www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ανοίγει ο σταθμός του Μετρό στο Χολαργό

Στις 10 αύριο το πρωί θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό ο σταθμός του Μετρό στο Χολαργό.


Προβλέπεται να εξυπηρετεί ημερησίως περίπου 20.000 επιβάτες, προερχόμενους κυρίως από του δήμους Χολαργού και Χαλανδρίου, αλλά και Ν. Ψυχικού, οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να διανύουν με το Μετρό την απόσταση μέχρι το Σύνταγμα σε μόλις εννέα λεπτά.

Παράλληλα, θα δοθεί στο επιβατικό κοινό και ο υπόγειος χώρος στάθμευσης στο σταθμό Νομισματοκοπείο, που αποτελεί τμήμα ενός ολοκληρωμένου σταθμού μετεπιβίβασης στη θέση αυτή, με το σταθμό λεωφορείων του ΟΑΣΑ να λειτουργεί ήδη ς, επιτρέποντας τις μετεπιβιβάσεις στο

Βουλή: Θύελλα αντιδράσεων για τα χρέη των νοσοκομείων

Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση ξεσήκωσε στην Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης, για τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές.


Υπενθυμίζεται ότι την αντίθεσή τους στην εν λόγω ρύθμιση είχαν εκφράσει και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι, όμως, δεν μετέχουν στο παρόν θερινό τμήμα της Βουλής.

Ειδικότερα, η ΝΔ, δια του εισηγητή της Μάριου Σαλμά, άφησε υπαινιγμούς για τη σύσταση του τμήματος, ενώ κατηγόρησε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πως επωμίζεται την ευθύνη του «ξεπλύματος παράνομων προμηθειών».

Έντονη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Παπουτσή, που κατηγόρησε τον εισηγητή της ΝΔ για «ψευδολογία».

Επί της ουσίας της ρύθμισης, η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δήλωσε πως «η θέση της δεν είναι ευχάριστη» - κάτι που την αναγκάζει να επιστρατεύσει, όπως είπε, «πολιτική

Σε επιτήρηση η Siemens

Τρόπο να «ματώσει» η Siemens για τα λαδώματα αναζητεί η κυβέρνηση. Χθες, κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης της Επιτροπής Μεγάλων Εργων και Υποδομών, αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να επιβληθούν κυρώσεις στη Siemens.


«Το βέβαιο είναι ότι θα κινηθούμε στο πλαίσιο μιας δικαιοκρατούμενης Πολιτείας», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας. «Είναι επίσης βέβαιο ότι η δράση και η λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης, που αναμφίβολα έχει προκαλέσει βλάβη στο δημόσιο συμφέρον και στην εικόνα της χώρας, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί με το ανάλογο τίμημα, το οποίο αυτή θα πρέπει να έχει».

Οι κινήσεις της κυβέρνησης θα είναι στο πνεύμα του μηνύματος που έστειλε πριν από λίγο καιρό- με εντολή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου- στη Siemens ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης. Ετσι, για τις συμβάσεις που είναι στη φάση της υπογραφής, θα εξεταστεί αν η εταιρεία

Σκέψεις στο τόλμημα της Ολοήμερης Λειτουργίας των Νοσοκομείων, με διάθεση δημιουργικής κριτικής !

Σχέδιο νόμου Υ.Υ.&Κ.Α. γιά τήν Υγεία :


Σκέψεις στό τόλμημα τής Ολοήμερης Λειτουργίας τών Νοσοκομείων, μέ διάθεση δημιουργικής κριτικής !

Ξενοφώντα Καραγεωργίου, τέως Διοικητού τού Γενικού Νοσοκομείου Θηβών

Πολύς θόρυβος έγινε τίς τελευταίες ημέρες μέ αφορμή τό σχέδιο νόμου πού συζητείται στήν Βουλή. Πολύ φοβάμαι πώς

• Όχι μόνον θά έχουμε μία χαμένη ευκαιρία νά αντιμετωπίσουμε θεσμικά όλα τά από πολλών ετών εντοπισμένα κενά, αλλά καί,

• Θά μπούν οι βάσεις γιά περαιτέρω επιδείνωση τής ήδη προβληματικής λειτουργίας όλων τών μονάδων τού Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά καί,

• Θά αυξηθούν έτι περαιτέρω οι δαπάνες τών ήδη προβληματικών ασφ. ταμείων.

Θά προσπαθήσω νά αποδείξω γιατί ισχυρίζομαι τά ανωτέρω, εντοπίζοντας πού γίνονται τά κραυγαλέα λάθη, πού θά έπρεπε νά αποκλείσουν τό τόλμημα τής «Ολοήμερης Λειτουργίας τών Νοσοκομείων»,

Θα περάσουν οι ελληνικές τράπεζες τα "τεστ αντοχής";

- Αύριο μετά το μεσημέρι τα αποτελέσματα


- Φήμες ότι θα "κοπεί" ελληνική Τράπεζα

- "Προβιβάζονται" όλες οι ελληνικές τράπεζες, "προεξοφλεί" το Χρηματιστήριο

- Καθησυχαστικές δηλάσεις από τον Όλι Ρεν

Στα αποτελέσματα των “τεστ αντοχής” στα οποία υποβλήθηκαν 91 ευρωπαϊκές Τράπεζες -μεταξύ των οποίων και 6 ελληνικές, οι Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο- στρέφεται το ενδιαφέρον των χρηματαγορών και των αναλυτών.

Ενόψει των αποτελεσμάτων, η φημολογία οργιάζει. Άλλοι “προεξοφλούν” ότι τα τεστ θα αποκαλύψουν προβληματικές τράπεζες -τελευταίες πληροφορίες που όμως δεν επιβεβαιώνονται

Νόμιμη η ανεξαρτησία του Κοσόβου για το Διεθνές Δικαστήριο

Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τη Σερβία δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, όπως έκρινε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Την είδηση η οποία αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την αναγνώριση της πρώην Σερβικής επαρχίας μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.


Η απόφαση ου ανώτατου δικαστικού σώματος του ΟΗΕ αναμένεται να οδηγήσει και άλλες χώρες στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και φέρει την Πρίστινα ακόμη πιο κοντά στην ένταξή της στα Ηνωμένα Έθνη.

Παρά το γεγονός ότι η γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης δεν είναι δεσμευτική είναι καθοριστική τόσο για τους Κοσοβάρους όσο και τους Σέρβους αλλά και για πολλά αποσχιστικά κινήματα και αποσχισθείσες περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς θα αποτελέσει πολύ σοβαρό

Οnline μηχανή αναζήτησης επαγγελματικού καταλόγου

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα online μηχανή αναζήτησης του Επαγγελματικού Καταλόγου 11880, vrisko.gr.


Το vrisko.gr δίνει τη δυνατότητα για εύκολη και γρήγορη εύρεση πληροφοριών για περισσότερες από 700.000 εταιρείες, επαγγελματίες και δημόσιες υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα, γράφοντας απλά key words του επαγγέλματος/αντικειμένου και της περιοχής ενδιαφέροντος, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα auto fill (αυτόματης συμπλήρωσης πεδίων).

Τα αποτελέσματα αναζήτησης, περιλαμβάνουν πληθώρα πληροφοριών -όπως τηλέφωνο, διεύθυνση, ώρες λειτουργίας κ.ά. - και απεικονίζονται σε χάρτη (γεωκωδικοποίηση) δίνοντας επιπρόσθετα τη δυνατότητα στο χρήστη να δει τι υπάρχει γύρω από την περιοχή που τον ενδιαφέρει (όπως σταθμοί

ΑΣΠΙΣ: Κρατική κάλυψη έως και 70% των ασφαλισμένων

Με ειδική προσθήκη που κατέθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, το κράτος – μέσω του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής – αναλαμβάνει να καλύψει υπό αυστηρές προϋποθέσεις σε ποσοστό έως και 70% τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων στην ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, εάν δε βρεθεί ανάδοχη εταιρία. Σύμφωνα με τη διάταξη, το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής θα καλύψει το ποσοστό της ασφαλιστικής τους εκκαθάρισης.


Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο κ. Μαρκόπουλος εγκάλεσε την κυβέρνηση για καθυστερήσεις με αποτέλεσμα, όπως είπε, «να έχουν κάνει φτερά τα φιλέτα των ασφαλιστικών εταιρειών».

Από την πλευρά του ο κ. Παπουτσής κατηγόρησε τη ΝΔ ότι παριστάνει τον τιμητή σε ένα

Κοντά σε σπίτια η πυρκαγιά στην Κάρυστο

Κοντά σε σπίτια εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Λάλα Καρύστου. Οι φλόγες πέρασαν μπροστά από τον οικισμοί Καλύβια και τώρα κινείται προς το Νικάσι.


Μιλώντας στο ρ/σ Flash, ο δημοτικός σύμβουλος Καρύστου Χρήστος Βερούχης γνωστοποίησε πως ήδη έχουν εκκενωθεί έξι σπίτια.

Στην περιοχή, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 22 πυροσβέστες, εννέα άτομα πεζοπόρο

20 τρικ που αδυνατίζουν

Όλοι ξέρουμε ότι για να χάσουμε βάρος πρέπει να τρώμε λιγότερο και να κινούμαστε περισσότερο, όμως οι υπάρχουσες μελέτες υποδηλώνουν ότι υπάρχουν μερικά τρικ που μπορεί να διευκολύνουν την όλη προσπάθεια _ και μάλιστα, δίχως κόπο.


Η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» παρουσίασε προ ημερών μερικούς τρόπους από τους πλέον αποδοτικούς, οι οποίοι υποστηρίζονται από κλινικές μελέτες.

Να ποιοι είναι:

1. Να πασπαλίζετε καθημερινά το γιαούρτι σας με κανέλα. Μελέτες έχουν δείξει πως η κανέλα διεγείρει σημαντικά τον μεταβολισμό. Μισό κουταλάκι του καφέ την ημέρα θα σας βοηθήσει να χάνετε ένα κιλό τον μήνα.

2. Να κάνετε βελονισμό για αδυνάτισμα μία φορά την εβδομάδα και θα χάσετε 4½ κιλά σε τρεις μήνες. Πιστεύεται ότι η τοποθέτηση των βελόνων στα κατάλληλα σημεία παράγει ηλεκτρικά μηνύματα που καταστέλλουν την όρεξη.

3. Μην τρώτε την ώρα που εργάζεστε. Να κάνετε διάλειμμα και να απομακρύνεστε από το γραφείο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα καταναλώνετε 250 θερμίδες λιγότερες.

4. Να γελάτε. Θα κάψετε 280 θερμίδες την εβδομάδα αν γελάτε δυνατά επί 10-15 λεπτά την ημέρα.

5. Να πίνετε καθημερινά ένα ποτήρι χυμό καρότου. Θα σας βοηθήσει να χάσετε 2 κιλά σε 12 εβδομάδες, αφού περιέχει άφθονες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καύση

Χανιά- Πρόβλημα λειψυδρίας

Σημαντικό έλλειμμα που φθάνει τα 5000m3 νερού την ημέρα παρουσιάζει η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, με αποτέλεσμα να είναι ...ορατός ο κίνδυνος της εφαρμογής του μέτρου της εκ περιτροπής υδροδότησης της πόλης των Χανίων.


Όπως υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μιχάλης Ντάλλας, το πρόβλημα της λειψυδρίας « χτύπησε» και τα Χανιά και για το λόγο αυτό ζητείται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης να καλύψει το έλλειμμα αυτό.Ο κ. Ντάλλας συνέστησε και στους πολίτες τη λήψη μέτρων εξοικονόμησης νερού.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κ. Ντάλλας η μέση θερινή κατανάλωση για τους 75000 πελάτες της ΔΕΥΑΧ ανέρχεται τα 25000m3 την ημέρα.

Όπως ο ίδιος είπε για να καλυφθεί το έλλειμμα των 5000m3 που υπάρχει θα πρέπει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης( ΟΑΔΥΚ) να καλύψει το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ, παρέχοντας από τις αντλούμενες από αυτόν ποσότητες από τις πηγές των Μυλωνιανών το 15% των 60000m3 νερού που αντλούνται την ημέρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ η επιχείρηση έχασε την αυτοδυναμία υδροδότησης που είχε και για το λόγο αυτό ζητά με επιστολή του, από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας με την

Λαπαροσκοπική αποκατάσταση κήλης

΄Οταν εμφανίζεται η κήλη, σημαίνει ότι τα εσωτερικά στρώματα των κοιλιακών μυών αδυνατίζουν, δημιουργώντας εξόγκωμα.

Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο μία σαμπρέλα σπρώχνει μέσα από ένα κατεστραμμένο λάστιχο (ρόδα αυτοκινήτου) έτσι και η εσωτερική επένδυση της κοιλιάς σπρώχνει μέσα από την αδυνατισμένη περιοχή του κοιλιακού τοιχώματος δημιουργώντας ένα μικρό μπαλόνι - σαν σάκο. Αυτό μπορεί να επιτρέψει μία στροφή του εντέρου ή του κοιλιακού ιστού να σπρώξει μέσα στον σάκο. Η κήλη μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο ή άλλα ενδεχομένως σοβαρά προβλήματα, τα οποία μπορεί να απαιτούν επείγουσα επέμβαση.


΄Ανδρες και γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν κήλη. Το πρόβλημα της κήλης δεν βελτιώνεται με τον καιρό ούτε μπορεί να φύγει (να θεραπευθεί) από μόνο του.

* Πώς θα αναγνωρίσετε αν πάσχετε από κήλη

Οι συνήθεις περιοχές στις οποίες εμφανίζονται κήλες είναι στους βουβώνες (βουβωνοκήλη), στον ομφαλό (ομφαλοκήλη) και στην περιοχή προηγούμενης χειρουργικής επέμβασης (μετεγχειρητική

Κωτσόβολος: Τέσσερα νέα καταστήματα στην Αττική

Η Κωτσόβολος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα εγκαινίασε, ταυτόχρονα σήμερα, τέσσερα νέα μεγάλα και υπερσύγχρονα καταστήματα.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων «σπάει» το φράγμα των 100 σημείων πώλησης αφού πλέον το δίκτυο της αριθμεί 101 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Από το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουλίου τέσσερα μεγάλα και σύγχρονα καταστήματα, που απορροφήθηκαν από το δίκτυο της Electro World, άνοιξαν τις πύλες τους στη Λεωφόρο Συγγρού στη Νέα Σμύρνη, τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα, τη Λεωφόρο Πεντέλης στα Βριλήσσια και τη Λεωφόρο Κηφισίας στους Αμπελόκηπους και προσέλκυσαν πλήθος κόσμου.

Τα τέσσερα νέα καταστήματα που προστέθηκαν στην αλυσίδα όχι μόνο θα αντικαταστήσουν επάξια τα πρώην Electro World, αλλά θα αποτελέσουν και τα σημεία αναφοράς για τη νέα εποχή της Κωτσόβολος. Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος 15 εκατ. ευρώ της DSGi,

Αυξήσεις 2% σε ναυτικούς

Τη χορήγηση αυξήσεων 2% σε μισθούς και επιδόματα,σε όλα τα πληρώματα των ναυτικών,που εργάζονται στις γραμμές των επιβατηγών πλοίων της Αδριατικής και τα κρουαζιερόπλοια, αποφάσισε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).


Την ίδια ώρα, εκρρεμεί η υπογραφή συλλογικής σύμβασης της ΠΝΟ με την Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, αφού η συνάντησή τους,την περασμένη Τρίτη δεν κατέληξε σε συμφωνία.Πάντως,το ενθαρρυντικό είναι ότι οι επαφές θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.
enet

Έξι μνηστήρες για το monorail του Πειραιά

Έξι όμιλοι θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την κατασκευή υπερυψωμένου συστήματος κυκλοφορίας (monorail) περιφερειακά του κεντρικού λιμένα του Πειραιά. Ο διαγωνισμός αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2011.

Οι εταιρείες που προεπελέγησαν από τον ΟΛΠ είναι οι:


1. BOMBARDIER TRANSPORTATION ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

2. Ένωση Εταιριών J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. -- INTAMIN TRANSPORTATION LTD

3. METRAIL AG

4. SCOMI ENGINEERING -- 2π ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ

5. SIEMENS ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

6. Ένωση Εταιριών ARCHIRODON -- URBANAUT COMPANY -- ROWIN Co

Στη διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος, η οποία είχε δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα των

Φωτιά στην Εύβοια απειλεί σπίτια - Πυρκαγιές σε Λιβαδειά και Δερβένι Αρκαδίας

Οι φλόγες αποτεφρώνουν δασικές εκτάσεις - Στην Εύβοια, πολύ κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, βρίσκονται εξοχικές κατοικίες...


Η φωτιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15.00, σε δασική έκταση της περιοχής Λάλας Καρύστου. Στο σημείο βρίσκονται 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, πριν φτάσει τις εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται πολύ κοντά στο μέτωπο της φωτιάς. Ρίψεις πραγματοποιούν και 2 ελικόπτερα.

Νωρίτερα εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, φωτιά σε δασική έκταση στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος από τη 13.15, 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ένα πεζοπόρο

Aπό κοινοτική "κρησάρα" οι αλλαγές στην ενέργεια

Με τη σημερινή άφιξη του κλιμακίου της τρόικας, ξεκινά το καυτό διήμερο για την ενεργειακή αγορά, αν και θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να υποστηρίξει ότι τα... «προεόρτια» άρχισαν με τη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη του ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωσταντίνου, με την ΥΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη και τη συμμετοχή του Ν. Βασιλάκου επικεφαλής της ΡΑΕ.


Σήμερα, συνεδριάζει η ολομέλεια της ανεξάρτητης αρχής, προκειμένου να εγκρίνει το «πακέτο» απελευθέρωσης της χονδρικής αγοράς αλλά και τις αλλαγές στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, που στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στους κοινοτικούς την Παρασκευή, όταν και θα επισκεφθούν τα γραφεία της «Πειραιώς».

Ως προς το διαδικαστικό των επαφών με την τρόικα, εκείνο που έχει καταστεί σαφές είναι ότι οι αλλαγές που θα παρουσιαστούν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και της ΡΑΕ, θα περάσουν από «κρησάρα». Οι αλλαγές αφορούν πρώτον στην εφαρμογή από τις 23 Σεπτεμβρίου της

Έρχεται και σύμφωνο... "ηθικής" των κατασκευαστών

Με «σύμφωνο ακεραιότητας» θα δεσμεύονται οι εταιρείες που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς για τη δημοπράτηση δημόσιων έργων, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής Μεγάλων Έργων.


Με το «σύμφωνο» αυτό, οι συμμετέχοντες θα αποδεικνύουν την καλή τους πίστη, εάν δηλαδή μετά από έρευνα «διαπιστωθεί, έστω και εκ των υστέρων, ότι με χρήση άνομων μέσων κέρδισε κάποιος ένα διαγωνισμό τότε θα προβλέπεται συγκεκριμένη κύρωση, η οποία θα βαρύνει απολύτως

Sprider Stores: "Δεν συνέτρεξε ποτέ ούτε και συντρέχει κανένας λόγος υπαγωγής στο άρθρο 99"

Η Sprider Stores ΑΕ, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα οικονομικής εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ, επιβεβαιώνει ότι δεν συνέτρεξε ποτέ ούτε και συντρέχει κανένας λόγος υπαγωγής της στο άρθρο 99.

Επιπλέον, σε σχετική ανακοίνωση, δηλώνει κατηγορηματικά ότι οποιεσδήποτε αναφορές για υπαγωγή του Ομίλου στο άρθρο 99 είναι τουλάχιστο ανυπόστατες και αναληθείς.
capital

Διαγραφή της εταιρίας FOCUS-BARI από τα Μητρώα των Επιχειρήσεων Ερευνών Ραδιοτηλεοπτικής Αγοράς

Τη διαγραφή της εταιρίας μετρήσεων ακροαματικότητας FOCUS-BARI από τα Μητρώα των Επιχειρήσεων Ερευνών Ραδιοτηλεοπτικής Αγοράς, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.


Στην ανακοίνωση του υπουργού αναφέρονται τα εξής:...

«Υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ν. Ραγκούση, η απόφαση ανάκλησης της υπ΄ αριθμ. 25695/Ε/5131/19-12-1997 απόφασης του Υπουργού Τύπου και Μ.Μ.Ε., με την οποία η επιχείρηση FOCUS

Απειλούν με μπλακάουτ σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

ΜΕ ΜΠΑΡΑΖ απεργιακών κινητοποιήσεων που θα προκαλέσει μπλακάουτ σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια απειλούν από την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουλίου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.


Η Ενωση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) αποφάσισε χθες να προχωρήσουν τα μέλη της σε 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τα μεσάνυχτα του ερχόμενου Σαββάτου (ξημερώματα Κυριακής), καθώς όπως υποστηρίζει «η κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί την αναγκαιότητα οργανωτικών αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

Η απόφαση αυτή, η οποία ισοδυναμεί με αεροπορικό αποκλεισμό της Ελλάδας, αφού από την

Αυτόματος εντοπισμός επικίνδυνων διαστημικών σκουπιδιών με γήινα λέιζερ

Η αυστραλιανή εταιρία Electrο Optic Systems (EOS) ανακοίνωσε ότι άρχισε να αναπτύσσει ένα νέο αυτόματο σύστημα λέιζερ, το πρώτο του είδους του στον κόσμο, το οποίο μπορεί να εντοπίσει και να σταματήσει τα επικίνδυνα μικροσκοπικά θραύσματα και λοιπά «σκουπίδια» που γυροφέρνουν με πολύ υψηλές ταχύτητες στο διάστημα. Τα υπολείμματα αυτά αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για διαστημόπλοια και δορυφόρους, αν διασταυρωθούν οι τροχιές τους κατά τύχη.

Το σύστημα της εταιρίας «πυροδοτεί» ακτίνες λέιζερ από τη Γη, οι οποίες μπορούν να ανιχνεύσουν θραύσματα μέχρι και δέκα εκατοστών, κάτι που δεν μπορούν να πετύχουν τα σημερινά συστήματα ραντάρ. Τα «σκουπίδια» αυτά συνήθως αποτελούν υπολείμματα άχρηστων πυραύλων και δορυφόρων που ταξιδεύουν με ταχύτητα περίπου 30.000 χλμ. την ώρα.


Εκτιμάται ότι υπάρχουν γύρω στα 200.000 αντικείμενα με μέγεθος λιγότερο από ένα εκατοστό και

Vivartia: Ολοκληρώθηκε η πώληση του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαρωδών

Η Vivartia ανακοίνωσε την υπογραφή της τελικής συμφωνίας για την πώληση του 100% του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαρωδών της, της Vivartia και τη μετονομασία του σε Chipita ΑΒΕΕ. Η πώληση γίνεται σε κοινοπραξία επενδυτών της οποίας ηγούνται ο όμιλος Olayan και ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, έναντι συνολικού τιμήματος €730 εκατ. από τα οποία €327 εκατ. είναι δανειακές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η νέα εταιρεία.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση το τίμημα ανταποκρίνεται σε πολλαπλασιαστή 12,6 επί του EBITDA 2009, που είναι υψηλότερος από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς καθώς και από ανάλογους πολλαπλασιαστές σε συγκρίσιμες συναλλαγές.

Επιπλέον για διάστημα 4 ετών η Vivartia και η MIG διατηρούν το δικαίωμα επαναγοράς ποσοστού έως το 30% της Chipita ΑΒΕΕ στην σημερινή τιμή πώλησης αυξημένη κατά 5% ετησίως. Επίσης, για

3 νεκροί και 10 τραυματίες - μεταξύ των οποίων και παιδιά - από σύγκρουση λεωφορείου με νταλίκα

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δέκα έχουν τραυματιστεί από την σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στο 45ο χλμ της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας. Μέσα στο λεωφορείο παιδιά και ηλικιωμένοι. Και παιδιά μεταξύ των τραυματιών. Συνεχής ενημέρωση.


Νεκροί είναι ο οδηγός του λεωφορείου και ο συνοδηγός ένας ιερέας και ο οδηγός του τριαξονικού.

Μεταξύ των τραυματιών είναι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και παιδιά. Λόγω της σοβαρότητας της καταστασής τους μεταφέρονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

'Ολα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου και οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές. Στο

Πανελλαδικό συλλαλητήριο των Οικοδόμων

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10:00 σήμερα το πρωί στη πλατεία Κάνιγγος οργανώνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία των Οικοδόμων απαιτώντας μέτρα ανακούφισης των ανέργων και αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία των Οικοδόμων σύμφωνα με ανακοίνωσή της ζητά την ανάκληση όλων των αντιασφαλιστικών και αντιλαϊκών μέτρων. Θέσπιση επιδόματος ανεργίας για τους ΕΒΕ που κλείνουν τα μαγαζιά τους στο 80% του ανειδίκευτου εργάτη.


Ζητούν επίσης χρηματοδότηση του Ταμείου με τα 2/3 των εξόδων του από τον κρατικό

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε Σάμο - Εύβοια

Συνεχίζονται και σήμερα το πρωί οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για την κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν χθες στο Βαθύ της Σάμου και στο Δήμο Ταμιναίων στην Εύβοια.

Αν και η πυροσβεστική χαρακτήρισε τις δύο πυρκαγιές σε ύφεση, οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν και σήμερα το πρωί για την πλήρη κατάσβεσή τους.


Στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Κέδρο, στο Βαθύ της Σάμου, επιχειρούν 17 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 105 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι υδροφόρες,

Μετά τις διακοπές έρχονται... μετατάξεις

΄Ανω-κάτω μέσα στο καλοκαίρι και λίγο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου 30.000 υπάλληλοι της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι υπό το... κράτος του «Καλλικράτη» αμέσως μετά τις διακοπές τους θα μεταταγούν προκειμένου να στελεχώσουν άμεσα -και πάντως πριν από τις εκλογές- τις νέες υπηρεσίες.

Στο υπουργείο Εσωτερικών έχουν «φουλάρει» ήδη τις μηχανές ώστε η επιχείρηση «υποχρεωτικές μετατάξεις» να αρχίσει και να ολοκληρωθεί μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και το όλον

Έκλεψαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών από στρατόπεδο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κύπρο μετά την ανακάλυψη ότι κλάπηκε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς.


Η Κυπριακή Αστυνομία και η Εθνική Φρουρά διεξάγουν εντατικές έρευνες σε σχέση με την κλοπή 335 κιλών πλαστικής εκρηκτικής ύλης από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Παλώδια της Λεμεσού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα, που έχει κλαπεί ποτέ, από την Εθνική Φρουρά.

Για διευκόλυνση των ερευνών, σε πρώτο στάδιο και μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Ε.Φ.,Πέτρου Τσαλικίδη, ο Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, αποφάσισε τη μετάθεση του Διοικητή Αποθηκών.

Το καθαρό βάρος της εκρηκτικής ύλης είναι 172 κιλά, είναι τύπου Τg 2 , ισπανικής κατασκευής και

Νέα τέλη - φωτιά για τα ΙΧ από το 2011!

Από 7% έως 20% θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την παλαιότητα του αυτοκινήτου.


Τις αλλαγές αποφάσισαν σε πολύωρη σύσκεψη το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Οπως γράφει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επικρατάστερη είναι η πρόταση για δυο διαφορετικούς τιμοκαταλάγους ανάλογα με την παλαιότητα του κάθε αυτοκινήτου.

Για αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά από το 2011 και μετά, τα τέλη θα αυξάνονται ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων.

Στην περίπτωση αυτή, θα φορολογούνται πολύ ευνοϊκά ή και θα απαλλάσσονται όσα εκπέμπουν κάτω από 100 μικρογραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, χωρις να παίζει ρόλο η τεχνολογία

Ολυμπιακός: Σήμερα το απόγευμα ο Ριέρα στην Αθήνα

Το «Ελ. Βενιζέλος» ντύνεται στα ερυθρόλευκα για να υποδεχθεί τον Άλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός αναμένεται σήμερα το απόγευμα (18.00) στην Αθήνα και οι οπαδοί του Ολυμπιακού ετοιμάζουν θερμή υποδοχή.


Ο Χόντγκσον δεν δοκίμασε τον Ριέρα στο φιλικό κόντρα στη Γκρασχόπερς, με τον Ισπανό να πακετάρει για Αθήνα. Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την μεταγραφή – βόμβα και ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έρχεται σήμερα το απόγευμα (πιθανότερη άφιξη 18.00) στην Αθήνα για να βάλει την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο.

Aλέξης Τσίπρας: Χειρότερη και από του Κ. Καραμανλή η κυβέρνηση Παπανδρέου

Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, είναι χειρότερη ακόμα και από αυτή του Κώστα Καραμανλή, υποστήριξε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να πάρει κρίσιμες αποφάσεις και τις πήρε με ένα ιδιαίτερο ταξικό φορτίο, παρατήρησε και στη συνέχεια εξαπέλυσε νέα επίθεση προς το πρόσωπο του υπουργού Εργασίας με αφορμή την προαναγγελία για την ανατροπή των διαιτητικών αποφάσεων που δίνουν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα, πέραν των προβλέψεων του μνημονίου.

Χθες ο υπουργός Εργασίας, Αν. Λοβέρδος, χαρακτήρισε εκτός πλαισίου τις αποφάσεις της Διαιτησίας που επιτρέπουν αυξήσεις σε ορισμένους κλάδους, δηλώνοντας και πάλι την πρόθεσή του για νομοθετική ρύθμιση, με την οποία

Εργασίες στην αερογέφυρα Π.Ράλλη και Πειραιώς

Εργασίες αντικατάστασης του μεταλλικού αρμού της αερογέφυρας Π. Ράλλη και Πειραιώς του Δήμου Αθηναίων, στον κλάδο κυκλοφορίας προς Νίκαια, θα εκτελούνται από σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου έως και το Σάββατο 24 Ιουλίου και κατά τις νυκτερινές ώρες από τις 22.00 έως και τις 6.00.


Οι εργασίες θα περιορίζονται κάθε φορά σε μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 22.07.2010

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 - 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 35 στη Δυτική Ελλάδα, από 23 έως 36 - 38 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 23 έως 31 στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα νότια παράλια της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς. Σχεδόν μέτριοι και κατά τόπους μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, με αυξημένη πιθανότητα παροδικής βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα

Καλοκαίρι και τροφικές δηλητηριάσεις

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κυρίως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, που βοηθά τη γρήγορη αλλοίωση των τροφίμων, υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών, από τροφοδηλητηριάσεις. Οι τροφοδηλητηριάσεις αυτές, συνήθως, οφείλονται, στην κατανάλωση τροφίμων που προετοιμάζονται, διατηρούνται ή διατίθενται, χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής.


Οι Καταναλωτές πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο κατά την αγορά και διατήρηση των τροφίμων, όσο και κατά την επίσκεψή μας, σε χώρους μαζικής εστίασης. Γενικά

Ελέγχουμε χρώμα, οσμή, γεύση των τροφίμων, καθώς και την ημερομηνία λήξεως και τις συνθήκες διατήρησής τους.

Δεν αγοράζουμε και δεν αφήνουμε τρόφιμα εκτεθειμένα, στον ήλιο ή στα έντομα.

Τοποθετούμε τα ευαλλοίωτα τρόφιμα, που απαιτούν συντήρηση, υπό ψύξη, στο ψυγείο, όσο πιο

Η παρέα του 50 - 50 ξαναχτυπά !

Το σκέφτηκαν, το συζήτησαν και τελικά αποφάσισαν να μη χαλάσουν το χατίρι των χιλιάδων φαν της σειράς. Ο λόγος για την παρέα του 50-50 η οποία συμφώνησε για το γύρισμα νέων επεισόδιων από Οκτώβριο!


Μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα, τελικά τα όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και οι... ανεκδιήγητοι Παυλίτος, Μίμης και Νικηφόρος θα καθίσουν και πάλι στο γνωστό ταβερνάκι πίνοντας τσίπουρα μέχρι τελικής πτώσεως!

Οι Φιλιππίδης, Μπουλάς και Χαϊκάλης μαζί με την υπόλοιπη παρέα της σειράς 50-50 συμφώνησαν να γυρίσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο 15 νέα επεισόδια, τα οποία θα προβληθούν σε εβδομαδιαία βάση από τον Ιανουάριο του 2011.

Η τρελοπαρέα υπόσχεται για άλλη μια φορά να μην αφήσει παραπονεμένους τους χιλιάδες φαν της

Το ίδιο σπίτι έχει χτυπηθεί 6 φορές από μετεωρίτη! Εξωγήινους φοβάται ο ιδιοκτήτης του!

Ο Radivoke Lajic, ένας 50χρονος άνδρας από τη Βοσνία, υποστηρίζει ότι το σπίτι του έχει γίνει στόχος εξωγήινων οι οποίοι του πετούν... μετεωρίτες!


Σύμφωνα με το Telegraph.co.uk, η κατοικία του στο χωριό Gornji Lajici, κοντά στη πόλη Prijedor στη βόρεια Βοσνία, έχει χτυπηθεί έξι φορές από κομμάτια μετεωριτών, κάτι που ο ίδιος αποδίδει σε εξωγήινους!

"Είναι σαφές ότι δέχομαι επίθεση από τους εξωγήινους. Δεν γνωρίζω τι έχω κάνει και τους έχω ενοχλήσει, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη λογική εξήγηση για αυτό που μου συμβαίνει", λέει ο Radivoke.

"Ετσι κι αλλιώς η πιθανότητα να χτυπηθεί ένα σπίτι από έναν μετεωρίτη είναι πολύ μικρή. Το γεγονός ότι στο δικό μου έχει συμβεί έξι φορές, είναι κάτι που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί",

Η σημαία των Σκοπιανών δίπλα στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης

Έβαλαν τη Σκοπιανή σημαία δίπλα στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης στον τρισδιάσταττο χάρτη του Google Earth.

Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να προκαλούν με τέτοιου είδους ενέργειες.

Ποιές είναι οι δικές μας κινήσεις για να αφαιρεθεί η σημαία των Σκοπίων από το Google Earth και ποιά η θέση

Την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται το ν/σχ για τους δασικούς χάρτες

Φρένο στην αυθαίρετη δόμηση σε καμένες εκτάσεις επιχειρεί να βάλει το σχέδιο νόμου για την κύρωση των δασικών χαρτών, που κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, στο πλαίσιο σειράς νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


«Σκοπός μας είναι να μπει ένα τέλος στη χαώδη κατάσταση που υποβάθμιζε συστηματικά το φυσικό πλούτο της χώρας μας», ανέφερε η υπουργός ΠΕΚΑ κ. Τ. Μπιρμπίλη, τονίζοντας ότι η κύρωση του δασικού χάρτη θα σπάσει το φαύλο κύκλο της αυθαίρετης δόμησης.

Σε ό,τι αφορά στις περιοχές που είναι συνολικά χτισμένες σε δασική έκταση, η Τ. Μπιρμπίλη επεσήμανε ότι για τη μη επέκταση των οικισμών η μόνη ασφαλιστική δικλείδα είναι η μερική κύρωση

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων το ν/σ για το ΕΣΥ

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.


Σύμφωνα με τροποποίηση που κατέθεσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου διευρύνεται η δυνατότητα ολοήμερης λειτουργίας τομέων των νοσοκομείων που εφημερεύουν, υπό τον όρο ότι δεν θα χρησιμοποιούν εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της γενικής εφημερίας.

Κατά τα άλλα, το άρθρο 1 του νομοσχεδίου για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο ΛΑΟΣ ψήφισε «παρών», ενώ η Νέα

Βρέθηκε ο... σούπερ σταρ του σύμπαντος

Ένα κολοσσιαίων διαστάσεων άστρο, που έχει μάζα περίπου 265 φορές μεγαλύτερη από την μάζα του ήλιου μας, ενώ παλαιότερα ίσως ήταν μέχρι και 320 φορές μεγαλύτερο, εντοπίστηκε από ευρωπαίους αστρονόμους. Πρόκειται για ένα πραγματικό «τέρας» του διαστήματος, το μεγαλύτερο άστρο που έχει ποτέ βρεθεί.

Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό “Monthly Notices” της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας της Βρετανίας, έγινε από ομάδα επιστημόνων του Πολύ Μεγάλου Τηλεσκοπίου του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στην Χιλή, με επικεφαλής τον καθηγητή αστροφυσικής Πολ Κράουδερ του βρετανικού πανεπιστημίου του Σέφιλντ, σύμφωνα με το BBC.


Άστρα όπως αυτό που ανιχνεύθηκε (και απέκτησε την κωδική ονομασία R136a1) στο κέντρο ενός αστρικού σμήνους στο Νεφέλωμα της Ταραντούλας, σε απόσταση περίπου 165.000 ετών φωτός από τον δικό μας γαλαξία, έχουν μέγεθος και φωτεινότητα πολύ πέρα από αυτήν που οι επιστήμονες πίστευαν ότι είναι δυνατό να υπάρχουν. Το συγκεκριμένο άστρο εντοπίστηκε σε μια περιοχή του

Moody's: Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας

Η υπαγωγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης απομάκρυνε τον κίνδυνο χρεοκοπίας, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος Ασίας και Μ. Ανατολής του οίκου Moody's, Τόμας Μπερν.


Μιλώντας στο οικονομικό δίκτυο CNBC, τόνισε ότι ο οίκος αξιολόγησης δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο στάσης πληρωμών, από τη στιγμή που το πρόγραμμα δανεισμού από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ της δίνει την ευχέρεια να μη βγει στις αγορές για τα επόμενα

«Αθωώνει» τον Καραμανλή ο Αγγέλου για το Βατοπέδι

Σε επιχείρηση απεμπλοκής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου φέρεται να επιδόθηκε κατά την απολογία του στην ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο στενός του συνεργάτης του Γιάννης Αγγέλου, σύμφωνα με την κατάθεσή του που έφθασε στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής.

Ο Γιάννης Αγγέλου ισχυρίστηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν ενημερωνόταν για την αλληλογραφία που έφθανε στο Μέγαρο Μαξίμου και ότι στις περιπτώσεις που οι επιστολές κατήγγειλαν πράξεις ή παραλείψεις υπουργών της κυβέρνησής του, διαβιβάζονταν στα γραφεία των υπουργών διότι "το πρωθυπουργικό γραφείο δεν ήταν δικαστήριο".


"Η πολιτική δεν ασκείται με νομικούς όρους. Ο υπουργός ή υφυπουργός, εφόσον παραμένει στη θέση του, εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού¨", τόνισε ο στενός του

Σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά από τον πρωθυπουργό ο Σαμαράς

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, αλλά και της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για τη συνεχιζόμενη παρουσία του Πίρι Ρέις και του Τσεσμέ σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Ν.Δ., κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Γιάννενα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι "διαφορετικά σε λίγο θα μας φαίνεται 'φυσιολογικό' τα καλοκαίρια να υπάρχει μια τέτοια παρουσία η οποία κάθε άλλο παρά αθώα είναι για το Αιγαίο και για τις επιδιώξεις της γείτονος".


Αναφερόμενος στην Οικονομία ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι "χρειάζεται αλλαγή πορείας" διότι "τα μέτρα που συνοδεύουν την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης δεν θα έχουν τα προσδοκώμενα