www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Μεμονωμένα» τα περιστατικά παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών


Για παρερμηνεία, από μερίδα του Τύπου (δημοσιεύματα εφημερίδων της 23ης Νοεμβρίου), όσων ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ σχετικά με την ασφάλεια των υπαίθριων κατανεμητών του ΟΤΕ (ΚΑΦΑΟΥ) κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής στις 22/11, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Αρχή.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα περιστατικά ασφάλειας που αναφέρονται στην Ετήσια Έκθεση της Αρχής, ανέφερε παραδείγματα περιστατικών ασφάλειας που κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί, μεταξύ άλλων και μαγνητόφωνα παράνομης καταγραφής επικοινωνιών. Ωστόσο, όπως
επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αρχής, η περίπτωση αυτή επισημάνθηκε ως σπάνιο περιστατικό και σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζεται σε εκτεταμένη κλίμακα, όπως παρουσιάζεται σε κάποια δημοσιεύματα. Διευκρινίζεται μάλιστα ότι τέτοιο περιστατικό δεν έχει αναφερθεί στην ΑΔΑΕ στο πρόσφατο παρελθόν.

Γενικότερα, σημειώνεται, οι πάροχοι, σε εφαρμογή διατάξεων των Κανονισμών που έχει εκδώσει η ΑΔΑΕ, έχουν λάβει μέτρα ασφάλειας, με συνέπεια να έχουν περιοριστεί οι περιπτώσεις παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ ειδικά ο ΟΤΕ έχει θέσει σε εφαρμογή αυτόματο σύστημα τηλεπίβλεψης των ΚΑΦΑΟΥ, το οποίο επιτρέπει τον ακριβή εντοπισμό περιπτώσεων παράνομης επέμβασης στους κατανεμητές και την άμεση αντίδραση του ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: