www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ο καιρός την Κυριακή 20.06.2010

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο και το Βόρειο Ιόνιο και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 29 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 19 ως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 ως 30 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 ως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 32 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Μυρτώο Πέλαγος ισχυροί ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις

Γιατρικό για τα εγκεφαλικά

Μία μικροσκοπική συσκευή που θα αιχμαλωτίζει και θα αφαιρεί τους θρόμβους από τα αιμοφόρα αγγεία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο έφτιαξαν αμερικανοί ειδικοί.


Oταν ένας άνθρωπος πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο, ο χρόνος αρχίζει να κυλάει αντίστροφα. Κάθε λεπτό που περνάει, στον εγκέφαλο πεθαίνουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο κύτταρα εξαιτίας των βλαβών στα αιμοφόρα αγγεία. Μόνο στις ΗΠΑ, τα εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν την τρίτη

Καλοκαιρινές βόλτες με σκάφος

Εκλογές αν υπάρξουν αντιδράσεις απο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε εργασιακά – ασφαλιστικό



-Διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο για να πειστούν οι βουλευτές -'Εντονος προβληματισμός στο Μαξίμου- Κρίσιμο το επόμενο 15ήμερο


Σημαντικό τέστ για τη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος αποτελούν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει προβληματισμός για το ενδεχόμενο στη συζήτηση και ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου να υπάρχουν και νέες διαρροές απο βουλευτές του κόμματος, όπως

Πεδίο μάχης τα ξημερώματα το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε πεδίο μάχης μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών των ΜΑΤ μετατράπηκε τα ξημερώματα το κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα νεαρών βγήκε από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και κινούμενη προς την οδό Εθνικής Αμύνης, έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, στήνοντας πρόχειρα οδοφράγματα, ενώ άρχισε να εκσφενδονίζει βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα, πυρσούς και κομμάτια μαρμάρων προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν μεταβεί στην περιοχή.

Οι ανδρες των ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης να «πνιγεί» στα χημικά. Οι νεαροί βρήκαν καταφύγιο στους χώρους του Πανεπιστημίου, όπου καταδιώχθηκαν από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυνάμεις της «εισήλθαν σε μικρό βάθος της Πανεπιστημιούπολης», όπου οι άγνωστοι συνέχιζαν τον πετροπόλεμο και τις ρίψεις αντικειμένων.

Η κατάσταση εκτονώθηκε γύρω στη 1.40 τα ξημερώματα, χωρίς να γίνουν προσαγωγές υπόπτων ή συλλήψεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μικρές υλικές ζημιές σημειώθηκαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Νωρίτερα, γύρω στις 20:30, περιορισμένης έκτασης επεισόδια έγιναν κατά τη συγκέντρωση οπαδών

Αναστάτωση τη νύχτα από πυρκαγιά στην Πολυκλινική Αθηνών

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τη νύχτα στην Ομόνοια από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Πολυκλινική Αθηνών, στη διασταύρωση Πειραιώς και Σωκράτους.


Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03.20 τα ξημερώματα, σε γραφείο του δευτέρου ορόφου, όπου βρίσκεται το μικροβιολογικό τμήμα και αρχικά επικράτησε πανικός λόγω των πυκνών καπνών.

Το νοσοκομείο εκκενώθηκε, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα για τους ασθενείς και το προσωπικό.

Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο - στο σημείο έσπευσαν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα- ωστόσο προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο μικροβιολογικό τμήμα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.
naftemporiki

Φορολογικό «σαφάρι» από το ΣΔΟΕ

Νέες λίστες με ονόματα φορολογουμένων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αλλά και να βάλει «λουκέτο» σε περίπου είκοσι γνωστά κέντρα διασκέδασης και πολυτελή εστιατόρια.


Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το ΣΔΟΕ και μίλησε μαζί με τον επικεφαλής του Σώματος, Ι. Καπελέρη, στα στελέχη της υπηρεσίας, ζήτησε να ξεκινήσει φορολογική «επίθεση» για να εντοπιστεί ο «φορολογικός πλούτος ο οποίος φοροδιαφεύγει». Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι ελεγκτές θα πρέπει να κάνουν το έργο τους με αίσθημα δικαιοσύνης, αλλά και στόχο «να πληρώσουν αυτοί που δεν πλήρωναν μέχρι τώρα».

Στο πλαίσιο αυτό, το ΣΔΟΕ ξεκινά το επόμενο διάστημα φορολογικό «σαφάρι» σε γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, καλλιτέχνες, διαγνωστικά κέντρα, offshore, ιδιοκτήτες ακινήτων με πισίνα, κατόχους σκαφών αναψυχής, νυχτερινά κέντρα ακόμη και σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και

Σε κλοιό κινητοποιήσεων

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου απαντούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και εργασιακά. Απεργία και τη Δευτέρα στο Μετρό Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων και των διορθωτών στις Πανελλήνιες.


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, έκανε λόγο για ωμή παραβίαση του Συντάγματος, που καταργεί κάθε κανόνα εργατικού δικαίου και ανατρέπει κάθε μέτρο προστασίας για τους ανθρώπους του μόχθου. Η Συνομοσπονδία πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος, θα προσπαθήσει με

Τα αγάλματα της Ακρόπολης φωτογραφίζονται τρισδιάστατα

Τα αγάλματα, οι μετώπες, η ζωφόρος και το Ερέχθειο φωτογραφίζονται και αποκτούν τρισδιάστατη μορφή στην έκθεση φωτογραφίας της Κίκας Παρδάκη που φιλοξενεί ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων από 21 έως 30 Ιουνίου στην αίθουσα «Ιακωβίδη» του Πνευματικού Κέντρου.


Στη συλλογή της, η Κίκα Παρδάκη παρουσιάζει την πρωτότυπη μέθοδο δημιουργικής φωτογράφησης και επεξεργασίας εικόνων από την οποία προκύπτουν μοναδικές στερεοσκοπικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και ποιότητας. Οι φωτογραφίες φαίνονται σαν κανονικές δισδιάστατες εικόνες, όμως με τα ειδικά γυαλιά ο θεατής παρατηρεί το βάθος του πεδίου και τον όγκο των αντικειμένων.

Η συλλογή που παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο αποτελείται από τέσσερις ενότητες (μετόπες, αετώματα, ζωφόρος και Ερέχθειο) οι οποίες περιέχουν συνολικά 180 έργα.

Το κοινό της έκθεσης μπορεί να απολαύσει λεπτομέρειες των έργων σε τρεις διαστάσεις που δεν είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς με την απλή οπτική επαφή, δεδομένου ότι ο φακός έχει πλησιάσει

Ο καιρός του Σαββάτου

΄Αστατο καιρό στις ορεινές κυρίως ηπειρωτικές περιοχές με βροχές και τοπικές καταιγίδες και καλό καιρό στα νησιά του Αιγαίου και τα δυτικά περιμένουμε το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 21 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 21 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά στα νοτιοδυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα βόρεια του νομού τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε το Σάββατο

Νέο αφεντικό στον Ολυμπιακό ο Β.Μαρινάκης με 67%

Το 67% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός περνάει στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη!


Υστερα από 17 χρόνια προεδρίας του Σωκράτη Κόκκαλη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλάζει χέρια.Στη σημερινή κρισιμη συνάντηση, επήλθε συμφωνία ώστε να περάσει η ΠΑΕ στα χέρια του κ Μαρινάκη, ο οποίος θα βάλει 50 εκατ. ευρω μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και θα έχει ως μεγαλομέτοχος το 67% . Φυσικά θα είναι πλέον το αφεντικό. Ο κ Κόκκαλης θα έχει το 12% και την προεδρία για την επόμενη περίοδο.

«Όπως σας είχαμε προαναγγείλει και την Τρίτη επετεύχθη η συμφωνία με τον κ. Μαρινάκη. Από εδώ και πέρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά και θα διεκδικήσει όλα αυτά που διεκδικούσε και