www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο ήχος της βροχής με τα δάχτυλα

Ο καιρός στις 07.10.2010

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας περιμένουμε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο

Κατεδάφισαν γέφυρες στην Κόρινθο

Κατεδάφιση με ελεγχόμενη χρήση εκρηκτικών έγινε σήμερα σε δύο γέφυρες της Εθνικής Οδού Κορίνθου Πατρών για τις ανάγκες της χάραξης της Ιόνιας Οδού της Νέας οδού.


Η πρώτη κατεδάφιση αφορά την γέφυρα «Άνω Διάβαση Α-223» στην περιοχή Καριώτικα του Ξυλοκάστρου. Στην περιοχή έγιναν εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία προς Κόρινθο εκτράπηκε από τον ανισόπεδο κόμβο Ξυλοκάστρου στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Δερβενίου και η κυκλοφορία προς Αθήνα έγινε στην παραλιακή Παλαιά Εθνική Οδό από προσωρινή έξοδο στην

Ανάκληση πιπίλας CHICCO

Την ανάκληση πιπίλας CHICCO ζήτησε χθες ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, καθώς στο πλαίσιο των προληπτικών Προγραμμάτων Επίσημου Ελέγχου για την Ποιότητα και την Ασφάλεια των Τροφίμων διαπίστωσε υπέρβαση, ως προς τις νιτροζώσιμες ουσίες.


Πρόκειται για ψευδοθήλαστρο (πιπίλα) καουτσούκ, με την εμπορική επωνυμία «CHICCO Physio Soft Gommoto Soother 0+ - (Orthodontic Chicco System)», με αριθμό παρτίδας 1009120051/12/2009, που παρασκευάζεται από την ιταλική επιχείρηση «Artsana SpA». Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη

Αναστέλλεται η κατασκεύη σταθμού διοδίων στη Λεπτοκαρυά

Τα έργα κατασκευής αναβλήθηκαν και η διαμαρτυρία για τα διόδια Λεπτοκαρυάς έληξε. Από το μεσημέρι ως το απόγευμα κράτησε η διαμαρτυρία στην αερογέφυρα της εθνικής οδού, με συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής, εκπροσώπων φορέων και κοινωνικών οργανώσεων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επάνω στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς, όπου σχεδιάζονται παράπλευρα διόδια από την εταιρία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ", δύο χιλιόμετρα πριν τα διόδια της εθνικής οδού. Επρόκειτο ν' ακολουθήσει πορεία μέχρι το σταθμό διοδίων, και "άνοιγμα" για δωρεάν διέλευση των αυτοκινήτων, αλλά δεν έγινε.


Εν τω μεταξύ, το αίτημα των κατοίκων συζητήθηκε στο υπουργείο Υποδομών, με τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη, τους δημάρχους Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου και Δίου, τέσσερις βουλευτές του νομού Πιερίας και εκπρόσωπους της

Γράψτε γρήγορα και εύκολα στο κινητό

Τα γυαλιά σε όλους τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έβαλαν δύο Ελληνες, η δημιουργία των οποίων βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή στο «οπλοστάσιο» της Google.

Ο Κ. Ελευθερίου και ο Π. Πετρόπουλος ανέπτυξαν ένα λογισμικό χάρη στο οποίο η δημιουργία κειμένων σε συσκευές με οθόνες αφής γίνεται πιο εύκολη από ποτέ.


΄Εχοντας διαπιστώσει πως η χρήση των εικονικών πληκτρολογίων σε αυτού του είδους τις συσκευές παρουσιάζει πολλά προβλήματα χρήσης, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των πλήκτρων είναι πάρα πολύ μικρές, με αποτέλεσμα ο χρήστης να δυσκολεύεται σημαντικά κατά τη σύνταξη ενός μηνύματος, δημιούργησαν το BlindType.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δεν προτείνει μια λέξη με βάση τα γράμματα που έχει ήδη πληκτρολογήσει ο χρήστης, κάτι που λίγο πολύ κάνουν σήμερα όλα τα κινητά τηλέφωνα. Το BlindType πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, καθώς εξετάζει ποια πλήκτρα έχει πατήσει ο χρήστης και με

"Ελιξίριο της ζωής" από αμινοξέα αυξάνει τη διάρκεια ζωής

Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα "κοκτέιλ" αμινοξέων, που αύξησε κατά 12% τη διάρκεια της ζωής των πειραματόζωων (ποντικιών). Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το ίδιο "ελιξίριο" θα μπορούσε να ωφελήσει και τους ανθρώπους, ιδίως τους ηλικιωμένους και ασθενείς.


Τα εργαστηριακά πειράματα, με το συγκεκριμένο μείγμα τριών αμινοξέων διαλυμένων σε νερό, αύξησε κατά μέσο όρο σε 869 μέρες τη διάρκεια ζωής των πειραματόζωων έναντι 774 ημερών όσων ποντικιών δεν είχαν πάρει το κοκτέιλ και τρέφονταν με τον συνήθη τρόπο.

Η πιο μακρόχρονη επιβίωση συνδυάστηκε με βιολογικές μεταβολές, που αύξησαν την παρεχόμενη ενέργεια στα κύτταρα των πειραματόζωων και μείωσαν τις βλάβες σε αυτά λόγω της οξείδωσης που

«Ψηφιακή πρεμιέρα» κάνει η Digea στη Θράκη

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται και Θράκη από τις 19 Νοεμβρίου, καθώς η Digea αρχίζει εκπομπές ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα αρχίσει να μεταδίδει ψηφιακά το σήμα των σταθμών εθνικής εμβέλειας από το Κέντρο Εκπομπής Πλάκα, καλύπτοντας τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και το Βόρειο τμήμα της Σαμοθράκης.

Η Digea δηλώνει πως έχει σχέδιο ανάπτυξης στο Αιγαίο και τη Δυτική Ελλάδα, καθώς όπως είπε ο πρόεδρος της, Κώστας Κιμπουρόπουλος,

Στις αρχές του 2011 λανσάρει τα νέα κινητά της η HP

Η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα παρουσιάσει smartphone βασισμένα στο λειτουργικό σύστημα webOS, το οποίο απέκτησε με την εξαγορά της εταιρείας Palm νωρίτερα φέτος.

Το WebOS ήταν ο βασικός λόγος που η HP έδωσε 1,4 δισ. δολάρια για να αγοράσει την Palm, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της HP Έρικ Κάντορ, μιλώντας την Τετάρτη σε συνέδριο της βιομηχανίας που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

«Θα μας δείτε να προσφέρουμε νέα τηλέφωνα στις αρχές του νέου έτους» είπε ο Κάντορ σύμφωνα με το Reuters.

Η HP είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας του κόσμου όσον αφορά τα έσοδα. Είναι κυρίαρχη δύναμη στους προσωπικούς υπολογιστές, τους διακομιστές και τις υπηρεσίες πληροφορικής, κινδύνευε όμως να μείνει εκτός της επικερδούς αγοράς των «έξυπνων» κινητών

Εξελίξεις στην υπόθεση του κυκλώματος με τα λαθραία τσιγάρα

Στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε αυτοβούλως άνδρας που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που εξαρθρώθηκε στη Χαλκιδική.


Πρόκειται για «περιφερειακό» μέλος της σπείρας, που παραπέμφθηκε στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί άλλα 20 άτομα, που απολογήθηκαν ήδη.

Τέσσερις από αυτούς -ανάμεσά τους ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.- κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή

Προϋπόθεση το όνομα για την ένταξη ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εξαρτάται από την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας διαμήνυσε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ.


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν οι ΗΠΑ προτίθενται να πιέσουν την Ελλάδα να μετριάσει τη στάση της στο θέμα της ονομασίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα, ο κ. Ρίκερ δήλωσε ότι "το ΝΑΤΟ έκανε σαφές, τόσο στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου όσο και στη Σύνοδο, πέρυσι, στο Στρασβούργο- Κιλ, ότι η Μακεδονία μπορεί να λάβει πρόσκληση για να γίνει

Υπ. Οικονομικών: Επαναπατρίζονται κεφάλαια και ξένων εταιρειών που ανήκουν σε Έλληνες

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες ξένων εταιρειών που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό εντάσσονται πλέον στον νόμο για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων αρκεί να δηλώσουν με βεβαίωση ότι είναι οι μοναδικοί μέτοχοι της εταιρείας, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.


Μέχρι πρότινος, θα έπρεπε ο λογαριασμός στο εξωτερικό να ανήκε σε φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία που εισάγει τα κεφάλαια. Πλέον μπορούν να επαναπατριστούν κεφάλαια και ξένων εταιρειών που ανήκουν αποκλειστικά σε Έλληνες κατοίκους.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, στις διατάξεις του νόμου για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων συμπεριλαμβάνονται πλέον τα εξής:

Επίσης, αν ο τραπεζικός λογαριασμός της αλλοδαπής ανήκει σε αλλοδαπό νομικό πρόσωπο, του οποίου μοναδικός μέτοχος ή εταίρος είναι φυσικό πρόσωπο κάτοικος Ελλάδος, τα κεφάλαια αυτά μπορούν να επαναπατρισθούν ή να παραμείνουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή, στο όνομα του

Από 1η Οκτωβρίου ο νέος κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτιρίων

Από την 1η Οκτωβρίου θα είναι υποχρεωτική η υποβολή στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες, της Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου, για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε κτίρια άνω των 50 τ.μ. όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.


Σε αυτή τονίζεται πως θα τηρούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης έτσι ώστε τα κτίρια να εντάσσονται τουλάχιστον στην Β’ ενεργειακή κατηγορία ενώ θα υποβάλλεται επίσης και η Μελέτη Τεχνικής, Περιβαλλοντικής και Οικονομικής

Και νέο «εμπάργκο» των προμηθευτών στα νοσοκομεία

Αναστέλλουν από την Δευτέρα τις παραδόσεις ιατροτεχνικού εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία οι προμηθευτές, ζητώντας να τους καταβληθούν τόσο οι οφειλές της περιόδου 2007-2009, όσο και τα χρωστούμενα του 2010.


Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Προμηθευτών, τα χρέη του 2007-2009 δεν έχουν τακτοποιηθεί, καθώς εκκρεμούν διυπουργικούς αποφάσεις.

Ταυτόχρονα, παραμένουν και οι οφειλές από τις αρχές του 2010, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις για μη συσσώρευση χρεών οι

Δεκτές μόνο οι ευδιάκριτες αποδείξεις ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών

Αντιμέτωποι με τα νέα και σκληρότερα τεκμήρια διαβίωσης θα έρθουν 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι από το νέο έτος. Επίσης, από τώρα θα πρέπει να φροντίσουν για την...επιμέλεια των αποδείξεων λιανικής οι οποίες θα πρέπει υποχρεωτικά να αποσταλούν στην εφορία. Το υπουργείο Οικονομικών, με σημερινές οδηγίες ξεκαθαρίζει ότι οι αποδείξεις στις οποίες δεν θα είναι ευδιάκριτα τα στοιχεία της συναλλαγής, δεν θα γίνονται δεκτά και θα πρέπει να συμπληρώνονται ακόμη και με το...χέρι. Όλες οι φορολογικές δηλώσεις του 2011, θα υποβληθούν υποχρεωτικά μέσω internet.

Η καινούρια κλίμακα εισοδήματος περιλαμβάνει φορολογικό συντελεστή 45% για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.


Σχετικά με τις αποδείξεις το ελάχιστο ύψος θα πρέπει να ανέρχεται στο δέκα τοις εκατό (10%) του ατομικού εισοδήματός, δηλαδή για 12.000 ευρώ θα είναι 1.200. Σε υπερβάλλον εισόδημα το ποσοστό διαμορφώνεται στο 30%. Για ατομικό εισόδημα μέχρι έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) δεν

Εντοπίστηκε «πολυκατάστημα» παράνομων μικροπωλητών

Σε μία πολυκατοικία στον Κολωνό είχαν στήσει την «επιχείρησή τους» μικροπωλητές που δεν διέθεταν κανένα από τα απαραίτητα έγγραφα για να πωλούν τα προϊόντα τους.

Τα διαμερίσματα διέθεταν μέχρι και "κρύπτες" που οδηγούσαν σε βοηθητικούς χώρους στους οποίους η Αστυνομία, σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία και προσωπικό του ΣΔΟΕ, εντόπισαν χιλιάδες παράνομα εμπορεύματα. Μόνο για τη μεταφορά των προϊόντων χρειάστηκαν δύο φορτηγά ενώ η καταμέτρησή τους υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει

«Πράσινες» θα γίνουν δύο γειτονιές της Αθήνας

Παρεμβάσεις με σκοπό τη δημιουργία κτιρίων με μηδενική ενεργειακή κατανάλωση αναμένεται να υλοποιηθούν σε δύο γειτονιές της Αθήνας, όπως ανέφερε σχετικά η υπουργός Περιβάλλοντος.

Αν και δεν έχει αποφασιστεί σε ποιες γειτονιές θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα, υποψήφιες είναι δύο περιοχές στους δήμους Αιγάλεω και Αγ. Βαρβάρας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επτά κλαδικές ενώσεις οι οποίες προσφέρουν τα προϊόντα τους ή τις υπηρεσίες τους με έκπτωση έως και 50%. Την ευθύνη υλοποίησης έχει το

Γ. Πεταλωτής: Η αναθεώρηση του ελλείμματος δεν σημαίνει και νέα μέτρα

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων οικονομικών μέτρων, με αφορμή την αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος, από το 2006 έως το 2009, στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat).


Ο Γ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα και πρόσθεσε πως με την πολιτική που ακολουθεί η έξοδος της χώρας στις αγορές θα γίνει πολύ νωρίτερα από ότι προβλέπονταν.

Παράλληλα, διαβεβαιώσεις ότι το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού δεν προβλέπει επιπρόσθετες μειώσεις μισθών, έδωσε μέσω της ΝΕΤ ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Εν τω μεταξύ, ο Γ. Πεταλωτής άσκησε δριμύτατη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και τη Ν.Δ , καθώς κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με τη στάση του προκαλεί το κοινό

΄Ιντριγκες και παρασκήνιο για τον Φασούλα

Παρά την απειλή του κ. Ι. Δημαρά, στο ΠαΣοΚ δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να συμφωνήσουν για τα στελέχη που θα πλαισιώσουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής κ. Ι. Σγουρό, λόγω των έντονων παρασκηνίων που διαδραματίζονται για την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών. Παρά τις διαβουλεύσεις, δεν έχει τακτοποιηθεί ακόμα το αγκάθι της υποψηφιότητας του κ. Π. Φασούλα στον Πειραιά για τον οποίο έχει βάλει βέτο ο κ. Ι. Μίχας , ενώ ο Γραμματέας του κόμματος κ. Μ. Καρχιμάκης καταβάλλει συμβιβαστικές προσπάθειες και αισιοδοξεί ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας το κόμμα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών στην Αττική.

Το ΠαΣοΚ έχει ρίξει μεγάλο βάρος της προσπάθειάς του στην εκλογή των περιφερειαρχών, καθώς είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ο θεσμός του αιρετού περιφερειάρχη και είναι αυτοί που θα καθορίσουν περισσότερο το χρώμα του χάρτη. Παρατηρείται όμως απροθυμία από την πλευρά των

Μια πόλη θα θερμαίνεται από... ανθρώπινα λύματα

Ξεκινά στην πόλη Οξφορντσάιρ στη Βρετανία ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι κάτοικοι των σπιτιών της πόλης που χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους φυσικό αέριο θα ζεσταίνονται με ένα αέριο που θα είναι προϊόν ανθρώπινων λυμάτων και μάλιστα των δικών τους λυμάτων! Το σύστημα θα ανακυκλώνει τα λύματα των κατοίκων της πόλης για να παράγει βιομεθάνιο το οποίο θα διοχετεύεται στη συνέχεια πίσω στα σπίτια τους μέσω του εθνικού δικτύου φυσικού αερίου. Σε πρώτη φάση το βιομεθάνιο θα διοχετευθεί σε 200 σπίτια του Οξφορντσάιρ και αν όλα πάνε καλά το σύστημα θα επεκταθεί όχι μόνο στην υπόλοιπη πόλη αλλά και

Αναζητούν ζωή στα σύνορα της Γης

Βρετανοί επιστήμονες σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος οργανώνουν μια αποστολή στα εξωτερικά στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας αναζητώντας μορφές ζωής. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Cranfield πιστεύουν ότι εξωγήινοι οργανισμοί, έστω και σε μικροβιακό επίπεδο, μπορεί να βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε εμάς από όσο πιστεύαμε ως σήμερα.

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εκτιμούν ότι στα σύνορα μεταξύ της Γης και του Διαστήματος είναι πιθανό να ζουν οργανισμοί που έχουν την ικανότητα να επιβιώνουν σε ακραίες συνθήκες. Ενα

Ο εργασιακός θόρυβος αιτία καρδιακών επεισοδίων

Ο διαρκής και αυξημένος θόρυβος στον εργασιακό χώρο, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, διπλασιάζει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής στους άνδρες κάτω των 50 ετών.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 6.307 Αμερικανοί, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ιατρικές και αιματολογικές εξετάσεις και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με την εργασία τους και τους βιορυθμούς τους.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μελέτη, όσοι εργάζονται σε χώρους με πολύ θόρυβο έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να έχουν πόνους στο στήθος, να πάθουν καρδιακή ανακοπή, να αποκτήσουν χρόνια καρδιολογικά προβλήματα και υψηλή πίεση.

Μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι μεταλλωρύχοι, οι αγρότες, οι οικοδόμοι και οι βιομηχανικοί εργάτες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Γουέν Κι Γκαν, του πανεπιστημίου British Columbia, αλλά και όσοι υπάλληλοι γραφείου που εργάζονται σε

Α. Λοβέρδος: «Τραβάμε κόκκινη γραμμή στην Υγεία»

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, έθεσε τις προτεραιότητές του στο χώρο της Υγείας και ανακοίνωσε ότι επιταχύνονται οι προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία. Σε πραγματικό χρόνο οι πληρωμές στους προμηθευτές από το νέο έτος.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι συνδέει την ύπαρξή του στο υπουργείο με τρεις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες αν δεν γίνουν, το σύστημα δεν μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα για τον ασθενή. Συγκεκριμένα, όπως είπε, είναι αδιανόητο:

1. Να υπάρχει ένα σύστημα που απορροφά το 10% του ΑΕΠ το χρόνο (12 δισ. ευρώ) και να μην έχει διπλογραφικό σύστημα ελέγχου στις δαπάνες και τα έσοδα.

2 Να μην υπάρχει σύστημα μηχανογράφησης.

3 Να μην είναι καταγεγραμμένη η περιουσία του του συστήματος Υγείας.

"Αν δεν γίνουν αυτά, δεν μπορούμε να πούμε ότι τραβάμε την κόκκινη γραμμή και πάμε σε βελτίωση. Ξεγελάμε απλώς το χρόνο" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος μίλησε για

Γ. Παπανδρέου: «Δεν αλλάζουμε θέση για το Κόσοβο»

Η θέση της Ελλάδας για το Κόσοβο δεν αλλάζει, ανέφερε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92, κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του, χθες το βράδυ, στο Βελιγράδι.


Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Βελιγράδι, όπου μίλησε στη διάσκεψη με θέμα "Η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας", που πραγματοποιήθηκε για να τιμηθεί η επέτειος των 10 ετών από την ανατροπή του καθεστώτος Μιλόσεβιτς.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου του Β92, αν προτίθεται η Ελλάδα να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα του Κοσόβου ο κ. Παπανδρέου απάντησε: "Εχουμε πολύ στενή επαφή με τον πρόεδρο Τάντιτς. Είμαστε, επίσης, σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι. Μιλάω προσωπικά μαζί του. Θέλουμε να βοηθήσουμε το διάλογο και όσο διατηρούμε το ρόλο αυτό, η θέση μας παραμένει σταθερή, κάτι που μας επιτρέπει να φανούμε χρήσιμοι και να διευκολύνουμε

Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ

Με επιστολή του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου A. Παπανδρέου, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ορίζονται οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Στις θέσεις αυτές ορίζονται:

- Πέτρος Ευθυμίου, Βουλευτής Β΄ Αθηνών

- Χρήστος Πρωτόπαπας, Βουλευτής Β΄Αθηνών

- Μανώλης Μπεντενιώτης, Βουλευτής Α'

Το σώμα-«αχλάδι»... μυστικό της μακροζωίας

Το σώμα-«αχλάδι», στο οποίο κυριαρχούν τα πλούσια οπίσθια και οι... έντονοι γοφοί ίσως αποτελεί το μυστικό της μακροζωίας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη, ενώ αντιθέτως η εναπόθεση λίπους στα οπίσθια και στους γοφούς μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης σοβαρών ασθενειών. Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο δρ Μάικλ Τζένσεν και οι συνεργάτες του από την Κλινική Μάγιο στο Ρότσεστερ της Μινεσότας «παρατάισαν» 28 άνδρες και γυναίκες επί οκτώ εβδομάδες προκειμένου να ανακαλύψουν πώς ακριβώς γίνεται η συσσώρευση του λίπους στον οργανισμό. Οι ερευνητές είδαν ότι μετά το εντατικό

Γκρίζα σποτάκια και μάχες στο Διαδίκτυο

Πόλεμο με σποτάκια στο Διαδίκτυο, αλληλοκατηγορίες για ψέματα και εξαπάτηση των Ελλήνων και πυρά που διαρκώς θα αυξάνονται ξεκίνησαν χθες ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία, με στόχο τη συσπείρωση των οπαδών τους εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τις ομοβροντίες των καταγγελιών ξεκίνησε χθες το μεσημέρι ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος 24 ώρες μετά τη θερμή συνομιλία του με τον κ. Γ. Παπανδρέου στη Βουλή τον κατηγόρησε χθες για πλήρη αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεών του προβάλλοντας ταυτόχρονα ένα βίντεο πεντάλεπτης διάρκειας με δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ( «τα λεφτά υπάρχουν», «δεν χρειάζεται το ΔΝΤ» ) που στη συνέχεια ανατράπηκαν από την υπογραφή του μνημονίου.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο, ενώ αναφέρθηκε με ειρωνική διάθεση στην πρόσφατη βράβευση του κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο, λέγοντας ότι σύντομα οι πολίτες θα ανταμείψουν τον Πρωθυπουργό για την ειλικρίνειά του και ιδιαίτερα για τη φράση «τα λεφτά υπάρχουν». Απάντηση δόθηκε λίγη ώρα αργότερα από την

Κλήσεις σε 24 για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Σε κατάθεση θα κληθούν τις προσεχείς ημέρες από τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται τον φάκελο του «Επαναστατικού Αγώνα» 24 άτομα. Πόρισμα του τμήματος Δακτυλοσκοπίας των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που παραδόθηκε προ μερικών ημερών, αναφέρει τον εντοπισμό αποτυπωμάτων των 24 σε πολλά από τα καταλύματα των έξι ήδη κατηγορουμένων για τη δράση της οργάνωσης. Στο ίδιο πόρισμα προσδιορίζεται με βάση την ανάλυση των αποτυπωμάτων η παρουσία τεσσάρων ασύλληπτων ατόμων στις τρεις οπλαποθήκες του «Επαναστατικού Αγώνα», τα οποία όμως δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Το πόρισμα που στάλθηκε στους εφέτες ανακριτές κκ. Δημήτρη Μπαλτά και Κώστα Μόκκα περιέχει την ανάλυση των ευρημάτων από τις κατοικίες των ήδη συλληφθέντων Νίκου Μαζιώτη, Σαράντη Νικητόπουλου, Παναγιώτας Ρούπα, Κώστα Γουρνά, Χριστόφορου Κορτέση και Ευάγγελου

Ηλεκτρονικό «µαχαίρι» στις εξετάσεις - µαϊµού


΄Εως και 40% µειώνεται το κόστος των παρακλινικών εξετάσεων των ασφαλισµένων του Δηµοσίου (ΟΠΑΔ) µε την εφαρµογή ενός συστήµατος ηλεκτρονικού... µατιού.


Στα πρότυπα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρµάκων, δηµιουργήθηκε και λειτουργεί από την 1η Σεπτεµβρίου σύστηµα ηλεκτρονικής καταγραφής των εξετάσεων που γράφουν οι γιατροί στους ασφαλισµένους του ΟΠΑΔ από γενικές αίµατος έως και µαγνητικές τοµογραφίες για την περιστολή των δαπανών του Οργανισµού.

Τα αποτελέσµατα ήταν άµεσα. Οι ηλεκτρονικά καταγεγραµµένες παραποµπές µέσα σε ένα µήνα εµφανίζουν µέση δαπάνη ανά ασφαλισµένο 70,13 ευρώ, όταν το 2009 οπότε εφαρµοζόταν η παραδοσιακή µέθοδος της χειρόγραφης αναγραφής των εξετάσεων στο βιβλιάριο, άγγιζε τα 150 ευρώ.

Σύµφωνα µε τα επίσηµα στοιχεία του Ταµείου, οι συνολικές δαπάνες περίθαλψης του ΟΠΑΔ κατά την περίοδο 2004 - 2008 υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση µε την προηγούµενη πενταετία, αγγίζοντας το ποσό των 1,75 δισ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2008 το κόστος για τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι ασφαλισµένοι άγγιξε τα 223,5 εκατ. ευρώ.

Στο πιλοτικό πρόγραµµα της ηλεκτρονικής καταγραφής των παρακλινικών εξετάσεων έχουν ενταχθεί εθελοντικά µέχρι σήµερα 1.325 συµβεβληµένοι γιατροί από τους συνολικά 12.744 όλων των ειδικοτήτων που συνεργάζονται µε το Ταµείο. Στόχος, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ.

Αλλάζουν όλα στο νέο Λύκειο

Δραστικές αλλαγές στο πρόγραµµα σπουδών σε όλες τις τάξεις του λυκείου, νέο τρόπο πρόσβασης σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και αναδιάρθρωση του πρώτου έτους σπουδών περιλαµβάνει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα αλλαγές αναµένεται να συναντήσουν και οι φετινοί υποψήφιοι, καθώς το υπουργείο σκέπτεται να µετατοπίσει πριν από τις εξετάσεις τη συµπλήρωση του Μηχανογραφικού και να µειώσει τον αριθµό των εισακτέων.


Τα γενικά χαρακτηριστικά του νέου τρόπου πρόσβασης στα πανεπιστήµια είναι τα ακόλουθα:

1. Στη διάρκεια της φοίτησης στη Β και τη Γ Λυκείου ο υποψήφιος θα παρακολουθεί υποχρεωτικά µαθήµατα, µαθήµατα επιλογής και δραστηριότητες συνολικά 35 ώρες την εβδοµάδα, µε βάση τα οποία

Αποσυμφόρηση στις φυλακές

Εκτός φυλακής θα βρεθούν σύντομα όσοι κρατούνται στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας λόγω αδυναμίας να καταβάλουν τα δικαστικά έξοδα ή τη χρηματική ποινή που τους έχει επιβληθεί, σύμφωνα με μία σειρά μέτρων του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα οποία διαπνέονται από διάθεση άρσης των αδικιών, εκσυγχρονισμού του συστήματος ποινών, αλλά και αποσυμφόρησης των φυλακών.


Oι νέες ρυθμίσεις θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό και την επιτάχυνση της ποινικής δίκης και, εφόσον εφαρμοστούν ως έχουν, θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για την αντιμετώπιση των κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερων ομάδων που βρίσκονται στη φυλακή εκτίοντας ποινές φυλάκισης έως 5 έτη. Το πρώτο απτό αποτέλεσμα της εφαρμογής των επικείμενων διατάξεων θα είναι η αποφυλάκιση 130 ανθρώπων που κρατούνται όχι γιατί τους έχει επιβληθεί κάποια ποινή, αλλά επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα. Εφεξής άλλωστε θα απαγορεύεται η κράτηση για τον λόγο αυτό σε κάθε περίπτωση πραγματικής αδυναμίας καταβολής των εξόδων της δίκης. Και άρρωστοι

Το ανθρώπινο πρόσωπο του σωφρονισμού πάντως προβάλλει κυρίως από τη διάταξη που προβλέπει την έκτιση της ποινής κατ΄ οίκον για όλους τους κρατουμένους άνω των 75 ετών οι οποίοι εκτίουν

Νέες πτήσεις από Αυστραλία προς Ελλάδα

H θυγατρική V της αεροπορικής εταιρίας Virgin, προτίθεται να ξεκινήσει νέες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ τεσσάρων χωρών, μία εκ των οποίων είναι η Ελλάδα, με τη συνεργασία της Etihad, από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα The Courier Mail.


Η εταιρία έχει ζητήσει 800 αεροπορικές θέσεις εβδομαδιαίως για την Ελλάδα, με 3 πτήσεις την

Απεργούν αύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι με το νέο μισθολόγιο οι αμοιβές επιστρέφουν στα επίπεδα της δεκαετίας του 1970, ενώ οι μισθολογικές απώλειες τα τελευταία χρόνια φθάνουν έως και το 25%. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 11:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.


Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 11:00 στην Ομόνοια και στις 10:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στην απεργία παίρνουν μέρος οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι

Εξίσωση αντικειμενικών εντός και εκτός σχεδίου

Αντικειμενικές αξίες βάσει τιμών ζώνης, που θα πλησιάσουν τις αγοραίες και θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο, αποκτούν όλες οι περιοχές της χώρας από το 2011. Ερχεται και μπαράζ επιβαρύνσεων σε φόρους, τέλη και εισφορές για ιδιοκτήτες και χρήστες ακινήτων.


Το νέο σύστημα θα ισχύει και σε περιοχές όπου σήμερα δεν υπάρχουν αντικειμενικές

Το νέο σύστημα των αξιών, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά των ακινήτων, μελετούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες σε πρώτη φάση μιλούν για αύξηση κατά μέσο όρο γύρω στο 20% των τιμών το 2011.

Στόχος είναι η είσπραξη 570 εκατ. ευρώ στην τριετία 2011-2013, ξεκινώντας από 270 εκατ. ευρώ του χρόνου, 200 εκατ. το 2012 και 100 εκατ. το 2013. Η άντληση εσόδων συνεχίζεται και στα επόμενα χρόνια, ενώ από το 2011 αναμένεται αύξηση φόρων, τελών και εισφορών που επιβαρύνουν την

ΕΛΚΕΚΑ: Αυξήσεις έως και 40% τον Αύγουστο

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) σε 260 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες , τα οποία συνθέτουν το οικογενειακό καλάθι, για την χρονική περίοδο Αύγουστος 2010 σε σχέση με τον Αύγουστο 2009, προκύπτουν αυξήσεις μέχρι και 39,58.%.

Την πρωτιά κατέχουν 14 προϊόντα με αυξήσεις από 8,09% μέχρι και 39,58%




Δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, διάρκειας ενός λεπτού, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.30 το πρωί, σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων».


Η ενεργοποίηση των σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας, αναφέρεται

Στις ΗΠΑ για προσέλκυση επενδυτών ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, όπου από την Πέμπτη θα έχει συναντήσεις με ξένους επενδυτές, υπουργούς Οικονομικών άλλων χωρών και τον επικεφαλής τους Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη:

- θα συναντηθεί με διεθνείς επενδυτές, στους οποίους θα παρουσιάσει την πρόοδο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, για να συμμετάσχει στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς

Αποκλεισμός Υπουργείου Οικονομικών

Αυτή τη στιγμή διοριστέοι εφοριακοί, τελωνειακοί και δημοσιονομικοί έχουν κλείσει την είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών στην Νίκης.


Πρόκειται για επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008 του ΑΣΕΠ στο Υπουργείο Οικονομικών και οι θέσεις που θα στελεχώσουν σε εφορίες, τελωνεία και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποτελούν θέσεις-κλειδιά για τη στελέχωση του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Διαμαρτύρονται γιατί ενώ έχουν παρέλθει οι νόμιμες προθεσμίες για το διορισμό τους