www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Κλειστός μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου και ο εναέριος χώρος της Δανίας

Κλειστός θα παραμείνει έως τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου και ο εναέριος χώρος της Δανίας, όπως ανακοίνωσε απόψε η αρχή αεροπορικού ελέγχου, Naviair.


Η Naviair είχε ανακοινώσει νωρίτερα το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Δανίας τουλάχιστον έως τις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου.

«'Οσο υπάρχει τέφρα στον ουρανό της Δανίας, δεν θα πάρουμε κανένα ρίσκο και θα κρατήσουμε κλειστό τον εναέριο χώρο μας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Naviair, ο Γιαν Ελίασεν.

Η Naviair θα δώσει «ένα νέο στίγμα το Σάββατο μεταξύ 09:00 και 10:00 τοπική ώρα (10:00-11:00 ώρα Ελλάδας) και θα αποφασίσει για μια ενδεχόμενη παράταση ή μη του κλεισίματος του εναέριου χώρου», πρόσθεσε.
naftemporiki

Έβρος: Ανθρώπινοι σκελετοί του 4ου-5ου μ.Χ. αιώνα σε αυλή σπιτιού

Δύο ανθρώπινους σκελετούς και κτερίσματα ανακάλυψε ένας κάτοικος του Τυχερού στο νομό Έβρου, ενώ έσκαβε στον κήπο του σπιτιού του.


Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο της ΙΘ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Κομοτηνής Ματθαίο Κουτσομανή, πρόκειται για γυναικείο τάφο που χρονολογείται τον τέταρτο ή τον πέμπτο αιώνα μ.Χ. στην Ρωμαϊκή ή στη Βυζαντινή εποχή.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθώς μέσα στον τάφο βρέθηκαν κτερίσματα, δύο γυάλινα και δύο χάλκινα βραχιόλια. Τα κοσμήματα θα καθαριστούν και θα εξεταστούν στο μουσείο της Κομοτηνής όπου μεταφέρθηκαν προκειμένου οι αρχαιολόγοι να προσδιορίσουν την ακριβή χρονολογία προέλευσης τους.
naftemporiki

Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της British Airways

Όλες τις πτήσεις της από και προς το Λονδίνο ακυρώνει η British Airways, εξαιτίας του νέφους στάχτης από την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου.

Κλειστά μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου τα δύο μεγάλα αεροδρόμια του Παρισιού

Κλειστά μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 13:00 ώρα Ελλάδας, θα παραμείνουν τα δύο μεγάλα αεροδρόμια του Παρισιού, λόγω του νέφους τέφρας που έχει προκληθεί από έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία.

Κλειστός και ο εναέριος χώρος της Αυστρίας

Στο κλείσιμο του εναέριου χώρου της προχώρησε και η Αυστρία ώστε να προστατευθούν οι αερομεταφορές από την ηφαιστειακή τέφρα που εξαπλώνεται αφότου εξερράγη ηφαίστειο στη νότια Ισλανδία.


Η εφαρμογή του μέτρου εφαρμόστηκε σταδιακά, ώστε να μπορέσουν να εκτελεστούν αρκετές διελεύσεις επιβατικών και εμπορικών αεροσκαφών πάνω από την Αυστρία, όπως και να φθάσει ένας αριθμός πτήσεων ανεμπόδιστα στο διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης.

Από τις 20.00 ώρα Ελλάδας κανένα αεροπλάνο δεν πετά πάνω από την Αυστρία.
naftemporiki

Χωρίς ανανεώσεις ασφαλείας χρήστες των XP με επικίνδυνο rootkit

Μερικές από τις ανανεώσεις ασφαλείας που διέθεσε πρόσφατα η Microsoft στους χρήστες των Windows δε θα εγκατασταθούν τελικά σε υπολογιστές με XP που έχουν μολυνθεί από ένα συγκεκριμένο rootkit. Θέλοντας να αποφύγει τα παρατράγουδα του Φεβρουαρίου, η Microsoft επέλεξε να απενεργοποιήσει την εγκατάσταση για να μη δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία των Windows.


Πριν από δύο μήνες, πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν ότι η εφαρμογή των security updates είχε ως αποτέλεσμα αλλεπάλληλα crashes, που οφείλονταν στο rootkit Alureon. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα Windows δεν εκκινούσαν καν, με αποτέλεσμα να χάσουν τα δεδομένα τους πολλοί άνθρωποι. Για να μην επαναληφθεί το ίδιο, η Microsoft αποφάσισε να απαγορεύσει την εγκατάσταση τα updates που επηρεάζονται από το Alureon σε μολυσμένα συστήματα με ΧP.

Η Microsoft προτείνει στους χρήστες να αφαιρέσουν πρώτα το rootkit με κάποιο εξειδικευμένο λογισμικό ασφαλείας και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε εγκατάσταση των ανανεώσεων.
capital

Lufthansa & Ryanair: Ακυρώσεις πτήσεων μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου & Δευτέρας αντίστοιχα

Όλες τις πτήσεις στα αεροδρόμια της Γερμανίας μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου ακυρώνει η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.

Εν τω μεταξύ, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των πτήσεων της στο βόρεια Ευρώπη και στις χώρες τις Βαλτικής μέχρι τη Δευτέρα στις 12.00 GMT.

Δεδομένων των καιρικών συνθηκών και του σύννεφου της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία, η εταιρεία αποφάσισε να ακυρώσει μέχρι τις 12.00 GMT τη Δευτέρα όλες τις πτήσεις της από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την βόρεια Γαλλία, τη βόρεια Γερμανία, την Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
naftemporiki

ΠΟΥ: «Επικίνδυνα» σωματίδια στο 1/4 της ηφαιστειακής τέφρας

Περίπου το ένα τέταρτο της τέφρας από την έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιαλαγιοκούλ της Ισλανδίας περιέχει μικροσκοπικά σωματίδια που μπορεί να αποδειχθούν «πιο επικίνδυνα» για την υγεία γιατί διεισδύουν βαθύτερα στους πνεύμονες, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ΠΟΥ .


«Τα σωματίδια το μέγεθος των οποίων δεν ξεπερνά τα δέκα μικρά είναι πιο επικίνδυνα επειδή μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στους πνεύμονες», εξήγησε η διευθύντρια του τμήματος δημόσιας

Ισλανδία: Εκκένωση περιοχών λόγω του ηφαιστείου

Τουλάχιστον 800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, στην Ισλανδία, λόγω της πλημμύρας που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιοκούλ.


«Το σχέδιο εκκένωσης ξεκίνησε. Οκτακόσια άτομα απομακρύνονται εκ νέου» ανέφερε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Βίτιρ Ρέινισον, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.

«Πιστεύουμε ότι σπίτια και γέφυρες απειλούνται με κατάρρευση», πρόσθεσε.
naftemporiki

Απεργία στο Εθνικό Θέατρο

Ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Παρασκευή 16 Απριλίου και το Σάββατο 17 Απριλίου, λόγω στάσης εργασίας που κήρυξε το σωματείο των εργαζομένων του.


Επίσης, ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Απριλίου, διότι το ΣΕΗ θα συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε το ΠΑΜΕ στις ανωτέρω ημερομηνίες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρακαλούνται οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για Παρασκευή 16, Σάββατο 17, Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Απριλίου να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου για αλλαγή ή εξαργύρωσή τους ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 210 7234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και internet.

Οι παραστάσεις «Τίτος Ανδρόνικος» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στη Σκηνή Κοτοπούλη και «Λεόντιος και Λένα» του Γκέοργκ Μπίχνερ στη Νέα Σκηνή-«Νίκος Κούρκουλος», θα ξεκινήσουν την Κυριακή 18 Απριλίου.
naftemporiki

Οι παραβιάσεις της τουρκικής Αεροπορίας

Το δίκτυο των ραντάρ της ΠΑ εντόπισε σήμερα 16 Απριλίου, 1 σχηματισμό αποτελούμενο από 6 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποίησαν 1 παράβαση των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας του FIR Αθηνών και 1 παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

 Η δραστηριότητα εξελίχθηκε στο βόρειο Αιγαίο.
defencenet

ΗΠΑ: "Η Τουρκία θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση"!

Φαίνεται ότι με την εικόνα που δίνουν οι κυβερνώντες για την χώρα μας προς το εξωτερικό τους τελευταίους έξι μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες πίστεψαν ότι ξαναγίναμε τούρκικο βιλαέτι, κι έτσι η Χ.Κλίντον συνομιλεί με τον Α.Νταβούτογλου στην Ουάσιγκτον για το πως η "μαμά-Τουρκία" (σ.σ.: η Τουρκία που τα παιδιά της πεινάνε, ξυπόλυτα στους δρόμους) θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση"!

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάποιος Κρόουλι, ανέφερε στην σημερινή ανακοίνωσή του ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την διάρκεια της συνάντησής του με την Χίλαρι Κλίντον συζήτησαν το

Η Τουρκία "απαγορεύει" αποστολή έρευνας-διάσωσης στα Ψαρά - "Δεν δικαιούστε" λέει...

Η Άγκυρα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε στις 12:34 σήμερα αρνείται στην Ελλάδα το δικαίωμα να προχωρήσει σε αποστολή έρευνας και διάσωσης του άτυχου ψαρά που αναζητείται από χθες στην περιοχή των Ψαρών με την αιτιολογία ότι η αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο πέρα του 25ου Μεσημβρινού και ειδικότερα στην περιοχή των Ψαρών, ανήκει στην Τουρκία!

H NOTAM εκδόθηκε την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωνε την γ.γ. του ΚΚΕ στην Βουλή Αλέκα Παπαρήγα ότι "Δεν υπάρχει θέμα διχοτόμησης του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό".

Είναι τόσο προκλητική αυτή η κίνηση που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η όλη υπόθεση αφορά την διάσωση ενός ανθρώπου, αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας και αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή.


Η Άγκυρα υποστηρίζει στη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε ότι η περιοχή (τα Ψαρά!) σε ότι αφορά την έρευνα

Απεργίες αποφάσισε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε τις παρακάτω κινητοποιήσεις:

- Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 22/4 και στα συλλαλητήρια

- Συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 27/4 σε όλη την Ελλάδα

- Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη

- 24ωρη απεργία στις 4/5 μαζί με τη ΔΟΕ για να μην κατατεθεί το «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Παιδείας

- Γ.Σ. των ΕΛΜΕ το επόμενο διάστημα για συζήτηση και ενημέρωση πάνω στις επιπτώσεις των

8 στους 10 Έλληνες φοβούνται τη νοσοκομειακή περίθαλψη

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, μόνο το 25% των Ελλήνων βλέπει θετικά το σύστημα υγείας της χώρας.

Ποσοστό 83% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν πιθανό να υποστούν κάποια βλάβη από τη νοσοκομειακή περίθαλψη στη χώρα τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο στους «27» με τον μέσο κοινοτικό όρο να είναι στο 50%.

Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, στη σχετική κατάταξη, τους Έλληνες ακολουθούν οι Κύπριοι με 81%, οι Λετονοί με 75% και οι Πολωνοί με 69%. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται

Ποιοι ήταν στην στην λίστα των τρομοκρατών;

Μεγάλα ονόματα δημοσιογράφων - πολιτικών και τραπεζιτών ήταν στην λίστα των τρομοκρατών σύμφωνα με πληροφορίες μας.

Οι δημοσιογράφοι που ήταν στην λίστα και στο ηλεκτρονικό αρχείο ήταν:

Σταύρος Ψυχάρης, Γιάννης Πρετεντέρης, Όλγα Τρέμη. Υπάρχουν και άλλα ονόματα που θα μάθουμε αφού και αυτά δεν θέλει με τίποτα να διαρρεύσουν οι αρχές και η ΕΛΑΣ. Επίσης... ο τραπεζίτης ο Μιχάλης Σάλλας, ενώ στα ονόματα των πολιτικών ήταν όλοι οι υπουργοί δημοσίας τάξεως επί Ν.Δ. και ο Προκόπης Παυλόπουλος που μέχρι τώρα δεν είχε αναφερθεί.


Επίσης ήταν Μπακογιάννη, Μαρκογιαννάκης, Βουλγαράκης και βέβαια όπως λέμε και από το πρωί ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.
troktiko

Ποιοι βρίσκονταν στη "λίστα θανάτου" του Ε.Α.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν σήμερα ο Ευάγγελος Σταθόπουλος και ο Χριστόφορος Κορτέσης- οι δύο τελευταίοι από τους έξι κατηγορουμένους- για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα" μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας. Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι (Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Σαράντος Νικητόπουλος και Κωνσταντίνος Γουρνάς) είχαν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι. Εις βάρος των "έξι" ασκήθηκε δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα, η οποία αφορά 16 επιθέσεις της οργάνωσης από το 2003 έως σήμερα.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του κ. Βαγιανού, ο Ευάγγελος Σταθόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι επί σειρά ετών αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας, μετά από τροχαίο, και ήταν ακινητοποιημένος, ενώ, όπως τονίζει, από το 2000 έως και το 2007 ήταν υπόδικος για άλλη υπόθεση και είχε τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.


΄Οπως είπε η κ. Βαγιανού, από τα προαναφερόμενα στοιχεία αποδεικνύεται ότι ο εντολέας της δεν θα μπορούσε να έχει συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο Ευάγγελος Σταθόπουλος, σύμφωνα με τη συνήγορό του, αποδίδει την

Μη γελάσετε ...

Ένας άντρας πάει για εξετάσεις στον ουρολόγο του. Στο ιατρείο του λέει στον ιατρό:

-Υποσχεθείτε μου ότι δε θα γελάσετε.

- Ξεχνάτε ότι είμαι επαγγελματίας; Στα 20 χρόνια που εξασκώ αυτό το επάγγελμα ποτέ μου δεν έχω γελάσει σε βάρος ασθενή, απαντάει ο ιατρός.

- Καλά τότε, του λέει ο άντρας, και βγάζει το παντελόνι του, αποκαλύπτοντας το μικρότερο μόριο που είχε δει ο ιατρός στη ζωή του. Είχε το μέγεθος μιας μπαταρίας του τηλεκοντρόλ.

Ανίκανος να ελέγξει τον εαυτό του, ο ιατρός αρχίζει να χαχανίζει και το χαχανητό του γρήγορα εξελίσσεται σε υστερικό γέλιο. Μετά από 10 λεπτά καταφέρνει να σταματήσει και να ανασυγκροτηθεί.

- Σας ζητώ συγνώμη, του λέει. Αλήθεια. Δεν ξέρω τι με έπιασε. Στο λόγο της τιμής μου ως ιατρού και τζέντλεμαν σας υπόσχομαι ότι δε θα ξανασυμβεί. Πείτε μου τώρα, τι πρόβλημα αντιμετωπίζετε;

- Έχει πρηστεί..

Θα τίναζαν στον αέρα το κέντρο της Αθήνας!

Ένα σχεδιάγραμμα των δρόμων γύρω απ' την Αρχιεπισκοπή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και ειδικά ένα σημείο “μαρκαρισμένο” με κόκκινο χρώμα οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως οι τρομοκράτες του “Επαναστατικού Αγώνα” ήθελαν να προκαλέσουν ένα εντυπωσιακό χτύπημα στην καρδιά της πρωτεύουσας.


Το σημείο με την κόκκινη ένδειξη ίσως ήταν το σημείο όπου οι τρομοκράτες ήθελαν να τοποθετήσουν κάποιο παγιδευμένο αυτοκίνητο για να πλήξουν οικονομικό παράγοντα της χώρας την ώρα που θα διερχόταν με το αυτοκίνητό του.

“Θα σκότωναν αστυνομικούς στην Πανόρμου ως “Σέχτα”, και οικονομικό στόχο στο κέντρο ως “Αγώνας” εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Επτά κλειδιά... ξεκλειδώνουν τον “Ε.Α.”

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι τα κλειδιά που βρέθηκαν τόσο στην κατοχή του Λάμπρου Φούντα που έπεσε νεκρός στη συμπλοκή της Δάφνης όσο και των έξι συλληφθέντων “ξεκλειδώνουν” το κουβάρι

ΛΑΟΣ: 'Εχουμε πτωχεύσει

«Η ομολογία ότι δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας χωρίς συνδρομή του ΔΝΤ σημαίνει ότι έχουμε πτωχεύσει» σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας.


Ο κ. Αϊβαλιώτης επέκρινε τόσον τον τέως Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή όσο και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου γιατί «δεν έκαναν τις επιβαλλόμενες κινήσεις για να αποτρέψουν το μοιραίο».

«Τα μοιρολόγια δεν ωφελούν, χρειάζεται αυτοσυγκράτηση ώστε να αποτραπούν εξελίξεις που θα μπορούσαν να έχουν ακόμη μεγαλύτερο

Πηγή θερμότητας το ανθρώπινο σώμα

Σύστημα θέρμανσης που αξιοποιεί τη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος; Όσο φουτουριστικό και αν ακούγεται, αυτή η πρωτότυπη πηγή «καθαρής» ενέργειας αποτελεί χρησιμοποιείται ήδη στη Σουηδία και συγκεκριμένα στον κεντρικό σταθμό της Στοκχόλμης, σύμφωνα με το περιοδικό Times.


Με τη βοήθεια ειδικών εγκαταστάσεων, η θερμότητα που εκπέμπουν οι «θερμόαιμοι» περαστικοί στο σταθμό διοχετεύεται στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης, μειώνοντας το κόστος της θέρμανσης κατά 20% τους χειμωνιάτικους μήνες. Επιπλέον, το κόστος της εγκατάστασης του εν λόγω συστήματος δεν υπερβαίνει τα 30.000 δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι η απόσβεση ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ιδέα, ωστόσο, δεν είναι καινούργια: τη θερμότητα του σώματος των επισκεπτών του αξιοποιεί και το Mall of America στη Μινεάπολις. Η καινοτομία των Σουηδών έγκειται στο ότι κατάφεραν να μεταφέρουν την υπερβάλλουσα θερμότητα από το ένα κτήριο στο άλλο. «Πρόκειται για μια παλιά τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε με καινούργιο τρόπο», εξηγεί ο Καρλ Σάντχολμ, διευθυντής έργου στη σουηδική εταιρία ακινήτων Jernhusen.
naftemporiki

Μέχρι 30 Ιουνίου 2010 η ηλεκτρονική υποβολή του Ε9

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι, η ηλεκτρονική αίτηση του εντύπου Ε9 φυσικών και νομικών προσώπων για το έτος 2010, θα παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010.

Γυρίστε πίσω τα γλυπτά μας!

Reunite Them! “BRING THEM BACK!”


Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων. Η καμπάνια μας δε ζητάει την επιστροφή όλων αυτών. Ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να επανενωθεί το Μνημείο.

Eμείς οι χρήστες του διαδικτύου έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να κινητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο σκοπός μας μπορεί να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο.

Πιστεύεις ότι είναι δίκαιο; Αν ναι, βοήθησε να γίνει πραγματικότητα.

Πες το δικό σου “BRING THEM BACK!”
 
Δείτε το video  http://www.youtube.com/watch?v=cvLtFW9xlkE&feature=player_embedded
 
Ψηφίστε : http://www.bringthemback.org/

Αναβαθμισμένο «κέντρο ασφάλειας» από το Facebook

Το μεγαλύτερο στον κόσμο κοινωνικό δίκτυο Facebook ανταποκρίθηκε στις διεθνείς πιέσεις, κυρίως από τη Βρετανία, για μεγαλύτερη online ασφάλεια, ανακοινώνοντας μια σειρά νέων μέτρων, μεταξύ των οποίων ένα αναβαθμισμένο «κέντρο ασφάλειας», το οποίο παρέχει πληροφορίες και συμβουλές σε γονείς, εφήβους, δασκάλους και στις Αρχές για το πώς μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τις υπηρεσίες του.

Η πρωτοβουλία, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το βρετανικό Τύπο, έρχεται λόγω εντεινόμενων ανησυχιών από τα αυξανόμενα κρούσματα κυβερνο-κακοποίησης διεθνώς, καθώς έχουν αναφερθεί περιστατικά σε ορισμένες χώρες όπου βιαστές έχουν χρησιμοποιήσει το Facebook για να «ψαρέψουν» υποψήφια θύματα, ενώ έχουν υπάρξει αρκετές άλλες περιπτώσεις online καταχρηστικών και προσβλητικών πρακτικών.


«Η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Facebook», δήλωσε εκπρόσωπος του site, που έχει πλέον πάνω από 400 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Το νέο «κέντρο ασφαλείας», μεταξύ άλλων, συμβουλεύει τους χρήστες-μέλη ποτέ να μην

25 τρικ για να αδυνατίσετε χωρίς δίαιτα

Σας είναι δύσκολο να κάνετε πολύ καιρό δίαιτα ή να πηγαίνετε συστηματικά στο γυμναστήριο; Βρετανοί ειδικοί έχουν μερικές συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος (ή έστω να δείχνετε πιο αδύνατοι) δίχως καν να προσπαθήσετε.


1. Σκεφθείτε πως είστε αδύνατοι. Έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να χάσετε βάρος, εάν ονειρεύεστε συνεχώς τον νέο, αδύνατο εαυτό σας. Και όσο πιο αληθινή είναι η εικόνα που δημιουργείτε στο μυαλό σας, τόσο πιο έντονη θα είναι η επιθυμία σας να την πραγματοποιήσετε.

2. Να πίνετε νερό. Είναι εύκολο να μπερδέψετε την δίψα με την πείνα και να απλώσετε το χέρι σε ένα μπισκότο, ενώ στην πραγματικότητα θέλετε ένα ποτήρι νερό. Φροντίστε, συνεπώς, να είναι καλά ενυδατωμένος ο οργανισμός σας. Για να μπορέσετε να επιτύχετε τον στόχο των οκτώ ποτηριών νερού

Ξύπνησε από κώμα και μιλούσε άλλη γλώσσα

'Οταν έπεσε σε κώμα ήταν μια 13χρονη Κροάτισσα που είχε μόλις, λίγο καιρό πριν, ξεκινήσει να μαθαίνει Γερμανικά.


Όταν ξύπνησε από το κώμα, 24 ώρες μετά, εξακολουθούσε να είναι μια 13χρονη Κροάτισσα η οποία, ωστόσο, είχε ξεχάσει εντελώς την μητρική γλώσσα της και μιλούσε άπταιστα τα Γερμανικά.

Απίστευτα κι όμως αληθινά, όλα τα παραπάνω συνέβησαν στην πόλη Κνιν της Νότιας Κροατίας.


Επί του παρόντος, η 13χρονη βρίσκεται σε νοσοκομείο της πόλης Σπλιτ όπου εξετάζεται από πλήθος ειδικών. Χαρακτηριστική της κατάστασης υπήρξε η δήλωση του ψυχιάτρου Mijo Milas: «τα παλαιότερα χρόνια αυτό θα θεωρείτο θαύμα, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει μια λογική εξήγηση απλώς δεν την έχουμε βρει ακόμη».

Πάντως, και στο παρελθόν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στις οποίες άνθρωποι «ξύπνησαν» από σοβαρή αρρώστια ή κωματώδη κατάσταση μιλώντας άλλες γλώσσες, ακόμη και βιβλικές γλώσσες της Βαβυλώνας ή της Αιγύπτου.
ethnos

Πρόκληση από το Economist

Πρώτα ήταν η Αφροδίτη της Μήλου και το… δάχτυλο, τώρα είναι αρχαία προτομή, με το στόμα γεμάτο ευρώ. Είναι το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Economist και φυσικά αναφέρεται στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Το άρθρο φέρει τον τίτλο Three years to save euro (σ.σ. Τρία χρόνια για να σώσουμε το ευρώ) και δίπλα στην προτομή υπάρχει μια επιγραφή που αναφέρει: «Παρακαλώ δώστε με γενναιοδωρία για να συντηρηθεί αυτό το έκθεμα – και την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τις ευρωπαϊκές τράπεζες».


Επί της ουσίας το άρθρο του Economist αναφέρεται στον μηχανικό στήριξης που αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία και στο τριετή δάνεια των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο 5% που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι να δώσουν στην Ελλάδα. «Δεν είναι λίγο, αλλά

Ο Πρωθυπουργός στη λίστα του Επαναστατικού Αγώνα

Στη λίστα θανάτου που περιλαμβάνεται στο ψηφιακό αρχείο του «Επαναστατικού Αγώνα» υπάρχει ακόμη και το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ήταν μελλοντικός στόχος των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, αν και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει είναι ιδιαίτερα σημαντικά.


Απλοποιείται η διαδικασία ίδρυσης επιχειρήσεων

Τη θέσπιση υπηρεσίας μιας στάσης (one stop shops) στην ίδρυση όλων των μορφών των εταιρειών (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΑΕ), ώστε να επιτευχθεί η ίδρυση μιας επιχείρησης σε ένα βήμα και σε μία ημέρα, προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο η κ. Λούκα Κατσέλη.


Όπως ανέφερε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το επιχειρηματικό κόστος αυτής της διαδικασίας μειώνεται κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 70% ενώ ταυτόχρονα ανεβαίνει και η θέση της χώρας μας στην παγκόσμια ανταγωνιστικότητα από την θέση 109 στην θέση 90.

Από 38 μέρες και 15 βήματα που απαιτούνται σήμερα για την ίδρυση μιας επιχείρησης με τη βοήθεια του Γενικού Εμπορικού Μητρώου αυτά θα γίνουν 1 βήμα και μια ημέρα. Το δίκτυο εξυπηρέτησης που συγκροτείται αποτελείται από τα 100 καταστήματα και υποκαταστήματα των επιμελητηρίων, που συμπληρώνεται από επιλεγμένα ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των μικρότερων δήμων και τους 3.200 συμβολαιογράφους της χώρας.

Συγκεκριμένα, για την ίδρυση των ΟΕ και ΕΕ, που δεν απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο ως υπηρεσίες μιας στάσης θεσπίζονται τα Επιμελητήρια και επιλεγμένα ΚΕΠ. Για τις ΕΠΕ, και τις ΑΕ που απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο, ως υπηρεσία μιας στάσης θεσπίζεται ο

Παραπλανητικά μηνύματα από Microsoft

We are happy to notify you that your e-mail address has been awarded


£750.000 GBP in our MICROSOFT E-MAIL PROMO LOTTERY AWARD in cash credited to file REFNO:................,BATCH NO...... Your secret pin code is ML.....for claims please contact:Mr Sean Anderson

Email: seananderson@rdwang.com

Tel Phone:+447024045644,   +447024093699

Provide the below details:

1.FullName:

2.Address:

3.Phone:

4.Country:

5.Sex:

6.Occupation:

7.Age:

Regards
Mr Sean Anderson.

Γιώργος Ιωακειμίδης: Δημοψήφισμα 9 Μαΐου 2010 για τον Καλλικράτη

Συγκέντρωση του δημοτικού συνδυασμού του έκανε χθες Πέμπτη στις 20:30 ο δήμαρχος Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης με θέμα συζήτησης το σχέδιο Καλλικράτης..


Ο κ. Δήμαρχος επιβεβαίωσε πλήρως με τα λεγόμενα του, τις φωνές του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Ρέντη «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΑΛΛΑΓΗ» κ. Σταμάτη Μέλλου που εδώ και καιρό πρώτος φώναξε για διεξαγωγή τοπικούς δημοψηφίσματος και ο κ. δήμαρχος σιωπούσε ύποπτα μιας που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του εγγυούνταν πως ο δήμος Ρέντη θα συνενωθεί με Μοσχάτο, Ταύρο κάτι που τον σύμφερε σύμφωνα με το σκεπτικό του δημάρχου που νόμιζε πως είχε πιθανότητες να εκλέγει και πάλι δήμαρχος.


Τελικά ο δήμος Ρέντη συνενώνετε με την Νίκαια.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Ιωακειμίδης είπε πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και οι υποσχέσεις τους ήταν φούσκες….

Ο κ. Ιωακειμίδης επιτέλους έστω και αργά πρότεινε διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος για 9 Μαΐου και ξεκινάει από σήμερα την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας….

Θα επανέλθουμε!
dimotikosafari

Άμεση προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ζητεί ο ΣΕΒ

Δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου


Την υποβολή αιτήματος από την κυβέρνηση για την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών δια του προέδρου του Δημήτρη Δασκαλόπουλου μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλόπουλος, «η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει καθημερινά την παραγωγική οικονομία, ενώ κινδυνεύει να κάνει ακόμα πιο επαχθές το κόστος δανεισμού μας».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ:

«Η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι οι αγορές δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Σήμερα, με τον ελιγμό του αιτήματος για διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ουσιαστικά ζητεί από τις αγορές μια περίοδο χάριτος. Αλλά, η παράταση της αβεβαιότητας

ΕΝΑ Ε.Σ.Υ. ΓΕΜΑΤΟ ΠΛΗΓΕΣ

Πρός τόν

Κο Ανδρέα Λοβέρδο, Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης, loverdos@hol.gr

Kοινοποίηση

Κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργό Υ. & Κ. Α., minister@yyka.gov.gr

Kοινοποίηση

Κο Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργό, gpapandreou@parliament.gr

Κο Αντ. Σαμαρά, Πρόεδρο Ν.Δ., asamaras@parliament.gr

Κα Αλ. Παπαρήγα, Γ. Γ. Κ.Κ.Ε., mailbox@kke.gr

Κο Αλ. Τσίπρα, Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ, a.tsipras@parliament.gr

Κο Χ. Παπουτσή, Κοινοβ. Εκπρόσωπο ΠΑΣΟΚ, papoutsi@otenet.gr

Κο Π. Παναγιωτόπουλο, Κοινοβ. Εκπρόσωπο Ν.Δ., ppanagiotopoulos@parliament.gr

Κο Κ. Μαρκόπουλο, Αναπλ. Κοινοβ. Εκπρόσωπο Ν.Δ., k.markopoulos@parliament.gr

Κο Σ. Χαλβατζή, Κοινοβ. Εκπρόσωπο Κ.Κ.Ε., mailbox@kke.gr

Κο Π. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ, lafazanis@syn.gr

Κο Φ. Κουβέλη, Κοινοβ. Εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ, kouvelis@activenet.gr

Κύριε Yπουργέ

Παρακαλώ επιτρέψτε μου αφού σάς εκφράσω τήν συμπάθειά μου γιά τήν περιπέτεια Υγείας πού είχατε, νά σάς αναφέρω μερικές σκέψεις :

1. Είναι περίεργο γιατί έπρεπε πρώτα νά διαπιστωθεί τό τέλος ζωής τής λυχνίας καί μετά νά παραγγελθεί άλλη.

2. Λογικά θά έπρεπε τό Εργαστήριο τού Νοσοκομείου ή / καί η Τεχνική Υπηρεσία του (εάν υπάρχει

Αρκάς

Αλβανία: Αντισυνταγματική η συμφωνία με Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας χαρακτηρίζει με απόφασή του ασυμβίβαστη με το Σύνταγμα της χώρας την ελληνοαλβανική συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των άλλων θαλάσσιων περιοχών.


Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο περιεχόμενο της συμφωνίας, καθώς και ότι η αλβανική αντιπροσωπεία δεν είχε πλήρη εξουσιοδότηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον, έκανε λόγο για ανεπάρκεια των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου σχετικά με την κατανομή των θαλάσσιων περιοχών μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να επιτευχθεί ένα δίκαιο και έντιμο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την απόφαση, η συμφωνία δεν λαμβάνει υπόψη τα νησιά ως ειδικές περιπτώσεις κατά την οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών.

Για την κατάργηση της συμφωνίας ψήφισαν ομόφωνα τα 9 μέλη του συνταγματικού δικαστηρίου της Αλβανίας, με το επιχείρημα ότι αντίκειται στα άρθρα 3,4,7 και 92 του Συντάγματος.
kathimerini