www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες έξω από το κτήριο της ΔΕΗ


Ενώπιον του εισαγγελέα προσήχθησαν οι 15 συλληφθέντες έξω από τη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ στον Χολαργό, στη διάρκεια επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη στο κτήριο.

Στον χώρο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ έχουν συγκεντρωθεί φίλοι και συνάδελφοι των συλληφθέντων, αλλά και εκπρόσωποι από άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Μεταξύ των συλληφθέντων, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι 10 υπάλληλοι της ΔΕΗ, τρεις δημόσιοι υπάλληλοι ΥΠΕΧΩΔΕ Οικονομικών, ΕΚΑΒ), ένας συνταξιούχος και ένας άνεργος. Στους υπαλλήλους της ΔΕΗ συγκαταλέγεται ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος.

Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία από τη Διεύθυνση Αστυνομίας βορειοανατολικής Αττικής, για διακοπή ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας, ενώ κάποιοι εξ αυτών κατηγορούνται για
αντίσταση και σωματικές βλάβες.


Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση της αστυνομίας και τις συλλήψεις, η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ κήρυξε 48ωρη απεργία στα μηχανογραφικά κέντρα της ΔΕΗ, σήμερα και αύριο, και τετράωρες στάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Αττική.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 8 το πρωί, οπότε και έφθασαν στο σημείο τέσσερις διμοιρίες αστυνομικών οι οποίες συγκρούστηκαν με περίπου 25 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνδικαλιστές δεν επέτρεψαν την είσοδο στο συνεργείο της εταιρείας, που είχε μεταβεί στο σημείο για να αποκαταστήσει τη διακοπή του ρεύματος.

Στον παράδρομο της Μεσογείων έξω από το κτήριο, παραμένουν εργαζόμενοι της Διεύθυνσης, μέλη του ΣΥΝ του ΠΑΜΕ, της ΟΛΜΕ και πολίτες, που συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν την κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ.

ΚΚΕ: Αυταρχισμός της μαύρης συγκυβέρνησης


Για «αυταρχισμό της μαύρης συγκυβέρνησης, των ΜΑΤ, των Εισαγγελέων και των συλλήψεων» κάνει λόγο το ΚΚΕ.


«Με την τρομοκρατία δεν μπορούν να κάνουν νόμιμο ένα βάρβαρο και άδικο νόμο, όπως είναι το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, ούτε μπορούν να τον επιβάλουν όταν το εργατικό λαϊκό κίνημα κι ο λαός λέει όχι και τον αντιπαλεύει για να τον καταργήσει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και οι τρομοκρατικές συλλήψεις συνδικαλιστών της στρέφεται κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος συνολικά που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και ενάντια σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που είτε δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι, είτε αρνούνται να υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί «τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να πεισμώσουν πιο πολύ και να απαντήσουν κλιμακώνοντας τον αγώνα για να καταργηθεί εδώ και τώρα το χαράτσι».

«Λαϊκός ξεσηκωμός παντού. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Τέλος οι θυσίες για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και της ΕΕ», καταλήγει το ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Χέρι - χέρι αντιλαϊκή πολιτική και αυταρχισμός


«Η αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και τη καταστολή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ συναντιέται με το πολύμορφο αγώνα των λαϊκών συνελεύσεων, των δημάρχων, των κινήσεων πολιτών, ενάντια στο αντισυνταγματικό χαράτσι που επέβαλε η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση Παπανδρέου και υλοποιεί η συγκυβέρνηση Παπαδήμου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την άμεση κατάργηση του «ληστρικού μέτρου που με εκβιαστικό τρόπο πάει να εφαρμόσει η κυβέρνηση», καθώς και την «άμεση απελευθέρωση όσων έχουν συλληφθεί και τη μη δίωξή τους». «Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται ούτε τρομοκρατούνται», υπογραμμίζει.

ΑΔΕΔΥ: Μας γυρίζουν σε άλλες εποχές


Για «σκόπιμη και συνειδητή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ''Προστασίας του Πολίτη'' να συλλάβει τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πολλούς εργαζόμενους» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ.


«Η σημερινή βίαιη και βάρβαρη παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής, κατά των εργαζόμενων στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, οι οποίοι με απόφαση της Ομοσπονδίας τους αρνούνται να εφαρμόσουν την παράνομη και κατάφορα άδικη εντολή της Κυβέρνησης, για την είσπραξη πρόσθετων χαρατσιών, μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, από τα νοικοκυριά που είναι πλέον σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης, μας γυρίζει σε άλλες εποχές», τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «η συγκυβέρνηση, με αυτή της την απόφαση θέλει να στείλει ένα καθαρό μήνυμα σε κάθε αγωνιζόμενο, σε κάθε πολίτη, σε κάθε αδύναμο οικονομικά να ανταπεξέλθει στην ακραία, άδικη, προκλητική φοροεισπρακτική επιδρομή, ότι:

1. Η εφαρμογή των μέτρων θα γίνει αδιακρίτως και αδιαπραγμάτευτα.
2. Κάθε αντίσταση θα τσακιστεί με κάθε μέσο, αυταρχισμό και σκληρότητα».

H ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την «αστυνομική, αυταρχική επέμβαση» της κυβέρνησης, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, καταγγέλλει τις πρακτικές της αντισυνδικαλιστικής εκστρατείας και επίθεσης που έχουν στόχο των αποδυνάμωση κάθε οργανωμένης, δυναμικής αντίστασης και καλεί όλους σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 1ης Δεκεμβρίου.

ΓΣΕΕ: Ας αφήσει τα φληναφήματα (φλύαρος λόγος - σαχλαμάρα) η κυβέρνηση


 ποιος πιστεύει ότι η αντίδραση και η συνδικαλιστική δράση καταστέλλονται με προσαγωγές και συλλήψεις, όσο λαμβάνονται επαχθή μέτρα που πυροδοτούν εντάσεις» στέλνει η ΓΣΕΕ.


Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αφήσει «τα φληναφήματα» και τονίζει ότι μια και μόνη λύση υπάρχει «ν΄αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και η ''ευαισθησία'' της να εκδηλωθεί πραγματικά με ενέργειες απαλλαγής από τις φοροεπιδρομές των ανθρώπων του μόχθου, οι οποίοι δεν είναι τζαμπατζήδες, αλλά πραγματικά αδυνατούν να καταβάλουν τα επαχθέστατα χαράτσια».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η κατασταλτική και δικαστική αντιμετώπιση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των συνδικαλιστών σε μία περίοδο καταιγισμού επώδυνων μέτρων που οδηγούν σε γενικευμένη οικονομική αποδυνάμωση και κοινωνική υποβάθμιση, είναι το λιγότερο προκλητική.

Σημειώνει παράλληλα ότι η «ευαισθησία» που επιδεικνύουν οι Αρχές κάθε είδους στη διασφάλιση της «τάξης» απέναντι στις συλλογικές αντιδράσεις εξανεμίζεται όταν γίνεται χρήση αστυνομικής βίας και χημικών σε ειρηνικές μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων ή όταν απεργίες κρίνονται διαρκώς παράνομες όταν εργοδότες εισφοροφυγάδες μένουν ατιμώρητοι ενώ απολυμένοι εργαζόμενοι είναι δέσμιοι της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης.

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Δεν πτοούμαστε


«Οι δυνάμεις καταστολής του κράτους, της κυβέρνησης και της τρόικα, χτύπησαν σήμερα όχι μόνο το εργατικό κίνημα, αλλά και την ίδια την Δημοκρατία, για την οποία ο λαός μας έχει δώσει τόσους αγώνες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΛΕ).

Σύμφωνα με την ΟΙΥΛΕ, το συνδικαλιστικό κίνημα σήμερα, με την ανοχή της κυβέρνησης, δέχεται την πιο άγρια επίθεση και καταστολή από τη μεταπολίτευση και μετά, συμπεριλαμβανομένων πλέον και των συλλήψεων συνδικαλιστών.

«Τους λέμε ότι δεν πτοούμαστε και ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Η πάλη ενάντια σε κάθε μορφής χαράτσι, ενάντια στη φτώχεια, τη δυστυχία και την απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης, θα συνεχιστεί αταλάντευτα. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια των εργαζομένων και της κοινωνίας», τονίζει η Ομοσπονδία.

ΕΚΑ: Aντιδημοκρατικές τακτικές


Για αντιδημοκρατικές τακτικές και πρακτικές κάνει λόγο το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αθήνας, σημειώνοντας ότι η ελεύθερη φωνή της κοινωνίας και των Συνδικάτων φιμώθηκε από την πρωϊνή επέμβαση των ΜΑΤ στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ στον Χολαργό, που ήταν σε κατάληψη από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και άλλων εργασιακών χώρων.

«Η ''Δημοκρατία'' της τρόικα, της κυβέρνησης Παπαδήμου και των συμφερόντων έφτασε στο σημείο να συλλάβει τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και άλλων δώδεκα εργαζομένων - συνδικαλιστών», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο και προσθέτει ότι «το Συνδικαλιστικό Κίνημα αφού προσπάθησαν να το απαξιώσουν στην κοινωνία με συκοφαντίες, σήμερα το κτυπούν στα ίσια με συλλήψεις».

Διαμηνύει ακόμη ότι ο αγώνας ενάντια σε κάθε μορφής χαράτσι, ενάντια στη φτώχεια και τη δυστυχία που οδηγούν τους Έλληνες εργαζόμενους, θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί.

Δικαστικοί Υπάλληλοι: Απαράδεκτη τακτική καταστολής των αγώνων


Και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) «καταγγέλλει την αστυνομική βία και την απαράδεκτη τακτική καταστολής των αγώνων των εργαζομένων της ΔΕΗ και των λοιπών φορέων αντίδρασης κατά των βάρβαρων εισπρακτικών μέτρων της κυβέρνησης της υποταγής στους ξένους τοκογλύφους».

Ακόμη, επισημαίνει ότι «οι συλλήψεις και όλες οι μορφές βίας από τις δυνάμεις καταστολής της λαϊκής αντίδρασης δεν θα περάσουν, δε θα καταστείλουν τη λαϊκή οργή, που θα πνίξει όλους όσοι δρουν και εργάζονται κατά των συμφερόντων των πολιτών».



Δεν υπάρχουν σχόλια: