www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Α. Λοβέρδος: «Τραβάμε κόκκινη γραμμή στην Υγεία»

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, έθεσε τις προτεραιότητές του στο χώρο της Υγείας και ανακοίνωσε ότι επιταχύνονται οι προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία. Σε πραγματικό χρόνο οι πληρωμές στους προμηθευτές από το νέο έτος.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι συνδέει την ύπαρξή του στο υπουργείο με τρεις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες αν δεν γίνουν, το σύστημα δεν μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα για τον ασθενή. Συγκεκριμένα, όπως είπε, είναι αδιανόητο:

1. Να υπάρχει ένα σύστημα που απορροφά το 10% του ΑΕΠ το χρόνο (12 δισ. ευρώ) και να μην έχει διπλογραφικό σύστημα ελέγχου στις δαπάνες και τα έσοδα.

2 Να μην υπάρχει σύστημα μηχανογράφησης.

3 Να μην είναι καταγεγραμμένη η περιουσία του του συστήματος Υγείας.

"Αν δεν γίνουν αυτά, δεν μπορούμε να πούμε ότι τραβάμε την κόκκινη γραμμή και πάμε σε βελτίωση. Ξεγελάμε απλώς το χρόνο" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος μίλησε για
επιτάχυνση των προσλήψεων νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών.

Σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να πληρώνονται οι προμήθειες των νοσοκομείων από 1ης - 1ου - 2010 σε πραγματικό χρόνο, ενώ συμπλήρωσε ότι όλοι οι διοικητές και οι ΠΕΣΥΑΡΧΕΣ (περιφερειάρχες) θα κριθούν και θα αξιολογηθούν στο τέλος του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: