www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Λήγει σήμερα το τελεσίγραφο προς τους μεγαλοοφειλέτες


Λήγει σήμερα το τελεσίγραφο του ΥΠΟΙΚ προς τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου για να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Σε διαφορετική περίπτωση το υπουργείο έχει ξεκαθαρίσει ότι θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους σε σχετική λίστα που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του.


Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011, έχουν κληθεί φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ, να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους, προκειμένου -όπως υπογραμμίζεται- να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην
ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 Α’) και την Υ.Α. 1185/2011.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, «η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής Αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: