www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Ιστιαία


Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι στην Ιστιαία της Εύβοιας. Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις και καίει πευκοδάσος πάνω από το χωριό Βουτά, χωρίς όμως, σύμφωνα με την πυροσβεστική, να απειλεί

Κοινωνικός τουρισμός ΟΜΕ-ΟΤΕ 2012 με προϋποθέσεις...


Ήξερα ότι δικαίωμα στον κοινωνικό τουρισμό έχουν όλοι όσοι πληρούν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια.

Δεν ήξερα όμως ότι απαραίτητη προϋπόθεση για δικαίωμα συμμετοχής στον κοινωνικό τουρισμό της ΟΜΕ-ΟΤΕ έχουν  μόνο όσοι έχουν πάρει μέρος στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις!


Προϋποθέσεις Συμμετοχής
Προκειμένου να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα, θα πρέπει με βάση τις πάγιες αποφάσεις της Διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ:
1. Να είστε μέλη των Σωματείων

Αισιόδοξοι οι CEOs για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Αισιόδοξοι για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη εμφανίζονται εννιά στους δέκα CEOs, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα που διεξάγει η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP Group σε δείγμα 2.340 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων.


Ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index) διαμορφώθηκε στις 96 μονάδες το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σημειώνοντας μικρή άνοδο έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Ο δείκτης επηρεάστηκε θετικά από τον τερματισμό της πολιτικής αβεβαιότητας και τη συγκρότηση κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Ιουνίου, ωστόσο η ανοδική του πορεία είναι συγκρατημένη εξαιτίας των σημαντικών προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση και του μεταρρυθμιστικού έργου που απαιτείται ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά τάξη μεγέθους δείχνει μικρή βελτίωση του κλίματος στις μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις ενώ αντίθετα σημειώθηκε κάμψη στις πολύ μεγάλες. Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current Status Index) παρέμεινε στα ίδια

Tο MLSiQTalk στο δίκτυο Cosmote


Aπό την Τετάρτη 4 Ιουλίου το πρώτο ελληνικό κινητό τηλέφωνο MLS iQTalk είναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα Cosmote, Γερμανός, ΟΤΕ καθώς και στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο αντιπροσώπων της Cosmote. Η προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης του MLS iQTalk είναι 249,90 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και μπορεί να το αποκτήσει κανείς φθηνότερα στα προγράμματα Cosmote απεριόριστα.

Το MLS iQTalk είναι ένα Android smartphone που μιλάει και καταλαβαίνει Ελληνικά, αποτέλεσμα της πολυετούς εμπειρία της ελληνικής εταιρείας MLS σε τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MLS,

Στο Πλημμελειοδικείο Πειραιά ο Σάββας Ξηρός


Το κατώφλι του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά πέρασε το πρωί ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος έχει καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης, καθώς σύμφωνα με τη συνήγορό του, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και χρήζει άμεσης ιατρικής φροντίδας σε νοσοκομείο.

Ο Σάββας Ξηρός έφτασε στα δικαστήρια με το ειδικό βανάκι της αστυνομίας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τη συνοδεία

Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών - Λαμίας


Λόγω εργασιών κατασκευής αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κλάδο εξόδου προς ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, περιοχής Δήμου Κηφισιάς, στις 5 και 6-7-2012, κατά τις ώρες 22.00΄ έως 06.00΄ της επομένης.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται προς τον Α/Κ

Η Γαλλία επιστρέφει 754 εκατ. στην Ελλάδα


Το σχέδιο του συμπληρωματικού προϋπολογισμού της Γαλλίας για το 2012 προβλέπει την επιστροφή 754,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα. Πρόκειται για τόκους ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που καταβάλλονται από την Τράπεζα της Γαλλίας στο Γαλλικό Δημόσιο για να επιστραφούν εν συνεχεία στην Ελλάδα. Ωστόσο, τα χρήματα αυτά θα διοχετευθούν για τη διαγραφή χρέους και όχι για την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων.

Σημειώνεται πως η συμφωνία του Φεβρουάριου για το PSI προέβλεπε πως η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες θα επιστρέψουν στις κυβερνήσεις τα κέρδη του Προγράμματος Αγοράς Κινητών Αξιών (Securities Markets Programme - SMP) και των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου που κατέχονται στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια. Αυτά τα κέρδη θα μπορούν στη συνέχεια να

«Κλείδωσαν» η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και ο φόρος στις επιχειρήσεις


Σε δύο μέτρα, που αναμένεται να δώσουν σημαντική ανάσα και ώθηση στην αγορά, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του στο οικονομικό επιτελείο κύβος ερρίφθη, ώστε να μειωθεί ο συντελεστής του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 23%, ή στο 13%, ή στο 6,5%, και να μειωθεί ο φόρος των επιχειρήσεων στο 15%.

Πρόκειται για δύο μέτρα, τα οποία αποτελούν πάγιο αίτημα της αγοράς, καθώς τόσο η κατακόρυφη αύξηση του ΦΠΑ στο συγκεκριμένο κλάδο, όσο και η διατήρηση του εταιρικού φόρου σε υψηλά επίπεδα, έχει πλήξει σημαντικά τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, μόνο στην εστίαση οι απώλειες θέσεων εργασίας μέχρι σήμερα εκτιμώνται σε περισσότερο από 100.000, από τότε που εφαρμόζεται

Τα συχνά γεύματα επιταχύνουν το μεταβολισμό;


Η ιδέα, του ότι αν περνάς πολύ χρόνο χωρίς φαγητό, αναγκάζεις τον μεταβολισμό σου να «κλείσει», είναι πολύ δημοφιλής. Υπάρχουν τόσες διατροφικές ανακρίβειες στον κόσμο, που επιβάλλεται να διευκρινιστούν. Και αυτό επειδή όταν μια άποψη μοιάζει πολύ επιστημονική, συνήθως γίνεται άμεσα αποδεκτή.

Για ποιους λόγους καταρρίπτεται αυτός ο μύθος;

Ο οργανισμός εισέρχεται σε καταστάση stand by [φαινόμενο ομοιόστασης].

Το σώμα σας, όταν στερηθεί το φαγητό για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα προσπαθήσει να κάνει εξοικονόμηση ενέργειας.

Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός καίει λιγότερες θερμίδες (μειώνει τον μεταβολικό ρυθμό), για να συντηρηθεί, ώστε να κρατήσει ενεργειακά αποθέματα, για την περίπτωση όπου η έλλειψη φαγητού θα συνεχιστεί. Αυτή η λειτουργία του ανθρώπου είναι φυσιολογική και συμβαίνει ώστε, κατά την περίοδο ασιτίας, να

Ο καιρός στις 05.07.2012


Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα δυτικά και βόρεια, αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 37 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 32 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 με 36 βαθμούς