www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ευάγγελος Βενιζέλος: Στα τέλη Απριλίου οι εκλογές


«Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί: Οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νωρίτερα, η ΝΔ διά του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, αποδεχόταν πλέον ανοικτά ενδεχόμενη παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI, θέτοντας ωστόσο ως απώτατο όριο το Πάσχα. Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο Bήμα fm, o εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι η προσυμφωνημένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου μπορεί να αλλάξει, σε συνάρτηση με την πορεία των συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και ομολογιούχων για την περικοπή του χρέους. Διευκρίνισε πάντως ότι «η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας της 19ης Φεβρουαρίου εξαρτάται από το PSI και ασφαλώς κανείς

Πενθήμερο Χριστουγεννιάτικων προσφορών από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας

«Πενθήμερο Χριστουγεννιάτικων Προσφορών» για όλη την Αθήνα, από την Τρίτη 27/12 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, κήρυξε ο Εμπορικός Σύλλογος της πρωτεύουσας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΣΑ αναφέρει:

«Καλούμε τους καταναλωτές και πελάτες μας να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές και να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του

Παραιτήθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης από το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων

Παραιτήθηκε από την τριμελή προεδρία της Συνόδου των πρυτάνεων ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης, διαφωνώντας με τις κινήσεις συναδέλφων του.

 Συγκεκριμένα, ο κ. Ρέμελης διαφώνησε με τους χειρισμούς των πρυτάνεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμου Σιμόπουλου, οι οποίοι απηύθυναν επιστολές στον πρωθυπουργό ζητώντας του να

Δέκα ημέρες παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση δέκα ημερών στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών μετά το συνωστισμό που παρατηρείται σε τράπεζες και εφορίες αλλά και λόγω του ότι πολλοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. περιμένουν να πληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου για να εκπληρώσουν μία από τις πολλές φορολογικές υποχρεώσεις.

Ηδη, σε αρκετές εφορίες μετά και την εφαρμογή της εφεδρείας η κατάσταση είναι δραματική με τους υπαλλήλους να τρέχουν από όροφο σε όροφο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Μάλιστα το πρόβλημα έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα μετά και την μαζική κατάθεση πινακίδων από χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα τέλη κυκλοφορίας είναι ακριβότερα από την πραγματική αξία του οχήματός τους.
Πάντως, η παράταση θα ισχύσει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ. Το ίδιο ισχύει και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια

Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί σε περαιτέρω μείωση του κέρδους τους


Την πλήρη αντίθεσή τους στη «νέα μείωση του κέρδους τους» εκφράζουν οι φαρμακοποιοί μέσω ανοιχτής επιστολής από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.


Οι φαρμακοποιοί, ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας τονίζουν στην επιστολή τους ότι «η μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, από 5,2 δισ. (το 2009) σε 3,6 δισ. για το 2011, στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στη δραστική μείωση του τζίρου και

Εφραίμ: Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή


«Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή» φέρεται να είπε ο ηγούμενος Εφραίμ σε μοναχούς που τον συνάντησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του agioritikovima.gr.

Πιο αναλυτικά, φέρεται να ανέφερε: «Από νέος παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το ΄Αγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή».

Ο Εφραίμ μεταβαίνει οδικώς στην Αθήνα συνοδεία αστυνομικών, καθώς διατύπωσε την πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Αρη Χαραλαμπάκη, φθάνοντας στην Αθήνα και αφού περάσει από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, θα μεταχθεί στο Εφετείο, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του. Ο ηγούμενος αναχώρησε με σκάφος από το Αγιο Όρος για το λιμάνι

Διάβημα ΥΠΕΞ στην Τουρκία


Σε διάβημα στην επιτετραμένη της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα προέβη το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις δηλώσεις που αποδίδονται από τον τουρκικό Τύπο στον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ περί εμπρησμών ελληνικών δασών με εμπλοκή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε σχετική του ανακοίνωση, «ασχέτως της απόπειρας ανασκευής τους από τον κ. Γιλμάζ, ζητήθηκε διερεύνηση των δηλώσεων αυτών και των αντίστοιχων αναφορών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν, καθώς και σχετική ενημέρωση της ελληνικής πλευράς για κάθε συναφές στοιχείο».

»Τονίσθηκε δε, ότι ενόσω οι εν λόγω πληροφορίες παραμένουν αδιερεύνητες, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών.

»Αντίστοιχες οδηγίες δόθηκαν και στην ελληνική Πρεσβεία στην Αγκυρα».

Για διαστρέβλωση μιλάει τώρα ο Γιλμάζ


Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του έκανε λόγο, παίρνοντας πίσω την ομολογία για εμπρησμούς ελληνικών δασών

ΝΔ: Αστεία η απόπειρα Γιλμάζ να ανασκευάσει


Αστεία χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, την απόπειρα του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσού Γιλμάζ να ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί εμπρησμών ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες τη δεκαετία του '90.

«Η προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ να ανασκευάσει τα όσα απεκάλυψε για την ανάμειξη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στους εμπρησμούς ελληνικών δασών είναι -το λιγότερο- αστεία», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος, γι αυτό και, όπως εκτιμά, «περισσότερο

Στο «κενό» η συνάντηση εργαζομένων στη Χαλυβουργία με τον Κουτρουμάνη

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνάντηση των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους ζητώντας την

Νέες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ


Νέες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.


Πιο συγκεκριμένα, για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ κηρύχθηκε στάση εργασίας σήμερα Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, από τις 20.00 έως τις 23.00 και για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ από τις 19.00 έως τις 23.00.

Στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 κηρύχθηκε και για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στη

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ



Ξεκίνησε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους, υπό την προεδρία του Γιώργου Α. Παπανδρέου η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Σε αυτήν πέραν των μελών του κομματικού οργάνου, συμμετέχουν και οι υπουργοί της κυβέρνησης προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και άλλα στελέχη του Κινήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης

Στον Ιωάννη Τέντε ο διοικητής του Αγίου Όρους


Την εκτέλεση της προσωρινής κράτησης του ηγούμενου Εφραίμ στο κελί του στη Μονή Βατοπεδίου αντί των φυλακών ζήτησε σήμερα ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Σε συνάντηση που είχαν, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί και διευκρίνισε ότι το άρθρο 57 του Εκκλησιαστικού Κώδικα, που προβλέπει οι ιερείς να κρατούνται σε ειδικό σωφρονιστήριο, δεν μπορεί να

Παρέμβαση Ι.Τέντε για τις δηλώσεις Γιλμάζ


Στο θέμα που έχει προκύψει από τις δηλώσεις Γιλμάζ παρενέβη με επείγουσα παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στις κατά τόπους εισαγγελίες της χώρας να ανασύρουν επειγόντως όλες τις δικογραφίες εμπρησμών της διετίας 1995 - 1997, οι οποίες έχουν τεθεί στο αρχείο, για να αξιολογηθούν σε σχέση με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, οι δηλώσεις Γιλμάζ θα

Τη στήριξή του στον Λ.Παπαδήμο επαναβεβαίωσε ο Γ. Παπανδρέου


Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Γ. Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του στη Βουλή με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Η συνάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο διήρκεσε περίπου 90 λεπτά και ολοκληρώθηκε στις 13.30.
Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π.Μπεγλίτης, ο κ. Παπανδρέου επαναβεβαίωσε την υποστήριξη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για τη θετική ολοκλήρωση της αποστολής τους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ιδιαίτερα, την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου και στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων τις οποίες έχουν

ΟΛΜΕ: Εξώδικη διαμαρτυρία για τις υπερωρίες Σάββατα και αργίες


Εξώδικη διαμαρτυρία εναντίον του περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Ιωαννη Κουμέντου κατέθεσε η ΟΛΜΕ αντιδρώντας στην πρόταση πρόταση υπερωριακής εργασίας Σάββατα και αργίες.

Οπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετικό έγγραφο εναντίον του κ. Κουμέντου, «προτάθηκε από τους Διευθυντές και έγινε αποδεκτό από εσάς να αναπληρωθούν οι απωλεσθείσες ώρες, λόγω καταλήψεων, με υπερωριακή απασχόληση συναδέλφων, υπερωριακή απασχόληση κατά τα Σάββατα ακόμη και κατά τις επίσημες αργίες, παρά τις αντιπροτάσεις συλλόγων διδασκόντων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και μαθητικών συμβουλίων».

«Διαμαρτυρόμαστε διότι μεταξύ των προτεινομένων εκ των σχετικών διατάξεων τρόπων αναπλήρωσης απωλεσθεισών διδακτικών ωρών, αφενός επιλέξατε τον

Στην Αθήνα εντός της ημέρας ο Εφραίμ


Στην Αθήνα συνοδεία αστυνομικών θα μεταβεί οδικώς ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, καθώς διατύπωσε την πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Αρη Χαραλαμπάκη, φθάνοντας στην Αθήνα και αφού περάσει από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, θα μεταχθεί στο Εφετείο, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του.

Ο ηγούμενος θα αναχωρήσει με πλωτό μέσο από το Αγιο Όρος ή για το λιμάνι της Ουρανούπολης ή για το λιμάνι της Ιερισσού και από εκεί θα μεταφερθεί στην Αθήνα.

Νωρίτερα, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν όσο ήταν κλινήρης στο κελί του έδωσαν το «πράσινο» φως για τη μεταφορά του, καθώς έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του πλέον το επιτρέπει.

Καμία διάκριση, διαμηνύει η Ενωση Εισαγγελέων



Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, σημείωσε σήμερα με νόημα ότι το ποινικο - νομικό μας σύστημα δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με την κοινωνική ιδιότητα, το θρήσκευμα ή την εθνική προέλευση κάθε διωκομένου και χαρακτήρισε

«Ορατή» από σήμερα η μείωση μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους

Σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους, οι οποίες μπορούν να φτάσουν και στα 1.000 ευρώ, έχουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Οι περικοπές αυτές, λόγω του νέου ενιαίου μισθολογίου και αναδρομικών κρατήσεων από 1ης Νοεμβρίου, είναι «αισθητές» στους δημοσίους υπαλλήλους στους μισθούς που λαμβάνουν σήμερα και αύριο ως προκαταβολή για το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου.

 Οι διατάξεις του νέου ενιαίου μισθολογίου μπαίνουν σε πλήρη εφαρμογή και καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, τίθενται σε ισχύ αναδρομικά από την 1/11/2011, οι συνολικές απώλειες στις αποδοχές κυμαίνονται από 206 ευρώ έως και 937 ευρώ, ανάλογα με το υπουργείο και τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Ειδικά, όμως, για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι περικοπές μπορούν να φτάσουν και στα 1.000 ευρώ, λόγω των επιδομάτων που λάμβαναν.

Όπως προβλέπεται στον νόμο, οι περικοπές επιβάλλονται σταδιακά με ποσοστό μείωσης 25% από την 1η Νοεμβρίου 2011. Το μισό του εναπομείναντος ποσοστού μείωσης εφαρμόζεται από την 1η

Η Τουρκία απειλεί όλον τον κόσμο δηλώνει γάλλος βουλευτής

Η Τουρκία «απειλεί όλο τον κόσμο, το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα» και «δεν είναι μια χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής και πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβετζιάν, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και το οποίο εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος UMP μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Inter αναρωτήθηκε: «Η Τουρκία μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο απείλησε περισσότερες από επτά χώρες: πιστεύετε ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος συμπεριφοράς στις διεθνείς σχέσεις;».

«Πιστεύω πολύ στην τουρκική κοινωνία των πολιτών. Δυστυχώς, ενώ η Τουρκία έχει ένα λαμπρό Νομπελίστα, όπως τον Ορχάν Παμούκ (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2006), τον διώκει γιατί λέει ότι η

Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα φέρνει το νέο έτος

Από έξι μήνες έως και 3 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου 2012, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 3863/2010.

Τα νέα αυξημένα όρια θα ισχύσουν για όλους τους ασφαλισμένους, πλην εκείνων που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά πριν το 1983.

Στο Δημόσιο η αναπροσαρμογή των ορίων θα ολοκληρωθεί το 2013 και στον ιδιωτικό τομέα το 2015, ώστε όλοι εργαζόμενοι να παίρνουν σύνταξη μετά από 40 χρόνια δουλειάς στο 65ο έτος της ηλικίας τους.

Από το 2012 θα υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης μέχρι 5 (από 4) πλασματικών ετών ασφάλισης (1.500 ημέρες).

Στον δημόσιο τομέα, για τις γυναίκες, το 2012, αυξάνεται κατά 2 χρόνια το απαιτούμενο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για σύνταξη με 15ετία και απαιτείται πλέον η συμπλήρωση του 63ου έτους.

Για πλήρη σύνταξη, άνδρες και γυναίκες στο Δημόσιο προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 37 έτη ασφάλισης (αύξηση ορίου κατά 1 έτος) και ηλικία των 59 ετών (από 58).

Για τους γονείς με ανήλικο τέκνο που μπορούν να θεμελιώσουν το 2012 σύνταξη με 25 έτη

Στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Στο υπουργείο Εργασίας είναι συγκεντρωμένοι αυτήν την ώρα εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν Θ. Πελεγρίνης, Σ. Σιμόπουλος


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για το νέο νόμο για τα ΑΕΙ ζητούν οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλος.
Σε επιστολή τους προς τον κ. Παπαδήμο, οι δύο πρυτάνεις είχαν ζητήσει την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την εκτόνωση της έντασης στα Πανεπιστήμια.

Απαντώντας ο Πρωθυπουργός είχε τονίσει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι «ο νόμος για τα ΑΕΙ είναι νόμος της Πολιτείας και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά. H υπακοή στους νόμους της δημοκρατίας είναι καθήκον κάθε πολίτη αυτής της χώρας, και κατ' εξοχήν των πανεπιστημιακών δασκάλων...»

Ανταπαντώντας τώρα οι δύο πρυτάνεις σημειώνουν στην επιστολή τους ότι πράγματι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και ουδέποτε αμφισβήτησαν την εφαρμογή τους. Τονίζουν, ωστόσο, ότι οι

Τα παίρνει πίσω τώρα ο Μεσούντ Γιλμάζ

Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του έκανε λόγο σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, παίρνοντας πίσω την ομολογία για εμπρησμούς ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες,

Πέθανε ο ποιητής Αργύρης Χιόνης


Σε ηλικία 68 ετών πέθανε το απόγευμα των Χριστουγέννων -από καρδιακή προσβολή- ο Αργύρης Χιόνης, ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του '70, στο Θροφαρί Κορινθίας όπου ζούσε τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο Αργύρης Χιόνης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1943 στην Αθήνα, στα Σεπόλια, από γονείς νησιώτες, εσωτερικούς μετανάστες. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο 2ο Νυχτερινό Γυμνάσιο Αθηνών.

ʼρχισε να εργάζεται από πολύ μικρός και άλλαξε αρκετά επαγγέλματα. Σε ηλικία 28 ετών γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του ʼμστερνταμ και σπούδασε ιταλική φιλολογία. Επί είκοσι έτη (1967-1977 και 1982-1992), έζησε σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1966, με την ποιητική συλλογή «Απόπειρες φωτός».

Στο εξωτερικό εκδόθηκαν δύο βιβλία του –τα «Σχήματα Απουσίας» και «Μεταμορφώσεις»- και βραβεύτηκαν δύο θεατρικά έργα του -«Ο Ρήτορας» και «Αυτός εκτός και εντός του κοστουμιού του»-, σε διαγωνισμό που είχαν προκηρύξει για τις Κάτω Χώρες ο θεατρικός οργανισμός Sater και

Προκηρύχθηκαν 14 νέες μελέτες κτηματογράφησης


Την προκήρυξη νέων μελετών κτηματογράφησης σε 10 Περιφερειακές Ενότητες (νομούς) της χώρας, ανακοίνωσε η Κτηματολόγιο ΑΕ.

Συγκεκριμένα προκηρύχθηκαν 14 νέες μελέτες κτηματογράφησης για 1.024 προ- Καποδιστριακούς ΟΤΑ, προϋπολογισμού 186 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ . Πρόκειται για το σύνολο των εκτάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων (εκτός των περιοχών που έχουν ήδη κτηματογραφηθεί ή κτηματογραφούνται), οι οποίες καλύπτονται σε μεγάλο τμήμα τους από αναδασμούς και διανομές.

Σύμφωνα με την Κτηματολόγιο Α.Ε., με το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης θα καταγραφούν περίπου 4,4 εκατ. δικαιώματα και θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο 29 εκατ. στρέμματα

Δ. Παπαδημούλης: Καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99


Καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99 από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου, προκειμένου να αποφύγουν τις φοροδοτικές και άλλες νομικές τους υποχρεώσεις, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, που φέρνει το θέμα με ερώτησή του στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί εξηγήσεις και στοιχεία για την έκταση του φαινομένου και κυρίως ρωτά την κυβέρνηση για το πότε και πώς σκοπεύει να κλείσει τη «μαύρη τρύπα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που επιτρέπει σε επιτήδειους να αποφεύγουν τις φοροδοτικές τους υποχρεώσεις αλλά και

Ανοιχτά τα φαρμακεία του Πειραιά

Κανονικά λειτουργούν σήμερα και αύριο τα φαρμακεία του Πειραιά καθώς οι φαρμακοποιοί της πόλης αποφάσισαν την αναστολή της 48ωρης απεργίας, την οποία είχαν εξαγγείλει, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για κινητοποιήσεις από 1 Ιανουαρίου 2012.

«Η αναλγησία και η ανευθυνότητα του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, ο οποίος ανακοίνωσε περαιτέρω μείωση του ποσοστού μας κέρδους, που σημειωτέον είναι το μικρότερο στην Ευρώπη, μας οδηγούν σε απόγνωση. Ο ίδιος ο Υπουργός έχει οδηγήσει και οδηγεί με

Προσοχή στα μαϊμού χαρτονομίσματα


Με χιλιάδες χαρτονομίσματα «μαϊμού», κυρίως των 20 και 50 ευρώ έχει κατακλυστεί η αγορά εν όψει των εορτών. 

Καθημερινά, καταστηματάρχες σε όλη τη χώρα καταγελούν στην Αστυνομία ότι έχουν πέσει θύματα αφού αρκετοί πελάτες πληρώνουν με πλαστά χαρτονομίσματα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι:

Η πλαστογράφηση, μάλιστα, είναι τόσο επαγγελματική που εάν δεν είναι κάποιος υποψιασμένος, δύσκολα θα καταλάβει τη διαφορά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ αυτό που συμβαίνει φέτος στην αγορά, με τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, δεν έχει προηγούμενο. Το πρώτο 6μηνο του 2011 η αστυνομία ασχολήθηκε σε όλη την Ελλάδα με 2.493 υποθέσεις παραχάραξης, όταν πέρυσι τι ίδιο διάστημα οι περιπτώσεις

Πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν παίρνουν απόδειξη


Πρόστιμα 100 ευρώ θα επιβάλλονται για κάθε αγορά των καταναλωτών που δεν ζητούν αποδείξεις, σύμφωνα με το νέο ποινολόγιο για τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Μάλιστα όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, αν πληρώνεται στην Εφορία μέσα σε δέκα ημέρες, θα έχει έκπτωση 15%.

Την ίδια ώρα προβλέπονται μέχρι και μπόνους ή επιστροφή χρημάτων στους συνεπείς ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Επίσης καταργείται η απόρριψη βιβλίων και στοιχείων και μπλοκάρεται η θεώρησή τους από την Εφορία για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι με το Ποινολόγιο, για περιπτώσεις εμπρόθεσμης και εφάπαξ καταβολής των προστίμων θα παρέχεται έκπτωση μέχρι και 60% ενώ για

Απεργούν Πέμπτη και Παρασκευή οι εφοριακοί


Απεργούν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εφοριακοί, όπως έχει ανακοινώσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΕ-ΔΟΥ).

Σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή οι κινητοποιήσεις γίνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο, τα οποία, όπως καταγγέλλει, έχουν επιδεινωθεί μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση και τη

Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αλυσίδες


Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας λόγω της χιονόπτωσης, ενώ σε πέντε τοπικές κοινότητες του Δήμου Αργιθέας (Κουμπουριανών, Πετροχωρίου, Στεφανιάδας, Λεοντίτου, Φουντωτού και στην Ι. Μονή Σπηλιάς) έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, αλυσίδες χρειάζονται στις εξής περιοχές:


Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Ορεινό Επαρχιακό Δίκτυο Νέας Σάντας - Κέχρου, από 30ο χλμ.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΠΕΛΛΑΣ
Επ. Ο. Αρνισσας - Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρας», από το 15ο έως το 25ο χλμ.
Α.Δ. ΗΜΑΘΙΑΣ
Π.Ε.Ο. Βέροιας - Κοζάνης, από 91ο έως 98ο χλμ (μέσω Καστανιάς).

Τις εξηγήσεις της Τουρκίας αναμένει η κυβέρνηση


Στάση αναμονής τηρεί, επί του παρόντος, η ελληνική κυβέρνηση, πριν λάβει τις αποφάσεις της σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξε δράση δολιοφθοράς Τούρκων, κατά της Ελλάδας, την περίοδο της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ.

Ο κ. Γιλμάζ επιβεβαίωσε, στην ουσία, πληροφορίες που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και έκαναν λόγο για εμπρησμούς σε ελληνικά δάση από Τούρκους πράκτορες.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, αναμένει να ενημερωθεί από την τουρκική κυβέρνηση για την ακρίβεια των όσων φέρεται να δήλωσε ο κ. Γιλμάζ, αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες ενδεχομένως προβεί ο κ. Ερντογάν, πριν αποφασίσει τις ενέργειες στις οποίες

Ο καιρός στις 27.12.2011


Λίγες βροχές στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, χιονόνερο στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Βορειοανατολική Στερεά και λίγα χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της ανατολικής ηπερωτικής χώρας, περιμένουμε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Εύβοια, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα το πρωί θα εκδηλωθεί τοπικά ισχυρός παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 8 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 2 έως 10 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 8 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 5 έως 13 βαθμούς στις