www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Όχι» ΟΛΜΕ στην αναπλήρωση των χαμένων ωρών


«Συνδικαλιστικά και παιδαγωγικά απαράδεκτη», χαρακτηρίζει η ΟΛΜΕ την απόφαση για αναπλήρωση των χαμένων -λόγω καταλήψεων- διδακτικών ωρών με οκτάωρα και διδασκαλία τα Σάββατα.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το δ.σ. της Ομοσπονδίας, «με εντολή της διοίκησης υποχρεούνται όσα σχολεία είχαν πολυήμερες καταλήψεις να αλλάξουν το ωρολόγιο πρόγραμμά τους και να πραγματοποιούν οκτάωρα και Σάββατα...». Η εντολή όμως, αυτή, υποστηρίζει, «αποτελεί βάναυση καταπάτηση του ωραρίου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών» και είναι συνδικαλιστικά αλλά και παιδαγωγικά απαράδεκτη. Επιπλέον, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, είναι και παράνομη, «αφού κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν καθηγητή να υπερβεί το διδακτικό του ωράριο εκτός και αν του ανατεθούν υπερωρίες από τον Σύλλογο
Διδασκόντων ή από το ΠΥΣΔΕ», ενώ δεν έχει εγκριθεί καμία επιπλέον δαπάνη για υπερωρίες ή εργασία Σαββάτου».

Η ΟΛΜΕ καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μην εφαρμόσουν «τέτοιες απαράδεκτες και παράνομες αποφάσεις της διοίκησης» και το υπουργείο Παιδείας «να υιοθετήσει τη μόνη παιδαγωγικά σωστή πρόταση για την αναπλήρωση, την πρόταση της ΟΛΜΕ, για παράταση του σχολικού έτους».

Με άλλη ανακοίνωσή του, το δ.σ. της ΟΛΜΕ ζητεί άμεση συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, καθώς, όπως σημειώνει, «ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει συνάντηση, ενώ καθημερινά προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στα σχολεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: