοντας τουλάχιστον κατά τις πρώτες μέρες την έντονη σωματική άσκηση. Είναι απαραίτητο για 2-4 εβδομάδες μετά να φοράτε έναν ελαστικό κορσέ.

Τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν άμεσα ορατά, με σταδιακά συνεχή βελτίωση για διάστημα 6-12 εβδομάδων μετά το τέλος της θεραπείας.

Facelift

Για να είναι φυσικό και να έχει διάρκεια το αποτέλεσμα ενός facelift, θα πρέπει μαζί με το τράβηγμα του δέρματος να τραβηχτούν ταυτόχρονα και οι ιστοί που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Αναφορικά με την ιδανική ηλικία που μπορεί να πραγματοποιηθεί facelift δεν υπάρχει σαφής χρονικός περιορισμός, εξαρτάται από το πρόβλημα, πότε μια γυναίκα θεωρεί κατάλληλη περίοδο για την ίδια να προχωρήσει σε μια τέτοια επέμβαση. Είναι χρήσιμο για μια γυναίκα να γνωρίζει πως σε όσο καλύτερη κατάσταση βρίσκονται το δέρμα της και οι ιστοί του προσώπου τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα. Ενδεικτικά μια καλή ηλικία για facelift είναι από 45 έως 55. Βέβαια, η κατάσταση του δέρματος μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, ακόμη και αν βρίσκονται στην ίδια ηλικία, ανάλογα με την καταπόνηση και με τη γενετική προδιάθεση.

Το facelift διακρίνεται σε μικρό (mini) και μεγάλο (max), ανάλογα με την έκταση της κινητοποίησης των ιστών και το μέγεθος του προβλήματος. Το mini facelift ενδείκνυται συνήθως σε περιπτώσεις που το δέρμα εμφανίζει ελαφριά χαλάρωση, έτσι ο γιατρός κινητοποιεί τους ιστούς σε απόσταση περίπου 5-7 εκατοστά από την άκρη του αυτιού. Στη συνέχεια με ειδικά ράμματα συρράπτει το μυοαπονευρωτικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δέρμα (smas), με αποτέλεσμα το πρόσωπο να αποκτά μια πιο νεανική όψη.

Στις περιπτώσεις που η χαλάρωση είναι πολύ σοβαρή πραγματοποιείται το full facelift, που διαφέρει από το mini facelift ως προς το γεγονός ότι είναι πολύ μεγαλύτερη η κινητοποίηση των ιστών. Ετσι η κινητοποίηση του δέρματος μπορεί να φτάσει έως και μερικά εκατοστά από την γωνία του στόματος. Η κινητοποίηση του δέρματος στον λαιμό μπορεί να φτάσει από την μία άκρη του λαιμού ώς την άλλη. Στην περίπτωση αυτή η ανάρρωση διαρκεί 2-3 εβδομάδες.

Διόρθωση ρυτίδων ανάμεσα στα φρύδια

Οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια δημιουργούνται από τη δράση των δύο μυών συνοφρύωσης. Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την εικόνα συνήθως μας βοηθούν οι ενέσεις με botox. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να διορθώσουμε αυτή την ενοχλητική συνοφρύωση μόνιμα με βλεφαροπλαστική στο άνω βλέφαρο. Ετσι μέσω της τομής της βλεφαροπλαστικής αφαιρούνται οι μύες οι οποίοι ευθύνονται για τη συνοφρύωση, με αποτέλεσμα να πετυχαίνουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα και η ασθενής να μη συνοφρυώνεται. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της τομής της βλεφαροπλαστικής κατά την οποία ο γιατρός με ειδικά εργαλεία αφαιρεί κομμάτια των μυών που προκαλούν τη συνοφρύωση. Στη συνέχεια κλείνει την τομή της βλεφαροπλαστικής όπως θα την έκλεινε και σε μια απλή βλεφαροπλαστική.

Η συγκεκριμένη επέμβαση δεν έχει ιδιαίτερο πόνο, παρά μόνο λίγες μελανιές εμφανίζονται στα σημεία εκείνα από όπου αφαιρούνται οι μύες.

Ο χρόνος ανάρρωσης είναι ο ίδιος με την απλή επέμβαση της βλεφαροπλαστικής. Μετά την επέμβαση χρειάζεται επιπλέον προσοχή απλώς για να μη δημιουργηθούν μικροανωμαλίες στη συγκεκριμένη περιοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: