www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

΄Ιντριγκες και παρασκήνιο για τον Φασούλα

Παρά την απειλή του κ. Ι. Δημαρά, στο ΠαΣοΚ δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να συμφωνήσουν για τα στελέχη που θα πλαισιώσουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής κ. Ι. Σγουρό, λόγω των έντονων παρασκηνίων που διαδραματίζονται για την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών. Παρά τις διαβουλεύσεις, δεν έχει τακτοποιηθεί ακόμα το αγκάθι της υποψηφιότητας του κ. Π. Φασούλα στον Πειραιά για τον οποίο έχει βάλει βέτο ο κ. Ι. Μίχας , ενώ ο Γραμματέας του κόμματος κ. Μ. Καρχιμάκης καταβάλλει συμβιβαστικές προσπάθειες και αισιοδοξεί ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας το κόμμα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τα ονόματα των αντιπεριφερειαρχών στην Αττική.

Το ΠαΣοΚ έχει ρίξει μεγάλο βάρος της προσπάθειάς του στην εκλογή των περιφερειαρχών, καθώς είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ο θεσμός του αιρετού περιφερειάρχη και είναι αυτοί που θα καθορίσουν περισσότερο το χρώμα του χάρτη. Παρατηρείται όμως απροθυμία από την πλευρά των
βουλευτών να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει στα όρια της λευκής απεργίας. Είναι ελάχιστοι αυτοί που με ένα τόσο βαρύ κλίμα στην κοινωνία βγαίνουν πρόθυμα να μιλήσουν για την αναγκαιότητα των μέτρων και να μαζέψουν ψήφους. Προκειμένου λοιπόν να δοθεί το καλό παράδειγμα, έχουν επιστρατευτεί κορυφαίοι υπουργοί και τους έχουν ανατεθεί συγκεκριμένες περιφέρειες. Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής θα τεθεί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται σε περιοδεία στην Κέρκυρα. Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης έχει ανατεθεί στον κ. Γ. Πεταλωτή, η Κεντρική Μακεδονία στον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη , η Δυτ. Μακεδονία στην κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, η Ηπειρος στον κ. Δ. Ρέππα, η Θεσσαλία στον κ. Κ. Σκανδαλίδη , τα Ιόνια στον κ. Τηλ. Χυτήρη και η Κρήτη στον κ. Καρχιμάκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που διενεργεί η Ιπποκράτους, φαίνεται ότι μέχρι τώρα το ΠαΣοΚ κερδίζει με διαφορά την Κρήτη και τη Δυτική Ελλάδα, και ότι πάει καλά στο Νότιο Αιγαίο, στην Αν. ΜακεδονίαΘράκη και στην Πελοπόννησο, όπου έχει στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Π. Τατούλη. Στην Αττική όλες οι μετρήσεις δείχνουν δεύτερο γύρο.

Η Μύκονος έφαγε τον αντιπεριφερειάρχη

Η ένταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη ΝΔ εξαιτίας των οξύτατων προσωπικών επιθέσεων του κ. Αντ. Σαμαρά προς τον κ. Παπανδρέου διαχέεται και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Χθες ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Μ. Καρχιμάκης ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου και πρώην νομάρχη κ. Δ. Μπάιλα με αφορμή τη δίωξη που του ασκήθηκε για την υπόθεση της Μυκόνου. Ο κ. Καρχιμάκης επισήμανε στον υποψήφιο του ΠαΣοΚ την εντολή του κ. Παπανδρέου να μην υπάρχει καμία σκιά στις υποψηφιότητες και να απομακρύνονται πρόσωπα ακόμα και με απλές ενδείξεις παρανομιών. Παράλληλα όμως απηύθυνε το ερώτημα προς τον κ. Σαμαρά τι θα κάνει εκείνος με τους υποψήφιους της ΝΔ οι οποίοι είναι υπόλογοι στη Δικαιοσύνη. Η κριτική του ΠαΣοΚ επικεντρώνεται σε τρία πρόσωπα: Στον υποψήφιο περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χαρ. Κόκκινο, για τον οποίο έχει εκδοθεί καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 10 μηνών. Στον υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, που κατηγορείται για δραστηριότητες ασυμβίβαστες με το αξίωμά του (συγκεκριμένα ότι επιχείρηση που ανήκει στην οικογένειά του γκρέμισε διατηρητέο κτίριο για να χτίσει ξενώνα) και για τις οποίες έχει κατατεθεί πόρισμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος στον εισαγγελέα. Και στον κ. Θ. Καλλιοτσή, υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας στον οποίο έχει επιβληθεί τρίμηνη παύση από τα καθήκοντά του εξαιτίας υπόθεσης παράνομων ελληνοποιήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: