www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές μετά τις 19 Φεβρουαρίου «βλέπει» ο Αλ. Τσίπρας


Μετά τις 19 Φεβρουαρίου εκτίμησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ότι θα γίνουν οι εκλογές, μετά και από επιστολή του Αντ. Σαμαρά προς Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

«Μετά και την τελευταία εξέλιξη -εννοώ την επιστολή Σαμαρά και τις διαρκείς υποχωρήσεις του και τους διαρκείς πανηγυρισμούς του Βερολίνου ότι η επιστολή αυτή δεν έλεγε για εκλογές- έχω την αίσθηση ότι οι εκλογές θα πάνε αργότερα από τις 19 Φεβρουαρίου», δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

Χαρακτήρισε ακόμη «θλιβερή εξέλιξη» την επιστολή Σαμαρά, διότι «τελικά αποδεικνύεται ότι οι πιστωτές και εταίροι μας, μετά τις απαιτήσεις τους να καταργηθεί ουσιαστικά στην Ελλάδα η
δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία, έχουν και την απαίτηση να καταργηθεί και το κύρος των πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα και νομίζω ότι μ' αυτή τη διαδικασία εν πολλοίς ο κ. Σαμαράς αναγκάζεται να χάσει το πολιτικό του κύρος. Βεβαίως, αυτό είναι δικό του πρόβλημα, αλλά αν το δει κάποιος σφαιρικά, είναι πρόβλημα για την πολιτική ζωή της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα οφείλει να εξαντλήσει κάθε θετικό προνόμιο που έχει από τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη», προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής «μόνο αρνητικά εισπράττει».
Υπογράμμισε πως το γεγονός πως «αν καταρρεύσουμε εμείς, θα καταρρεύσει ως ντόμινο αι η Ευρωζώνη» είναι ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί που η Ελλάδα δεν έχει αξιοποιήσει.

«Και αν το δίλημμα είναι ευρώ της κυβερνητικής λεηλασίας ή δραχμή της ολοκληρωτικής καταστροφής, εμείς δεν έχουμε να επιλέξουμε κάτι ανάμεσα σ' αυτό. Θέλουμε την κοινωνική καταστροφή; Εμείς θέλουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανάπτυξη και την προοπτική για τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: