www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

«Ορατός ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ»


Το «ελληνικό πρόβλημα» αποτελεί και σήμερα μεγάλο μέρος της ειδησεογραφίας σε αμερικανικά ΜΜΕ. Οικονομικοί αναλυτές και αξιωματούχοι χρηματοπιστωτικών οργανισμών ισχυρίζονται ότι υπάρχει πλέον «ορατός κίνδυνος» για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνοντας τις πιθανές συνέπειες για την Ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία.

Το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα μας και η απόφαση για διεξαγωγή νέων εκλογών συντείνει ακόμη περισσότερο στην καθυστέρηση υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως σημειώνεται, ενώ υπογραμμίζεται παράλληλα η αναγκαιότητα για χαλάρωση των μέτρων λιτότητας στην Ευρώπη, για ενίσχυση της ανάπτυξης, καθώς και για έκδοση ευρωομολόγων.

Από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενδέχεται να υπάρξει τοποθέτηση κατά την αυριανή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου του Ταμείου. Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση που

Απάντηση Καρατζαφέρη στα περί ενιαίας καθόδου της κεντροδεξιάς

«Μόνος μου έχτισα το κόμμα και μόνος μου θα το ξαναχτίσω», διεμήνυσε Γιώργος Καρατζαφέρης, σε σημερινή του παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό "Τηλεάστυ", η οποία σύμφωνα με στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., αποτελεί απάντηση στα σενάρια περί ενιαίας καθόδου της κεντροδεξιάς.

«Είμαι αποφασισμένος να δώσω σκληρή μάχη, και όπως έχτισα το

Τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, ερχόμαστε σήμερα με ένα και μόνο θέμα τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Έχω να σας κάνω μία πρόταση. Υπάρχουν ανοιχτά θέματα τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρώ ότι θα μπορούσε αυτά τα θέματα να τα χειριστεί κάποιος ο οποίος έχει ήδη στο παρελθόν χειριστεί φακέλους και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα τα οικονομικά θέματα, όπως είναι ο κ. Παπαδήμος.
Επικοινώνησα με τον κ. Παπαδήμο ο οποίος έχει μερικές αντιρρήσεις. Θα δεχόταν, όμως, αν ήταν η θέληση όλων των πολιτικών Αρχηγών, να συνεχίσει το έργο και να διεξάγει με υπηρεσιακή κυβέρνηση τις εκλογές.

Διαθέσιμος ο Chrome 19


Διαθέσιμη για download είναι πλέον η τελευταία έκδοση του πολύ δημοφιλούς browser της Google. Πρόκειται για τον Chrome 19 ο οποίος εκτός από γρήγορος και σταθερός, έχει πλέον και κάποιες καινοτομίες.

Σημαντικότερη η δυνατότητα να έχει ο χρήστης πλήρη συγχρονισμό των tabs ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές. Το πιο ενδιαφέρον του σημείου αυτού βέβαια είναι ότι η λειτουργία επεκτείνεται και σε

Τι ζητάει ο Καρατζαφέρης για να γυρίσει στη ΝΔ


Σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, για επιστροφή του ίδιου στη Νέα Δημοκρατία, με στόχο την ενίσχυση του φιλοευρωπαϊκού μετώπου που έχει εξαγγείλει ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζητά, για να

Το βιογραφικό του Παναγιώτη Πικραμμένου


Υπηρεσιακός πρωθυπουργός της κυβέρνησης που θα οδηγήσει αποκλειστικά και μόνο τη χώρα στις νέες βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου ορίστηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος.

 Ο Παναγιώτης Πικραμένος ήρθε στη ζωή στην Αθήνα, το 1945, στο σπίτι του Όθωνα Πικραμμένου και της Θάλειας (το γένος Χαιρέτη). Αποφοίτησε το 1963 από την Γερμανική Σχολή Αθηνών και, πέντε χρόνια αργότερα, πήρε το πτυχίο του από τη Νομική Σχολή Αθηνών του Καποδιστριακού. Μιλά, άπταιστα, τη γαλλική, την αγγλική και τη γερμανική.

 Σύζυγός του, είναι η Αθηνά Νούτσου- Πικραμμένου, με την οποία έχει μια κόρη- φοιτήτρια,

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση από τις 10-14 Μαΐου


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 20,3% καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC, που διενεργήθηκε

Στις 17 Ιουνίου οι εκλογές


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου, καθώς στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν υπήρξε συμφωνία για πολιτικό πρόσωπο.

 Στις 15.15 ορίστηκε η συνάντηση του κ. Πικραμμένου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον οποίο και θα λάβει την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης για οδηγήσει τη χώρα στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, στις προθέσεις του υπηρεσιακού πρωθυπουργού είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να είναι όσο το δυνατόν πιο ολιγομελές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπούλιας στράφηκε στο πρόσωπο του προέδρου του ΣτΕ μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Στο συμβούλιο των αρχηγών

Πόσες θερμίδες έχει ο καφές που πίνετε;


Κοιτάξτε πρώτα καλά πόσο μεγάλο είναι το φλιτζάνι σας και τι περιέχει. Αν είναι καφές – σοκολάτα, με ζάχαρη, πλήρες γάλα και μπόλικη κρέμα γάλακτος, μπορεί εύκολα να φτάνει τις… 550 θερμίδες – όσες δηλαδή και ένα χάμπουργκερ ή ένα μεγάλο κομμάτι παστίτσιο!

Αυτό τονίζει η Αμάντα Ουρσέλ, διαιτολόγος της εφημερίδας «Τάιμς» του Λονδίνου, η οποία ασχολήθηκε με τις θερμίδες, τα λίπη και τα άλλα συστατικά διαφόρων ευρύτατα διαδεδομένων ειδών καφέ. Η ετυμηγορία της προκαλεί έκπληξη, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται πως μερικοί από τους καφέδες που πίνουμε είναι πιο παχυντικοί και από τα κλασικά… σουβλάκια! Απίστευτο; Ιδού:

Εσπρέσο macchiatο: 7 θερμίδες, 0,5 γραμμάρια λίπος, 75 mg καφεΐνη.

Το κλασικό «εσπρεσάκι» χρησιμοποιείται από πολλούς για να «ανοίξει το μάτι» το πρωί. Μια χαρά επιλογή είναι, κατά την Αμάντα Ουρσέλ, ακόμα κι αν περιέχει γάλα (είθισται να προστίθεται λίγο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη Φλόγα


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Από τις 4 το μεσημέρι μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων θα διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους, με εξαίρεση τα διαπιστευμένα οχήματα:

-Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους σε αυτήν οδούς έως και την πρώτη παράλληλο.

-Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις

«Οχι» Σόιμπλε σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου


«Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχθεί τη βοήθεια. Εκείνοι που θα επικρατήσουν στις εκλογές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τους όρους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και συμπλήρωσε πως δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

 «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βοήθειας που προετοιμάσθηκε με πολύ λεπτομερειακό τρόπο και δεν μπορούμε να το επαδιαπραγματευθούμε», ανέφερε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και πρόσθεσε πάντως ότι αυτό εξαρτάται «από την κυρίαρχη απόφαση του ελληνικού

Ο καιρός στις 16.05.2012


Τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 26 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς μέχρι μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα