www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Παγώνουν» για δύο χρόνια τα ενοίκια των δημοσίων υπηρεσιών

Σε εγκύκλιο του υπουργείου αναφέρεται πως, από την δημοσίευση του Ν. 4002/2011, ήτοι τις 22 Αυγούστου 2011 έως και την 30η Ιουνίου 2013 το μίσθωμα, που θα καταβάλλουν οι στεγαζόμενες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα παραμείνει σταθερό και ίσο με το μίσθωμα της χρήσης Ιουλίου 2010, μειωμένο κατά 20%.

Μάλιστα, για την περίοδο από την 1η Ιουλίου 2010 έως και την 21 Αυγούστου 2011, καταργείται τυχόν αναπροσαρμογή των μισθωμάτων πέραν του μισθώματος της χρήσης Ιουλίου 2010 και οι στεγαζόμενες υπηρεσίες θα πρέπει να υπολογίσουν το ποσόν που κατεβλήθη ως

Νέα εμπλοκή με FIFA για ΟΦΗ

Θέμα με τη FIFA προέκυψε εκ νέου για τον ΟΦΗ, καθώς η παγκόσμια συνομοσπονδία έστειλε νέα ειδοποίηση στη διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ για οικονομική της οφειλή προς τον Σέρτζιο Οργκανίστα.

Πιο συγκεκριμένα, η οφειλή αυτή ανέρχεται στα 25.000 ευρώ και η FIFA ζητάει να τακτοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί η

Προκήρυξη 27 προγραμμάτων απασχόλησης έως τις αρχές του 2012


Είκοσι επτά προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,23 δισ. ευρώ, με 290.000 ωφελούμενους θα προκηρυχθούν το αργότερο ως τις αρχές του 2012, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα νέα προγράμματα σχεδιάζονται και για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 και για όλο το υπόλοιπο διάστημα του ίδιου έτους.

Οπως υπενθυμίζει το υπουργείο, σε εξέλιξη βρίσκονται στο μεταξύ δράσεις ύψους 3,3 δισ. ευρώ που απευθύνονται σε 1 εκατ. ωφελούμενους. Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στα προγράμματα έχουν συμμετάσχει και συνεχίζουν να συμμετέχουν

Στις 30 Νοεμβρίου η δίκη των 15 συλληφθέντων


Αναβολή για τις 30 Νοεμβρίου πήρε η δίκη των 15 ατόμων που συνελήφθησαν έξω από το κτήριο της ΔΕΗ στο Χολαργό, κατηγορούμενοι για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δέκα υπάλληλοι της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, τρεις δημόσιοι υπάλληλοι ΥΠΕΧΩΔΕ Οικονομικών, ΕΚΑΒ), ένας συνταξιούχος και ένας άνεργος.

Ο ένας από τους 15 πέραν της κατηγορίας για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας αντιμετωπίζει και την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 8 το πρωί, οπότε και έφθασαν στο σημείο τέσσερις διμοιρίες αστυνομικών οι οποίες συγκρούστηκαν με περίπου 25 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνδικαλιστές δεν επέτρεψαν την είσοδο στο συνεργείο της εταιρείας, που είχε

Ρυθμίσεις για το προσωπικό Λιμενικού - Ακτοφυλακής


Έξι Προεδρικά Διατάγματα, που αφορούν το προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ υπέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής:

1) «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ», με το οποίο τροποποιείται η έννοια του τόπου επιλογής, επαναπροσδιορίζεται η έννοια της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Περιφερειακών Υπηρεσιών και επανακατανέμονται οι Υπηρεσίες στις υφιστάμενες κατηγορίες με γνώμονα τις διατάξεις του Π.Δ. 67/2011, με το οποίο οργανώθηκαν και στελεχώθηκαν οι Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με κριτήριο τις νέες υπηρεσιακές ανάγκες.

- Ρυθμίζονται, τα μόρια που λαμβάνει το προσωπικό των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ), με προσθήκη επιπλέον μορίων, με κριτήριο τις Λιμενικές Αρχές, όπου υπηρετούν.

- Με μεταβατική διάταξη ρυθμίζονται τα μόρια που λαμβάνει το προσωπικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ που έχει αποσπαστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 23 παρ. 9 του ν. 3922/2011.

- Ρυθμίζονται, επίσης, οι περιπτώσεις τοποθετήσεων και συγκεκριμένα, για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, που ολοκληρώνουν με μέριμνα της Υπηρεσίας σχετικές εκπαιδεύσεις, προβλέπεται η

Δημόσια παρουσίαση της πρότασης εξαγοράς της ΕΥΑΘ από την " Κίνηση 136 "


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι την Δευτέρα 28 Νοέμβρη 2011 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Αλ. Σβώλου και Εθνικής Αμύνης, η πρώτη δημόσια παρουσίαση της πρότασης της κίνησης ΄΄136΄΄ που αφορά την εξαγορά, από συνεταιρισμούς πολιτών, του πωλούμενου από το Δημόσιο ποσοστού 40% και του managment της Εταιρείας Ύδρευσης

Τέλος ακινήτων: Εξαιρέσεις για τις ευαίσθητες ομάδες ζητεί η Εύη Χριστοφιλοπούλου


Την ανάγκη να τηρηθεί ο νόμος, αλλά και να υπάρξουν οι εξαιρέσεις για τους αδύναμους πολίτες, υπογράμμισε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε παρέμβασή της στη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή, σχετικά με την έκτακτη εισφορά ακίνητων.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι η ίδια πιστεύει στο δικαίωμα της απεργίας και της διαμαρτυρίας, αλλά και «το δικαίωμα κάποιου πολίτη να αναζητήσει το δίκιο του με όποιο νόμιμο τρόπο μπορεί σε αυτή την πολιτεία, διατηρώντας την ανθρωπιά και την ευαισθησία μας».

Ωστόσο, τόνισε, αυτή τη στιγμή υπάρχει μία τάξη πραγμάτων παγκόσμια και στην Ευρώπη, η οποία ευνοεί τις αγορές, αντί να ευνοεί τους λαούς. «Όμως, πρώτα πρέπει να επιβιώσει το έθνος, η πατρίδα,

Θ.Πάγκαλος: Θετική η πορεία του σχεδίου δράσης για το κέντρο της Αθήνας


Θετική είναι η πορεία υλοποίησης των δράσεων για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με τον τρίτο σχετικό απολογισμό, που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Όπως υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση, ήδη ψηφίστηκαν από τη Βουλή μέτρα που θα οδηγήσουν στην επιστροφή των κατοίκων στο Κέντρο και την ανάπλαση της περιοχής, όπως τα φορολογικά κίνητρα για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των κτηρίων των περιοχών «Γεράνι» και «Κεραμεικός-Μεταξουργείο».

Σε επίπεδο αστυνόμευσης, υπογραμμίζεται ότι από τους 2.085 νέους αστυφύλακες που ορκίστηκαν τον Οκτώβριο, οι 2.033 τοποθετήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική, ενώ άλλοι 1.200 ειδικοί φρουροί θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο λεκανοπέδιο.

Παράλληλα, εφαρμόζεται ειδικός σχεδιασμός για την καταπολέμηση των κλοπών-ληστειών στις εγκαταστάσεις και τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ και του Η.Σ.Α.Π., καθώς και η Β΄ Ζώνη

Ν.Χουντής: Κατά παράβαση κοινοτικής οδηγίας η διακοπή ηλεκτροδότησης


Η διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ  σε περίπτωση μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, παραβιάζει σχετική κοινοτική Οδηγία, αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής επικαλούμενος σχετική απάντηση του Επιτρόπου Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος τονίζει πως η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το τέλος, αλλά πληρώνει κανονικά το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο

Συνήγορος του Πολίτη: Σοβαρά προβλήματα στο ειδικό τέλος ακινήτων


Την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που σχετίζονται με την επιβολή, τον υπολογισμό και την είσπραξη του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπογραμμίζει επίσης ότι η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά, σε κάθε περίπτωση, ένα υπέρμετρα επαχθές μέτρο κυρίως για ορισμένες ομάδες πολιτών που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας. Για το ίδιο θέμα, κλιμάκιο της ανεξάρτητης αρχής είχε επισκεφτεί στις 9 Νοεμβρίου τη διεύθυνση Κεφαλαίου του υπουργείου.

Στην επιστολή της η Συνήγορος του Πολίτη προτείνει:

α. να προβλεφθεί διαδικασία διόρθωσης των σφαλμάτων στον υπολογισμό του τέλους (στην περίπτωση που ο υπολογισμός έγινε με βάση εσφαλμένη τιμή ζώνης και πλασματικά τετραγωνικά),
β. να επανεξεταστεί η επιβολή του τέλους σε εργοταξιακές παροχές, εφόσον δεν πρόκειται για

Ρύθμιση οφειλών


 Ένας τύπος ήθελε να πάει στην εφορία για ρύθμιση των οφειλών του.
Ρωτάει ένα φίλο του:
- Ρε Γιάννη, θα πρέπει να ντυθώ καλά ή πρόχειρα για να πάω;
- Το καλύτερο, του απαντάει ο φίλος του, θα ήταν να ντυθείς καλά για να φαίνεσαι σωστός και ευηπόληπτος κύριος .
Ρωτάει και τον Γιώργο.
- Το καλύτερο, του απαντάει ο Γιώργος, θα ήταν να πας ντυμένος πρόχειρα και σχετικά κακομοίρης για να

Σούπες, φασόλια και αναψυκτικά περιέχουν υπερβολικά υψηλά επίπεδα δισφαινόλης Α

Κονσέρβες τροφίμων και πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών περιέχουν υπερβολικά υψηλά επίπεδα της χημικής ουσίας δισφαινόλης Α, η οποία συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου, καρδιαγγειακών νοσημάτων και προβλημάτων σεξουαλικής ωρίμανσης.

Η ανησυχητική μελέτη έρχεται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι κάποιες συσκευασίες τροφίμων περιέχουν 1.000 φορές ανώτερα επίπεδα δισφαινόλης Α σε σχέση με τα φρέσκα τρόφιμα.

«Βουτιά» στη χημική σούπα


Στη μελέτη των Αμερικανών έλαβαν μέρος 75 ενήλικες οι οποίοι μοιράστηκαν σε δύο ομάδες. Οι ερευνητές ζήτησαν από την πρώτη ομάδα να καταναλώνει σούπα σε κονσέρβα για ένα διάστημα πέντε ημερών και από τη δεύτερη ζήτησαν να καταναλώνει σούπα από φρέσκα υλικά. Στο τέλος του πενθήμερου, οι συμμετέχοντες έκαναν δύο μέρες διάλειμμα και στη συνέχεια ακολούθησαν το αντίθετο διατροφικό μοτίβο.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στη σχετική δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Journal of the American Medical Association», προς μεγάλη τους έκπληξη είδαν ότι η κατανάλωση μιας

Ιδιοκτήτης εταιρίας μαρμάρων συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο

Νέα σύλληψη, έβδομη κατά σειρά, μεγαλοοφειλέτη του Δημοσίου από την οικονομική αστυνομία. Συνελήφθη στη λεωφόρο Αλεξάνδρας ο 57χρονος ιδιοκτήτης εταιρίας μαρμάρων, κ. Θεόδωρος Ιγγίλης, για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο ύψους 1.150.000 ευρώ. Ο συλληφθείς μετά από έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι είχε παλαιότερη καταδίκη πέντε ετών για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι συλλήψεις τουλάχιστον 10 ατόμων

ΚΚΕ: Καμία έκπληξη από τη δέσμευση Σαμαρά


Αναμενόμενη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την έγγραφη δέσμευση που ανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ έναντι της ΕΕ και του ΔΝΤ για το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, εξαπολύοντας νέα επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και σε όλα τα κόμματα που συγκροτούν τη νέα κυβέρνηση.

«Καμία απολύτως έκπληξη για την έγγραφη δέσμευση του Α. Σαμαρά, την έκτη κατά δήλωσή του» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ στη σχετική του ανακοίνωση. «Ο εξευτελισμός στα μάτια του λαού είναι η κατάληξη και των δήθεν αντιμνημονιακών, που όμως συμφωνούν με την ΕΕ και υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου» προσθέτει

ΓΣΕΕ: Αυθαίρετη αφαίρεση ειδικοτήτων από τα ΒΑΕ


Την έντονη και ριζική διαφωνία της εκφράζει η Γ.Σ.Ε.Ε. στη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, που ανακοιίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Όπως υποστηρίζει, αυθαίρετα και ατεκμηρίωτα, αφαιρούνται - εξαιρούνται μια σειρά από ειδικότητες και κατηγορίες εργαζομένων από τη λίστα.

Ειδικότερα σημειώνει πως «παρά τις προτάσεις τόσο της Γ.Σ.Ε.Ε. όσο και της σχετικής επιτροπής, το Υπουργείο Εργασίας χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, μετρήσεις, στοιχεία κ.λ.π., απέκλεισε ειδικότητες και κατηγορίες όπως στη χημική βιομηχανία, στην υαλουργία, στο κλάδο της εστίασης και επισιτισμού, κ.λπ.».

Η ΓΣΕΕ ζητεί «να διορθωθεί και να συμπληρωθεί άμεσα η λίστα των ΒΑΕ, με όλες αυτές τις ειδικότητες και κατηγορίες εργαζομένων που συμπεριλαμβάνονται στην τεκμηριωμένη πρόταση της

Ποινική δίωξη στους 15 συλληφθέντες

Ποινική δίωξη για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας ασκήθηκε σε βάρος των 15 συλληφθέντων έξω από το κτήριο της ΔΕΗ στο Χολαργό, καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής σε έξι εξ αυτών.


Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δέκα υπάλληλοι της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, τρεις δημόσιοι υπάλληλοι ( ΥΠΕΧΩΔΕ Οικονομικών, ΕΚΑΒ), ένας συνταξιούχος και ένας άνεργος.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση της αστυνομίας και τις συλλήψεις, η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ κήρυξε 48ωρη απεργία στα μηχανογραφικά κέντρα της ΔΕΗ, σήμερα και αύριο, και τετράωρες στάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Αττική.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 8 το πρωί, οπότε και έφθασαν στο σημείο τέσσερις διμοιρίες αστυνομικών οι οποίες συγκρούστηκαν με περίπου 25 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με την

«Όχι» ΟΛΜΕ στην αναπλήρωση των χαμένων ωρών


«Συνδικαλιστικά και παιδαγωγικά απαράδεκτη», χαρακτηρίζει η ΟΛΜΕ την απόφαση για αναπλήρωση των χαμένων -λόγω καταλήψεων- διδακτικών ωρών με οκτάωρα και διδασκαλία τα Σάββατα.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το δ.σ. της Ομοσπονδίας, «με εντολή της διοίκησης υποχρεούνται όσα σχολεία είχαν πολυήμερες καταλήψεις να αλλάξουν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους και να πραγματοποιούν οκτάωρα και Σάββατα...». Η εντολή όμως, αυτή, υποστηρίζει, «αποτελεί βάναυση καταπάτηση του ωραρίου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών» και είναι συνδικαλιστικά αλλά και παιδαγωγικά απαράδεκτη. Επιπλέον, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, είναι και παράνομη, «αφού κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν καθηγητή να υπερβεί το διδακτικό του ωράριο εκτός και αν του ανατεθούν υπερωρίες από τον Σύλλογο

Λουκάς Παπαδήμος: Θετική η υποδοχή της επιστολής Σαμαρά


Θετική είναι η υποδοχή της επιστολής Σαμαρά από τους Ευρωπαίους εταίρους, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως δήλωσε υπουργική πηγή που επικαλείται το πρακτορείo Reuters, ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε ικανοποιητικό το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλε την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς προς τους επικεφαλής της Ε.Ε., του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και ανέφερε πως η πρώτη αντίδραση στο εξωτερικό είναι θετική.

Η αξιολόγησή της θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup και σύμφωνα με την εκτίμηση του Πρωθυπουργού, η υποδοχή της από τους Ευρωπαίους εταίρους θα είναι θετική και δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ότι το θέμα των δεσμεύσεων των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ετέθη στις επαφές που είχε

«Μεμονωμένα» τα περιστατικά παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών


Για παρερμηνεία, από μερίδα του Τύπου (δημοσιεύματα εφημερίδων της 23ης Νοεμβρίου), όσων ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ σχετικά με την ασφάλεια των υπαίθριων κατανεμητών του ΟΤΕ (ΚΑΦΑΟΥ) κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής στις 22/11, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Αρχή.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα περιστατικά ασφάλειας που αναφέρονται στην Ετήσια Έκθεση της Αρχής, ανέφερε παραδείγματα περιστατικών ασφάλειας που κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί, μεταξύ άλλων και μαγνητόφωνα παράνομης καταγραφής επικοινωνιών. Ωστόσο, όπως

Όλι Ρεν: Η κρίση εξαπλώνεται στις υγιείς χώρες της ευρωζώνης

Τα προβλήματα στη χθεσινή δημοπρασία γερμανικών ομολόγων δείχνουν πως η κρίση χρέους εξαπλώνεται και στις υγιείς χώρες του «πυρήνα», δήλωσε σήμερα ο

Σύλληψη επιχειρηματία για χρέη 1,15 εκατ. ευρώ


Ένας 57χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη το πρωί στην Αθήνα για χρέη ύψους 1.150.556,40 ευρώ προς το Δημόσιο.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει, μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3

Στην απεργία της 1ης/12 η ΟΜΕ-ΟΤΕ


Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την 1η Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στον Όμιλο να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή της συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του ΄Αρεως στις 11.00.

Με άλλη ανακοίνωσή της, η ΟΜΕ-ΟΤΕ καταδικάζει την «ωμή αστυνομική παρέμβαση και

Δυνατότητα αντικατάστασης συνταγογραφούμενου φαρμάκου με ισοδύναμό του


Τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός συνταγογραφούμενου φαρμάκου με άλλο ισοδύναμό του, θα έχουν οι φαρμακοποιοί, όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών ζήτησαν τη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου καθώς παρατηρείται έλλειψη βασικών φαρμάκων από την ελληνική αγορά αφού, όπως ανέφεραν, πολλές φαρμακευτικές εταιρείες αρνούνται να τους προμηθεύσουν με πίστωση, ενώ κάποιες άλλες ζητούν ακόμη και να

Προειδοποιητική επιστολή για την ασφάλεια στις θαλάσσιες μεταφορές


Προειδοποιητική επιστολή απηύθηνε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, την Αυστρία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο για μη κοινοποίηση των μέτρων μεταφοράς στο εσωτερικό δίκαιο της οδηγίας 2009/18 για τη διερεύνηση ατυχημάτων στις θαλάσσιες μεταφορές. Πρόκειται για συνήθη διαδικασία σε περίπτωση μη κοινοποίησης των μέτρων αυτών παρά την προειδοποίηση. Η αποστολή προειδοποιητικής επιστολής είναι το τελευταίο διαδικαστικό στάδιο πριν την ενδεχόμενη προσφυγή στο Δικαστήριο.

Οι ισχύοντες κανόνες στην ΕΕ


Η οδηγία (ΕΚ) 2009/18 θεσπίζει τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών. Προβλέπει ότι για να συμμορφωθούν τα κράτη μέλη πριν από

Εκλογές μετά τις 19 Φεβρουαρίου «βλέπει» ο Αλ. Τσίπρας


Μετά τις 19 Φεβρουαρίου εκτίμησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ότι θα γίνουν οι εκλογές, μετά και από επιστολή του Αντ. Σαμαρά προς Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

«Μετά και την τελευταία εξέλιξη -εννοώ την επιστολή Σαμαρά και τις διαρκείς υποχωρήσεις του και τους διαρκείς πανηγυρισμούς του Βερολίνου ότι η επιστολή αυτή δεν έλεγε για εκλογές- έχω την αίσθηση ότι οι εκλογές θα πάνε αργότερα από τις 19 Φεβρουαρίου», δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

Χαρακτήρισε ακόμη «θλιβερή εξέλιξη» την επιστολή Σαμαρά, διότι «τελικά αποδεικνύεται ότι οι πιστωτές και εταίροι μας, μετά τις απαιτήσεις τους να καταργηθεί ουσιαστικά στην Ελλάδα η

Τέλος ακινήτων: Παρέμβαση Ροντούλη για γεωργούς-κτηνοτρόφους


Την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την εξαίρεση από το τέλος ακινήτων όσων εγκαταστάσεων έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση, ζήτησε από τη ΔΕΗ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αστέριος Ροντούλης.

Όπως υπογράμμισε, με βάση το Ν.4021/2011, άρθρο 53 παράγραφος 5, «τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση δεν υπόκειται στο ειδικό τέλος», ωστόσο ο ίδιος έχει γίνει δέκτης πολλών

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες έξω από το κτήριο της ΔΕΗ


Ενώπιον του εισαγγελέα προσήχθησαν οι 15 συλληφθέντες έξω από τη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ στον Χολαργό, στη διάρκεια επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη στο κτήριο.

Στον χώρο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ έχουν συγκεντρωθεί φίλοι και συνάδελφοι των συλληφθέντων, αλλά και εκπρόσωποι από άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Μεταξύ των συλληφθέντων, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι 10 υπάλληλοι της ΔΕΗ, τρεις δημόσιοι υπάλληλοι ΥΠΕΧΩΔΕ Οικονομικών, ΕΚΑΒ), ένας συνταξιούχος και ένας άνεργος. Στους υπαλλήλους της ΔΕΗ συγκαταλέγεται ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος.

Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία από τη Διεύθυνση Αστυνομίας βορειοανατολικής Αττικής, για διακοπή ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας, ενώ κάποιοι εξ αυτών κατηγορούνται για

Συνάντηση υπ.Παιδείας με τα προεδρεία ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ - ΤΕΙ, ΕΕΕ


Συνάντηση με τα προεδρεία της ΠΟΣΔΕΠ, της ΟΣΕΠ –ΤΕΙ και της ΕΕΕ, είχε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Κώστα Κοκκινοπλίτη, και του ειδικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλη Παπάζογλου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση για τη συνάντηση, η υπουργός δήλωσε ανοικτή σε προτάσεις που θα διευκολύνουν τα

Απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της ΑΕΚ για τον αγώνα με Παναιτωλικό


Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας απαγορεύεται η μετακίνηση οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ στο Αγρίνιο για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό.


Την απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ για τον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Παναιτωλικό το Σάββατο 26/11 στις 19:30, στο Αγρίνιο, ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας.


Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της

ΓΣΕΕ: Προκλητική η κατασταλτική και δικαστική αντιμετώπιση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι «είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι η αντίδραση και η συνδικαλιστική δράση καταστέλλονται με προσαγωγές και συλλήψεις, όσο λαμβάνονται επαχθή μέτρα που πυροδοτούν εντάσεις» στέλνει η ΓΣΕΕ με αφορμή της επιχείρηση της αστυνομίας στο κτήριο της ΔΕΗ.

Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αφήσει «τα φληναφήματα» και τονίζει ότι μια και μόνη λύση υπάρχει «ν΄αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και η ''ευαισθησία'' της να εκδηλωθεί πραγματικά με ενέργειες απαλλαγής από τις φοροεπιδρομές των ανθρώπων του μόχθου, οι οποίοι δεν είναι τζαμπατζήδες,

Κουβαράς: Σύλληψη για αρχαιοκαπηλία, οπλοκατοχή και ναρκωτικά


Στον εισαγγελέα με δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών, αρχαιοκαπηλία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, οδηγήθηκε πολίτης 61 ετών που συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στον Κουβαρά Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, μετά από πληροφορίες οι αστυνομικοί μετέβησαν σε εμποροπανήγυρη στον Κουβαρά, όπου έκαναν έρευνες σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και σε ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο του

Δύο λαθρομετανάστες νεκροί στην προσπάθεια να περάσουν τον ΄Εβρο


Οι σοροί δύο λαθρομεταναστών εντοπίστηκαν στην περιοχή του Πέπλου, στην όχθη του ποταμού Έβρου, και σε αγροτική περιοχή της Θυμαριάς Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η μία σορός πιθανολογείται ότι ανήκει σε άνδρα αφρασιατικής καταγωγής και η άλλη σε νεαρό -περίπου 25 ετών- κινεζικής καταγωγής.

Αμφότεροι προσπάθησαν να

ΑΔΕΔΥ: Aπόφαση της ηγεσίας του Υπ. Προστασίας του Πολίτη οι συλλήψεις


Για «σκόπιμη και συνειδητή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ''Προστασίας του Πολίτη'' να συλλάβει τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πολλούς εργαζόμενους» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της για την επέμβαση της αστυνομίας στο κτήριο της ΔΕΗ στον Χολαργό.

«Η σημερινή βίαιη και βάρβαρη παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής, κατά των εργαζόμενων στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, οι οποίοι με απόφαση της Ομοσπονδίας τους αρνούνται να εφαρμόσουν την παράνομη και κατάφορα άδικη εντολή της Κυβέρνησης, για την είσπραξη πρόσθετων χαρατσιών, μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, από τα νοικοκυριά που είναι πλέον σε κατάσταση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο μοναχός Αρσένιος


Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά τη μαραθώνια απολογία τους ενώπιον της εφέτου ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, ο μοναχός Αρσένιος που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ο Αρσένιος ξεκίνησε να απολογείται τη Δευτέρα το πρωί και η διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες μετά τα μεσάνυχτα, αφού χρειάστηκε να διακοπεί, λόγω κόπωσης, τόσο την Δευτέρα όσο και την Τρίτη το βράδυ.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι ο μοναχός μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200 χιλιάδων ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η απολογία του αγιορείτη μοναχού είναι η προτελευταία που λαμβάνει η κ.Καλού για το σκάνδαλο των ιερών ανταλλαγών, υπόθεση που αναμένεται να κλείσει με την απολογία του ηγούμενου Εφραίμ στις 29 του μήνα.

Στους δύο αγιορείτες αποδίδονται σειρά πράξεων κακουργηματικού βαθμού, όπως ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη και νομιμοποίηση εξόδων από παράνομες δραστηριότητες.


Η όλη υπόθεση έχει αφετηρία τη λίμνη Βιστωνίδα και τον ισχυρισμό της Μονής Βατοπεδίου, που επικαλείται τίτλους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ότι είναι στην ιδιοκτησία της. Η υπαγωγή

Νέα δικαίωση δανειολήπτη με διαγραφή χρέους


Tο Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου δικαίωσε έναν ακόμη δανειολήπτη, διαγράφοντας ποσό ύψους 250.000 ευρώ από τα συνολικά 300.000 ευρώ που εμφανιζόταν να οφείλει σε διάφορες τράπεζες. Με την απόφαση του δικαστηρίου ο δανειολήπτης καλείται να πληρώσει το υπόλοιπο του χρέους του, 50.000 ευρώ, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο εν λόγω δανειολήπτης, με συνολικό χρέος 300.000 ευρώ σε διάφορες τράπεζες, δήλωσε αδυναμία πληρωμής, κάνοντας παράλληλα χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου 3869/2010 και τελικά δικαιώθηκε από

Μ. Βαρβιτσιώτης: Κερδισμένος από τη συνολική του στάση ο Αντ. Σαμαράς

Ως μια σοβαρή κατάληξη σε ένα «δράμα» που προκλήθηκε από μία υπέρμετρη απαίτηση της Ευρώπης, χαρακτήρισε την επιστολή Σαμαρά ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκτιμώντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ βγήκε κερδισμένος, όχι από τη συγκεκριμένη κίνηση, αλλά από τη συνολική του στάση το τελευταίο χρονικό διάστημα.


«Όταν μας ζητούσαν να πέσουν όλες οι τζίφρες μαζί σε ένα κείμενο που θα μας υπαγόρευαν απέξω, νομίζω ότι ουσιαστικά ακύρωνε και την πολιτική ταυτότητα του καθενός και ήταν μια πράξη που περιείχε και στοιχεία εξευτελισμού», παρατήρησε μιλώντας στον Βημα FM o κ. Βαρβιτσιώτης και υποστήριξε ότι με τη χθεσινή του πράξη ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε και την ευρωπαϊκή προσήλωση της ΝΔ και την προσήλωση στους ευρωπαϊκούς στόχους και με τη διατύπωση για μια άλλη πολιτική, δεδομένου, όπως είπε, ότι η πολιτική που ήδη εφαρμόζεται έχει ουσιαστικά καταρρεύσει.

Όπως επεσήμανε, ο Αντώνης Σαμαράς βγαίνει κερδισμένος από τη στάση του συνολικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, «διότι υπογραμμίζει ότι η ΝΔ έχει ευρωπαϊκή πορεία, υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεν εγκλωβίζεται σε τακτικισμούς και σε ακραίες φωνές - που δεν είναι και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά της

ΣΥΡΙΖΑ: Χέρι - χέρι αντιλαϊκή πολιτική και αυταρχισμός


«Η αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και τη καταστολή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την επέμβαση της αστυνομίας στο υπό κατάληψη κτήριο της ΔΕΗ στο Χολαργό και την προσαγωγή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ.

Όπως σημειώνει, «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ συναντιέται με το πολύμορφο αγώνα των λαϊκών συνελεύσεων, των δημάρχων, των κινήσεων πολιτών, ενάντια στο

ΕΣΕΕ: «Μνημονιακά» Χριστούγεννα


«Μνημονιακά» Χριστούγεννα αναμένεται να κάνουν και φέτος, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) οι Έλληνες καταναλωτές, ωστόσο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ελληνικό εμπόριο, «παρά το σκηνικό του τρόμου στην αγορά», ελπίζει στις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες συνήθειες των πολιτών, προκειμένου «να συνεχίσει τον αγώνα επιβίωσής του και το 2012».

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, οι αγορές αναμένονται μειωμένες κατά 22% από το φετινό χριστουγεννιάτικο προϋπολογισμό, ενώ τα χριστουγεννιάτικα δώρα θα περιοριστούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αποκλειστικά και μόνο για οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις.

Η φετινή χρονιά θα κλείσει την αγορά των αλυσίδων λιανικού εμπορίου, με απώλειες που θα ξεπερνούν το 10% και με μείωση του συνολικού τζίρου σε απόλυτα μεγέθη πάνω από 18 δισ. ευρώ, εκτιμά η Συνομοσπονδία και προσθέτει πως η απώλεια εσόδων ΦΠΑ από την πτώση του τζίρου

ΚΚΕ: Αυταρχισμός της μαύρης συγκυβέρνησης


Για «αυταρχισμό της μαύρης συγκυβέρνησης, των ΜΑΤ, των Εισαγγελέων και των συλλήψεων» κάνει λόγο το ΚΚΕ, με αφορμή της επέμβαση της αστυνομίας στο κτήριο της ΔΕΗ, προκειμένου να διακοπή η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ.

«Με την τρομοκρατία δεν μπορούν να κάνουν νόμιμο ένα βάρβαρο και άδικο νόμο, όπως είναι το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, ούτε μπορούν να τον επιβάλουν όταν το εργατικό λαϊκό κίνημα κι ο λαός λέει όχι και τον αντιπαλεύει για να τον καταργήσει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και οι τρομοκρατικές συλλήψεις συνδικαλιστών της στρέφεται κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος

Ποιοι είναι οι πιο κατοικήσιμοι πλανήτες;


Ο δορυφόρος του Κρόνου, Τιτάνας και εξωπλανήτες στο σύστημα Γκλίζε 581 συγκαταλέγονται στα σώματα που είναι πιθανότερο να μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή. Διεθνής ομάδα επιστημόνων, η οποία ετοιμάζεται να επιδοθεί σε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια αναζήτησης εξωγήινης ζωής, επινόησε δύο συστήματα αξιολόγησης προκειμένου να συντάξει λίστα με τους πλέον κατοικήσιμους πλανήτες και δορυφόρους. Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Astrobiology.

Μέχρι στιγμής, οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει περισσότερους από 700 πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε αρκετές χιλιάδες μέσα στα επόμενα χρόνια. Κάποιοι επιστήμονες έχουν εκφράσει φόβους ότι καθώς οι γνωστοί εξωπλανήτες αυξάνονται, η αναζήτηση εξωγήινης ζωής θα περιορίζεται για να επικεντρωθεί σε όσους έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τη Γη.

Μια άλλη «σχολή» ωστόσο πιστεύει ότι αυτή η γεωκεντρική προσέγγιση είναι μάλλον περιοριστική. Έτσι στην έκθεσή τους, οι ερευνητές προτείνουν δύο διαφορετικούς δείκτες: ένα Δείκτη

ΑΠΘ: Στο ΣτΕ κατά του νόμου για τα ΑΕΙ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (Ν.4009/2011).

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε να επικυρώσει την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς την αντισυνταγματικότητα του νέου Νόμου.

Παράλληλα δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να αναδείξει τα λάθη, τις ανεπάρκειες και τις δυσλειτουργίες του νέου Νόμου, γι’ αυτό στηρίζει την πρόταση να δημιουργηθεί μία Επιτροπή που θα

Λήγει σήμερα το τελεσίγραφο προς τους μεγαλοοφειλέτες


Λήγει σήμερα το τελεσίγραφο του ΥΠΟΙΚ προς τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου για να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Σε διαφορετική περίπτωση το υπουργείο έχει ξεκαθαρίσει ότι θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους σε σχετική λίστα που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του.


Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011, έχουν κληθεί φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ, να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους, προκειμένου -όπως υπογραμμίζεται- να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην

Στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπανδρέου


Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 5:00 μ.μ. με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στην έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος το οποίο πραγματοποιείται 25 και 26 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλες.

Την ίδια μέρα, στις 9:00 μ.μ., ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στο Συνέδριο των Πράσινων Γερμανίας, με θέμα «Το

Στάσεις εργασίας στα δημόσια ΜΜΕ


Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια και δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αντιδρώντας στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.

Συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι τεχνικοί που εργάζονται στο Δημόσιο, την ΕΡΤ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς

Δυνάμεις της Αστυνομίας απώθησαν τους καταληψίες της ΔΕΗ στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος


Συνελήφθη πριν από λίγο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος.

«Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Φωτόπουλος.

 «Ο αγώνας αυτός αφορά όλη την ελληνική κοινωνία...Είναι για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα φτωχό, άνεργο και συνταξιούχο», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κατάληψη και να συμπαρασταθούν

Ο καιρός στις 24.11.2011


Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές βροχές στο Ιόνιο, σταδιακή ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011. Λίγες ασθενείς βροχές ενδέχεται επίσης να εκδηλωθούν πρόσκαιρα σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολική Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 19 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 14 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 10 έως 18 βαθμούς στις