www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Απάντηση υπουργείου Οικονομικών για την υποβάθμιση της S & P's

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο οικονομικών αναφέρει ότι η απόφαση παραβλέπει τις κινήσεις της Κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα σε σχέση με τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει, ήδη, επιτύχει σημαντικούς δημοσιονομικούς στόχους και έχει καταθέσει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το

Standard & Poor's: Βαριά υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας

Σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες προχώρησε ο οίκος Στάνταρ εντ πούρς .Υποβάθμισε τη χώρα μας στην κατηγορία τρία C από Β .

Ο οίκος επικαλείται τα προβλήματα στο πολιτικό σκηνικό ενώ θεωρεί ότι το πρόγραμμα απειλείται να μην εφαρμοστεί λόγω της μεγάλης

Οι ρυτίδες σημάδι οστεοπόρωσης


Οι ρυτίδες στο πρόσωπο δεν αποτελούν μόνο αισθητικό «βραχνά» για τις γυναίκες αλλά μπορεί να μαρτυρούν ακόμη και πρόβλημα στην οστική μάζα, αυξάνοντας τον κίνδυνο οστεοπόρωσης!


Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Γέιλ ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες με τα πιο ρυτιδωμένα πρόσωπα αντιμετωπίζουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίζουν αδύναμα οστά. Ωστόσο υπάρχουν και καλά νέα: μελλοντικά η διάγνωση των προβλημάτων του σκελετού τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε οστεοπόρωση ίσως θα γίνεται …κοιτώντας το πρόσωπο μιας γυναίκας.

Η μελέτη


Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι επιστήμονες μελέτησαν 114 γυναίκες που βρίσκονταν στο τέλος της τέταρτης ή στις αρχές της πέμπτης δεκαετίας της ζωής τους. Ολες οι συμμετέχουσες είχαν περάσει πρόσφατα στην εμμηνόπαυση. Οι ερευνητές απέκλεισαν όσες είχαν

Ένα μήλο την ημέρα «χτίζει» μυς


Μια ουσία που κρύβεται στη φλούδα των μήλων ενισχύει τη φυσική ανάπτυξη των μυών οδηγώντας σε λεπτή και καλοσχηματισμένη σιλουέτα, υποστηρίζει τώρα νέα αμερικανική μελέτη.


Σε πείραμα που πραγματοποίησαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Αϊόβα σε ποντίκια διαπίστωσαν ότι η συχνή κατανάλωση ουρσολικού οξέως οδηγούσε στην ανάπτυξη της μυϊκής τους μάζας κατά 15% και στην μείωση του σωματικού λίπους κατά περισσότερο από 50%.


«Φρουτένιο» όπλο ενάντια στη μυϊκή ατροφία


Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, στα οποία παρατηρείται μείωση της μυϊκής μάζας με την πάροδο των ετών –

Ο Πειραιάς ήταν νησί!

Τον πρώτο αιώνα προ Χριστού, ο Στράβων διατύπωσε την υποψία ότι ο Πειραιάς ήταν κάποτε νησί, πριν συνδεθεί τελικά με την υπόλοιπη Αττική. Φαίνεται ότι ο αρχαίος ιστορικός και γεωγράφος είχε δίκιο, όπως επιβεβαιώνουν τώρα Έλληνες και Γάλλοι γεωλόγοι και αρχαιολόγοι.

Η ερευνητική ομάδα συνέλεξε πυρήνες από ερευνητικές γεωτρήσεις κοντά στον Πειραιά και τον Κηφισό και χρησιμοποίησε ραδιοχρονολόγηση άνθρακα για να δημιουργήσει το γεωλογικό χρονικό της περιοχής.

«Τα αποτελέσματα αυτής της διατομεακής έρευνας γεωαρχαιολογίας καταδεικνύει την αξιοπιστία των κειμένων του Στράβωνα αποκαλύπτοντας ότι ο Πειραιάς ήταν όντως νησί» γράφουν οι ερευνητές στην

Τα ψηλοτάκουνα αυξάνουν τον κίνδυνο αρθρίτιδας


Αποτελούν το επιστέγασμα της μόδας και συνιστούν απαραίτητο στοιχείο στη γκαρνταρόμπα εκατομμυρίων γυναικών. Ομως τα ψηλά τακούνια αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αρθρίτιδας, όπως έδειξε μια νέα έρευνα στη Βρετανία.
Οι ειδικοί προειδοποιούν: οι γόβες στιλέτο και λοιπά ψηλοτάκουνα παπούτσια αλλάζουν τη στάση του σώματος, των αστραγάλων και των γονάτων με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας, ασθένεια που προκαλεί πόνο και δυσκαμψία στις αρθρώσεις.
Σε έρευνα της βρετανικής Εταιρείας Χειροπρακτικών και Ποδολόγων, στην οποία συμμετείχαν 2.000 άτομα, το ένα τέταρτο των γυναικών δήλωσε ότι φοράει τακούνια καθημερινά ή συχνά. Ο καθηγητής Αντονι Ρέντμοντ, ερευνητής στην εταιρεία, συστήνει στις γυναίκες να επιλέγουν παπούτσια με στρογγυλή μύτη, τακούνι που να μην ξεπερνά τα τρία εκατοστά και αντικραδασμική σόλα.
Στη Βρετανία, εκτιμάται ότι οκτώ εκατομμύρια άτομα υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι η ασθένεια τείνει να λάβει απειλητικές διαστάσεις για τον γυναικείο πληθυσμό, κυρίως εξαιτίας της χρήσης ψηλοτάκουνων και κακής ποιότητας υποδημάτων, ειδικότερα

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον «ΠΗΓΑΣΟ»


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα έντυπα και τις ιστοσελίδες του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» έπειτα και από την απόφαση της ΕΣΗΕΑ απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία στα έντυπα και τις ιστοσελίδες του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, GOAL), από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 13 Ιουνίου έως και τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 15 Ιουνίου 2011, απαιτώντας την ανάκληση της απειλής απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι "η απειλή απόλυσης της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι αντισυνδικαλιστική (αφού η συνάδελφος ήταν επί χρόνια συνδικαλιστικός

Στο νοσοκομείο ο Φ. Πετσάλνικος

Σε νοσοκομείο της Αθήνας νοσηλεύεται ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.


Αργά χθες το απόγευμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Καστοριάς, με συμπτώματα πνευμονίας, όπου και παρέμεινε μέχρι σήμερα το πρωί.

Ο πρόεδρος της Βουλής μετέβη αεροπορικώς στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται στην Πνευμονολογική Κλινική "Σωτηρία"

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ασθένειά του συμπίπτει με δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει διαπράξει πολεοδομικές παρατυπίες στο εξοχικό του σπίτι στην Καστοριά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας "Πρώτο θέμα", που επικαλείται έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου του 2010, διαπιστώθηκε ότι στην οικία του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου στην Καστοριά, έχει κατασκευαστεί, χωρίς την απαιτούμενη

Στην Κρήτη η φλόγα των Special Olympics


Στην Κρήτη βρίσκεται από το πρωί η φλόγα των Special Olympics, με πρώτο σταθμό τα Χανιά, όπου μέχρι και το βράδυ θα γίνουν έξι τελετές αφής.

Στη λαμπαδηδρομία που θα διασχίσει όλο το νησί παίρνουν μέρος 43 επίλεκτοι αστυνομικοί απ' όλο τον κόσμο και τρία παιδιά αθλητές των αγώνων που θα μεταφέρουν το φως της αγάπης και της ελπίδας.

Πρώτος σταθμός της λαμπαδηδρομίας ήταν η Κίσσαμος, όπου η δάδα έγινε δεκτή υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής. Στη συνέχεια, η φλόγα πήγε στις Βούβες, όπου υπάρχει και η αρχαία ελιά, στην κεντρική πλατεία του Πλατανιά, ενώ το απόγευμα θα

Νέο ραντεβού των «αγανακτισμένων» την Τρίτη


Για αύριο το πρωί στις 7 ανανέωσαν το ραντεβού τους οι «αγανακτισμένοι», οι οποίοι έδωσαν και χθες μαζικά το παρόν στην πλατεία Συντάγματος παρά τη δυνατή βροχή.

Η χθεσινή τρίτη κατά σειρά συγκέντρωση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δεν είχε τον όγκο της προηγούμενης. Μετά τις 7 το απόγευμα όμως άρχισε να γεμίζει η πλατεία και έκλεισε η λεωφόρος Αμαλίας. Παρέμειναν ωστόσο ανοιχτοί οι γύρω δρόμοι.

Οι «αγανακτισμένοι» σχεδιάζουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τόσο για την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ημέρα

Ακυρώσεις πτήσεων λόγω της ηφαιστειακής τέφρας


Σε νέες ακυρώσεις πτήσεων προχώρησε σήμερα η Qantas λόγω του νέφους της τέφρας από το ηφαίστειο Πουγέγουε της Χιλής, ωστόσο άλλες εταιρείες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αποφάσισαν να διατηρήσουν τις συνδέσεις τους.

Η Qantas ακύρωσε σήμερα όλες τις συνδέσεις της με το νησί της Τασμανίας (νότια) και με τη Νέα Ζηλανδία. Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις από και προς τη Μελβούρνη διακόπηκαν εκ νέου, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Επίσης, ακυρώθηκαν τρεις πτήσεις προς το Μπουένος Αιρες και το Λος Αντζελες.

Οι ακυρώσεις αυτές, που προστίθενται σε εκείνες της Κυριακής, αφορούν 10.000 επιβάτες της Qantas

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων


Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Στη συνεδρίαση των Εκτελεστικών Επιτροπών των δύο οργάνων την Παρασκευή εξετάστηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο τα συνδικάτα ζητούν να αποσυρθεί άμεσα, επισημαίνοντας ότι αν δεν συμβεί αυτό, οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος.

Ήδη έχει αποφασιστεί νέα 24ωρη γενική απεργία για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, ενώ αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 21 Ιουνίου - ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης - καθώς και κατά τη συζήτηση και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων.

Η μορφή των κινητοποιήσεων και οι ακριβείς ημερομηνίες πραγματοποίησής τους, θα
Σποραδικές βροχές με καταιγίδες στα νησιά του Αιγαίου και καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 28 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 19 ως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 ως 28 στη Δυτική Ελλάδα, 21 ως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι άνεμοι βόρειων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, ισχυροί στα νοτιοανατολικά πελάγη. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Βροχές με πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων τις μεσημβρινές ώρες, περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 ως 30 βαθμούς. Ασθενείς ως μέτριοι μεταβλητοί άνεμοι